Egész olcsón is megszerezhető már az USB-s gépgyilkos

A Dark Purple néven elhíresült hacker munkájára épülő terméket a gyártó szimplán tesztre szánja.

Talán sokaknak nem lesz ismerős a Dark Purple név, de a hacker viszonylag nagy hírnevet szerzett magának azzal, hogy az előző év során épített egy olyan USB-re köthető eszközt, amellyel bármelyik PC megölhető. Ennek gyorsan megszületett a modernizált, 2.0-s jelzésű verziója, ami az elődnél kisebb méretű volt, így a tömege tekintetében is közelebb állt egy átlagos pendrive-hoz.

A hatékonyságról a fentebb megtekinthető videó árulkodik, a működést tekintve pedig a rendszer összegyűjti a feszültséget az 5V-os ágról, majd -240 V elérése után visszaküldi azt az adatkapcsolatra használt összeköttetéseken. Ezt a folyamatot másodpercenként többször is megismétli, amitől a nem védett számítógépek igen rövid időn belül megadják magukat.

Hirdetés

Erre a konstrukcióra épített most egy ténylegesen megvásárolható, USB Kill Drive 2.0 névre keresztelt eszközt egy hongkongi cég, amely 50 euróért meg is vásárolható. Az USB Kill Drive 2.0 persze a felhasználó biztonságát is szem előtt tartja, így -200 V-ig töltődik csak, de ez is bőven elég az adott, védelemmel nem rendelkező PC megölésére.

USB Kill Drive 2.0
USB Kill Drive 2.0

Az eszközt a cég tesztelésre szánja, de a legtöbben valószínűleg arra fogják használni, hogy az adott, SSD-s PC-n tárolt fontos adatokat teljes mértékben eltüntessék. Ugyanakkor a viszonylag alacsony ár felveti annak a kockázatát is, hogy a rendszert esetleg drága tréfákra is fel fogják használni, ami nem lesz nehéz, mivel egy aránylag friss tanulmány szerint az emberek többsége az idegen USB pendrive-ot, vagy annak tűnő eszközt csatlakoztatja a saját PC-jéhez, egyáltalán nem számolva ennek a kockázataival, amelyek az USB Kill Drive 2.0 mellett igen tragikusak lehetnek.

USB Kill Tester
USB Kill Tester

A hongkongi cég egyébként kínál egy 14 eurós kiegészítőt is az újdonságukhoz, amely az USB Killer Tester nevet viseli. Ezzel a közbe iktatható megoldással az adott PC-ről úgy is kideríthető, hogy rendelkezik-e megfelelő védelemmel, hogy közben az USB Kill Drive 2.0 nem öli meg.

Azóta történt

  • Hatékonyabb lett az USB-s gyilkos

    A legidegesítőbb USB-s eszköz díját elnyerő USB Killer harmadik verziója még jó, még hatékonyabb és még kevesebb értelme van.

Előzmények

Hirdetés