Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz Tothgera30 #76998 üzenetére

Ez nálam is mindig szempont volt, hogy felettem ne dübörögjenek.
    Csak sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Felettem sem lakik senki, viszont simán hallom az alattam lakók dübörgését, ugyanis a vasbeton födém és vázszerkezet simán viszi.
    Én magam sem hittem el, de ez van.
    Amikor az alattam lakóknál itt vannak az unokák (négyen), és szaladgálnak, akkor mintha össze akarna dőlni a ház. De amikor az apjuk egyedül van itt, azt is felismerem, mert olyan ember, aki úgy odabassza a sarkát, és attól is döng, hogy csak megy.
    De jobbat mondok, azt is megfigyeltem, hogy amikor két emelettel lejjebb jönnek haza, és lendületesen mászkálnak, én azt is hallom ám, dübörgésként, pedig két emelet van köztünk...

Persze, elméletben megvan az határozva, hogy ún. úsztatott betont kell tenni a födémre, hogy az elnyelje a lépés-hangokat, de ezt eleve nehéz jól csinálni, (ha érntkeznek az egyes rétegek, akkor egyből nem működik.) és hát szerintem 90%-ban nem is sikerül.

A fő gond az amúgy, hogy régen a lakások többségében valami puha burkolat volt. Linóleum, Padlószőnyeg, stb. GYerekkoromban panelban laktuk, sőt apám utána még majdnem 10 évig, sosem emlékeztem, hogy hallottam volna a felettünk lakókat.

Ellenben most, az elmúlt 10-20 évben már minden lakásba járólapot, laminált padlót tesznek, ammi kemény, és hát igen, sokkal jobban tud döngeni és kopogni. És az emberek nem vesznek már szónyeget, vagy nem akkorát.
    Tehát döng és kopog, ez van...

Új hozzászólás Aktív témák