Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Derron #44223 üzenetére
Mindegy melyik oledet választod, a droid inkább hátrány mint előny, nekem is van 14 éves Sonym ami sokkal jobb, mint az 5 éve vett droidos Sony amit örültem, hogy lecseréltem egy webOS TV-re. A Panasonic vagy a Philils buta rendszere is jobb TV OS szempontjából, nem tudnam annyit de legalább azt jól. Annyira nem kell parázni a beégéstől, normálisan kell használni, azért 5 órán keresztül ne nézz egy képet, ha lehet. Rtings végzett beégés tesztet, meg lehet nézni. A helyedben ennyire nem paráznék.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
salapp
addikt
válasz Derron #44223 üzenetére
Bocs, már nem lehetett szerkeszteni:
plazma: változó tartalommal az inhomogenitás rendezhető volt, ha nem volt extrém a helyzet (első sorban érintett az erős fehér, minél világosabb, rikítóbb színes képelemek)
oled: kumulatív (összeadódó) jellegű eltérő öregedés, tehát extrémebb esetben ez maradandó (első sorban a telt vörös, sárga színek okozzák), de már eljutott olyan árszintre az oled, hogy szerintem ezt érdemes lehet vállalni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
blakey
titán
válasz Derron #55803 üzenetére
A felirat nem statikus, gyorsan "jön-megy", normális oled-fény mellett nem lesz gond.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
alaves
addikt
válasz Derron #59682 üzenetére
A vertical banding az OLED velejárója, de általában minimális szokott lenni, nem zavaró (nálam gyakorlatilag jelenleg észrevehetetlen). Az A8 (HDMI 2.0) és az A80J (HDMI 2.1) is remek TV. Nem tudom előtte mit néztél és milyen beállításokkal, de a Sony-kon is beállítható olyan kompromisszumos interpolációs mozgásjavítás, amelynél artifact a gyakorlatban nem látszik. LCD-t nem célszerű venni.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Rogiii
aktív tag
válasz Derron #60134 üzenetére
Szerintem ha ezt amit felsoroltál, váltogatod, mindig más fajta tartalmat nézel és nem egyfélét sokáig egyhuzamban, nem fog beégni.
Én is nagyon sokat gondolkodtam rajta, de úgy voltam vele hogy ennyi kockázatot megér a sokkal jobb képminőség.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
kenuba01
tag
Szia.
Nekem egy 2017 es Lg 65e7 oledem van...Hasonlóan az általad felsorolt forrásokat nézek.
Pl. F1, box, k1 sportadókon logóval. Esténként csak feliratos filmek és sorozatok. Semmilyen beégés vagy halvány elszíneződés nincs a tvn. Eddig 2x ment le a nagy pixelfrissítő mivel erre kikapcsoláskor rákérdez. A tv tökéletes. Én 28-32 közötti oledfényen használom mivel a hálószobában van és az ennél nagyobb fényerő nekünk már zavaró.
A felirat színét én világosszürkére állítottam kis fekete árnyékhatással (Zidoo Z9x lejátszó) és kéthetente egy kicsit átpozicionálom feljebb, lejjebb, kisebb, nagyobb méret...ott sem látszik semmi beégés. Napsütés soha nem érte erről nem tudok nyilatkoznni, de szerintem nyugodtan megveheted ha nem max oledfényen használod...Én a hdr forrásoknál is jelentősen levettem az oled fényt mert nagyon zavaró...sőt kerülöm a hdr,dv anyagokat...egyszerűen nekem túl fényes.
Sok siker a tvhez...üdv -
alaves
addikt
Nem tudom 7200 üzemórát hány év alatt teszel bele, de nálam ennyi, és semmi gond. SDR 100 nit (25-28 OLED fény), HDR/DV pedig 75-80 OLED fénnyel megy, napi átlagban ~14-16 órát. (Nem tudom a Sony LCD mekkora fényerővel ment, ha csutkával, és neked csak az a jó, akkor inkább Sony XH95.)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
krx21
nagyúr
válasz Derron #60140 üzenetére
“azzal tisztában vagyok, hogy az LCD fényesebb képet tud produkálni, és HDR tartalomhoz megfelelőbb.”
Ez így nem igaz, pláne a Sony W805-höz viszonyítva nem. Az új HDR képes LCD-k tudnak nagyobb fényű képet.
HDR tartalomhoz messze az Oled a legjobb. Kivéve ha nappal világosan szeretnéd nézni… Ott lehet alternatíva LCD. (Csak ki az aki világosabb filmezik? ) -
alaves
addikt
válasz Derron #63799 üzenetére
Valamelyik 'képjavító' beállítás okozhatja (esetleg 'bolti' beállítási anomália). Rendesen beállított OLED-en ilyen nincs.
-
Sidorovich
senior tag
válasz Derron #63799 üzenetére
Esetleg az emberi szem is okozhat ilyet, ha egy nagyon fényes fehér négyzet ment a tökéletesen fekete háttér előtt, akkor a nagy kontraszt miatt is úgy tűnhet, mintha blooming lenne. Eleve kis fehér négyzetnél jóval nagyobb fénysűrűséget is tud, mint ha az egész kép világítana, emiatt a körülötte levő feketéhez képest óriási a kontraszt.
Ilyet én is láttam még nem mozgó fehér négyzet esetén is, aztán ha jobban ráfókuszáltam eltűnt, szerintem "optikai csalódás" is lehet. Próbáld ki te is nem mozgó négyzettel mondjuk.Egy MediaMarktban mi is megnéztük mielőtt vásároltunk, és ott volt mellette a QLED is, és pont amikor a Samsung felirat világított fekete háttér előtt akkor látszott, hogy QLED-en volt körülötte fehér blooming mert nem fedte egy az egyben a betűk határait a háttérvilágítás régiói.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Derron #63988 üzenetére
Mennyire sokat nézed az emelletti felhasználáshoz képest arányosítva?
Avagy nézel rajta bőven mást is, vagy szinte csak ezt?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
norbertoth
senior tag
válasz Derron #63988 üzenetére
Én sokat nézek igen, ezen kicsit én is elgondolkodtam már, hogy az M4 logó mondjuk 3 óra után nem marad-e ott de nem észleltem semmi problémát, a bal oldali táblázat meg nem okoz problémát amiatt nem kell aggódni!
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Elektrosokk
addikt
válasz Derron #64539 üzenetére
Ökölszabály: A nagyobb jobb
A tévék különféle méretben kaphatók, de azt javasoljuk, hogy válaszd ki a költségvetésed által megengedett legnagyobb méretet. Ha 75 hüvelykes vagy annál nagyobb tévékészüléket tervezel vásárolni, akkor tudnod kell valamit: a Samsung belső kutatásai szerint az új TV-k vásárlásának egyik fő oka a nagyobb képernyők iránti igény és a vásárlást követően nagy általánosságban rendkívül magas a felhasználók elégedettsége. Szóval, van egy adott képernyőméret, amelyre gondolsz? Akkor itt az idő, hogy nagyobbra válts, és soha ne nézz vissza!
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Derron #64543 üzenetére
Nyugodtan mehet a 65-ös , egy pár hónap után már az sem lesz olyan "extra nagy" méretű. ( A sok nézéstől összemegy)
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
demeterf2
tag
válasz Derron #64539 üzenetére
Mi 65" Cx-et 1.5-1.8m-ről nézzük. Egy-két hét alatt megszokható. Semmi pixel stb. nem látható ilyen közelről megfelelő tartalom mellett. YouTube, Netflix, 4k filmek, Ps5 és Pc gaming megy. Hbo Go lehetne jobb minőségű, de jövőre jön a Max és az is jó minőségű lesz.
[ Szerkesztve ]
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
powerup2
addikt
válasz Derron #65423 üzenetére
2.4-2.8m nézési távolsághoz 77" kell.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
addikt
válasz Derron #65512 üzenetére
OLED-en a fekete az fekete, lekapcsolja a pixeleket gyakorlatilag, attol sotetebb semmi nem lehet. Vehetsz akarmilyen mas agyonmarketingelt technologival szerelt TV-t, sose lesz olyan mint az OLED. Az mas kerdes, hogy ha a tartalomban szurke van es nem fekete, akkor persze OLED-en is szurke lesz, de azert ez ritka.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tünhet el a fekete SDR-ben sem, max akkor ha valami rosszul van beállítva, vagy maga a film direkt olyan.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mglita
tag
Szia! Engem is megtévesztett anno, de utána lehet olvasni, hogy a NETFLIX sorozatoknak és tartalmaknak a nagy részének meg van emelve a feketéje, ezért látod az oled-en szürkésnek. Mozi filmeknél is előfordul az ilyen művészi okokból, pl az 1917-nál látható még ilyen.
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest