Hirdetés
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
válasz
UberMutant #27792 üzenetére
A nagy Netflix piros logó elején max 10mp ideig van kinn, amig betölti a filmválasztót. Szerinted hányszor kell elindítani a Netflixet, mire ez a 10mp összeadódik és beég?
(ugyanez igaz a HBO GO-ra is) -
-
jookomak
őstag
Úgy néz ki ma vagy holnap csatlakozom hozzátok, érkezik egy LG 55B8.
Sose volt még felsőkategóriás tv-m, és úgy döntöttem, hogy ezúttal nem kötök kompromisszumot és meglepem magam vele. Netflix, amazon prime, NFL gamepass lesz a fő forrás, illetve PS4 és 1080p (2160p) filmek.
Elég sokat olvastam a témában, remélem a tinting/banding nem fog feltűnni. Tv adás nem lesz, úgyhogy a beégéstől egyáltalán nem tartok. Játszani nem játszom olyan sokat egyhuzamban egy játékkal, így a hudoknak sem lesz esélye.
Windows 10-zel a fentebb említett Serviio a legegyszerűbb megoldás tartalmat megosztani? Vagy van a winnek valami beépített protokolja, amit lát a tv? Vagy jobban járok egy külső vinyóval?
HDMI összekötés a laptoppal úgy érzem nem célszerű egyelőre, régi gép, nem tud 24p natív lejátszást. -
alaves
addikt
Tapasztalatom és véleményem szerint:
- a banding van és kész, nem különösebben zavaró;
- tinting: szubjektív, sok esetben tényleg elfogadhahatlan a mértéke;
- kifakulás (beégés): egyértelmű panelcsere;
- téglalap elváltozás: egyértelmű panelcsere;Tényleg nem kell túlzásba vinni a tesztképek nézegetését, de azért én gari időn belül havonta ránézek, főként a pirosra.
-
lezuvius
őstag
Emberek nem értem mi folyik itt. Itt van egy technológia ami jelenleg filmnézésre és játékra is a legjobb. Vannak még korlátjai (fényerőben és beégésre való hajlamosságban) de ezek mellett is olyat, tud amit eddig semmi. A banding meg tinting egy hiba, amit remélhetőleg minnél előbb orvosolni fognak. Aki ettől retteg az vehet LCD tévét aztán ott meg majd nézheti a felhősödést, edge backlight esetében a bevilágítást, míg FALD-os tévéknél az oszlopokat a kép mögött...
Boltba lehet tesztelni de otthon már használni kellene nem azt nézni, hogy hol a hiba, ha real content mellett feltűnik valami rendellenesség akkor tessék fórumba írni vagy hívni a szervizt.Amúgyis a cseresznyében is csak akkor van kukac ha megnézik
-
Mankó
veterán
65-ös lg-t szeretnék venni. Várható szerintetek még valami értelmes akció, vagy inkább cuppanjak rá az egyik modellre, amíg egyáltalán még kapható. Xbox One X-hez és filmekhez lenne használva.
Milyen feltételekkel ajánlatos használni, hogy ne fussak lékre beégéssel, egyéb anomáliával és mennyire zavaróak a banding és tinting jelenségek?
Egy 2012-es 55-ös Sony LCD-ről váltanék, ahol bár tinting nincs, a banding sokszor elég keményen meg van már. Sok helyen olvasom, hogy az 55-ös oledeken nincs banding és tinting, de 55-ről 55-re nem látom értelmét 2-300 ezret ráfizetni, a 65-ös méret azért már jóval csábítóbb 2,7-3 m-ről. Persze a megerősítés mindig jól jön.
A legjobb ajánlat. LG 65b8 Megkísértett a gondolat, hogy berendelek egyet poénból. Ennyiért még garanciáztatásal is megérné.
-
renatto
őstag
-
daneel_hu
addikt
Elképzelhető, hogy vettem volna egy nagyobbat már mivel azóta elköltöztünk máshova. (nagyobb helyre)
Sőt... valószínűleg ez sem lesz sokáig mert egyszerűen kicsi a 65 col nappalinkba.
77 colosvagy nagyobb kell, de azt mondom a 77" már nem lenne rossz ide. (46 m2)
A mázli inkább az, hogy van két gyerekem akik makkegészségesek.
Ez a fontos, és nem az, hogy a 100 colos oled beég majd kapok helyette egy zsírúj 140 colos új modellt. : -
bigmasterg
addikt
válasz
daneel_hu #27279 üzenetére
Akkor még másik biztosító votl, Cardif.
Már Aegon van.Bementem és végül megkötöttem.
A plusz 3 év kiterjesztett garancia (nyilván ezt is a biztosító állja és nem full gyári LG) és az 5 év törés és villám biztosítás között vacilláltam egy kicsit. Az egyik lett volna 22 ezer, a másik pedig 30. Így maradt a plusz gold.
Annyiból rossz, hogy itt minden esetben van avulás, ha nem javítás a vége.Megkérdeztem: Ha gari időn belül LG cseréli a tv-t, akkor visszakapom a garancia árát.
Kérdeztem, hogy beégésre is érvényes-e, de arra nem kaptam egyértelmű választ. Elkezdte terelni az eladó, hogy normál használat mellett úgysem ég be. Meg akkor is ott van a baleset biztosítás ...
Simán kp-ra lehet nem kötöttem volna meg az avulás miatt, de így a tegnap kapott 80ezres utalványból bőven kijött.
-
bigmasterg
addikt
válasz
#72042496 #27276 üzenetére
Igen, innen van a link.
"A részletekről érdeklődjön áruházainkban szaktanácsadóinknál, vagy olvass el a 2018. szeptember 1-től érvényes Biztosítási feltételeket!"
Próbáltam a boltot hívni (egészen pontosan 9x), de nem sikerül utolérni őket.
Így majd bemegyek, de még nem döntöttem el, hogy megéri-e ez a gari/biztosítás.daneel_hu:
Pedig amit küldtem, annak az elején szerepel a GARANCIA PLUSZ GOLD felirat is.
Aztán inkább ne legyen igazam.Elég jelentős avulást írnak. 30 naponta 1%, ami az 5. év végére 60%os avulás, 3,5 év után pedig 42.5%. Még ugye ebből lejön a biztosításra költött pénz is.
Ilyeneket szeretnék majd kérdezni tőlük, hogy pl ha rendes garanciaidőn belül az LG cseréli a tv-t, akkor az extra biztosítás átszáll-e az új készülékre is, vagy buktam. Esetleg beégésre érvényes-e (a leírásban csak a pixel hibára térnek ki).
-
bigmasterg
addikt
Tegnap csatlakoztam én is az oled tulajok táborához, egy 55c8-al.
MM-ben az 5 év exra biztosítást nyomatták, hogy kössek rá. (Amit a tv-hez kapott MM kártyából is lehet fizetni). Amiben nem vagyok biztos, hogy ez kiterjesztett garancia is?
Tehát pl 4+ év múlva egy beégésre, vagy egyéb panel hibára is jó lehet?Van ezzel valakinek tapaszalata, vagy infója?
Először az eladó szavai alapján azt hittem, hogy csak biztosítás, de a weblapot nézve garanciának is tűnik. -
renatto
őstag
válasz
GeneraL_XTX #27089 üzenetére
Mindig volt/van/lesz kifogás arra, hogy miért ne vegyünk OLED-et. De legalább újra visszatértünk a topik témájához. Vagyis, hogy beég.
-
GeneraL_XTX
veterán
Ez a sok felesleges rinya, te jó ég
Ez a beégés már plazmánál is állandó sírás meg ilyesztegetés témája volt, aztán amikor normálisan használta az ember sehol semmi. Ha volt is azt észre se vetted mert nem tesztábrákat kell nézegetni egy tv-n kétnaponta ghostingot meg beégést keresgélni, hanem használni. És élvezni.
A plazmánál a foszfor lag sokkal égetőbb probléma volt sztem mint a beégés/ghosting, arról persze senki nem beszélt ennyit
-
-
alaves
addikt
válasz
bandi0000 #27063 üzenetére
Film+PC+TV általában napi 12+ órában, 20-25 OLED fényen, viszont majdnem mindíg lefut a 4 órás kompenzáció (annyi időre ki van kapcsolva). Első panel logó beégés (még azt is mondhatnánk hogy felhasználóhiba, bár szerintem nem), második panel téglalap anomália gyári hiba.
-
Duku
újonc
Sziasztok!
Kérdés: 21:9-es képarányú filmeknél ,a fekete sávokat lehet kockáztatni beégés miatt, vagy nagyítani érdemes?
-
krx21
nagyúr
válasz
index31 #26939 üzenetére
"Kicsit itt ott beég, foltos, a fényerőt lekorlátozza."
Lehet úgy használni, hogy beégjen igen...
Foltos? Még mindig homogénebb mint az LCD...
A fényerő, pedig bőven az igényelt felett van.. Sőt meg merem kockáztatni, hogy az ABL még ergonomiai szempontból még jó is. (Régebbi csúcskategóriás Sony W905-ön lehetett kapcsolani.) Tehár egy világitó lámpa fényereje, nem esik jól teli fehér esetén... -
index31
tag
LG Oled power 😂😀
Kicsit itt ott beég, foltos, a fényerőt lekorlátozza. De a max kontrasztért ez semmi 🤪. Bocsánat de ezt nem hagyhattam ki. Akkor inkább Qled ? -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #26921 üzenetére
Véleményem szerint pl. itt a fórumban vázolt OLED képhibák esetén a panelcserék mind indokoltak voltak: kifakulás, 25%os téglalap elváltozás, erős tinting (focipályán látható sárguló fű), pixelhibák.
Ne csodálkozzon a gyártó, hogy gyári képmódokkal használt TV (80-100-as OLED fény) félév alatt beég.
Amúgy le a kalappal az LG szervíz előtt, hogy cserélik a paneleket.
Tegyük hozzá, hogy még így is csak valószínűleg az eladott OLED TV-k néhány százalékánál kell panelt cserélni. Nem kell félteni a gyártókat, hogy veszteségesek lesznek, mert olyan extra profittal dolgoznak hogy ihaj -
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Napokban vettem egy LG 65C8 OLED tv-t .
Egyenlőre kb állam leesett mert kb 200-250 körül indultam tv-t venni igaz LCD-t majd végül ez lett igaz jócskán többér, de valami csoda számomra a képe.
Olvasgattam a topikot, de lenne pár kérdésem.Találtam évekkel régebbről bejáratás témát. Ez még erre is szól? Illetve ezen is járatnom kellene állandó változatot tartalmat?
Van benne ilyen képernyő tisztítás. Gondolom beégés ellen kikapcsolt állapotban valamit csinál a panellal?! Pár napja van meg , de a YT menüjének a kis előnézeti kockák képe mintha nyomott hagyott volna. VIszont mintha nemsokkal később eltűnt volna mikor már ment a videó. Leginkább a YT elején a szürke teli képernyőnél látszott, majd a videó elején magán a képen is mivel láttam hova kell nézni.Kérdés , hogy ezt a tisztítást lehet valahogy autómatizálni , magától kezdésre?
Illetve összeségében mivel sose volt ilyen tv-m, sose olvastam utána , de most kiadtam érte egy részemről magas összeget, van valami spéci dolog, amire figyelnem kellene?
Bármi... kikapcsolás, bekapcsolás, mit meddig érdemes nézni bármi..
Igazából, letöltött filmekre, és a YT nézés a fő... Rendes tv adás be se lesz kötve.Ahogy olvasom kényesebb műszer mint a meglévő LCD tv-m , ezért szereném ha nem túl rövid idő alatt válnánk meg egymástól
Előre is köszönöm
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves #26834 üzenetére
Bizony.
Főleg, hogy az oled erősségei annyira alapvetően kijönnek, hogy alig-alig kell beszélni róla.
A végtelen kontraszt, a színek ezek mind magától értetődőek és szerintem mindeki látja ezeket.Emlékszem amikor beégett a 2016-osom, akkor én voltam az ügyeletes hülye a topikban. (biztos ezt meg azt rosszul csináltam)
Azóta az avforums-on 220 db 2016-os tulaj közül 77-nek van beégése, biztos ők is mind tök hülyén kezelték a masináikat. -
alaves
addikt
Pedig a végigolvasod a topicot láthatod, hogy ezek a legfontosabb infók OLED kapcsán. Pl. ha megírja valaki, hogy éppen panelcseréje volt, abból tudjuk, hogy még egyáltalán van csere. Mondjuk ha kétszer lett volna már panelcseréd téged is ez foglalkoztatna.
Ezen túlmenően pedig szerintem sok OLED tulajt megkíméltünk a beégéstől azzal, hogy nem az alap képbeállítások 80-100 OLED fénnyel használják a TV-t, hanem 20-25, esetleg 30-40-el.
-
tlala
addikt
Át lehetne nevezni a topicot "Oled beégési és panelcserés kérdések" névre!
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26827 üzenetére
Gondolom a beégés is orvosolható ezekkel az alaplapi beállításokkal.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26776 üzenetére
Konkretizáljuk már miről van szó.
Tint, banding és beégés ugyanúgy jelentkezik a többinél is.
Milyen anomáliáról beszélünk? A téglalapról a panel közepén? Az tényleg mintha csak LG-ken jelentkezne.
Rémlik valami táphiba is.Ettől még számomra nem lesz jobb a SONY és a PANA.
Itt páran mérhető különbségről beszélnek képminőség terén, holott egyik teszben sem bizonyított, hogy akár 1%-nál nagyobb lenne a különbség bármiben is.
Egyszerűen semmilyen többletet nem adnak ezek a termékek, bármennyire is feszültök.
Ráadásul még drágábbak is. -
tlala
addikt
Köszi.
OK, akkor az OLED TV-m képfrissítési frekvenciájának témájával átvonulok a HTPC topikba.
De félő, hogy ha száműzünk innen minden műszaki részletet, akkor lassan itt már csak a beégéstől való félelem és a garanciális panelcsere - esetleg a Sony/Panasonic kontra LG témája marad. -
daneel_hu
addikt
válasz
UberMutant #26710 üzenetére
Avforums-on azért nem ritka a SONY és PANA oled-hiba.
Igaz, ott sokkal többen vesznek ilyen készülékeket is.2017-es SONY (amire nem vigyáztak és hírsávokat nézegetett a tag) ugyanúgy beégett mint a LG.
Csodák nincsenek. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #26637 üzenetére
Ennyi.
Ez nem egy tartós befektetés, hanem egy szórakozást kiszolgáló eszköz.
Hiába veszed meg, évek múlva semmit nem fog érni. (ha beégett ha nem...)
Azt kell előre mérlegelni, hogy megéri-e az a többletminőség amit kapunk tőle, és ha igen, akkor érdemes-e többszázezer forintot áldozni rá. -
renatto
őstag
válasz
daneel_hu #26623 üzenetére
Nekem Plazmán szaladt végig a pixelcsík, de LCD-n szállt már el HDMI port, illetve LED-en tv tuner, bár az utóbbi még garncia időn belül. És "sima" pixelhiba is volt már LED-en ami egyre gyakoribb. Az OLED beégés annyiban másabb, hogy tudható mitől jöhet elő, míg a többi csak hirtelen a semmiből "lesz"... aki egy picit sem képes figyelni rá, az vegye a gyengébb LED-et.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
daneel_hu #26619 üzenetére
bármelyik tv, csak ne kapcsold be
Nekünk egy alsó kat Led Lg-nek ment ki most a háttér világítása 3 éven belül, én azt hittem ezek sose mennek tönkre,pedig de, és a régi mondás még mindig tartja magát, hogy a régi mindig jobb, első led lcd lg-m az most közel 7 éves, és azon kívül hogy ocsmány a képe mai viszonylatban nagy baja nincs
helgi: Csináld azt amit én, ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, ugyan így fostam és kikészítettem a társaságot, aztán megvettem egyet promócióba 5 év garival, és még 2 napig őrlődtem, mert fostam hogy beég, és nem javítják, aztán utánajártam olvasgattam, és összecsomagoltam, hogy vissza viszem, mire találtam valakit aki eljönne velem dél után, addig addig nézegettem a dobozt, hogy beleszartam, mert annyira tetszett a kép, hogy nem volt szívem vissza adni
-
renatto
őstag
-
renatto
őstag
2016-ost már semmiképp nem vennék, annak sokkal nagyobb az esélye a beégésre. És az sem tisztázott hogy ven-e "törés" az életgörbében beégés téren, mert a 2016-os modellek is 2 év után kezdtek el rendre beégni, a 2017-esek meg csak most 2 évesek, szóval majd most kezd el kiderülni azok jobban bírják-e.... pláne hogy abból jóval többet adtak el, így a felhasználás jellege is jóval "hígabb", tehát a terhelés is nagyobb.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26606 üzenetére
magára a pixelre kell gondolni, ha kiraknál egy teljesen fekete képet, aminek a közepén van 1 db piros pixel, akkor az az 1 pixel x idő múlva kimúlna, mert elhasználódott, értsd úgy, hogy hasra ütés szerűen (ez hülyeség) de ha bír 1 db pixel 5000h-t, akkor tök 8 hogy milyen statikus tartalommal, de ha eléri, akkor beég
-
bandi0000
nagyúr
igen, ott marad szellemképesen, asszem van 1-2 kép róla itt is
2 éven belül jelenleg cserélik a panelt ha beégne, de kár rágörcsölni ennyire, én se vigyázok a tv-re és 1 éves, ha beég akkor cseréltetem a panelt, nem leszek túl népszerű ezzel, de ez elsődlegesen TV amibe beletartoznak a tv adás nézéseik, amiknél színes logó is van, beletartozik a konzolozás ahol HUD-ok vannak, szóval lehet kikímélve adást nem nézve, vagy belenagyítani mindenbe de akkor elveszti a lényegét
-
helgi
aktív tag
Ahhoz, hogy beégés nyomai látszódjanak, mennyit kell mennie? 24 óra alatt ugyan az a kép?
-
Akhilles01
junior tag
A felíratok is beégnek?
-
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss #26577 üzenetére
Ez a PH-fórum oled topikja, itt azért 1000x annyi információt kapsz erről mint másutt.
Egy átlag felhasználó észre sem veszi a beégést mivel nem tesztábrázik.Egy 1-2%-os degradáció nem látszik normál kontent esetében.
Szerintem pedig nagyszámú 2016-os készülék van beégve csak nem veszik (még) észre. -
tlala
addikt
Ja, amúgy sziasztok, belépnék én is a klubba egy LG 55B8-cal, a hétvégén vásároltam.
Egy 8 éves Panasonic plazmát váltott, emlékszem anno a plazma topicban sem lehetett jóformán semmi másról olvasni, csak a beégésveszélyről.
Nekem soha nem volt semmi bajom vele, még PC-ről járatva sem - most az volt a búcsú oka, hogy már nem volt gazdaságos a javítása. -
Akhilles01
junior tag
4k filmeknél a fekete kávák alol felől, ellen mit lehet tenni? Az insta beégés nem?
-
-
alaves
addikt
válasz
renatto #26565 üzenetére
Amúgy jópofák ezek az rtings-esek, hogy a 2018-as OLED-ek beégés rizikójára is csak 1-est adnak.
Szerintem azért ha a 2016-osok 1, akkor 2017-esek 1.2, a 2018-asok 1.8 (logó védelem, nagyobb subpixel méretek). Talán a 2019-esek az elégséges osztályzatot majd kiérdemlik -
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26554 üzenetére
Jah jah eléggé az idegeire mentem mindenkinek itt annak idején, ami mostanában zavaró az a függőleges sávosodás sötétebb részeknél, tv nél nem igen zavar, csak pont az egyik játék 70% ban sötét...
Na persze ezzel se kell foglalkozni mert a többi dologban bőven kárpótol a tv
Ne foglalkozz vele, jelenleg és talán a jöbőbe is cserélni fogják a panelt ha beég, én annak idején jó pár 100 óra fortnittal megküldtem, de nem volt baj, a tesztek szerint 2000 óra után jelentkeznek a beégések a statikus elemek miatt
De pl a comedy central logója se maradt ott még pedig annál is 1200+ óránál tartok
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26552 üzenetére
nehogy azt hidd, ha nem csak 1 játékkal játszol akkor sztem 2 év kell h beégjen
Én minden nap játszok rajta már 1 éve de még nincs beégés
-
daneel_hu
addikt
Nem garancia meghosszabbítás, hanem biztosítás. (!)
Illetve amennyiben a jótállási időn túl vagy, akkor némileg hozhat gyógyírt egy ilyen biztosítás, de csak a biztosítási esemény bekövetkeztekor az avult értéken számol.Tehát teszemazt ha 3 év múlva szétmegy az oled tévéd, akkor az akkori értékét fizeti ki.
Mondjuk ha 1 millió br volt az ára most, akkor 3 év múlva kaphatsz érte majd cc 200 rongyot vagy még annyit sem.
Maga a biztosítás nem terjed ki beégésre, vagy egyéb pixelhibákra - ez fontos.Én kötöttem mert törésre is fizet, és van otthon 2 rosszcsont.
Bár ha bevallod, hogy 12 év alatti kisgyermek törte szét, akkor még így sem fizet.De van olyan lehetőség amikor a vásárláskori vételárat fizetik ki.
(nem emlékszem milyen esetben de van ilyen) -
Gáboromm
tag
Van egy kérdésem, OLED tv vásárlás előtt állok!
Hogy lehet megygőződni minél hamarabb, hogy amit veszek, az beégett vagy sem? Amilyen vaksi vagyok nem fogom látni. Van olan tesztfilm, ami végigvesz pár alap színsémát, vagy mit?
Lehet használtat fogok venni, ezért kérdem. De újnál is biztosra mennék, lehet kiállítási db...stb. -
Strezi
őstag
válasz
Pro Koryak #26333 üzenetére
Úgy néz ki, hogy ebből a szempontból ez a széria visszalépés lett. C6, C7-en egyértelműen csökkent a tinting (sárgásodás, lilásodás) az előző sorozatokhoz képest.
Vagy az LG tényleg elkezdte válogatni a panelokat szériák szerint? Mondjuk az is aggasztó lenne, hiszen csak a B-C sorozatokból adnak el a legtöbbet, és ha ott konzisztensen rosz, akkor gond lehet a gyártással.
Nem azért, hogy a használt modellek árát húzzam fel, de ezen a ponton egy bejáratott, de beégés és tint mentes kipróbálható használt készülék sokaknak jobb választás lehet mint a gyári új. Gari is lehet rá még bőven, szóval úgy sem lutri.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #26333 üzenetére
Kivéve a beégések, mert azok közül egyik 2018-ast sem.
Avforums-on is a legjobb/legellenálóbbak a 2018-asok ezen a téren. (legalábbis a szavazás alapján)Persze akinek egy nagy vörös paca virít a cucc jobb szélén és normál tartalom mellett is látszik, azt nem fogja ez vígasztalni.
-
Ne haragudj, de én biztos nem állok neki tesztábrákat, meg színeket vizslatni, árnyékokat, színeltéréseket figyelni, mint itt páran. Ha van valami gond, biztos észreveszem, eddig nincs. Nekem a szép kép, természetes színek, 4k HDR volt a lényeg. Fontos volt még, hogy "normális" hang legyen. Nem vágytam különleges dolgokra. Az üzembiztosság nagyon sokat nyomott a latba. Nagyon kevés meghibásodásról olvastam, illetve a beégéssel kapcsolatban sem olvastam kirívót. Persze vigyázok is rendesen a logókkal.
-
Chaser
legenda
válasz
dgyuri0123 #26179 üzenetére
azok tényleg nincsenek, ahogy a beégés lehetősége sem, képminőségben jobb, egyébként meg visszalépés, de legalább drágán
ettől független érdekel, tv-t nem nézek, még jó is lehet
arra nem válaszolt senki, 5 évig azért elkaristolhat-e komolyabb leamortizálódás nélkül mondjuk egy b8? -
daneel_hu
addikt
válasz
Chaser #26178 üzenetére
"lehet, kb én azt vettem ki, h eleinte még nagyobb volt a minőség, de akkor az árak is másak voltak, idővel alakultak az árak, de a minőség is lentebb ment
az mondjuk mindent elárul a technológiáról, h az lg beégésre nem vállal gart, ha nem lenne valós a dolog, simán vállalna
lehet nekem is egy sz@ros qled - lcd - lesz egyelőre"Inkább a tetteknek hiszek mint annak ami le van írva a papírra.
Egyelőre úgy néz ki, hogy EDDIG minden beégett tévét javítottak vagy cseréltek.Inkább az a probléma, hogy a garanciafüzetben a gyakorlattól eltérő megoldások vannak leírva, összemosva az lcd és plazmakészülékekkel (plazma már nincs is, tehát ez már önmagában gáz).
Egyébként tartok attól, hogy amennyiben 2 év az önként vállat garancia - az EU-ban a kötelező jótállás ugye 1 év -, nem teheti meg a gyártó, hogy különböző meghibásodási kivételeket határoz meg a garanciafüzetben, értem ezalatt azt, hogy beleírja: "statikus tartalom beégése esetén nincs jótállás", szerintem ezt nem teheti meg, legalábbis a kötelező érvényű 1 éves jótállás keretein belül nem. Az már más kérdés, hogy a +1 évre vonatkozóan meghatározhatja mit vállal és mit nem.
De..
Szerintem 1 éven belül semmilyen szinten nem hibásodhat meg a készülék, teljesen mindegy hogyan használod. -
Chaser
legenda
válasz
dgyuri0123 #26177 üzenetére
lehet, kb én azt vettem ki, h eleinte még nagyobb volt a minőség, de akkor az árak is másak voltak, idővel alakultak az árak, de a minőség is lentebb ment
az mondjuk mindent elárul a technológiáról, h az lg beégésre nem vállal gart, ha nem lenne valós a dolog, simán vállalna
lehet nekem is egy sz@ros qled - lcd - lesz egyelőre -
Celtis
veterán
Tegnap megnéztem még egy 65B8-ast. Talán az eddig legjobb volt, de ezen is volt egy nagy sárga folt középen.
Ha ezt a TV-t kaptam volna eredetileg, lehet hogy most boldogan használnám, de így már nem mertem megvenni. A kolléga megmutatta a 65E7-esét is, amit beégve vett és most próbálja gyógyítani, de tinting és egyéb hiba is volt rajta látható.Úgy tűnik tényleg nincs szemre homogén OLED ebben a méretben legalábbis, mert a MM-ban az 55-ös pl. korántsem volt ilyen.
De nem adom fel, előbb-utóbb OLED-em lesz.
-
alaves
addikt
válasz
daneel_hu #26046 üzenetére
Nem beégésnek tűnik, szerintem azok is kihűlési foltok (talán egy látszik a kép bal alsó részében, nem tudom jobban alulexponálni, élőben jobban látszanak).
Meg az egész rettenetesen inhomogén lett a 2000 órás hosszú pixel refresh után, előtte baromi jó volt, ha új panel lesz én biztos kikapcsolom azt a szart. -
daneel_hu
addikt
válasz
johnny23 #26035 üzenetére
"Kérdés: esetleges beégés ellen van ezekre a tv-kre gari ugye?"
Elfelejtettem írni, hogy a topikban eddig csak LG-re volt tapasztalat bármilyen szervizes ügyben.
Elképzelhető, hogy más márkáknál is jó a tapasztalat, de mivel sokkal kevesebb oled fogy az utóbbiakból, így jelenleg senki nem tudja mit tennének ha beégne a készülék. -
daneel_hu
addikt
válasz
johnny23 #26035 üzenetére
Ha parázol a beégés miatt akkor csakis LG a jó választás.
Mellesleg mindegyiket be lehet égetni, a SONY-t és a PANA-t is, ez sajnos az oled-technológia hátránya még jelenleg.Amennyiben sárga vagy vörös hud-okkal terheled a tévét, akkor előbb-utóbb meg fog látszani a panelen, tehát édesmindegy milyen a felhasználás vagy beállítás, azért vigyázni kell rá.
Szerintem ne várj, a műszaki cuccoknál felesleges várni a szent grált mert ilyen nem lesz.
Mindegyiknek van előnye, hátránya.Oled-képminőséget semmi más nem ad, csak az oled.
-
Árnyalási precizitás hiánya = gradiens banding (összefolynak a különböző árnyalatok)
Persze, hogy látni. Aki hülyének néz, amiért te látod, azt kerüld messziről.
-- Viszont ha egy filmet nézek (arra figyelek mi történik, nem a képminőséget figyelem), végképp amikor mozog is a kép (akár csak picikét is), akkor nekem már egyáltlán nem számít. Azért mégis csak arról beszélünk, hogy 4:2:0-ból csinál 4:4:4-et a GPU és abból 4:2:2-t a TV. Közel sem ideális, de igazán nagy veszteség nincs. Mikor 4:4:4 képes kijelzőn/módban nézed a filmet, csak a resample algoritmus "ízét érzed", nem tudja az eredeti 4:4:4-et visszahozni semmi, csak egy szubjektíven kellemesebb eredményt kreálni abból, ami a BD lemezen maradt a gyárból és még BFI.mellett is több a motion blur, mint ez az éles hatás és sokszor maga az anyag is lehet nagyon szemcsés/zajos/homályos.
-- Videójátékokban (ahol mindig kikapcsolok PC-n mindenféle maszatoló szűrőt/effektet, ami alapértelmezésben rá van tolva a képre, főleg a motion blur-t és FXAA-t utaláom) már más, mert ott megizzadt egyszer a GPU, hogy kitolja az RGB képet. Megvan az eredeti valódi 4:4:4, így nyilván sajnálom eldobni és annak is nagyobb az esélye, hogy akár játék közben is feltűhet a hiba (pl. színes élek mentén több lesz az aliasing, színes háttéren színes betűk nehezebben olvashatóak, stb). Ezért sem szeretem a DolbyVision-t játékhoz, mert az ráadásul 4:2:0, nem 4:2:2
--- De ahol igazán zavar, az csak a szövegolvasás és hasonló vonalas grafika (pl. ilyesmi ábráknál is "recések" lesznek a vékony színes vonalak, olyan mint ha nem natív felbontásban nézném -> mert ugye pont erről van szó... hogy kisebb a chroma felbontás, mint 4k...).Az 1DLUT az 1024 pontos grayscale.
Nem úszod meg, hogy tejelj érte a Spectracal-nak (pedig igazából mocsok egy banda). De otthoni felhasználóként most viszonylag olcsón megúszod, mert van olyan kiadás, ami csak egy-egy TV típushoz jó, és csak otthonra szól, így nem ~1000, hanem ~100 dolcsi (a konkrét árat nézd meg náluk).Én is meg voltam lepődve, mikor láttam, hogy a B8-on nem is tud semmit csinálni a HDR színekkel a CalMAN, ezért váltottam utána C8-ra. (Egy Spectracal-os magyarázta ezt el nekem, mikor kérdeztem "mi a f@sz van?") De azért nem olyan rossz a helyzet, igazából a B8-on is élvezhető a HDR, jobb mint az SDR, a C8-on pedig szerencsére szinte kiváló. Egyedül az zavar, hogy a BFI-vel feleződő csúcsfényhez nem alkalmazkodik emiatt (az is fixen előre van bevésve neki, hogy ~800nit, nem vesz tudomást róla, ha ~400 lesz a BFI-től, vagy akárcsak ha szimplán kevesebbet akarna valaki BFI nlékül is).
Nincs link, írtam már róla a topic-ba, AVS-re is, páran válaszoltak, hogy ők is látják. Nem tudjuk mi ez, de tippre vagy valami sunyi beégés-elodázó "védelem" a képminőség kárára, vagy egy bug, utóbbi esetben vélhetően az új Logó kifakító funkcióhoz köthető. Akkor is csinálja, ha kikapcsolod az SABL-t, akkor is ha nem. Akkor áll le, ha kikapcsolod az egész OLED Light csúszka funkciót ("kimerevíti" 100-ra és olyankor ez az "izé" sem piszkálja).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #25966 üzenetére
Köszi... ez nagyjából az LG-nél is le van írva.
Nincs ebben sem a kumulatív beégésről szó, magyarán hiába nézel rövid ideig statikus elemeket a tévén, amennyiben ugyanazt nézed, akkor a pixelfáradás hosszútávon összeadódik.
Ez hol van benne, mert én nem látom... LG-ben tuti nincsen, és máshol sem láttam eddig.Szerintem ez azért gond, mert a többség gondolhatja úgy, hogy majd rövid ideig nézi azt a tartalmat ami gázos lehet. De hosszútávon (mindig vegyes tartalommal megszakítva) az ugyanúgy fárasztja a panelt és be fog égni.
Tök fasza, hogy gyakorlatilg bármilyen égésnél visszautasítható a jótállás, csak mert ez így le van írva.Mindeközben LG-nél arra képtelenek, hogy a YouTube-nál azt elérjék: ne legyenek sárga és PIROS(!) statikus elemek a menüben.
-
alaves
addikt
válasz
daneel_hu #25940 üzenetére
Így igaz!
Csak azt nem értem miért nem hiszik el nekünk (akik már megtapasztalták), hogy cserélik a panel bármilyen beégési problémára. Én kerek perec megmondtam az ügyfélszolgálatos hölgynek és a szerelő manusnak is, hogy sokat nézte a gyerek a nickjr. csatornát. Ennyi, oszt kicserélték.
Na ez érdekes: 65E9 3000 EUR (https://www.allestechnik.de/details.php?artnr=284576#remove)
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #25924 üzenetére
Ezzel az az egy probléma van, hogy abban a bizonyos jótállási füzetkében, sőt a készülék leírásában sem figyelmeztetnek kumulatív beégésre, pedig - szerintem - az oledeknek ez a fő problémája.
A beégést egy kalap alá veszi LCD, OLED és PLAZMA tévé esetében is.Sem a leírásból, sem a jótállás füzetkéből nem derül ki, hogy egyáltalán nem jó ha statikus tartalmakat nézel, mert nemcsak akkor lehet gond ha hosszú ideig ilyet nézel, hanem akkor is ha sokszor rövid ideig.
Nincs részletesen taglalva benne: -----> mit jelent a "hosszú ideig"?Sőt akkor is probléma adódik ha hírsávokat nézegetsz pirossal.... vagy - és ez a legszebb - bekapcsolod a FIREPLACE nevü csatornát.
Utóbbi esetben nem is a statikus tartalom fog beégni, hanem a mozgó tűz.Aztán gyárilag szignózott APP-okban (webos) piros és foszöld gombocskákkal irányíthatod a dolgokat. (youtube app)... ezek szintén beégnek idővel.
Olyat is láttam ahol a webOS indítóképernyője égett be.Szóval szumma szummárum lehet, hogy a Fogyasztóvédelem lepattintana, de per esetén nagyon nehezen bizonyítaná a gyártó az igazát. (szerintem)
Ha a kumulatív (ki)égésről tájékoztatást kapnál - szigorúan szerintem - az lenne a baj, hogy nagyon nehezen lehetne eladni ezeket a készülékeket.
De a jelenség nem jár egyedül, azért nagyon érdekelne, hogy sima LCD készülékeknél mennyi ideig és hány százalékon tudja a max fényerőt a tévé. Volt egy RTINGS teszt ahol egy LG LCD már 8000 óránál bebukott vagy 25-30%-ot a fényerőből, azért az nagyon-nagyon sok. Az oled pedig sehol nem volt, majdhogynem semmi veszteség nem érte. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
poli27 #25922 üzenetére
Mehetsz nyugodtan a fogyasztóvédelemhez! A kezelési könyvben felhívják a figyelmedet arra, hogy statikus ábrák beéghetnek és arra elvileg nincs is garancia. Az egy dolog, hogy (egyelőre) cseréli a szerviz a beégett paneleket, de ez bármelyik pillanatban megváltozhat. Kacsatévével már gyűlt meg baja itt másnak is...
Oda kell figyelni, vagy nem kell oledet venni... Mint anno a plazma korszakban. Plazmát sem az vett, akiknél háttérnek ment egész nap egy gyerekműsor szép színes csatornalogókkal...
-
poli27
veterán
lg b7v-ben cserélik a kijelzőt beégés esetén? Ahogy nézem egy csatorna logó bizonyos képeknél látható benne...
-
tarti19
senior tag
válasz
Tutu7030 #25636 üzenetére
Tavaly májusban vásároltam egy LG55C7-es készüléket s rengeteg yt videó, illetve hdr játék fut rajta. Van, hogy 10-12 óra is egyhuzamban.
Én még mindig lenyűgözőnek találom amikor rápillantok a képernyőre.
Eleddig még nyomát sem láttam beégésnek, állítólag ez inkább a statikus megjelenítés esetén valósul meg, ott viszont létező jelenség.
Természetesen 1 év s 1 tapasztalat még nem lesz elegendő egy statisztikai alap felállításához, de azért nálam pozitívum minden téren.
Most pedig már 65 colos!! kerül annyiba, mint tavaly az 55". -
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis #25869 üzenetére
A hozzászólásom az A1-re vonatkozott. Joshi készülékére...
A B8-nál nem tudom mi van, lehet ez egy hibás készülék.Nekem nem tűnik az sem durvának, de élőben kellene megnézni, mert egy telefonos fotóból sok mindent nem állapítnék meg.
A banding-et is agyonerősíti egy mobilos kép, élőben az sem ilyen durva.
Szerintem pl. az 5%-os szörke tesztábránál rendszerint 1-2% eltérés van színben, ehhez képest a mobilos képek erről a jelenségről 50% eltérést mutatnak.(PS-el bemértem a sajátomat, tudom...)
A mobil automata képjavító rommászaturálja a fotókat.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az oled tökéletes, mert banding, tinting és beégés is létezik... de LCD-re menjen vissza az akinek két anyja van. Én nem fogok az tuti. Plazma meg már nincsen, - nekem az volt/van.
A jelenleg kapható tévék közül az oled mellett maximum a kúled amely még úgy-ahogy elfogadható, a többi egy ótvar. (szerintem)Oled után nem alternatíva egy LCD.
Akármennyi hibája is van ennek a technológiának. -
Nem kell egyezzen a véleményünk persze... megmondom őszintén én ezeket nem néztem és nem is tudtam róluk amíg nem olvastam róluk fórumokban, vagy néztem utána jobban.
Valószínűleg simán leéltem volna az életem ha nem hívják fel a figyelmem rá... és szerintem ezzel a többség így lenne.
Én a saját tévém amúgy nem tesztelgettem, használom boldogan. Biztos vagyok benne HA akanám találnék benne tökéletlenséget és máshogy néznék rá onnantól... ezért inkább használom boldogan ahogy van.
Ez ugyan olyan, mint a beégés... látható hogy mekkora parát tud okozni, ha valaki csak megemlíti.
Tehát nem a valós kisebb nagyobb problémák tagadása ez, az a baj hogy valaki bedobja mindenki elkezdi nézegetni és a végén még azis elégedetlen lesz akit amúgy lehet sose zavart volna.
Mint ahogy ráparáznak a kelleténél jobban a beégésre...
Én úgy gondolom az emberek többsége nem Vincent szintű "videofil" ember, akit már az zavar ha a tone görbe nem követi a szabványt/referenciát. (lást Q90R tesztvideó vége legutóbb
)
Közben meg az emberek kb 99%-a tök boldog lenne ugyanazzal a tévével ha nem tudna ilyesmiről.
Saját maga is poénkodott ezzel amikor a HDR világos villogás problémát mutatta be az LG tévéken (amit azóta pl lehet neki köszönhetően is, javítottak)... de valami 10 percig szórakozott előtte ugye, és 10x elmondta ne nézze meg aki nem látja a hibát, mert utána látni fogja mindig.Szóval ez a tesztelgetés kétélű kard a szememben... sajnos szülhet olyan örök elégedetlenkedőket, akit hajlamosak emiatt 3-4-5 tévét is visszaküldeni. Ami szerintem gáz...
-
OPiiPO
veterán
válasz
Lacielvtárs #25744 üzenetére
napok óta nincs semmi jó kis beégéses trollharc, semmi Sony vs Pana vs LG cicaharc, semmi QLED vs OLED vs bezzerégenmindenjobbvolt Plazma - unalmas a topic mostanában
-
Lacielvtárs
nagyúr
Sziasztok urak, rég jártam itt...
Beégés vóót mán "? -
bigmasterg
addikt
Oled tv-t, ti mennyire használnátok, mint "háttér" megjelenítő?
Értem ezalatt, hogy otthon pc-t és laptopot egyszerre használok és laptopon szinte mindig megy valamilyen média. Youtube, online zene stb (de legtöbbet youtube).
A tv-vel váltanám ki a laptopnak ezt a funkcióját (dac-erősítő rákötve).
Plusz nyilván e mellett a normál film és sorozat nézés, néha konzol, amire most is használok tv-t.Oled szempontjából lehet ennek valamilyen hátránya? Youtube-nak van olyan statikus része, ami beégés veszélyes lehet? Illetve ilyenkor nappali fény mellett menne a tv, nem sötétben, mint filmezéskor. E miatt merült fel bennem a qled is, mint opció (ahogy néztem ott a 9es, esetleg a 8as széria tűnt értelmesnek, local dimming-el), de alapvetően az oled szimpatikusabb.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
torma1981 #25623 üzenetére
Mik a tények? Az LG ma sem gyárt kiemelkedő (és igazán tartós) elektronikákat... és sosem gyártott. Nem ez az erősségük. Találtak egy rést és ügyesen rájöttek, mivel lehet betömni, de attól még nem lesznek a világ első számú elektronikai cége. A Sony/Panasonic nem mert kockáztatni, ennyi. De mióta a mérnökeit visszahívta a "kényszer szabadságukról" és teljes erővel belevetette magát az oledbe, bebizonyította, hogy nem minden a "csupasz" panel. Meg kell tölteni tartalommal a dobozt. Szerintem az LG-nek sosem lesz annyira kidolgozott a "belvilága", mint a Sonynak, vagy Panasonicnak. Emlékszem az LG plazma tévékre. Áramzabáló, gyenge "utánzatok" voltak és nem csak a kijelző miatt, hanem leginkább az elektronikája miatt. Nem volt rég...
Nekem is LG oledem van, félreértés ne essék, de attól még nyitott szemel járok a világban...
A gyerekek sokszor felülmúlják a szüleiket...mond ez neked valamit?
A beégésről annyit: Ha valahogy kibír 2 évet beégés nélkül egy (bármelyik) oled, utána senki nem fogja cserélni garanciában a paneleket, még az LG sem, erre azért jó, ha gondoltok. Nem fog menni végtelenségig ez a "leszarom, beégetem, úgyis kicserélik" gondolkodásmód.
(#25624) wwhy: Ha nem csak vaktában lövöldöznél tudnád, hogy a Panasonic nem bevándorlókkal dolgoztat jellemzően. De Te most mennyi tényt mondtál el, miközben fikáztad a véleményemet? Vagy csak simán LG fun vagy, hogy nem látsz tovább az orrodnál? Az LG egy közepes gyártó, közepes minőségű termékekkel. Az oledjük attól olyan mocsok jó, hogy tud 0 cd feketét, de egyéb dolgokban azért nem kiemelkedő.... ugye?
A 4khdr-t nem az LG szabadalmaztatta...még mielőtt belemennénk valami parttalan baromságba..
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
A következő probléma lépett fel:
LG C8 55PLA, 2018 november óta használom, de eddig ilyen probléma még nem jelentkezett. Szóval, látom, hogy kapcsolódik a routerre, látja is az 5GHz-es jelet is, de valamiért azt írja ki, hogy nincs net kapcsolat. Rákapcsolódtam a 2.4 GHZ is, de továbbra sem történt semmi. Azt írja nincs net kapcsolat.
Kérdésem, hogy mit lehetne tenni? Van-e valami trükk amivel újra éleszthetem a net kapcsolatot? A többi eszközön ment a wifi. Próbáltam amúgy mindent resetelni, áramtalanítottam, de ugyanúgy felcsatlakozott, de kapcsolat nem volt. Ez este 11-kor történt, úgyhogy feladatam a dolgot egyelőre. Majd most délután, ha kapok valami tippet.
Előre is köszi.
Másik dolog, jól olvastam, hogy az OLED fényt max. 30-on érdemes tartani? Mert akkor az én látásommal komoly bajok vannak, mert én gyárin hagytam, amit korábban is írtak itt párán, hogy ez a 60-90 közötti érték és néha még így is sötétnek látom.
Ezek szerint november óta folyamatosan növelem az esélyét a beégésnek, hogy ilyen magas értéken hagytam?
Sürgősen vegyem lejjebb az itt ajánlott értékre?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis #25444 üzenetére
Azért beégés és beégés között is van különbség.
A RTINGS 200 nites CNN-tesztjén nemhogy beégett a panel, hanem kvázi a red suboknak már fényerejük sincsen.Míg mondjuk anno az e6v készülékemnél az euro live logo és a youtube pöcök red sub-jai nagyjából 1-2%-os fényerőveszteséget könyvelhettek el. Ez csak tesztábrán látszódott, de ott igen.
Szerintem a RTINGS CNN-tesztjénél legalább 60-80%-os a fényerőveszteség, azon a tévén már normál tartalmat sem lehet nézni, ez biztos.Persze nem tudom a hozzászólásod mire akar kilyukadni, de ha arra, hogy a 200 nit már "éget", akkor az biztos nem állja meg a helyét. Mert hosszútávon ennél kevesebb is bőven elég.
Kimerítettem az 1 hét/ 1 beégéses hozzászólás limitet.
-
PuMbA
titán
válasz
Lovro Joe #25447 üzenetére
"Ha már service menü.
Érdemes valamit beállítani?"
Nem, mert van aki úgy járt, hogy a service menüből kijött és többet nem működött a TV-je
Aki nem tudja, hogy melyik opció pontosan mit csinál, az veszélyes és akár el is állíthatja a TV gyári kalibrációját, azaz a színek máshogy fognak kinézni, mint ahogy kéne vagy elállítja a beégés elleni védelmet.
-
Celtis
veterán
Nem tudom volt-e már az az érdekes OLED beégés mérés. Vajon a 200 nit milyen OLED fényerő beállításnak felel meg?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis #25431 üzenetére
A beégés (kiégés) ellen ez nem nagyon működne, mert csak azt lehetne megcsinálni, hogy a legöregebb pixelhez igazítod a többit.
Nade ha teszemazt van egy logo amely a red subpixeleket adott környezetben mondjuk degradálta 30%-kal akkor mit csinálna ezzel egy elektronika(?)
A többit is le kellene húznia ennyivel, különben a színhelyességnek annyi.Vagy a másik verzió, hogy az elkopott subpixeleknél megemeli a fényerőt. (méggyorsabb degradáció)
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #25423 üzenetére
Azt nem értem, hogy a mai okos TV-k és telefonok idején miért nincs lehetőség automatikus kompenzálásra. Az LCD egyenetlen háttérvilágítása, az OLED banding és még szerintem a beégés is kompenzálható lenne. Egyszerűen a TV teszképeket jelenít meg, a telefon kamerája rögzíti és átviszi a TV-re, ami alapján a TV kiszámolja, hogy hol milyen mértékű kompenzálás kell. Nyilván nem kell pixelpontos leképezés, hogy a hibák jórésze csökkenthető legyen.
-
daneel_hu
addikt
"Az összeadódó statikus tartalomra érdemes odafigyelni, nekem 55B7V-m van, 2017 novemberi vásárlás. Két dolog "égett be", az egyik a youtube app bal felső sarkában lévő teli piros és a jobb alsó sarkában lévő kis teli sárga "logó", pedig kíméletes képbeállítást használok (pl. oled fény 24) és ami még furcsább, hogy ezek a logók maximum 1percig látszanak belépéskor az applikáció főképernyőjén és soha nem maradt hosszabb ideig kint (ha akarnám sem tudna, mert gyorsan elindul a képernyőkímélő), ugyanakkor tény, hogy heti 7 nap alatt 7 alkalommal biztosan bekapcsoltam és ez elég is volt, hogy másfél év alatt összeadódva ott maradjon.
Viszont az LG nagyon korrekt, szó nélkül cserélte a panelt úgy, hogy a panelre újraindult a garancia."Mondjuk ez a sztori szigorú, mert itt már nem lehet azt állítani, hogy túlságosan magasra lett volna állítva az oled-fény.
Ami még lehetséges, hogy a youtube menüre külön profil tartozik, és az nem volt alacsonyan tartva... nekem az e6v-n így volt és az euro logó mellett a youtube-pöcök is beégett, de anno úgy láttam, nekem sajnos véletlenül a menüre magas oled-fény volt meghatározva.
Persze van aki beállítja "mindenre alkalmaz" cuccost, és akkor nincs gond.Viszont ha 24-es oled-fénnyel beégtek a pöckök az több mint durva, ráadásul 2017-es masina.
A yutúb is elmehet a pi***ba amúgy, igazán megoldhatná, hogy ne legyenek ilyen színes szarok a menüben.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest