Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• e=mc²
    őstag

Hűséges társam volt egy ilyen párszázezer km során, de ne a Praktikerben vedd mert ez nagyon drága. :)

Hűtőt helyettesíteni semmiképpen nem alkalmas, csodát nem szabad várni tőle, viszont ügyesen használva két-három napig hidegen -» hűvősen tartja a dolgokat. Volt időm kikísérletezni és a legjobb eredményt úgy kaptam, hogy alulra bepakoltam a lényeges dolgokat (legalulra a melegre legérzékenyebb kajákkal), és a tetejére két - előzőleg fagyasztóban csonttá fagyasztott - másfél literes vizespalackot tettem. Sokkal hatékonyabb volt így mint a normál hűtőakkukkal, mondjuk nyilván több helyet is foglalnak, de valamit valamiért. Meglepően sok helyen hajlandóak voltak lefagyasztani nekem a felolvadt vizeket, benzinkutakon, éttermekben, ahol épp várakoztam, majdnem mindenhol segítőkészek voltak, így egy hetes utat is le tudtam fedni friss élelmiszeráruval a táskában.

Ha nap nem éri, akkor lényegesen tovább bírja értelemszerűen, megjártam vele déli országokat is 40 fok fölötti hőmérséklettel is. Én nem tudtam aludni mellette csak ha nagyon fáradt voltam, de híresen éberen alvó vagyok, szóval ez nem mérvadó. Végül is egy kis 9-12 cm-es venti pörög ezerrel a tetején, amire egyébként is figyelni kell, hogy semmiképpen ne legyen letakarva, kollégának leégett így egyszer a kis motor benne és nem szerelhető a téma az egybeöntött műanyag körítés miatt.

A közben felmerült elektromos túlmelegedés nekem sosem okozott gondot, pedig átlag 30-50 órákat ment egyhuzamban, de volt, hogy egy hetet is.

Plusz egy ajánlás: ha van bőven hely az autóban, akkor egyébként jó/jobb megoldás lehet a hungarocell hűtődoboz (vastagfalút keress, általában sötétszürke színűek, pl ilyen), lényegesen nagyobb űrtartalmú és ügyesen elosztva benne a lefagyasztott dolgokat 3-4 napig hűtve tartja a dolgokat. Autós túrára vettem egy ilyet és némi otthoni kísérletezés után még 10 kg húst is mertem vinni magunkkal (nyilván lefagyasztva beletéve), és ami nagy előny, hogy ennek kifejezetten jót tesz, ha le van takarva, úgyhogy egy vastag plédbe bebugyolálva még jobb hatásfokú. Ja és teljesen hangtalan. :)

Koszi a reszletes leirast, ilyesmire gondoltam.

Kimondottan olyat keresek, ami autoban 12V-rol es halozatrol 220V-rol is uzemeltetheto, ugyanis (a fo ok ezert, de hosszu tavon terveznek vele) ugy nez ki iden Olaszorszagba megyunk nyaralni es a szallodaba pedig velhetoen nem lesz huto. Igy gondoltam beruhaznek egy ilyenre, csak korbejarom a temat, hogy egyaltalan erdemes-e, illetve ellatna azt a feladatat, amit en gondolok neki.

Az utazas soran csomagtartoban lenne, van ott is 12V kivezetes. A szellozesre figyelni fogok, nem pakolok ra. En inkabb azon aggodom, hogy nem nyujt megfelelo hutest italok szamara. Tovabba a 2l uvegeket nem tudom mennyire, de a masfeleseket sem biztos, hogy bele tudom tenni allitva pont a kisse a hutoterbe beleero fedel miatt. Ezt meg majd ki fogom probalni szemelyesen, ahol latok ilyet eloben.

Csak hutesre hasznalnam (mert latom nemelyik tipus tud melegiteni is.) es 99%-ban csak innivalokat kell majd hutenie. (sor, uditok, viz) A szallodaban lesz reggeli, napkozben meg este ugyis helyi kajakat fogunk kostolni, igy kaja nem lesz benne. (habar a kesobbiekben barati grillpartikkor, csaladi osszejovetelekkor valoszinuleg viszem magammal es ekkor kajat is kellene hutenie.) Jegakkum van jo par darab, azt siman bele fogom tenni talan, ugy konyebben tartja a hideget. Hurcolni nem fogjuk a szobabol sehova, ott szeretnem 220V-rol mukodtetni. Ha tul hangos, majd berakom a furdoszobaba, de azert nem bannam, ha lehetne aludni mellette.

Van eszreveteto kulonbseg teljesítményben vagy hangban 12V-rol ill 220V-rol valo taplalas eseten? Allithato a hatasfoka? Neked pontosan milyen tipusod van/volt? Illetve milyet ajanlanal ha most kellene venned? Ha ez draga, akkor mennyi a jo ar? Termeszetesen egy szezonost nem szeretnek, inkabb fizetek tobbet minosegibb (vagy tobb garanciasabb) darabert, bar nagyon ettol nem szeretnek elrugaszkodni arban (20-25e Ft).

Koszi, udv,

Új hozzászólás Aktív témák