Hirdetés

Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz PazsitZ #1435 üzenetére

    A nagyvárosi szmogra sokkal inkább rá vagy kényszerítve szociális okokból, mint a drogra, piára, cigire. Bár abban is van választási lehetőség, ha elköltözöl. De nem rágyújtani, nem inni kicsit könnyebb, mint elköltözni.
    A húsevéssel nemtom mi a gond? Az ember mindenevő, mint a disznó, tehát húst IS kell ennie.
    Ezer évig meg nemigen fogunk élni, ez tuti. De nem annyira a káros szenvedélyeink, vagy a szmog, vagy ilyesmi fog előbb elvinni minket, hanem a felfokozott életritmusból eredő betegségek, a kimerülés, meg effélék.

    Amúgy meg én pl. nem kávézom, bár régebben megittam pár bögrével, de az amúgyis magas vérnyomásomat csak kicsit tudta megemelni, ellenben hányingerem volt tőle mindig. Nem cigizek, bár régebben elszívtam albérlőtársaimmal néhány szálat, meg néha bulikban bepiálva rágyufáltam, sőt, egy időben szivaroztunk is, de aztán utáltam hogy nem okozott jobb érzést, nem éreztem jobban tőle magam, viszont egy napig büdös és keserű volt a pofám tőle. Drogozni meg egyáltalán nem próbáltam, és alighanem nem is fogok. Mikor megtudtam, hogy akár egy hónapig is kimutatható a vérből-vizeletből még a jont nyoma is, és ezért ha autóbalesetben részes leszek, és megvizsgálják, még bajom is lehet belőle, akkor úgy döntöttem, hogy az egyik legjobban szeretett dolgot nem adom fel egy kipróbálásért sem.
    Élni kell, élvezni az életet, használni is ehhez bármit, ha az valóban élvezetet okoz, és ezzel (se a következményeivel) másnak vagy magunknak nem okozunk kárt vagy fájdalmat.

    [Szerkesztve]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Aktív témák