Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Apple MacBook
- Állandó tisztaság a be quiet! Dark Sweeper tápegységgel
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
mbit
tag
egyszer egy szép napon vétetlenül szóba került az út színe. Kicsúszott a számon mikor a haverommal beszélgettünk, hogy az út kék színű. Nem is gondoltam, hogy az emberek szürkének hiszik. A haverom csodálkozott, hogy KÉK szerintem??? Persze nagy színkeverő mester voltam már akkor is, és színmintavételt végeztem én kiderült, hogy tényleg kék az út. alacsony telítettségű ugyan, de ciánoskék. Érdekelt hogy mások akik szürkének nevezik vajon szürkének is látják, azaz csak az alacsony telítettségű ciánoskék esetén a ciánoskék tartalom kevésbé felfedezhető egyes emberek szemében. Kiderült, hogy ha ugyanolyan telítetség és fényerő esetén cián helyett pl pirosat használok, akkor már pirosnak nevezik meg. Sőt ha színhelyes fényképen lévő útnak a fényerejét változatom akkor elérhető, hogy kéknek látszódjon azok számára is, akik egyébként szürkének nevezik. A színérzékelése szvsz mindenkinek hasonló, inkább a megnevezés nem stimmel. Tehát ugyanúgy kékesnek látja mindenki az út színét, csak ennek a színnek a neve szürke szerintük...
A topicom egy felmérés lett volna csupán, mennyire gyakori azon ''szemek'' sazáma, akik az út színét elég kéknek látják ahhoz, hogy ne szürkének nevezzék meg.
Egyenlőre ennyi, hogy mit akarok ezzel és mit kezdtem ezekkel a tapasztalatokkal később elmagyazázom!
Aktív témák
- Automata kávégépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Le Mans Ultimate
- Witcher topik
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Eladó Intel Core i7-14700KF kifogástalan állapot, GARANCIA 2027.06.07
- Eladó G pro superlight 2 se Unusual way sports UHWM skate talpakkal.
- Fehér konfig - i7-4790k/ROG Strix GTX 1070/Wifi/Rengeteg új-dobozos alkatrész/AJÁNDÉK Resident Evil
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Akció! Acer Nitro 5 AN515-55! I7 10750H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest