Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tbs
addikt
Hja, csak sokan megtévednek a szarvasgombás, fűszerezett iránytól... Gondoltam finoman nevelem a gasztrokultúrát. Nem úgy mint Te, durva, megbotránkoztató képekkel...
Sörök: nagyon jó helynek ismertem meg a Clark Ádám tértől északra vmi apátsági sörözőt. Párom is talált ott olyan sört, ami ízlik neki. Pedig ő borzasztóan rühelli a sörízt. (Komló.)
-
tbs
addikt
válasz
bolondember #40180 üzenetére
Szvárad, legjobb pisztráng -> félúton a vízesés és a bazársor között. Nincs cifrázva, pont ezért jó.
Mo., legjobb "bolti" palacsintája -> Szvárad, bazársor, a Csalogány és a NetCukrászda közötti "kisbüfé" Imre bácsival és családjával.Aki a fentieket még nem kóstolta, nem tud semmit a sült pisztrángról és a kelt palacsintáról.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #40192 üzenetére
esetleg fecskefészek-levest.
BE: "Elvis él! A hülyék meg nem eltemették csórikámat..."
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #40191 üzenetére
milve Elvis se - így kijelethetjük, h a bolygók között még nem megoldott.
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #40190 üzenetére
S a lélekvándorlás?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #40188 üzenetére
Ő tuti nem lehet.
a Mester hazament a saját bolygójára....
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #40186 üzenetére
Vagy maga Douglas Adams!
Ne netezzetek wifis lakktokkal az öletekben, mert károsodnak a kis egysejtűek!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
zoltanz #40179 üzenetére
de megél, és szaporodik, nem? mint ahogy a törpeharcsa is. az afrikai harcsa viszont asszem 8°C (vagy már 15?) alatt jól elpusztul, tehát azt minden évben telepíteni kell. egyrészt nincs veszély, hogy elszaporodik, másrészt ahelyett is lehetne "magyar halat" telepíteni.
-
-
NoLF
veterán
válasz
zoltanz #40176 üzenetére
persze, nem azt mondtam hogy nem lehet kapni magyar halat a magyar tengerből, csak válaszoltam fokukac felvetésére.
természetesen van ott mindenféle.
a pisztráng meg legalább annyira tud magyar lenni, mint külföldi, én határozottan emlékszem, hogy a szalajka völgyben úszkáltak a patakban, ki lettek fogva, s el lettek fogyasztva jóízűen
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac #40173 üzenetére
bizonyára már régen is sokkal egyszerűbb volt szállítani, tárolni és elkészíteni, mint mindenféle frissen kifogott halat.
másrészt szerintem a balcsiból nem tudnának annyit kitermelni, amennyi fedezné az ottani szükségleteket.
valamint egy rántott keszeget, pontyot te is 1 óra alatt eszel meg, hekket meg 10 perc alatt.és nem utolsósorban drágább a friss hal. ha van termelőjük, ha nincs. tárolni, szállítani, pucolni, belezni, szeletelni, stbstb...
a hekk meg jön fagyasztva, reggel kiveszik, délben kisütik, nem kell vele foglalkozni, tiszta haszon.
-
ngabor2
nagyúr
az időjáráson duzzogóknak: debrecenben már majdnem süt a nap, a felhőzet erősen szakadozik (és nem le).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bolondember #40171 üzenetére
Akkor az baráti, mondjuk siófokon vannak árak egy sima lángos 500 HU FT
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bolondember #40165 üzenetére
Sztem drága volt.
Mondjuk tényleg kérdés mekkorák voltak a halak, kicsi vagy kisebb.
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #40166 üzenetére
Megszállni ott érdemes, ahol kellően birka a nép ahhoz, hogy ne legyen túlságosan ellenálló a megszálló hatalommal szemben, ezen kívül akad kizsákmányolni való érték is
Most akkor legyek én a sokadik Antikrisztus, aki világuralomra tör?
Egy apróság - nekem magyar bukszám van, amiben magyar forintok csörögnek, a magyar átlagkeresethez mérten - nem pedig amerikai, dollártól hasadozó
Az említett cikk: [link]
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #40164 üzenetére
Balatongyörökön a strand összes büféjét végigpróbáltuk. Kartelbe tömörülve, nagyjából azonos árakkal dolgoznak. Szerencsére mindenhol elfogadható minőségű volt a kaja, egy helyen éreztük csak úgy, hogy féladagot kaptunk.
Most olvastam egy cikket ami a The New York Times hétvégi utazási mellékletében jelent meg Tokajról.
A szerző nemrégen tett borkóstoló körutat a körzetben, megállapítva, hogy az nincs a turisták által annyira agyonlátogatva, mint a kaliforniai borkészítés központja, a Napa-völgy vagy a franciaországi Burgundia. Az írás térképeket és több képet közölt Tokajról és különböző pincészetekről, ezenkívül részletes információval szolgált arról, hogyan lehet eljutni a térségbe, és hol, milyen áron lehet megszállni.
Bubu csapd fel a Timest, nézd meg, hol érdemes megszállni! -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #40158 üzenetére
Kajáldáról és árakról jut eszembe:
földvári kikötő, Marika büfé. Voltunk 7-en, ajánlották a keszeget, meg a babgulyást, leveseket. Én úgy voltam hogy ha már balaton (direkt kisbetű mert kezdem utálni az időjárás miatt) akkor valami hal. Ki volt írva: szálkanélküli hekk. Na mondom az kell nekem, én nem szeretek szopogatni pláne éhesen.
Többiek vettek keszeget, gulyást, mákostésztát, miegyebet.
Namost a keszeg 80 %-a szálka, szószerint csak nyalogatni tudták. A gulyás állítólag ehetetlen volt(meg is hagyták), a sültkrumpli ízetlen, a mákostészta tésztája szétfőtt, a mák kesernyés és kicsit avas volt.
A hekkből viszont nem volt kicsi. Így kaptam egy félkilós halat, akkora volt mint az alkarom, és még sütés után is több volt mint fél kiló. Enyhénszólva is szép adag volt, csakhogy kifizettem érte 2500 Ft-ot. De legalább jól laktam.
A muskotály kannás volt és volt némi meghatározhatatlan alja.Asszem ennyi a hibalista. Aki teheti messziről kerülje!!!
És még egy: a kikötői sorompónál a lángososban 7-en voltak előttünk, és 25 percet kellett várni a lángosunkra.
Szóval valami valahogy nagyon nem úgy működik ahogy kellene.
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #40158 üzenetére
Lehet így is, csak akkor nem árt, ha van egy ütős B terve a vendéglátózóknak...
Én sosem voltam még - hirtelen ötlettől vezérelve ragadtunk billentyűzetet és kezdtünk el keresgélni, mert Adrienn Húgáék említették, hogy szüreti napok lesznek, a Tokajit meg úgyis szeretjük.
Hamvába holt a terv, mert a szállások jó része már foglalt ( igen, kicsit késve jutott eszünkbe, hogy az október 1-3-ig tartó időre szállást keressünk ), ami még nem, az vagy trükközik ( kompletten, fix árasan kiadni apartmant ), vagy messzebb van ( nem megyek el bort kóstolni úgy, hogy kormány van a kezemben ), vagy esetleg már csak egy szobájuk van.
Tegnap egész délután nézelődtünk, egy csomó hellyel beszéltem telefonon, a már említett szívás dobta le az agyamról az ékszíjat már estefelé.
-
kételkedem
addikt
válasz
Bubu79 #40155 üzenetére
Tokaj szeretne még mindig a borturizmusból megélni, de egyre kevésbé sikerül.
A sétálóutca 5 perc alatt végigjárható, igazi látványosság nincs. A tokaji Nagykopasz megmászása egyszer érdekes, de mivel fent sincs semmi, másodjára már emiatt nem térsz vissza. A kikötőnél levő bazársornál a sztenderd ultragagyi kínai kacatot árulják. A kajázdákban árak vannak, adagok és finom étel egyre kevésbé.
A hangsúly évek óta tolódik a Hegyalja fesztiválra. Egy kicsit lepukkant az egész rakamazi kemping, ahol tartják, de aki nem akar a pesti Sziget fesztiválra menni, az boldogan elmegy a hegyaljára.
Ennek ellenére még mindig szeretem Tokajt és környékét, évente 2-3 alkalommal ellátogatunk oda.
-
NoLF
veterán
válasz
lorcsi #40156 üzenetére
kinek mi az igény, ugyebár. 10 percre voltunk a parttól, kicsit zajos volt, mert főút mellett, nagy házban sok kis szoba, miénk volt a legkisebb, de nem a folyosón volt a fürdő hanem a szobából nyílt, így kértek érte 10rongyot/szoba/éjszaka (2ágyas) ezt levittem 9re.
ergo 4,5/kopf/éj, szerintem nem sok, mert bfüred központjához is közel voltunk, meg a parthoz is.
-
Bubu79
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #40151 üzenetére
én most voltam füreden a múlt héten két napot, vasárnap este 7kor odaestünk, becsüngettünk pár helyre, vagy kicsi volt, vagy drágálltuk, aztán találtunk egyet ami szép és jó is volt elfogadható áron, akkor mondtam csak hogy ma és holnap estére kellene, de sikerült megoldaniuk, még alkudtam is.
balaton mindig megoldható így.
-
válasz
BlacKSouL #40151 üzenetére
Na igen, ott nincs az, hogy ha nekem megy akkor a másiknak nehogy már jó legyen. És fogadni mernék lesz ez ott fordítva is, ott egymásért vannak, nem magukért.
Az én mentalitásom olyan, hogy próbálok segíteni ha tudok, de sajnos ahogy látom az életben ez
kúrváranagyon nem így van. -
Bubu79
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubu79 #40149 üzenetére
Júniusban Füreden kinéztünk egy helyet, egyeztetés nélkül lementünk hátha..
- Jó napot kívánunk, szeretnénk érdeklődni, hogy van-e szabad szobájuk?
- Jó napot. Hány főre kellene?
- Három.
- És most?
- Most.
- Hány napra?
- Ma éjszaka és holnap éjszaka.
- Van szabad szoba...de nem itt, hanem 3 házzal arrébb, megmutatom.
...[séta]...[koppkopp]..
- Szia Laci, hoztam neked vendégeket, hárman lennének mától két éjszaka. - Na akkor majd az Úrral a továbbiakat megbeszélik jó? Viszlát. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #40148 üzenetére
már megint miért a nyugateurópai példákkal jössz?!?!
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #40148 üzenetére
Mondasz valamit - érdekes volt más helyen azt hallani, hogy:
"Nem akkor vannak a szüreti napok? Ja, akkor csak egyben szoktuk kiadni az apartmant - de lehet esetleg úgy, hogy hat személyre két éjszaka, vagy négy személyre három éjszaka." ( Két szobás apartman, összesen hét férőhellyel - általában szobánként is kiadó, koponyánként számolva )
Aztán volt ellenpélda is - "Sajnos már kiadtuk, de tudnám ajánlani ezt, vagy ezt még, hátha náluk akad szállás".
Ebből asszem nem lesz borkóstolás - legalábbis nem akkor...
-
kételkedem
addikt
válasz
Bubu79 #40147 üzenetére
10 millió megkeseredett ember országában mit vársz?
"Elnézést uram, üdülési csekket nem áll módunkban elfogadni, de kérem várjon öt percet, konzultálok a tulajdonossal, hátha mégis ki tudunk találni valamit! Feljegyzem a számát, pár perc múlva visszahívom, kérem legyen telefonközelben! Köszönjük türelmét!"
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #40146 üzenetére
Az nem úgy volt, hogy az előző érában volt az a szemlélet, hogy a szállóvendég van az üzletért, nem pedig az üzlet a szállóvendégért?
Vagy esetleg lemaradtam egy lépcsőről és ez a kapitalizmus már nem az a kapitalizmus?
-
venember83
nagyúr
válasz
Bubu79 #40134 üzenetére
Eddig eső van, de tán szivárvány is lesz. Valamikor. Ha az ember nem képes ügyfélközpontúan viselkedni, akkor oly mindegy, hogy éppen turizmusban vagy bármely más helyen dolgozik, nem fogja sokáig húzni. Vagyis lehet, hogy sokáig húzza, de csak húzza és kínlódik, és lemondhat az igazi eredményekről.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2 #40140 üzenetére
pontosítok: egy októberi esős hétfőtől, júliusban, nyári főszezonban...
megjegyzem milyen abszurd már, hogy minden szálláshely ilyenkor a legdrágább.. Aki most van nyaralni jó drágán az hogy örülhet ennek a fergeteg strandidőnek. Persze van aki nem strandol a nyaralás alatt. Akkor lássuk mihez jó még a szakadó eső: ...
Nem nagyon jut eszembe. -
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #40136 üzenetére
a balatonra rendelte meg a rossz időt, nem erdélybe
bolond: egy esős hétfőtől mit vártál?
-
BlacKSouL
addikt
Szombaton megyek Horvátországba. Ott most még tűrhető az idő, de ahogy nézem a hét vége felé már kezd erőteljesen lehűlni és elromlani...
Én a pihenést a melegben úgy oldottam meg, hogy letoltam némi etilt a torkomon, és péntek éjfél körül úgy elálmosodtam, hogy darab fa az ágyba és reggelig pislantás se.
Sajna mi csak pénteken tudtunk fürdeni, este 8-9 között, a lényeg a vitorlázás lett volna, de még a versenyhajók is csak nagyon küzdve tudtak kimenni. 45 fokban megdőltnél egyenesebb hajó nemigen volt.
-
bolondember
MODERÁTOR
ez úgy látszik valami panasz-nap lesz!
-
Reggel alig akart a robogóm beindulni, mire beindult utána meg erőtlen volt, mintha kicsit behúzott fékkel mentem volna, hogy a ... ...-ba(be). (megártott volna neki is a jó 10 fokos lehülés ?)
Szép napot midenkinek.
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #40132 üzenetére
De disznó vagy. Pont a Transzbiharra kellett kivenned a szabadságod? Három napig ázhatunk az esőben és dagonyázhatunk a sárban bringákkal miattad. Szégyelld magad!
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #40132 üzenetére
ugyan már. a negatív hozzáállás negatív eredményt hoz.
nem volt jó idő, kétségtelen.
de így nem izzadtunk sem főzés, sem dizsizés közben, és ekkora hullámokban sem fürödtem még a magyar tengerben, nagyon jó érzés volt.
egyáltalán nem izzadtam és nem forgolódtam a meleg miatt este sem, így a pihenésre is jutott idő.uff!
-
Bubu79
addikt
Szeretem ezt az országot - akadnak csodálatos tájai, ahol jólesik elidőzni, ahol hívogatóak a helyi értékek, s az ott lakók méltán lehetnek büszkék szülőföldjükre.
Amit nem szeretek benne, hogy mindenhol akad egy két atom tuskó f@szkalap pöts emberke, akik képesek még az ember kedvét is elvenni attól, hogy odamenjen az ember...
Telefonhívás - érdeklődnék, hogy akad-e még szállás a kiszemelt időpontra, ami cseppet zsúfolt, tekintve hogy szüreti napok lesznek arrafelé.
- Hogyne, hány személyre lenne?
- Két házaspár, két szobáról lenne szó.
- Van még, persze - beírhatom?
- Hogyne, csak előbb még lenne néhány kérdésem.
- TermészetesenKatt - vonal megszakad
Újrahív - biztos lemerült a jóember- Szóval két házaspár, két szoba.
- Rendben, de előre el kellene küldeni a foglalás fejében a fele összeget...
- Öööö... Üdülési csekkel fizetnénk - lehet?Katt - vonal megszakad
Hihetetlen, hogy mennyire szar a mobil lefedettség a keleti országrészbenCsörget - kicseng, hangposta
Kicsit vár - biztos a töltőt keresiCsörget - hangposta. Kicsit később ( pár perc ), hangposta.
Közben vonalason próbálkozik, párszor kicseng, hangposta - biztos nincs a közelben a fószer...
Gyanakszik
Másik teló elő, másik számról tárcsázza a vonalast, kicseng - hallo! ( villám ez az ember, alig 10s alatt odaért a készülékhez!
)
Jelzem, hogy ki vagyok - hát izéééé, igeeen, de közben betelt, nincsen már szobájuk akkorra, sehr, sehr szorri!
Kérdem én - miért írja azt a honlapján, hogy szeretettel vár minden vendéget, ha nem így van?
Kettő: Mi a bánatért nem lehet jelezni, hogy nem fogadnak el üdülési csekket, miért kell ilyen übertahó módon felhúzni az embert, hogy kinyomkodja, meg nem veszi fel a kagylót?
Három: Ha ennyire korrekt az előjegyzésnél, mennyire lehet korrekt maga a szálláshely?
Négy: Hogy a tökömbe gondolja valaki, hogy ilyen üzletpolitikával sokáig húzhatja a turizmusban? Nem az üdülési csekk nem elfogadására gondolok természetesen...
Szivárványos jóreggeltet...
-
lorcsi
veterán
válasz
kételkedem #40129 üzenetére
sajna ilyen fáradtan nem hiszem
úgy érzem magam mintha nem lett volna hétvégém sem
plusz bejött dolgozni az egyik ribanc isBlacKSouL: de legalább nem dolgozol
-
BlacKSouL
addikt
undorító, ocsmány, okádék.
Remélem mindenki jól érzi magát aki ezt az időt szerette volnaDe legalább egy kikötött, lepányvázott vitorlás fedélzetén fekve nézhettem testközelből ahogy egymás mellől egyszerre kifut a Balaton 2 legkomolyabb és legpatinásabb zászlóshajója mögöttük kicsivel a harmadik, valamivel fiatalabb nyerőgéppel. Sőt, az egyiktől fél méterre fotózgathattam is.
És igen, az idei nyár második legpocsékabb őszét élhettem/élhetem át. Atomóra pontossággal mindkettő az idei eddigi 2x2 nap balatoni "nyaralásomat" őszöléssé változtatta.
Számítson rá mindenki, augusztus 10-14 között lesz még majd egy rettenetes hidegfront hasonlóan fostalicska időjárással. Igen, akkor megyek a balatonra megint. A kettő elválaszthatatlan egymástól. Viszek korcsolyát.... -
NoLF
veterán
válasz
venember83 #40125 üzenetére
úgy tálalok, ahogy kell.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #40129 üzenetére
nem, mert "apám" ma viszi el Omegát egy hétre.
-
lorcsi
veterán
nagylevegő....és kezdődik az újabb hét sz.r lapátolás
-
-
BlacKSouL
addikt
... Capella, Sirocco, Nemere II ...
-
NoLF
veterán
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #40117 üzenetére
jaja, lesz táj jellegű piton
valahogy megpróbáljuk túlélni
kár, hogy idén nem jött össze neked.
-
venember83
nagyúr
válasz
Winner_hun #40041 üzenetére
Szívesen.
ng2: Jaja, pokoli hét lesz, kígyókkal, ragadozó halakkal, zöldségekkel, előre sajnállak. Jó szórakozást nektek.
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #40110 üzenetére
Utóbbi. Vmi jó durván filmre vágytam, nos egyik sem kiemelkedő. Iparosmunkák mindössze.
Eredet, Marion -> igen, tudom, hogy miért volt ripacs, de nem volt hiteles, nem nyaltam be.
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Mai feladványunk:
Várom a megfejtéseket.
-
bnss
veterán
válasz
Tothgera30 #40103 üzenetére
Nem vészes, de nem volt kedvem semmihez sem egész nap.
kételkedem: baráti összejövetel alkalmából követtük el az itókázást.
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #40106 üzenetére
bizony, pirul rendesen
-
tbs
addikt
A héten 2 filmet sikerült abszorválnom moziba'.
Szellemíró:
Nem rosz, kiszámítható, zseniális képekkel fényképezve. Nagyon jó, hogy NULLA túljátszás a színészeknél. Nagyon rossz, hogy gondolkodós filmnek van beállítva, de kifejezetten egyszerű. Az első 20 perc után sejteni lehet a végéig MINDEN cselekményt, csak 1-2 név volt ismeretlen akkor. Uncsi.Eredet:
Látványos, trükkösnek gondolt, valójában extrém lineáris és egyszerű történet, oltári technikai/logikai problémákkal. (Ezek persze nem fontosak mert "katonai technológia", így nem tudhatom.) A vége is klasszikus kétesélyes hálivúd. Leo nagyon jó benne, de a felesége ripacs (Marion Cottilard talán)... Brrrr... Szvsz popkorngagyi.
-
Szépet mindenkinek, olyan naposabb fajtát, bár kisűtött a nap úgy 10 percre napközben
Jó lenne tudni, hogy hova fogok menni a hétvégén, Balcsi, vagy tábor, de még nem kaptam választ fuvar ügyben
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #40101 üzenetére
nem szóba, sütőbe
de még kell neki 2 órácska
-
-
bnss
veterán
Szebb estét! Úgy érzem kissé másnapos vagyok...
Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest