- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dombila
őstag
válasz
Adams84 #2785 üzenetére
Az exVoda az HFC, visszirányú DVB-C (a visszirány amiatt, mert a kifelé menő internet is a coax-on megy el a lakásból).
Az exDigi sima DVB-C (ott az internet az optikán megy ki)
Szerintem. (A visszirány nem biztos, a DVB-C igen)
A többi nem lehet, mert nem műhold, nem IPTV és nem DSL. -
Adams84
aktív tag
válasz
woodworm #2780 üzenetére
Ez a 2025.01.31-től hatályos verzió, itt már kicsit más szöveg szerepel.
Valamint kimásoltam az ÁSZF-ből az összes, One által nyújtott "Digitális műsorelosztási szolgáltatást".
Ebből vajon melyik a klasszikus exVodafone ügyfél és melyik az átszerződő exdigis? Az utóbbi talán nehezebb rejtvény, legalábbis számomra.
[Digitális műsorelosztási szolgáltatások] -
ablack
senior tag
A Telekom egy adott címre max 1000/25 Mbit/s csomagot mutat.
Viszont a One HomeNet 500 (vario) csomagot ajánl fel, ami 500/200 Mbit/s azt írja a részleteknél. Ez ugye Telekom DOCSIS hálózatot használ. (Digitális elosztó (GPON) - Telekom (új))
Ez hogy lehet?
-
woodworm
veterán
válasz
Adams84 #2778 üzenetére
Van néhány inviteltől átvett körzet és újonnan épült gpon terület, ahol már nincs rf jel az optikán. Itt etherneten kapják a tev-t. Erre vonatkozik a Nem prioritásos átvitelű rendszeren nyújtott IPTV. Meg a Telekom területén a vario csomagok.
A voda fw-n még előfordulhatott, hogy dvb-c területen is az ethernetet használta a box, de az fw csere után arról számoltak be többen is, hogy megszűnt a lehetőség.
Erről többet talán cocka topiktárs tud mondani, hogy nála megmaradt vagy megszűnt a lehetőség. -
Adams84
aktív tag
-
dombila
őstag
válasz
Adams84 #2771 üzenetére
Próbáltam utánanézni: az exDigis TV az FTTH-RFoG és tisztán DVB-C, így egyetértek BrBubo77-el. Az első sor vonatkozik rá, így kártya vagy box.
-
TBMC
addikt
válasz
kabelmania27 #2742 üzenetére
Sajnos nem. Már kb mindent kipróbáltam mi tőlem telt.
-
Adams84
aktív tag
-
walter70
tag
Urak,
próbálok egy új LG tévét beüzemelni. Kivettem a CI kártyát a régi tévéből,betettem az újba,de az istenért nem akarja látni.Többféleképpen is próbáltam hangolni,de vagy nem látja egyáltalán,vagy azt írja hogy rosszul van behelyezve.Kiírja,hogy van 157 csatorna,de csak 6 működik. Mi ennek a folyamata,hogy ne rontsam el ?
-
ballersa
csendes tag
válasz
Lackooo84 #2712 üzenetére
Szia.
Igen,ahány ember annyi szokás....mindenki más szolgáltatást választ,és ez igy van jól! Ezt a választás lehetőségét kellene meghagyni!!!! De sajnos az irány nem ez!!!!!!
A Telekom már kivezette a müholdast,a többiek kezdik korlátozni....
Nem jó az irány.Persze a szolgáltatónak jó!Értem én,hogy kell a zsozsó...de hát fizetnek a müholdas előfizetésért is,nem? -
boborján2
senior tag
válasz
dombila #2752 üzenetére
Ez a feltöltés sebesség kérdése nagyon igény függő.
A 40 (nálunk!! csak 25) nagyjából mindenre is elég otthoni környezetben, egy dolgot kivéve. Synology photos album megosztásra. Képeknél még oké , de amikor a mobillal rögzített tizenpármegabites videókat elkezdi 2-3-4 ember wan oldalról böngészni ,akkor rögtön nokedli ez a sebesség. Ebből eredően igazán sajnálatos hogy egy nasnak pont az egyik legjobb funkcióját nem lehet használni.
Én egy 100as upload-al már ki tudnék egyezni.
-
Adams84
aktív tag
válasz
dombila #2751 üzenetére
Én találtam egy eléggé “gyanús” részt az ÁSZF 1. sz. mellékletében (58. oldal), amit akár úgy (is) lehet értelmezni, hogy csak a teljes koaxális (tehát pl. exVodafone) területeken adnak box-ot vagy kártyát, a “Hibrid IPTV + DVB-C technológia (Végpontok: Ethernet + koaxiális/RFoG)” területeken csak az interaktív box áll rendelkezésre.
Elképzelhető, hogy mariana fórumtárs erre gondolhatott.
Nem rendelkezem teljeskörű műszaki ismeretekkel az exdigi témakörben, ezért ez csak egy feltételezés a részemről, a szakértő fórumtársak majd megerősítik vagy megcáfolják ezt. -
dombila
őstag
És ugye így kezdtem (csak ezt valamiért nem idézted most):
ÁSZF 1. Melléklet, 57-60 oldal írja le a DBV-C szolgáltatást.Tehát egyértelművé tettem, hogy én a DVB-C-ről írok!
A dőlt betűs az ÁSZF fejezet címe, a One írta. Nem tehetek róla, hogy egyben kezeli ez a rész a két esetet.
@woodworm #2760
Így van, de olyan korlátozás hogy ne adnának kártyát csak boxot, nincs. Max nincs nekik készleten és várni kell rá. -
válasz
dombila #2758 üzenetére
Te írtad:
(Rádiófrekvenciás Kábeles TV (DVB-C) és Nem prioritásos átvitelű rendszeren nyújtott IPTV (hibrid IPTV)
Szolgáltatások esetén)
Egyetlen szóval sem említ semmilyen CA modul korlátozást, (szigorítást ) végig kártya vagy médiabox-ról ír. Egyenrangúan, választhatóan. -
dombila
őstag
Ha visszaolvasod az eredeti kérdés (#2718) DVB-C-ről szólt. Az ÁSZF részlet csak közösen tárgyalja őket.
És a kolléga azt írta, hogy lesz megszorítás, ami az ÁSZF-ben is ott van. Én nem találtam. Erre kérdeztem rá.De ugye az exDigi és az exVoda terület nagyrésze is DVB-C, és most erről volt szó.
Hogy jött ide az IPTV?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
dombila #2752 üzenetére
Szerintem elég sok ember használja a feltöltést is, kérdés ki mire, azért amikor küldök nagyobb képeket másnak, jól jön a gyors feltöltés, ha esetleg valami felvételt, amit én csináltam, akkor meg főleg. Azért, mert te csak a letöltést használod, az nem jelenti, hogy mindenki.
-
dombila
őstag
válasz
Gyurka6 #2754 üzenetére
Tőlem adhat. Ha technológiailag meg tudja oldani adjon. Nyilván könnyen teszi, mert ő is tudja hogy nagyon kevesen használják ki.
Írtam, hogy van valamennyi kivétel, ahogy a fotós kolléga is. De nem mindenki otthon vágja és tölti fel a legújabb mozifilmet és nem mindenki fotós.
A többség egyszerűen letölt, böngészik, torrentezik - ahol dehogy érdekli, hogy tőle mekkora sebességgel távozik a seed, csak az számít mennyi idő alatt jön le.De ahol az adott coax technológia nem is teszi lehetővé ott nem tud adni.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fatalista22 #2687 üzenetére
Elég sokszor le lett írva, hogy a digis címek nem szerepelnek a netes keresőben.
Szerintem egy ilyen hozzászólást ki is lehetne emelni, hátha feleannyi kérdés jönne ezzel kapcsolatban. -
dombila
őstag
Erről a tized százaléknyi kivételtől írtam.
A szinkronizálás pont arról szól, hogy időben és hálózati terhelésben elosztva. Nem igényel nagy sávszélességet, ráadásul csak akkor történik a háttérben, amikor van szabad sávszélesség.
Különben a telefonokon, mobil neten hogy működne?
-
dombila
őstag
válasz
mariana #2732 üzenetére
Megnéztem a One ÁSZF-ét
ÁSZF 1. Melléklet, 57-60 oldal írja le a DBV-C szolgáltatást (Rádiófrekvenciás Kábeles TV (DVB-C) és Nem prioritásos átvitelű rendszeren nyújtott IPTV (hibrid IPTV)
Szolgáltatások esetén)
Egyetlen szóval sem említ semmilyen CA modul korlátozást, (szigorítást ) végig kártya vagy médiabox-ról ír. Egyenrangúan, választhatóan.
Te hol tudsz bármilyen szigorításáról az ÁSZF szerint? Ha van ilyen kérlek osszad meg velünk, hogy lássuk mire készüljünk!Hivatalos rendelkezés (One-on kívüli törvényre, rendelete gondolsz?), nem nagyon korlátozhatja a szolgáltató saját döntését a hardveres megvalósításának a dekódolás eszkozéről.
-
Faby
senior tag
Szerintrem ez egyáltalán nem igaz, hogy a letöltés irányról szól.
Akár az én, akár a fórumtárs által írtakat nézed, igenis van létjogosultsága a nagyobb feltöltésnek. Én pl egyáltalán nem használom ki az 1 GBitet, ellenben nagyon is kell a 300 MBit, vagy akár több felfelé.
Én pl kifejezetten azért hagytam ott az (akkor még) UPC-t a Digi kedvéért, mert a kínált 22 MBit felfelé már akkor is vicc kategória volt, és az is csak a legnagyobb 500-as csomaghoz.Én teljesen jól ellennék pl egy szimmetrikus 500/500-as csomaggal is, de sajna ilyen nincsen.
-
Faby
senior tag
válasz
dombila #2739 üzenetére
A mobilos topikban is leoltottak, mikor szóvátettem, hogy a normális árú csomagoknak 5/5 MBit a max (tehát nem a garantált!) sebessége, mondván mire nem elég az!
Fiammal együtt fotózunk, videózunk, ő egy kicsit magasabb szinten, én amatőrben.
Akár nyers anyagokat, akár elkészült dolgokat kell mozgatni, azok bizony nem kis fájlok, és igenis számít, hogy mennyi a feltöltés, akár felhőbe megy fel, akár FTP-re tolja az ember. Rohadtul nem mindegy, hogy mennyi idő alatt ér át az anyag, és pl 40 vs 300 az kicsivel több, mint 7x szorzó.
Szóval igen, számít a sebesség.
Biztosági nemtésnél is számít a feltöltés, két külön árosban vannak a NAS-ok, a kettő közötti szinkronizációnál sem mindegy, mennyi idő, míg végbemegy a mentés.Ráadásul, ha eddig az ember kapott 1000/300-as csomagot, és mostantól ugyanaz a cég, akkor jogos elvárás, hogy ez működjön a továbbiakban is. Szerencsére úgy fest ezzel nem lesz gond, max az árazással.
A hivatkozott eset annyiban spec, hogy ha költöztetni kell a szolgáltatást, akkor ott előfordulhat, hogy az új helyen nincs optika, és akkor tényleg max 40 az elérhető felfelé.
De még az is lehet, hogy csak az ismert helyzet miatt nem hozza az új címre az exDigi lehetőségeket, és van exDigi optika, akkor meg van 1000/300 csomag is. -
woodworm
veterán
Nem volt semmi kérdésed! Az első hozzászólásod a topikban tényközlés, hogy nehéz volt kikapcsoltatni az ipv6-ot.
A lényeg, hogy a felvásárolt cégek eltérően oldották meg az ipv6 implementációt. A upc megoldása nem tökéletes, első körben a kikapcsoltatását szoktuk ajánlani, mert anélkül nincs publikus ipv4 (torrent) és bridge mód se (saját router). -
válasz
dombila #2741 üzenetére
az otthoni felhasználás a letöltés irányáról szól.
Ezt azért gondold át! Ki mondta ezt, hol van leírva? Már írtam pár példát, de pl. a felhő szinkronizációs is jár(hat) nem kevés feltöltéssel. Ma már a fényképek, videók sem férnek bele pár kb-ba. Aztán ott a YouTube feltöltések, stb.. Használd picit a fantáziádat! -
Most tényleg el kell magyarázni, hogy több mint 7x gyorsabb sebesség mekkora visszalépés (ugyanannyi, vagy mégtöbb pénzért?!)
dombila
Nem mindegy az neked? Neki fontos. Mer torrentezik, vagy az otthoni munkájához szükséges, mert nagy fájlokkal dolgozik. Pl. Nem mindegy hogy egy több GB-os fájl mennyi idő alatt tölthető fel.
Az hogy neked nincs rá szükséged, az nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet fontos. -
dombila
őstag
-
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Bocs ha nem olvasom el az összes hsz-t. Van már alakulóban valami opció a digi online pótlására?
Köszönöm! -
dombila
őstag
-
holex91
csendes tag
Sziasztok, jelenleg Digi netem van, viszont hamarosan elköltözök és az új helyen nincs klasszik Digi, csak One. Van rá bármilyen esély, hogy elhordozzam a régi csomagomat az új helyre? A One-nál csak 1000/40-es csomag van, ami vicc, Diginél sokkal jobb a feltöltési sebesség.
-
mariana
csendes tag
válasz
kabelmania27 #2724 üzenetére
Tudok róla, hogy most bárkihez könnyen hozzávágnak akár 3 db CA modult is , de az ÁSZF szerint (bárki megnézheti a ONE-oldalán) és a hivatalos rendelkezések szerint bizonyos esetekben lehet csak modult kiadni. Az első roham után valószínűleg szigorítás lesz.
-
Nem ment a Windows távoli asztal kapcsolat (ipv4 címre). Rákérdeztem kollégára, nála működött rendben. Rémlett hogy gyakran panaszkodnak a fórumokon (itt is), hogy nem működtek dolgok azoknál, akik ipv6 címet kaptak, és innen jött az ötlet, hogy megnézzem. Ekkor láttam hogy már nekem is van ipv6 címem. Rákerestem itt és az volt általában a megoldás, hogy "levetetik" telefonon keresztül.
WiFi6-os Digi-s routerem van(HG8147X6-10), a belső hálóra helyi ipv4 címeket oszt, és szinte semmit nem lehet rajt állítani. -
walter70
tag
Sziasztok,
a hálózati azonosítókat most hol találom? -
gyarmatinic
tag
Sziasztok!
2 db mesh routert vettem egy illetőtől tegnap (Vodafone VDF4960) Az egyiket rádugtam a fő routerre. Működik is. Azonban nem tudom hol lehetne a beállításokat változtatni vagy Telekomosként ez nem is lehetséges?
Az eszközökön nincs semmilyen IP cím. A szokásos 192.168.1.1, 0.1, 0.254, 2.1, 111.1 címek sem működnek.Köszönöm ,ha valaki tud segíteni. Az eszközről az interneten nem sok minden található meg.
-
boborján2
senior tag
válasz
Impair1980 #2719 üzenetére
A one box gyakorlatilag a vodafone mediabox.
Vagy lemaradtam valamiről?
Ha ugyanaz akkor arra nem töltesz le semmit.
Zárt rendszer van rajta ,előre telepített appokkal.
A skyshow nincs köztük. -
xcsabo
senior tag
Hali! Van egy exDigi meg egy exVoda előfizunk, ugyanaz az előfizető, de másik ingatlanon van bekötve. Hogy lehet ezeket egy előfizu alá hozni szerintetek? Csak személyesen? Köszi.
-
válasz
woodworm #2720 üzenetére
Ha nem mondok semmit, akkor hogyan oldódott volna meg?
Előadjátok a nagy hozzáértőt, hogy az nem úgy van, hogy "kikapcsoltatom az ipv6-ot", de ha konkrétan választ várok a kérdésemre, hogy mi lett volna a szakmailag is pontos kérés, akkor meg megy a himihumi terelés
Ezért is volt a PH! részéről "zseniális" ötlet összeolvasztani a topikokat, így aztán ebből a katyvaszból hogyan bogarásszam ki, hogy melyik válasz melyik (volt) cégre vonatkozik?!
-
woodworm
veterán
Jajj, ne lovagoljunk már a szavakon! Ha meg azt mondom nem vonták össze, akkor jönb valaki aki azt mondja, hogy már egy cég.
Ami a lényeget érinti: akár maradt valaki a digis csomagon, akár one-os csomagra tért át az exdigi ftth területen, annak teljesen máshogy szolgáltatják az ipv6-ot, mint a koaxos exvoda területen.
Nem kell kritika nélkül átvenni az exvodásoknak szóló, "kapcsoltasd ki az ipv6-ot" tanácsot. -
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, akinek már van One TV Mediabox készüléke, annak letöltehető-e rá a SkyShowtime alkalmazás?
Régebbi TV-m van és nincs rajta ez az app. A Vodafone box-on szintén nem elérhető ez az alkalmazás!
Előre is nagyon köszönöm!!! -
Raz3r
tag
Üdv Mindenki!
Digisek vagyunk, ma volt kint nálunk technikus, modemet cserélt mert internet problémáink voltak.
Viszont azt az infót kaptuk, hogy elvileg cserélni fogják a TV szolgáltatást a későbbiekben és minden TVhez kötelezően boxot kell telepíteniük? (
Ez igaz lehet? és hogy nem fogjuk tudni 5db tvhez kérni ezt mert előfizetésenként max 3dbot lehet? és ezért két előfizetést kell majd kötnünk állítólagA gond az, hogy nálunk minden így van kábelezve, új építésű ház de üvegszálas bejövő a házig van, ott modem amiből megy tovább a kábel a routerbe illetve koaxok a TVkhez (5db).
Hallottatok már erről esetleg? Van/lesz erre valami megoldás anélkül, hogy mindenhol kábelt kelljen figyelnem vagy szétbontani az álmennyezeteket?
-
trec12
addikt
-
TBMC
addikt
válasz
kabelmania27 #2706 üzenetére
Nincs
, elvileg mérték is - (sajnos legutóbb nem voltam otthon csak barátnőm) az utcában lévő központi leágazás illetve a házamban lévő csatlakozási pont között -
-
gduck
addikt
"Azért kell "levetetni", mert itt (a Vodas topokban) ezt szokták javasolni."
Igen, mert még mindig szar az IPv6 implementáció.
Érdekes lenne tudni mi ebben a buktató, jelenleg miért képtelenek a szolgáltatók ezt meglépni. Teljesen független Telekom optikán is ugyanez a gond volt.
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
ballersa #2639 üzenetére
Hát én még ilyenről nem hallottam, mármint hogy megszabják helyikleg hol használhatod a műholdas előfizut, mivel ennek pont az a lényege, hogy mobilis a dolog. Anno anyumék németben éltek akkor DIrect One parabolát vittek ki, és a szolgáltató is tudta, hogy oda kell nekik, eleve azért választották azt.
-
Per Me
tag
válasz
Benhill #2640 üzenetére
Nyilván utalással fizeted. A közlemény rovatban számlazámot várnak,és fontos, hogy a beírt számlaszám fizetési határidején belül légy.
Mikor nekem fél év után sikerült kirimánkodni a számlákat, mondta az ügyintéző, hogy erre figyeljek. Nem nagyon hittem, hogy tényleg nézik a közleményt. -
frici69
tag
Sziasztok! Akinek nem jött email értesítés és már esedékes lenne az új számla az nézzen be a (Digi) ügyfélkapujába, hátha már ott figyel az új számla! Nálunk ez történt!
-
Amíg Digis voltam, nem nézegettem minden nap, de úgy rémlett csak ipv4 címet kaptam. Nem emlékszem, de nem is érdekelt, mert működött.
A 78-al kezdődő címről áttettek egy 91-el kezdődő ipv4 címre, és most működik.Azért kell "levetetni", mert itt (a Vodas topokban) ezt szokták javasolni. pl. "1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot." Lehet, hogy ez a leírás nem korrekt szakmailag, de az ügyfélszolgálat megértette, a műszakiak megcsinálták, és most jó.
-
-
TBMC
addikt
válasz
kabelmania27 #2617 üzenetére
Szia!
FTTH és valami 'új konstrukciós' (szerelő kolléga elmondása szerint) Zyxel wifi6 -
ballersa
csendes tag
válasz
woodworm #2699 üzenetére
Ezt csak joggal feltételezem! Semmi több!
Ugyanis az One-hoz került és az One ha elérhető kábeles tv adás a megrendelési cimen ,állitólag nem ad műholdas szolgáltatást!(ugyanis ott a kábeles,mondják).Bárcsak ne így lenne,...
Illetve Telekom is kivezeti a műholdast...Állítólag ez a jövő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest