- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz SpongyaBob #4300 üzenetére
főleg ha egy jobbféle analóg obit teszel fel
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ftc
nagyúr
Mivel jó tisztitani a szűrőket? tiszta alkohol?
-
szaby_gyerek
tag
ftc, Rubbi: Most, hogy mondjátok igazatok van. Pont az előző generációban volt, hogy az E-3 után megjelenő E-30 kapott új érzékelőt.
-
sebgutkopf
őstag
válasz szaby_gyerek #4291 üzenetére
Valahol kénytelen lesz pedig az Oly a farkába harapni. Az alapvető gond, hogy hiába jó az e5, már megjelenésekor is elmaradt az árkategóriájától képességeiben, ma pedig még elavultabbnak számít.
Kérdés mit választ:
1. kihoz egy versenyképes e50-et, ami ugyan végképp perifériára taszítja az e5-öt, de az új gép végre sikeres lehet és megállhatja a helyét a piacon. Ezzel nagyjából elveszítenek 3 vásárlót az e5-től, mert azt úgyse veszi senki mint alibi terméket. A fontosabb ebben az esetben a termék üzenet értéke is lenne, hogy tudnak és akarnak még jó és versenyképes tükrös gépet csinálni, ami végre valóban fogyhat.
2. bekorlátozzák az új gép képességeit az e5 miatt ezzel betartva a hierarchiát, és akkor lesz még egy érdektelen gépe a piacon, amit senki se vesz meg és ezzel az egész tükrös vonalát elcseszi az oly.Remélem az első verziót lépik meg. Ha mégsem akkor egyértelmű, hogy már nem gondolják komolyan a tükrös gépeket. Bizakodásra adhat okot, hogy az e30-ba is be merték rakni az e3-nál modernebb szenzort. Aggodalomra pedig az ad okot, hogy már évek óta képtelen az Oly elszakadni attól a kiszuperált mára már ócska 12 MP-es szenzortól.
Pedig jót tenne a tükrös vonalnak, ha jobb szenzor lenne benne mint a pen-ekben. -
sebgutkopf
őstag
Ha kiismered a gépet és tudod milyen fényviszonyok között milyen expó korrekcióval érdemes dolgozni, akkor ezek a dinamikabeli különbségek elég jól áthidalhatóak.
Amióta megvan az e3 mellett a kis gagyi nex3 egyértelműen látom a sony szenzor mennyivel nagyobb dinamikával rendelkezik a csúcsfényeknél. Természetesen nyilván raw-ból próbálom mindenhol a legjobb eredményt elérni, de alapvetően azt tapasztalom, hogy a sony szenzor esetében még túlexponált kép esetén se kell visszahúzni a képből, mert egyszerűen nem ég be. Azonos expó esetén pedig az e3 esetén a visszahúzott részek hamar átlépik azt a szintet ahol már színi információ nincsen, csak fekete fehér a visszanyert adat nagy része. Ezzel szemben a sony szenzornál minden megvan.
Kicsi az esélye, de nagyon örülnék neki, ha az oly a jövőben a pana helyett a sony-tól rendelne szenzorokat, akár baltával méretre vágottakat.
-
Otisz
őstag
1 hete van egy Olympus E-410-esem 17.5-45-ös obival.
Milyen obit javasolnátok hozzá? Esetleg egy Zuiko Digital 40-150mm?
Tudom függ, hogy mire használnám (meg persze a rászánt összegtől is). Lényegében mindenre kellene, mint egy kezdő DSLR-esnek.[ Szerkesztve ]
(OO[IIII][IIII]OO)
-
buehler
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy E-400-as gép és egy Sigma 18-50 mm obival kapcsolatban.
Végtelenre állított fókusznál mögé fókuszált képeket kapok. Azt hiszem csak végtelen fókusznál, mert közelinél mintha pontos lenne. Másik objektívvel (ZD 40-150) jó és pontos. Természetesen ezek az autófókuszra vonatkoznak, tehát az AF nem okés.
Firmwaret frissítettem. A váz a legújabbat kapta, amit talált, viszont az objektívhez nincs frissítés. Azon az alap 1.0 zakatol... Próbáltam teljes resetet, mert valahol olvastam, hogy működött az illetőnek. Nekem ez se.Van valami ötletetek? A hivatalos Sigma szervizen kívül! Van valami okosság (egy rejtett szerviz menü, vagy debug mode vagy valami), ahol én is tudnám kalibrálni? Sajnos, a hobbista kategória gépeiben nincs meg az finom hangoló, ami a jobb vázakban benne van. Pedig most jól jönne.
Köszönöm!
-
csaszi72
senior tag
Hola!
Az első dSLR-em, az első fotóm.
Picsába már a harmadik hobbim születik.....[ Szerkesztve ]
Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
csaszi72
senior tag
Lemaradt....
E510 Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
Zso2
őstag
Srácok, valaki nem tudna linket e420 magyar használati kézikönyvhöz?
Nagyon kellene, hogy első dslr gépet átlássam...
Ezekhez létezik magyar menü szoftvercsere ,vagy felesleges ilyenekkel sz@rakodni?Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
zool1
őstag
Üdv!
Augusztus 20-án szeretnék tűzijátékot fényképezni, egyenlőre állvány nélkül. Mire kell hogy figyeljek.
-
nesa
veterán
En igy csinaltam, es kesleltetes volt talan 1 vagy2 Mp a tukorfelcsapasnal birod masodpercenkent alitani.
Amugy nalam gazvolt hogyha 14mm en probaltam akkor tuti valami giliszta ment hameg ra kozelitettem tuti akkora volt ami nemfert bele, kiszamitani nemlehet semmit, lesz amilyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz Mr.Csizmás #4333 üzenetére
Há' mit kell ezen kifejteni?
Hátamon Oly-s hátizsák, testemen keresztbe Panás állvány táska, fejemen bézból sityak, előttem "bazi nagy" állvány, azon valami fényképezőgép ami nem a szokásos CanoNikon jószágok. Cigaretta művészesen az arcban. Jönnek majd a csajok...sima ügy Főleg ha még rájuk rájuk pillantassz olyan érdekesen hideg tekintettelhttps://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
tzimash
őstag
Eladó egy Sigma 105mm EX DG Macro objektív.
Karcmentes, doboz, tatyó, napellenző van hozzá. Valahol az egyik belső lencsetagon van egy porszem, de ez nem zavar bele a képalkotásba.
75k az ára, érdeklődni priviben.ZD 35mm macro-t beszámíthatok éppen
-
tzimash
őstag
válasz Mr.Csizmás #4339 üzenetére
tudom, tettem is egy ajánlatot a hirdetésedben
-
tzimash
őstag
válasz SpongyaBob #4345 üzenetére
Valahogy a 35mm jobban bejött, más látószög, univerzálisabb felhasználás, kisebb, könnyebb.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4346 üzenetére
Az előző lányok szervezett fotózás alanyai voltak, tehát többen voltunk fotósok, meg a téma is adott volt. Itt most tudtam nyugodt körülmények közt fotózni, szóval volt idő kreatívnak lenni, senki nem állt a hátam mögött, hogy ugyan adjam már tovább a rádiós kioldót, mert ő is fotózna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest