Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #29895 üzenetére
a hal vizes. a só oldódik vízben, elég jól. a kopoltyúnál játszik valamit, vagy hirtelen kikap annyi vizet a vérből, hogy az besűrűsödik, vagy betör, és az ionháztartást üti igen határozottan agyon (lásd még kálium-kloridos injekcióval történő kivégzés).
technikai okokból a leszúrkálás nem kivitelezhető. úgyhogy marad a forrázás, vagy a sózás. a halnak így is, úgy is kampec.
a normális halakkal nincs ilyen macera. azt megfogom, a feje mögött lenyomom a kést, oszt csókolom. azoknak nincs 3 bodnártüskéje. meg abból nem 75 darab nyom 3,8kg-t élő súlyban.
a homár az 2 szinttel alacsonyabb rendű játékos, az egy ízeltlábú jószág. azért érdemes néha tudományos szemmel megnézni, mit meg nem eszik az ember
-
ngabor2
nagyúr
no, etikai kérdés, állatkínzással, pontosabban feldolgozással kapcsolatban.
adott viszonylag nagy számú törpeharcsa. ezeket kellene konyhakésszé alakítani. 2 módszert ismerek, amit használok: forrázás, sózás. mindkettő hatására 2-3 másodperc alatt elpusztul az állat. ami ennélgyorsabb kivégzés lenne, az a gerinc átvágása lenne a nyaknál. egyetlen technikai probléma, hogy az élő törpe a 3 tüskéjével elég hatékonyan képes védekezni a megfogás/lefogás ellen.
ez a 2-3 másodperc szenvedés már állatkínzásnak minősül?
hozzátartozik, hogy aki a törpét szeméthalnak tartja, az se a tó fele dobja vissza... mégse hajlandó kipusztulni.
-
pohár
félisten
válasz
ngabor2 #29889 üzenetére
Na szóval csinálsz egy torrentfile-t a klienseddel, azt beteszed seedelni. Akinek kell a cucc, uTorrentben a Peerek fülre mész, és ott jobb klikk => peer hozzáadása, IP cím és portot kell megadni ilyen formában: 84.15.123.15:12345
És ha így nem látja a géped az ő gépe, akkor elkéred tőle a torrentfile-t, és ugyanezt megcsinálod az ő adataival, és menni is fog
szerk: a homárt is élve főzik...
-
nike_
addikt
Megjöttem Csornáról
-
csoda120
aktív tag
válasz
csaba54 #29884 üzenetére
Templomban szoktam az éjféli misén
Igazából konkrétan sosem úgy indulok el,hogy na most csajozni fogok!Ha meglátok egy olyan lányt akkor rámozdulok,ha nem akkor meg csak jól érzem magam!Álltalában discokban szoktam,de amúgy bárhol!(utcán,ujságosnál,kajáldában)pohár nem hátrány az biztos
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #29887 üzenetére
Utólag már én is feleszméltem, hogy a fekete nem biztos, hogy döntés volt.
Még jó, hogy megmértem a felni méretét, mert rosszul emlékeztem rá. Remélem lesz időm a napokban elugrani valamelyik boltba, mert most nagy a lelkesedés. Nem is beszélve a "tél munkásságáról", néhány kilót le kell adni.
szerk.: két új fékkar sem ártana... És az első merev villa is megérett a cserére, de arra már tuti nem lesz keret...
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #29875 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Én szeretem a modern bútorokat, és a narancssárga színt - semmi politikai töltet!
-, az bosszant, hogy szép a fekete munkalap, csak pl. főzés, majd mosogatás után még legalább egy rövid mosogatásnyi idő, mire eltüntetem a foltokat. Már amikor éppen igényes perceim vannak.
szerk.: Te visszaolvastál?!
-
csaba54
tag
azért kérdeztem,mi járhat egy kint élőnek a fejében egy ilyen szavazásnál,mert ők már azzal szavaztak,hogy elmentek egy jobb élet reményében
na most ezek után,meg árpád sávos lobogóval parádézni?
itthon tudjuk mit jelent,de mit jelenthet ott neki
itt benne vagyok és morgok
de ha elmennék,akkor azért morognék ami ott nem tetszik,de semmiképp sem csinálnám kint a feszkót az itthoni dolgok miatt
azt itthon kéne
jöjjenek haza és itthon lehet értelme jelentősége a lobogtatásnak
de ott? nem értem
persze még sok mindent nem értek -
pohár
félisten
válasz
venember83 #29878 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged, de már megoldódni látszik az ügy
(uTorrent + IP cím + port)
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #29878 üzenetére
csak közben hangátvitel ne legyen, mert iszonyúan lelassítja.
-
venember83
nagyúr
Még jó, hogy visszaolvastam.
1. Nekem is, eddig csak két embertől hallottam, hogy fura, nem szép.
2. Continental Mountain King, Race King, de jó még az említett Maxxis Dy-no-mite vagy a Crossmark is. Ezeken kívül kedveltem nagyon a Z-Maxot is. A Continentalokkal csak az a gond, hogy az alacsonyabb tömegért cserébe vékonyabb a futófelület, könnyebben kapsz defektet, csak ezért nem ajánlom elsősorban. -
-
pohár
félisten
válasz
Tothgera30 #29870 üzenetére
Hát hogyne...
-
-
-
pohár
félisten
válasz
Tothgera30 #29868 üzenetére
Azt el is hiszem
-
-
pohár
félisten
válasz
bolondember #29860 üzenetére
Hát érted de ha ott is megszakad, cumi
Ezért jó a torrent, mert a szeleteket lekéri azt csókolommadstunt... Limeware-ben van valami privát módszer? Mert elég privát a cucc ami jönne
-
ngabor2
nagyúr
mert a torrenttel mi a baj? haver vagy te fellapátol a gépére egy trackert (lehet találni a neten elég egyszerűt is), aztán mehet a feltöltögetés.
privát cucc: betömöríted rarba egy 18-karakteres jelszóval, amit random generálsz, és csak privátban küldöd el. aki visszafejti, az meg is érdemli
-
pohár
félisten
De lehet éjszaka jönnének a cuccok, úgy meg ha sok darabban van, nem lehet olyat csinálni hogy ha egy átjött akkor jöjjön a következő
Na de lehet felszabdaltatom vele 3 felé, úgyis automatikus fogadáson vagyok, és ha éjszaka jön a cucc mindhárom el fog indulni (mondjuk akkor meg lassú lesz ha párhuzamosan jön a 3...)
Micsoda problémáim vannak
-
pohár
félisten
Úh jut eszembe, ismer valaki a torrenten, DC-n kívül más p2p programot?
Ismerősöm küldene egy kb 700-800mb-s zip-et, MSN-en lehet megszakad, ezért kéne egy olyasmi rendszer mint a torrent(mivel ott ha megszakad, nincs baj)
De ha más nincs, marad az MSN...
-
Szép napot mindenkinek!
A lányoknak pedig sok locsolót!
Tildy: Ezzel én is így vagyok: tavaly hidegétel-utalvány volt, azt levásároltuk. Idén melegétel van, azt pedig simán elfogadja a mellettünk lévő kifőzde és a pizzás is. Így aztán minden nap van valami jó kis meleg kaja is, így egyben vége az össze-vissza és rendszertelen kajálásnak.
-
tildy
nagyúr
válasz
csaba54 #29826 üzenetére
Sokan vannak akik ha otthon megfelelő körülmények lennének, hazamennének. Volt árpádsávos zászlós kocsi is a követség mellett... Nem tudoma többiek hogy szavaztak, kampánycsend volt, nem szokás kérdezgetni.
Nekem a bezsélgetésekből azért az jött le jobboldali szavazók... Főleg amikor az egyik mondta, jaj most tudni fogják kire szavazott, meg fogják keresni , blabla...Ngábor: pontosan amiatt , amit leírtál. Választási iroda oldalán is ez van.
Fél éve jöttünk ki, szvsz túl sok változás otthon nem történt, sok emebrt meg lehet ígéretekkel etetni ...
Ha meg királyság kell , akor az meg itt is megvan
(Amikor vicces kedvünkben vagyunk - pl. Buckingem palota mellett megyünk el, mindig hülyéskedünk, na vajon látjuk-e a Bözsét))
-
ToBeY
nagyúr
Na megj9ttem nagyszülőktől.Érdekes módon egy rendőrrel se találkoztunk,pedig Sárospataktól 30km-re voltunk.Szóval átutaztunk szinte a fél országon.
-
-
fokukac
nagyúr
ez az egész kafetéria-rendszer katasztrófa.
baromi drágán feltartunk gyakorlatilag két-három külön pénzrendszert baromi nagy tranzakciós és adminisztrációs költségekkel, mindezt az adókedvezmények álszent égisze alatt.ahelyett, hogy csinálnának egy olyan adórendszert, amiben nincs szükség ilyen trükközésre...
-
kételkedem
addikt
válasz
ngabor2 #29845 üzenetére
Igen, sajnos ez így szokott zajlani.
Mi korábban 6000 Ft hideg élelem kajajegyet kaptunk havonta. Szerintem hellyel-közzel jól működött a rendszer. Mikor kitalálták, hogy a hideg kajajegy után is jelentős adó terheli a munkaadót, kitalálták, hogy továbbra is kapunk 6000 Ft értékű jegyet, ám meleg étkeztetésest, mert arra nem rakódik olyan adó. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kételkedem #29844 üzenetére
nem ugyan arról beszélünk. pontosabban egy igen sokszor eljátszott forgatókönyv következő lépéseit írtad le.
kitalálnak egy jó kezdeményezést, ami jó annak, aki adja, és jó annak, aki kapja.
aztán egy kicsit csavarnak rajta, hogy ne legyen túl jó annak, aki adja.
aztán még egy kicsit, hogy az is szívjon, aki kapja.
aztán jönnek a beépített kiskapuk, végül a kiskapuk miatt megszüntetik, miután az illetékesek megszedték magukat. a megszüntetést én 2-3 éven belülre tippelem.nézd meg, a sulinettel is mi lett. addig csűrték-csavarták, amíg azt em lehetett rá mondani, hogy több a visszaélés, mint a haszon. ha nem szigorítják értelem nélkül, akkor most is működne. nem csak létezne, hanem működne. a kajajeggyel is itt egy kis szigorítás, ott egy kis szigorítás, adómentes volt, most már adózni kell érte, a végén ez is úgy fog járni.
-
kételkedem
addikt
válasz
ngabor2 #29841 üzenetére
Ezzel én járhatok rosszul.
Nekem nem a munkaadóm adja, hanem az alapítványnál pályázok és ha szerencsém van kapok. 90 000 Ft értékű csekkhez jutok 25 000 Ft önerő befizetésével. Ezzel fogom kifizetni a nyaralás szállásköltségét. Ha jelentősen szigorítják, vagy megszüntetik az üdülési csekkhez jutást, akkor az nekem jelentős hátrányt okoz. Emiatt szoktam a modkerbe is beírni, ha esetleg üdülési csekkes hirdetésbe botlok. -
Tim82
félisten
válasz
ngabor2 #29841 üzenetére
+ 1.
Ráadásul a cafeteria-rendszer hátránya, hogy az ember a fizetés egy részét nem pénzben, hanem korlátozott felhasználhatóságú fizetőeszközben kapja meg. Én pl. 12 ezer forintnyi melegkajajegyet kapok cafeteriában, amit - amióta az APEH megtiltotta, hogy vásárolni lehessen belőle élelmiszerboltokban* - nem vagy csak korlátozottan tudok felhasználni. Ezért oda szoktam adni anyámnak.
* tökéletesen mindegy, hogy az APEH visszavonta ezt az intézkedést, továbbra sem lehet vásárolni melegkajajegyekkel...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
AMD Power #29840 üzenetére
végülis ki jár rosszul ezzel a sefteléssel?
- az eladó nem, mert kp-hez jut, ráadásul többhöz, mintha a fizetésében bruttóban kapta volna meg.
- a vevő nem, mert be tudja váltani.
- az állam... ő igen, de úgy vagyok vele, hogy pont eleget lehúz az adófizetőkről. amíg így rákényszerítik az embereket a csalásra, addig csalni fognak. -
AMD Power
titán
Virágzó üdülési csekk-seftelés
Kemény mi?
Mit kaphat egy ilyen jegy üzér ha elkapják? 1 év felfüggesztett maximum!?
-
pohár
félisten
Borongós délelőttöt!
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bolondember #29830 üzenetére
így jár az, aki nem nézi az időjárás-jelentést.
amúgy nem értem ezt a szavazási rendszert. külföldön miért lehet hamarabb elmenni választani? 1 hét kell neki, míg ideér? vagy mi? most, az internet, és a titkosítás korában nem lehetne megbízni a külképviseleti dolgozókban, hogy azt a 150 szavazatot jól számolják meg, leírják, aláírják, és elküldik? tőlünk fejlettebb demokráciákban is így megy? vagy ott már bíznak egymásban annyira az emberek, hogy ne azt nézzék, hogy a másik hol tud csalni?
-
csaba54
tag
válasz
kételkedem #29827 üzenetére
pár hónapnál mindenképp többnek gondoltam,amellett am block értettem,hisz jó sokan lehettek,ha másfél órás sor volt
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #29827 üzenetére
akar a nyavalya...
csak tegnap bukóra nyitva hagytam, bízva a jó időben. hát, nem jött be. még szerencse, h még "csak" szitál...
mod: hova menőzzek egy 17 éves autóval?
Ha Lotus Omega lenne még OK, de így...
-
csaba54
tag
páromat meglocsolta az első dalia
valami förtelem,akartam mondani a nevét annak az orosz csodának amire hasonlít,de ez a szag kiverte a fejemből -
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #29825 üzenetére
Remélem legalább dupla órabért kapsz érte, ha már piros betűs ünnepen kell dolgoznod!
Fransziák és germánok helyett fapapucsosok és digók. Remek!
A tetőablakkal csak frenkizni akarsz, hogy tudjuk olyanod is van?(#29826) csaba54 konkrétan tildy és Lajos csak néhány hete (hónapja) mentek ki a britekhez, ők teljesen tisztában vannak az itthoni viszonyokkal.
-
csaba54
tag
milyen rendesek vagytok
nekem 2 sarokra kell menni választani,de öt percet nem állnék sorba,nem másfél órát
igaz én semmiért sem szeretek sorban állva várakozni
ti meg gondolom volt aki a fél városon át kellett menjen,hogy oda jusson
azért kiváncsi lennék a kintiek szavazati megoszlására
egyáltalán mennyire vagytok képben az itthoni fejlaményekről,mik foglalkoztatjék a kint élőket? -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #29824 üzenetére
most hollandokat és olaszokat felügyelek...
én vállaltam - 8 ünnepi túlóra az 8 ünnepi túlóra...
@Csabee.:bukóra nyitva hagytam a kocsiban a tetőablakot..
szerinted?
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #29822 üzenetére
Hívd fel a fransziákat és a germánokat, hogy ők dolgoznak, vagy inkább a sonkát és a tojást tömik magukba húsvét hétfőn?
Kellemeset neked is! -
Csabee.
nagyúr
válasz
bolondember #29822 üzenetére
Ez az időjárás nem túl kellemes..
-
bolondember
MODERÁTOR
kellemesen esős, dolgozós hétfő reggelt mindenkinek!
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
[link] és micsoda igazság
-
pohár
félisten
válasz
Winner_hun #29809 üzenetére
Majd legközelebb kipróbálom
-
Csabee.
nagyúr
Holnap esni fog....:S
-
bnss
veterán
Venember! Mielőtt elfelejteném, két dolog:
1. tetszik az új konyhád!
2. szakmai kérdés: milyen gumiabroncsot ajánlanál hátulra, aszfaltra és murvára egyaránt - sár lehetőleg elkerülve - mondjuk 5-6k körül? A jelenlegi már elég régi, ráadásul slickesedett tavaly elég rendesen. Pl.: Maxxis Dy-No-Mite!? Köszönöm!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csaba54 #29706 üzenetére
Nos, tegnapi zaba és pia után pinát álmodtam. De konkrétan. Valami hajón voltunk, és egy csaj ült terpeszben a padlón, alul semmi, és mondta hogy hát most nem szabad, én meg mondtam hogy ugyan, egy kis csiklósimi belefér, és belefért.
Most igyekszem ugyanazokat összeenni és inni, hátha megálmodom a folytatást.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest