Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Jaja crysis az ilyen, de sok hasonló ramzabáló gém van.
Nah én pont ezt nem akarom, hogy hangolgatom a 4modult az nem jött össze, hogy egyforma modulokkal összehozzam.
Airbooms: Nekem meg wow miatt kell van amikor beakadozgat ha egy húzósabb raiden vagyunk szal mindenképp need a 4giga részemről.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Gondolom, akkor nagyon kiválogatják mer ez ahhoz képest nagyon gyér, OCZ úgylátszik nemszeret annyira válogatni.
Nah memó csak 2.0v-on hajlandó stabilan menni, meg a nb-nek is kell az 1.61 fesz ha lejebb veszem már elhal prime viszont a procinak elég 1.1VTT meg 1.5PLL is szal lehet, hogy van még benne FSB tartalék, de ameddig ilyen gányok a ramok nem fogom megtudni.
29fokos szobába a lap 50fok körül van és eléggé forró, ramok meg langyosak mióta felettük van az XTC.
Igaza volt mindenkinek kikell ismerni a lapot, nagyon sok időm ráment és közbe meghalt az egyik VGA-m is, a másik kitek meg csak hétfőn jönnek meg, na az is egy szép élmény lesz ha ugyanolyanok lesznek.
-
SzlobiG
félisten
Asszem megtaláltam a beállítást végre.
450X9 1800Mhz-CL9-9-9-30 2.0 egyenlőre ennyi feszen, majd veszem lejebb és megnézem hol bírja még, de már lassan félórája megy a Blend. A baj csak az, hogy ezt 4db modul nem fogja vinni, amúgyse vmi nagyszám CL7-nek jobban örültem volna.
Amúgy miért olyan gyenge ez a JNL chip mikor a CellShockon is ez van?
Most, akkor keresgélni kéne GTR chipes ramokat, de ahogy hallottam egyre kevesebb van belőle.
-
SzlobiG
félisten
Az első két mag halt be egyszer ez egyszer a másik, először raktam 650-re úgy kb 15-20percig bírta, aztán raktam 670-re és így kb 40percnél kapcsoltam le.
2.0v-van beállítva. Akkor nem egy tuningbajnokok ezek a ramok.
Van vmi infó, hogy mennyit szoktak ezek menni?
Jugeen: Kössz, akkor vehetem lejjeb nem is kicsivel.
Ahogy elnézem 50-60K-ból lehetne olyan 4giga ramot venni ami talán megy 1800-on, de annyit sajnálok rá.
-
SzlobiG
félisten
Igazad van valóban azt mondtam.
Akkor ennek mennyi feszt szabad adni 24/7-re ha a gyári 1.9?
Amúgy kezdem kiismerni a lapot a proci most 450X9-en megy ami 4050MHz és 1.408 fesz kell neki Prime eldobált párszor, de a CPU GTL-el szépen belehet lőni így már megy félórája a prime, ez csak olyan 1.43v körül volt prime stabil ameddig nem piszkáltam a GTL-t.
Ha a JNL sokkal gyatrább, akkor meg már megvan, hogy miért nem megy az 1800, de neki esek annak a kitesztelésének is. Mostmár a proci valszeg jó lesz így, marad a ram.
-
SzlobiG
félisten
Nekem P5E-vel volt ez az érzésem.
Viszont azt nem mondanám, hogy gyorsan indul a P5E gyorsabban bootol mint ez, lehet hogy csak egyedi ez nálam. Express Gate nekem is újdonság ami tetszik is.
Keldor: Nem is kell nekem 500FSB, elég a 450 amit tud is, csak találjál olyan ramot ami megy 1800-on CL7-be.
De az biztos, hogy mégegyszer ilyen drága procit nem veszek az egyszer 100, sőt mostmár ideje lenne leálnom a sok újítgatásokkal is, a motorra sajnálom, de erre a "szarra" nem.
Szatesz: Igen csak legyen alá egy bitang ramod.
-
SzlobiG
félisten
Lehet kiderítem, hogy milyen chipek vannak rajta...
Express Gatet sikerült frissíteni a winest meg a biosos verziót is, amúgy nagyon tetszik jó megoldás.
Kb nekem is annyival több kell neki, most 1.38V-al stabil 400X10-en(1.35 helyett), de 450X9-hez már 1.4 is kevés...pedig csak 50MHz a difi, 4200-at meg még megse mertem nézni bekéne vagy 1.5 állítani neki tuti.
Keldor: Nem 450 a vége, megy feljebb is, de a ramok nem bírják az 1800-at vissza meg nem osztom mer úgy semmi értelme...majd nézek max fsb-t, de jelenleg az érdekel, hogy 450-en mennyen, de arról letehetek a ram miatt.
Más: XS-en láttam egyetlen egy QX9650-et ami ment 499FSB-n, ami 4gigán 1.25-el stabil volt.
-
SzlobiG
félisten
Akkor egy nem túl tuningbarát verzsönt fogtam ki.
Nálam meg pont fordított Small FFT jobban megterheli a procit, na de mind1 nem si ez a lényeg hanem, hogy nem megy annyin amennyin kéne.
Viszont ha jó lesz a holnapi kit annak már örülni fogok ha a 4modul menni fog 1600-on CL7-be stbailan.
Más: Próbálom levadászni az asus oldaláról az új Express Gatet, de esélytenel akkora egy fos az az oldal.
Mod: Mostmár megindúlt jön le, végre.
-
Adams007
tag
Még mindig nem stabil, pedig már próbáltam az általad említett beállításokat.
Próbáltam 375-ös FSB-vel, ott is kékhalál Prime bench alatt.
Mára feladom a tuningot, mert elég sokat szórakoztam vele, holnap még próbálkozom.Lehet, hogy ennyire antituning procit fogtam ki, vagy valami más alkatrészhiba (mondjuk alap órajeleken teljesen stabil volt, nem volt fagyás, kékhalál)
Azért köszönöm a segítségedet
-
SzlobiG
félisten
Megtaláltam a hiba forrást.
Dram Static Read Controlt bekellett kapcsolni mostmár megy szépen 1600-on 7-7-7-20-al 1.9V-al. Kell amúgy ennyi feszt adni neki? Mer az OCZ ezen a feszkón garantálja ezt a sebességet viszont olyan forrók, hogy megfogni is alig lehet őket egy olyan XTC coolert veszek rájuk mindenképp.
Sok időm elfog menni itt az állítgatásokkal procihoz még hozzá se nyúltam, de ahogy elnézem az FSB nagyon kell, hogy a ramokat kihajtsa a lap, viszont a QX nem nagyon bírja(legalábbra is X38-ba), de sebaj majd rágyúrok az időzítésekre ha ebbe se fog megindúlni.
-
Adams007
tag
Kösz a gyorsa választ, viszont így sem stabil. Beléptem Windowsba, és amikor rákattintottam a Primeben, hogy Benchmark kékhalál, majd újrainduláskor a POST után kiírta:
Overclocking failed.
F1: Bios
F(nem emlékszem): alap beállításokUi: nem tudom mennyit számít, de a Ramok az egyes (narancs) foglalatokban vannak
-
Exhodus
tag
hát játszogatni, attól függ mit értesz játszogatáson
, mindenesetre nem a szintetikus tesztek eredményeire hajtok az tuti. Igaz mondtam hogy a pénz annyira nem számít, de azért annyira nem vagyok elersztve hogy 80k-kat adjak ki ramra, úgy kb 60-65-ben maxilmaliztáltam a ramra szánhatót, és a 4 gigához eléggé ragaszkodom, lehet mégiscsak DDR2 lesz a dologból....Ellenérvek?
Esetleg 5let valami 1800 mhz-es DDR3-ra ami jó is és megfizethető is? (Jó tudom túl szép is lenne
, de hátha)
-
Exhodus
tag
Hát semmiképpen sem hardcore OC-re kell a gép, a procit szeretném felvinni 3600-ra elvileg azt viszi is, memóriából ilyenekből csak ésszerű (értsd, biztonságos és stabil) tuningot akarok kihozni, olyat hogy egyszer belövöm aztán megy, nem akarok heteket finomhangolni hogy pár ponttal többet érjen el itt vagy ott, gamezni kell meg infós melókra nem versenyeket nyerni
-
Exhodus
tag
A pénz a kisebb gond, azért persze ésszerű keretek között, amit nem tudok hogy megéri e a DDR3, egy csomó helyen olvastam hogy jelenleg egy jó időzítésű húzott DDR2 simán otthagyja, engem meg a teljesítmény éredekel
, viszont valami olyasmit is láttam valahol hogy a DDR3-as alaplapokban már valami javított chipset van a DDR2-esekben meg nem, de ebben megint nem vagyok egészen biztos. A P5E3 premium nem allergiás a 4db memória modulra? csak mert pont ebben a topicban volt embereknek gondja a 4db modul működtetésével.
Mindenesetre felírtam ezt a két nevet, köszi
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Én egyelőre várok vele, mert úgy tűnik összejön jó áron egy QX9650, s most arra kell a lé. de a tapasztalatokat várom majd tőled, s ha nagyon meggyőző lesz a lap, akkor és is benevezek (bár a mostani, P5E3 Premiumal is nagyon elégedett vagyok, s Over szerint ennek jobb a ramkezelése, mint a P45-nek).
Viszont két darab QX9650 érkezik, az egyik nem érdekel téged? -
putti
aktív tag
Sikerült beállítanom a procit.
De van egy dolog ami nagyon nem tetszik. 1600Mhz-en csak akkor hajlandó elindulni a lapom, ha 3 slotban van csak memória. Minden slotot és memót kipróbáltam külön-külön, úgy jók voltak, de ha a 4x 1gb-ot rakok be akkor nem is bootol a gépem. Van erre is beállítás, vagy ez egyszerűen csöcs és rossz esetleg az alaplap?
Bios 0401 van rajta.
-
AirBooms
addikt
Igen, de most még szarakodok az NB fesszel, mert nem tudom, hogy túl kicsi-e az 500-as FSB-hez, vagy túl magas? De jó lenne, ha tudnám monitorozni, mert abból kiindulva, hogy a CPU fesz mekkorát droopol, biztos a többi feszültség sem egyezik meg win alatt, mint amit a biosban belőttem. X38-ban pl. a win alatti 2 voltos ramfesz az biosban 1,92 V-ot jelentett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged