- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Notebook hibák
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Hobby elektronika
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
Sziasztok!
SDR tartalmaknál OLED tévén mennyire fekete a fekete?
Vásároltam egy X90J tévét, a youtube OLED test videók gyönyörűek, szinte nem is látom a bloomingot, persze ha keresem akkor ott van, de nem zavaró annyira. Viszont most este elkezdtem nézni a BreakingBad 5. évadát és elég sok sötét jelenet volt benne, de valahogy nem tetszett a tévé képi világa, pedig Netflix kalibrált módban volt, ami elvileg ajánlott ezekhez. Délután néztem a Sötét Lovag 3. részét, az 4K HDR volt rengeteg sötét jelenettel, és gyönyörű volt. De a Vikingek ugyan csak a netflix ről nem volt annyira ütős.
Ezeknél az SDR tartalmaknál azt érzem, mintha nem is lenne fekete, csak a szürke ötven árnyalat(Bocsi).
Szóval a sorozatok vannak így készítve, és ezen az OLED tévé sem segítene, vagy tényleg ekkora különbség lehet egy FALD és egy OLED között? Még egyszer leírom, hogy a legtöbb LG OLED videót lejátszottam a tévén, és gyönyörű képe van, van fekete és szép színek, de SDR ben ez valahogy eltűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest