Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun #16599 üzenetére
Duba-bubba hejj-hajj csiháhá hujj!
-
Winner_hun
félisten
Sihuhu-csihuhu pá-pá
-
FehérHolló
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #16595 üzenetére
Közterület. Nem tárolhatod a "romokat" ott.
-
Mawyx
őstag
válasz
FehérHolló #16595 üzenetére
Fogalmam sincs már és eleve páromé volt, pár éve volt, de régen álltak is kocsik a környéken, régi skodák, trabantok, de eltűntek mind.
-
Mawyx
őstag
válasz
FehérHolló #16592 üzenetére
Asszem nem fizetősben sem lehet. Legalábbis amikor lejárt a műszakink, nem fizetős parkolóban a 11. ker-ben mi is kaptunk cetlit, hogy elszállítják és megbüntetnek.
-
nike_
addikt
a
vízholló az úrja, ez válasz akart lenni fehérhollóéra, na mindegy
-
FehérHolló
veterán
Forgalomból kivont járművet lehet az utcán (fizető parkolós övezetben) tárolni?
Én uralom a topicot!!!
-
FehérHolló
veterán
Erre esetleg valaki tud valamit ajánlani? (Ha igen, légyszi abban a topicban.)
-
Winner_hun
félisten
Jjjlyeszoké.
-
neduddki
nagyúr
HI!
baba ez a e6520 /meg jo mert egyedileg vol vallogata:- )/, de tul nagy nelem, tulzottan hozzaszoktam a 14esekhez, amuy a designert nagyin nem vagyo oda tulzottan emlkeztet a xe4100 realomra:- (((
kivancis leszek a jovheti alap mennyiel vekonyabb, ill. az erkezoben levo e6220, hogy muzsikal majd /mi szem szajnak ingere:- )/udv
neduddki
mod: ja vhogy a e6400 bille neekm finomabb volt, de ez ahteilagitasso ize meg ming nagyon orrekt, hp igazan makolhatn aamr oda is ahova ertelme van: 12-14re is
-
FehérHolló
veterán
Kutatótanárokat az általános iskolákba!
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #16582 üzenetére
HI!
hihacc mobilin is de ugy drabb:- ))))
udv
neduddki
-
7
addikt
Nyöhehe, megkaptam a C1 szintű (felsőfok) ECL angol nyelvvizsga eredményét:
Listening: 85%
Speaking: 84%
(összesítve 85%)Reading: 100%
Writing: 80%
(összesítve 90%)Az egész nyelvvizsga pedig összesítve 87%-os
-
válasz
kételkedem #16566 üzenetére
Én is gondolkodok egy SSD-én, már régóta, de mióta megláttam a HP Probook 4530-at és 4730-ast azóta az kell nekem, szóval pénztelenségben nem ugrálok. Szóval ha netezel akkor teljesen kikapcsolja a HDD-t és kussol a gép? Az jó lenne, mert a HDD a leghangosabb a gépemben, szóval ezt jó lenne áthidalni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #16546 üzenetére
koreai..
Pipo di símant di szeptiszta ob di ló metriar iz páj viksz bat epta di símant ob bagoda ob kuppartsz di szeptiszta iz pó viksz. Símant delibri namba iz páj pó csiro pó.
Before the shipment the safety stock of the raw material is five weeks but after the shipment of backorder of good parts the safety stock is four weeks. Shipment delivery number is 5404.
-
dragonfx
veterán
nem ugrik be mi annaka filmnek a címe amibe a icolas cage játszik ilyne chopper motoron halálfejes figura és tüzes láncot huz maga után meg tuzel a motorja...
nem olyna régi.... -
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #16566 üzenetére
Erről eszembe jut, mikor esm öccse vett a gépébe ssft, azzal szórakoztak ki tudja beírni a sárkány eljöveteléig a jelszót .. Ő meg : milyen sárkány
piszok gyorsan töltött az a gép.
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #16569 üzenetére
Igen, hamarosan, az időjárás szerintem már elég pontos
Ezeket a szavakat már tudom fejből.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #16569 üzenetére
Áh, ott minden rövid és görbe.
-
Mawyx
őstag
despejado 0mm 25°
intervalos nubosos 0mm 26°
poco nuboso 0mm 26°
despejado 0mm 26°
despejado 0mm 27° -
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #16563 üzenetére
A merevlemezem egy 500-as Hitachi. A bekapcsológomb megnyomása és a Win7 asztal teljes felállása között legfeljebb néhány mp különbség van az SSD javára. Bekapcsoláskor ugyanis lefut az AHCI bios és elkezdi keresni az eszközöket. Az tény, hogy maga az oprendszer ezután már nagyon gyorsan betölt. Összességében az én konfigommal nem olyan korszakalkotóan óriási a gyorsulás! Jó, hogy van, szeretem, hogy ha csak netezek, akkor leáll a vinyó és persze az e-péniszem is növeli, hogy nekem van SSD-m, de annyira nem vagyok tőle hasra esve!
Ugyan abban a topikban az elfoglalt tárhelyre ezt írtam:
"Én 64 GB-ost vettem Win7 re. Nekem merevlemez használatánál is csak az oprendszer, a driverek és azok a programok voltak a C:\ meghajtón, amelyeket nem lehetett máshova telepíteni és így is meghaladta a 40 GB-ot a foglalt hely. Az SSD ráadásul nem szereti ha 100% tele van írva." -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #16562 üzenetére
dankesőn!
A gyakorlati tapasztalatod mi? Jelentősen gyorsult a vinyóhoz képest?Amúgy lehet nálad 11 GB a windows? Nálam 25, basszus, folyamatosan csak hízik, elképesztő...
-
fokukac
nagyúr
sziasztok!
szolíd 2 éves asztali gépemet - amiben most két wd green caviar vinyó csücsül - feltrubóznám egy SSD-vel.
Nem egy csúcsgépről van szó, tök alap.Milyen SSD-t nézzek, mit javasoltok?
Olyan 50-60 GB kéne a rendszernek szerintem, most kb. 35 gigát foglal a windows és a program files könyvtár. -
Lortech
addikt
Éppen néhány napja mondtam páromnak az időjárás-jelentés közben, hogy már nem sokat fogjuk látni képernyőn a kisöreget, nagyon le volt fogyva. Sajnos igazam lett. [link]
Nyugodjék békében.
Nagyon szerethette a munkáját, mert igazán jól csinálta. -
zolynet
veterán
válasz
kételkedem #16549 üzenetére
kép nincs?
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #16546 üzenetére
Angolra nem tudom lefordítani, de elmondom magyarul, aztán majd dekódolod!
Mikor sima és szép tiszta a padló? Ha ki vikszolod a padlót a pagodában, nem marad rajta por. Sokat kuporogsz a padlón, de utána szép tiszta. Simán megéri az a pár óra vagy pár nap.
Reggel ahogy jöttem fel a lépcsőn az aluljáróból, ment előttem egy 20+ éves nő, és valamiért a faros csirkecomb kifejezés jutott az eszembe!
-
BlacKSouL
addikt
Pipo di símant di szeptiszta ob di ló metriar iz páj viksz bat epta di símant ob bagoda ob kuppartsz di szeptiszta iz pó viksz. Símant delibri namba iz páj pó csiro pó.
Kérdés: a fenti szöveget milyen nemzetiségű monda el szóban, és mi a megfejtése angolul?
-
neduddki
nagyúr
hi!
na hazaerunk a szep nyari naprol, akkor a szokaso beszolo, Szulak Andrea egyszeruen fantasztikus olt, Vago Zsusi is nagyszeruen elvitte Juli szerepet, aszem Naray Erikarol es Farago Topi Andrasrol nem kell kulon megmelekezni:- ) Vago Berninek ellenebnlatvanyosan fajt a jobb terde rendesen akadajozta,
De ma mar szoba kerult: Vago Bernine isteni a ....:- )))udv
neduddki
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #16540 üzenetére
Nincs!
Ezek mind holtversenyben vannak,es...mind...hullajo! -
kételkedem
addikt
Az mno.hu rádióreklámjánál létezik idegesítőbb és gagyibb rádióreklám?
-
tbs
addikt
A fényképes bérletigazolványom 5 éve lejárt. A fényképemet és az igazolvány számát eltakarja a szép hosszú bérletszelvény, amire nincs ráírva a bérletigazolvány száma. Ja, a szelvény is a páromé... Most épp őszi szünetük van. Átruházta ezen a héten.
Metróval jövök-megyek haza-meló-haza viszonylatban, nem kötekszenek. Lehet az arcommal van vmi baj..?
-
Mawyx
őstag
Kicseszett bérlet. Kell hozzá bérletigazolvány, nem értem a személyi miért nem jó, meg különben is.
Reggel nyomtattam fényképet, ma mondják nem jó, mert fénymásolópapíros nem lehet.
Volt egy régi képem, az igazolvány 10évre jó, a kép nem 10éves volt, bár tényleg elég régi, erre az se volt jó.
Lehet fényképezkedni, amire egyszerűen nem vagyok hajlandó. Szép képek vannak rólam, magam akarom kiválasztani a belevalót, nyilván nem fürdőruhás, pálmafás, bícselős lesz, nem birom felfogni miért nem nyomtathatok otthon.
Mondom adja ide az igazolványt, majd kreálok képet, addig is ha épp ma ellenőr kéri, megmutatom neki az A4-es lapra nyomtatottat, hogy félkész állapotban van a cucc, a képen én vagyok...ezt nem lehetett. Semmiféle kedvezményről nincs szó, hogy átruházhatnám, teljes árú havi bérlet.(#16534) zolynet : nekem túl öreg a kocsim, nem megfelelő címke van rajta
-
zolynet
veterán
ilyen helyen sem laktam még, fix rezsim van: 25k, hibátlan
erre már csak net számla jön, amit szerencsére cafeteriából letudokmás: tegnap olyan köd volt Csepel után, teljesen kivett, alig látok még most is
más2: szmogriadó Bp-en
-
Mawyx
őstag
nálam így néz ki:
közös költség 2000
víz 2000
képviselő díja 1000
Ez így egybe a közös költség 5k, csak láttam a papíron külön részletezve, ezért gondoltam leírom így. A víz nálam négyzetméterre szól, így keveset fizetek rá. Odahaza mindig teknőben mosogattunk, most élvezem a folyó vizetvillany 8500
gáz 10000
internet 5500de most jött ki egy 40ezres villanyszámla különbözet
Úgy látom nem olyan rossz az enyém és a lényeg, hogy tök egyedül lakok benne, pici a lakás, de most ahogy itt volt a festő mesélte vannak gáz helyek, enyémnél kisebben is laknak komplett családok és nem hiperpigmentált importnégerek. Az egyetlen amit sajnálok, hogy nem újépítésű, kevéslakásos társasház, egy olyanba vágyok, viszont ez nagyon jó helyen van, egyetemek mellett. Egész egyetemi éveim alatt soha nem volt bérletem, csak gyalog jártam, messzebbre meg kocsival. Nem csak olcsó volt, hanem most hogy ennyit kell utaznom melóba, most látom milyen sokat jelentett, hogy óraezdés előtt kicsivel felkeltem és áttipegtem órára, mások már rég úton voltak, amikor én még a másik oldalamra fordultam.
-
tildy
nagyúr
Kulcsszo: csaladi csomag. 990 ft vagy mennyi, négy embert lehet benne. Én is órkáat trécseltem szülőkkel vagy hugommal.
Igen fizetett valaki érte, én a fenti összeget. (amikor épp nem volt céges mobilom)Boness: hatház utcai albinkban (exszel ) egy konvektor volt, a legnagyobb gázszámla 5 ezres, a villany 5, meg közös költség 7 , a net meg valami 3 ezer? Jahm, 32 nm. Ott kijöttünk ennyiből , legalábbis 2008ban laktam ott utoljára, akkor ennyi volt. Nem fagyoskodtunk
Ellenben megjött az itteni villanyszámlánk, kb másfél hónapra 64 font.
(nincs gáz bekötve) Kevesebbre számítottam.
-
tildy
nagyúr
PEsti utolsó albinkban 22 K volt a közös költség, erre jött rá 5k villany, 4k gáz, 5 a net, összesen tehát 35. De a 22Kban benne volt a víz meg a fűtés is.
A teljes albérlet 40 ezer forint volt, erre jött rá 35 rezsi. Ez oszlott eleinte kétfele (37 fejenként) aztán 3 fele , 25 fejenként. Fixen. Mondjuk ápolónőcsaj lakott még velünk, ergó akkor jött haza, mikor én dolgozni mentem , és fordítva.
Telefon nem volt, mobil meg céges volt.
-
pöppet
és az a baj hiába akarsz takarékoskodni, nem igazán tudsz... esetleg olyat érdemes keresned, ahol fix pénzt lehet fizetni. pl én is fixen fizetek 43-at, de nincs saját szobám.
barátnőm (illetve jelen állás szerint cska volt...) 50k-t fizet fixen. kelenföld, 10. emelet, de korrekt lakás, gyors nettel, tv-vel, külön szobával. szóval h emellett még van 70-80k-d, plusz egy kis cafetéria, akkor abból azért ki lehet jönni egy hónapban.
-
nike_
addikt
válasz
FehérHolló #16520 üzenetére
még nem, de ami késik nem múlik
-
benvolio
őstag
válasz
FehérHolló #16522 üzenetére
Ne aggódj, teljesen tisztában vagyok a helyzeteddel, mert nálunk ugyanez van vagy szerintem még rosszabb. Én is rendesen fizetek, de vannak akiknek félmisi a tartozásuk és napról napra nő. De azt tudom, hogy a közös képviselő lenyúlja a magáénak valót a számlálóbizottság meg "segédkezik" benne. Bele vagyunk kényszerítve egy olyan közösségbe amit nem mi választunk sajnos. A közösképviselőnk olyan mint a mai politikusaink, szerintem kár részletezni miért.
-
FehérHolló
veterán
Ezért meg bocs, de muszáj. Azt hiszem, ideje aludni.
Daniel Rosa
was it a symphony in C major?Replies:
André Hamamoto
C#Emre Altunocak
C++André Hamamoto
#include <partiture.h> -
pohár
félisten
válasz
FehérHolló #16522 üzenetére
éjszaka rájuk kell törni az ajtót és vinni ami mozdítható, józsefvároson biztos lenne rá kereslet
-
FehérHolló
veterán
válasz
benvolio #16521 üzenetére
Amíg az egy mérnökből, egy jogászból és egy közgazdászból álló számviteli bizottság nem lázad (akik havi bére szintén benne van a közös költségben, csak kifelejtettem az előbb), addig én kevés vagyok.
Ebbe 6 év alatt már belenyugodtam. A lényeg, hogy ha ennyit fizetünk, akkor legalább jól működjenek a dolgok házon belül.A csúnya igazából az, hogy többek között én fizetem annak a 8 szomszédnak a költségét is, akik nem hajlandóak semmit hozzáadni a közöshöz, de nem érhetők utol. Például indiai bejelentett lakcím.
-
benvolio
őstag
válasz
FehérHolló #16520 üzenetére
+benne van amiről nem tudsz: a közösképviselő 106cm-es LCD TV-jének a törlesztő részlete, a kocsija havi benzin adagja, a saját lakásának a felújítása, stb., stb....
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #16511 üzenetére
Ami benne van:
- Közös képviselő bére. (A mostani nő teljesen korrekt, a régi egy hárpia volt.)
- Közös részek villanya.
- Közös részek takarítása. (Heti 2x az emeletek, lépcsőház 1x - beszóltunk, mert a dolgos takarítónő nem csinálta meg szinte soha a lépcsőt, azóta rend van.)
- Szemét.
- Meleg víz melegen tartás. (Ez is horribilis összeg, a közgyűlésen le lettem szavazva, amikor értelmes megoldást javasoltam.)
- Évi 2x garázs felpuceválás, aminél még én is jobban feltakarítottam egy vizes ronggyal a múltkor. (Az eset megfelelő módon dokumentálva képekkel, közös képviselőhöz eljuttatva, hatásra még várunk.)
- Garázs ellenőrzés törvény szerinti frekvenciával. (CO mérő, szellőzés, satöbbi.)nike_: Lábat mostál-e azóta?
-
nike_
addikt
sikeresen hazaértem...
-
bnss
veterán
válasz
Winner_hun #16506 üzenetére
Az már biztos...
pohár: igaz nem Budapesten lakom, de az én rezsim nagyjából 40e HUF, és erre jön még a bérleti díj. 2 szobás, felújított panellakásról van szó.
-
pohár
félisten
válasz
FehérHolló #16510 üzenetére
12k? és ezért mit adnak? nem magas kicsit ez a ktg?
-
degu
senior tag
Gondolom a net,meg a kabelTV sem a vizcsapbol jon...
Erdekes modon a rezsibe senki nem szamitja bele a horribilis telefon-koltsegeket.
Es nem all az,hogy telefonalni nem muszaly,mert a magyar telefon ellatottsag,es a lakossag letszamahoz viszonyitott bevetel peldaerteku az egesz vilagon a PR-eseknek!
En pl. nagyon odafigyelek ra,es nem elek lelki eletet telefonon,es megis kb. 20eFt a havi telefonszamlam /+ a parome!/ Es csodalom azokat az arcokat,akik szazezres nagysagrendben szavaznak egy TV csinn-bumm cirkuszra,vagy betelefonalgatnak egesz nap,meg ejjel is a kedveltebb kereskedelmi radiokba-csevereszni...
Heven jarok,es nem egy ordito fazon Rackevetol Pesterzsebet-alsoig rendberakja a vilag dolgait a mobiljan!.Akar ceges,akar magan,ezt valaki fizeti!
Es szerintem a rezsibe beletartozik a kozlekedesi kts.is.
Ha szamolgatunk,akkor ra kell jonnunk,hogy aki ugyes-ki tud fizetni tobb rezsit+kajat,mint amennyi a bevetele! Es a ruhat-cipot,rendkivuli kiadasokat a Marshall-tervbol fedezik.
/Vagy kijelenti,hogy a rezsije 20eFt,a kajat megoldja 30eFt-bol-persze az egesz csaladnak-es igy meg sporolni is tud.../
Szerintem ezert nincs tul sok ertelme ezt ragozni.Inkabb beszeljunk a nokrol! -
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #16510 üzenetére
Buta kérdés: akkor mi van benne?
-
pohár
félisten
válasz
bandus #16508 üzenetére
olvastam sok helyen hogy a közös költségbe beletartozik a meleg víz is, a fűtés persze sok, az adja ki a nagyját a rezsinek
ha itthon elővennék egyhavi víz-villany-gázszámlát, igencsak nem lenne reális a pesti viszonyokhoz képest, mivel itthon 3 fagyasztó és még egyéb finomságok sorakoznakno mindegy, ígyis úgyis sok
-
úgy kalklálj, hogy a rezsi durván a lakás bérelti díjával egyezik meg. szal, ha 50k-t kifzetsz bérleti díjnak, akkor még minimum 30-40 lesz a rezsid.
budaörsre egyébként nagyon jó a közlekedés, 6-8 percenknt jár busz, ami alig áll meg néhány helyen, szóval nagyon hamar ottvan. budán meg a móriczra a lehető legkönnyebb eljutni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest