Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Khaosz55 #23350 üzenetére

Maguk a TV-k általában kicsit túl lágyan nagyítanak (de ilyen volt ez FHD TV-ken is a még kisebb forrásból). Ez különösen igaz pár LG-re, legalább is néhány képmódban, de a B8-on már nem láttam ilyet (a "korrekt" képmódokban, amiket érdemes lehet használni ettől függetlenül, azok tűrhetőek).

Őszintén szólva valódi 1080i50 adást sohasem néztem még OLED-en (nem dugtam még rájuk koax-ot próbaképp sem).

HDMI-n PC van rákötve, így az nagyít és tol esetleg deinterlace-t (de nem viszem túlzásba, nem használok semmi "placebo level AI Skynaet reconstruction" resample algoritmust, ami szétizzasztja a gépet, csak amit a Pascal GPU csinál DXVA2-vel). Így semmi bajom az 1080p24 Blu-Ray anyagokkal, vagy akár 1080p25 tvsorozatokkal (de ilyet nagyon keveset nézek). Gyakorlatilag ugyan olyan élvezhetőek, mint előtte a Pioneer 5090H-n is voltak (kivéve, hogy szubjektív ízlés tekintetében én is megszerettem a plazmák ditherzaját, amolyan "otthoni moziélmény" része lett, de megvagyok nélküle, legfeljebb pár régi filmhez hiányolom, amit sokat néztem plazmákon).

A beépített Netflix app-ot is használtam még a C7-en. Fogalmam sincs, hogy az pontosan mikor milyen formátumot tol (nem kerestem meg a TV-n a debug OSD-t az infókért, de talán még PC-n sem ír ki mindent), de mikor nem volt gond a netes kapcsolattal (néha van) és hozta az előre ígért dolgokat (a menüben a cím alatt kirakott logók a képről/hangról, hogy HD, UHD, stb), akkor azzal sem volt problémám.

Igazi SD-t nem is tudom, hogy néztem-e már OLED-en. Ahhoz ma már nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy előkotorj egy régi DVD-t, mert nem is létezik belőle HD remaster (mert pl. direktben VHS-re lőtték, így nincs mit többet előkotorni, mint ami a DVD-re rákerült). De az SD TV adás az szerintem FHD plazmákon is borzasztó, csak pl. 50"-t >=3 méterről nézve tűrhető (vagy 65"-t egy nagy szoba másik széléről).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák