Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Fujifilm X
- Kompakt vízhűtés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
dragonfx #61416 üzenetére
Kezdjük ott, hogy hivatalosan itt meg sem jelent, innenstől meg minden számolgatás felesleges.
"2db olyan telefont kapunk ami jobb szebb nagyobb gyorsabb" - oh dear... Haladjunk sorban.
1) "jobb" - ez egy objektív mérce? Mitől lesz valami jobb?
2) "szebb" - szubjektív
3) "nagyobb" - mi ez, f@szméregetés? A méret a lényeg? Vegyél akkor LTE-s tabletet meg BT-s headsetet és akkkor van 10"-os kijelződ és megspóroltad a telefont is
4) "gyorsabb" - egy iOS mikor volt lassú? (tekintsünk el a három éves hardverekre érkező update-ektől, bár a 4S-t birtokló ismerősöm pozitívan nyilatkozott a 8.0-ról)Lehet mondani, hogy a nagy számok törvénye alapján (most mondok valamit) a Xiaomi Mi-4 a győztes, de egy dolog megkülönbözteti az Androidos telefonoktól az iPhone-okat. Kapaszkodj meg: iOS fut rajtuk. És ez olyan handycap, amit nem lehet kikerülni és akárhogy vergődik egy droidos, nem tudja eltusolni ezt a tényt. Nem azt mondom, hogy az iOS jobb, mint az Android, de a leglényegesebb különbség, hogy nem Android. Igen, nem lehet skinezni, nem lehet widgetekkel teleb@szni a képernyőt, ellenben adott egy gyors, funkciókban gazdag, letisztult rendszer, amihez kismillió minőségi app dukál, amiknek többsége (itt leginkább játékokra gondolok) jelentős késéssel vagy egyáltalán nem jelenik meg droidra.
Jelenjen meg idehaza az iPhone rendesen, aztán visszatérhetünk az ilyen beszélgetésekhez.
@EQMontoya: én is váltok, nálam elsősorban kínai csodák jöttek képbe, meg a Sony Z család az IPakárhány szabványok miatt.
-
tildy
nagyúr
válasz
dragonfx #61416 üzenetére
Csak szolok, hogy az iphone 6 ara semmivel sem tobb egyik masik gyarto flagship modeljenel. £549 volt a htc m8-am is, a samsung s5 is ilyen arral indult.
xxl gsm pedig valoszinuleg igencsak szurkeimport, khm... Nomeg 128 GB-os valtozat, ami sima 6-osbol $849-> 209E ft, ha uk-bol viszed: 279 ezer, a nagybol $949, ami 233 ezer forint, uk-bol 315 ezer, szoval azon szepen rajta van a boltnak a haszna.
-
válasz
dragonfx #61412 üzenetére
Pedig még, tud... lejjebb is
. Bocsi, iPhone fanok
.
-
Integra
titán
válasz
dragonfx #51116 üzenetére
rohadtul nem érdekel, hogy mi felkapott és mi nem. nem tegnap kezdtem, sok éve élek így, nem foglalkozom azzal, hogy éppen mi a trend, sőt alapvetően beintek a trendeknek és a fogyasztói társadalomnak is. én így élek, más meg másképpen. akit érdekel, foglalkozik vele és utána olvas, tájékozódik. ez nem új keletű dolog, csak ma úgy tűnik, nő azon emberek száma, akinek kezd elege lenni abból amiben és ahogy él. és ez nem feltétlen baj, inkább üdvözlendő.
-
parandroid
félisten
válasz
dragonfx #50227 üzenetére
Németeknél teljesen más azért ez, ott sokkal mobilabb mindenki, gyakoribbak a nagyobb bevásárlóövezetek, jobban működik a posta, van egy rettentő sűrű autópályahálózatuk, meg a hozzá tartozó megbízható gépparkjuk, és ezeket mind nem is félnek (meg nem is okoz nekik anyagi gondot) használni. Szóval beugrani egy nagyvárosba bevásárolni az szerintem az ország legeldugottabb részén is max egy egyórás autóút, de akkor már sokat mondtam. Mo-n rengeteg üzlet csak BP-en van, ami neke innét Zalából speciel legalább 2 óra, és perpillanat fogalmam sincs, hogy hogyan és mennyit kéne fizetnem az autópályahasználatért. A magyar átlagfizetésekhez (és itt most nem a matematikai átlagról beszélek, hanem a vidéken, nem vezető beosztásban elérhető átlagról) képest egy tank benzin áráról meg aztán végképp ne is beszéljünk.
p
-
parandroid
félisten
válasz
dragonfx #50220 üzenetére
Szerinted mennyire várom már, hogy holnap végre induljunk haza sötét zalából Frankfurtba?
Ok, a bejgli fincsi, meg kiosztottuk az ajándékokat a nagyiknak, a gyerekek besöpörték az ünnepi zsebpénzüket, meg indulás előtt minőségi élelmiszerből is feltankoltunk (füstölt lazacfilé és diós sajt rulez), amellett, hogy ajándékba is hoztunk belőle mindenkinek, tehát ezt mondjuk nem itt kellett beszerezni, de akkor is jó lenne már hazaindulni.
Beszélgettünk több külföldön élő ismerőssel is, egyébként ez egy létező probléma, hogy egyrészt minden együtt felhasználható szabadságuk arra megy rá, hogy hazalátogassanak, másrészt kimaradnak a szűk családi körben és otthon eltölthető és eltöltendő ünnepek, mint a karácsony, vagy a húsvét - különösen, ahol már gyerek is van, akit muszáj a családnak időnként megmutatni, hogy mennyit nőtt...
p
-
tildy
nagyúr
-
parandroid
félisten
válasz
dragonfx #43135 üzenetére
Abszolut nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Mo-n is van egy rakás süket idióta, aki IMF-kémeszköznek nézné a gólyára szerelt gps-t, és 'nem leszünk gyarmat' felkiáltással lelőné a picsbe.
Szerk.: Hát még ha sikerül az alap- és középfokú oktatásunkat egyiptomi szintre hozni.
p
-
bobsys
veterán
válasz
dragonfx #40419 üzenetére
Servernel nem csak a proci magok szama es sebessege a meghatarozo. A 80Ks CPU lekezel 32GB ramot, amit linkeletel az meg 1500 GBt + a memoria sebessege is nagyobb lehet. Amiota virtualizacio van azota pedig meg jobban igaz, hogy memoriabol soha sincs eleg egy serverben.
Othoni teszt gepemben pl egy core i7 van + 64GB ram, ha minden serverem fut akkor a 64gb teljesen ki van hasznalva mig a CPU max 10%-15%. -
válasz
dragonfx #40432 üzenetére
Más kategória. Azért most ebbe nem menjünk bele, sok asztali gép megy már 24/7-ben, anno nálam is egy ideig, meg bussiness notebookok is. De itt azért jóval másabb a hardverek fellépése, komplexebb rendszer építhető belőle, ahol egész gépparkot üzemeltethet egy-több CPU/lap, amire több perifériát csatlakoztatnak.
-
Tim82
félisten
válasz
dragonfx #40426 üzenetére
Bocs.
dragonfx: el vagy tévedve azon, hogy min (kin) röhögök.
(Mindegy, azért csak emotikont dobok be, mert egyrészt a szerverekhez én is laikus vagyok - de vannak fogalmaim, hogy miért kerülnek ennyivel többe a normál desktop cuccokhoz képest, másrészt pedig inkább emotikon, mint tök felesleges szópárbaj.)
-
parandroid
félisten
válasz
dragonfx #37540 üzenetére
Én azt nem értem soha, hogy ha ugyanilyen könyvet egy férfi ír, az nemének díszpéldánya, és egy irigylésre méltó hős. Miért nem lehet egyszer végre a nőké is a móka? Amúgy a személyes véleményem, hogy a hódítások ilyetén módon kiteregetése mindenképpen valamilyen pszichés defektre utal, függetlenül attól, hogy melyik nemhez tartozik az elkövető.
Ezzel együtt a dolog másik oldala az, hogy ha tudom, hogy később ez engem kellemetlenül érint, akkor nem megyek bele az aktusba (amihez ugye eleve két fél szabad elhatározása szükséges, már ha nem bűncselekményről beszélünk), ha meg az én döntésem volt, akkor miért érintene rosszul, ha esetleg nekem is meglett volna az illető hölgyemény/úr? Vagy van olyan, aki nem képes elfogadni, hogy a jelenlegi párja mással is átélt már intim élvezeteket? Már persze szűzen házasodók és unikornisok (ritkasága és fellelhetetlensége kapcsán csaknem fehér hollót írtam) kivételek...
p
-
Tim82
félisten
-
pohár
félisten
-
-
-
Pisztillus
senior tag
válasz
dragonfx #2419 üzenetére
Mert a herpeszvírus az más téma. Aki egyszer megfertőződik vele, annak a szervezetében folyamatosan jelen van a vírus, mivel a vírus genomja integrálódik a hordozó sejt genomjába. Tünetmentes időszakban a hordozó sejt ugyanúgy végzi a dolgát, mintha nem lenne benne ez a plusz DNS, és ugyanúgy osztódik is (a plusz DNS-el együtt). Viszont sokféle hatás kiválthatja a vírustermelődést (amely a jól ismert formában jelentkezik), és ez jórészt független az immunrendszertől. Ilyen hatás pl. egy másik vírusfertőzés, bakteriális fertőzés, erős fűszerek és a stressz. A multi- és C-vitamin készítmények jó hatással vannak az immunrendszerre, elősegítik a betegségek gyorsabb és tünetmentesebb lefolyását - de a herpesz kialakulását nem tudják megakadályozni.
Mawyx: Pontosan. Az aktív szakaszát lehet befolyásolni antivirális szerekkel (pl. Telviran), de az integrálódott vírusgenom csak velünk együtt szűnik meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest