Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varshi

    aktív tag

    (Üdv, sokat olvastam vissza, köszönet az eddigi írásokért, most in medias res belevágok....)

    Megjöttem a MM-ból, ahol el akartam dönteni, hogy
    1. OLED vagy nem. (mert a fórumokon azt mondták, hogy plazmáról érkezett ember csak azzal lesz boldog)
    2. Elég-e az 55, vagy 65 kell.

    1:
    A különböző topikok alapján az LG 65B8-at kerestem egyből, sajnos már nincs C8, a weben se. Még kevésbé neves/megbízható helyről rendelve is min. 50-60-nal drágább így a C8. (Mondjuk kipróbáltam volna szívesen, persze pont a hangzást lett volna nehéz..)

    Összehasonlítottam mindennel, amit tudtam, egész egyszerűen jobban vetített 1080p-s tartalmakat ez az OLED LG, mint a vele versenybe állított (hasonló árú!) QLED Samu, vagy a jócskán drágább OLED Sony.
    Azt csináltuk, hogy WiFi-n megkerestük YT-ról ugyanazt a trailert, és lejátszottuk mind a 3 tévén a legnagyobb elérhető felbontásban, ez speciel 1080p volt.

    És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.

    Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. Bár az se volt tökéletes! Ez kicsit fura volt egy 15 éves plazma TV után. A demo tartalmakat direkt nem néztem.

    Vajon egyedi volt, amit láttam? Feltételezem, nem állítgattak semmit a tévéken, out-of-the-box lehettek.
    480p-re váltva kicsit necces volt a műsor minősége YT-ról indítva, a gyerekek márpedig még néznek nálunk SD adást (Digi mesecsatornák), valamint sok letöltött animációs meséjük WEB-DLRip minőségű, így is tele az adattárolójuk a médialejátszón. Lehet ezen még valamit javítani vajon?

    2:
    A második kérdés elég gyorsan eldőlt (a pénztárcám meg hanyatt), egyedül az van bennem kétségként, hogy a pixelesedés és az SD tartalmak nézésekor nem lenne-e az 55"-ös méret "megbocsájtóbb" velünk.

    42"-es plazmát váltunk, és 3,5-4 méterről nézzük a tévét (a gyerekek persze 1 méterről, nyilván!), többnyire nem túl világos szobában (a legóhoz is villanyt kell kapcsolni, árnyékosak az ablakok). Ez befolyásol valamit?
    Bár ami review-kat olvastam, azt írták, hogy ha a két méret közt gondolkozok, ne gondolkozzak tovább: kapásból 65...

Új hozzászólás Aktív témák