- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
werttzui
addikt
Csak spontán kérdés a canon 24-70 f2.8 mennyivel jobb vagy roszabb a canon 28-70 f2.8-tól ill mért csak a 24-70-et árulják inkább ill a Tamron 28-75 ezektől mennyivel jobb vagy roszabb mert nem egy árkategória a canon 3x drággább nála de jobb is 3x ?
PENTAX
-
*Ropi*
félisten
válasz werttzui #803 üzenetére
Tamron 28-75 F2.8-ról: [link] és [link] és [link]
Egyébként nekem is van ilyenem, a kezdő 28mm az én dolgaimhoz kicsit sok, de ettől függetlenül imádom, nagyon jóminőségű darab. 50mm-en olyan képeket csinál, mint a fix 50/F1,8 - olyanom is van, összehasonlÍtottam. Nagyon szép a rajzolata, F4-től már tökéletes, alatta kissé lágy, de nem vészesen. Én 2 hónaposan, szinte pormentesen vettem 70k-ért, szerintem nem volt drága.Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Terapeuta
őstag
Ez most tudom, hülye kérdés, de van olyan bolt Mo.-on, ahol lehet válogatni az objektívek között ???
Pl: optiform...Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Gogolak
tag
Sziasztok!
Szeretnek venni egy Soligor close-up szettet, de valami eszembe otlott.
Miben kulombozhetnek ezek a lencsek egy sima szemuveg lencsetol?
Tudnek e en hasznalni pl. egy + 5 dioptrias szemuveg lencset macro fotozashoz?
elmeletileg ezek a lencsek is 1, 2 es 3 dioptriasak!
Probalkozott mar valaki ilyennel? -
Hacker75
aktív tag
Sürgősen eladnám:
[L:http://prohardver.hu/apro/canon_ef_75-300_1_4-5_6_iii_usm_et-60/friss.html][/L]http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
Hacker75
aktív tag
Hogy a picsäba kell linkelni
http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
Dtomi
őstag
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
freund
csendes tag
Hello,
Egy éve vettem 400D-t, 17-40 f/4L objektívvel. Mostanra sikerült minimális tapasztalatra szert tennem. Szeretném megvenni a második obimat, amit már tavaly kigondoltam (Canon EF 70-200mm f/4L USM).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek erről az obiról (pozitív, negatív), ami befolyásolhat a vásárlásban.
Előre is köszönöm.
K -
sszever
őstag
negatívuma: fehér, már ha zavar, hogy könnyen a közppontba kerülhetsz
De ami valós negatívuma, hogy 67 mm-es a szűrőmérete, ellentétben a többi L-es obi 72, illetve 77-es szűrőmenetével. Más nincs. Engem csak az zavart, hogy a 77-es szűrőkészlet mellé kellett volna vennem 67-est is.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
Nem, ezt a makrót nem adom. Ez a harmadik makróm, de ezzel teljesen meg vagyok elégedve. Előtte volt egy EFs 60-as, illetve egy EF 100-as... A kettő közül még az olcsóbb EFs-es volt a jobbik. De ár / teljesítményben a Sigma messze a legjobb a három közül. Nem is beszélve, hogy tartozéka az álványgyűrű és a táska.
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
freund
csendes tag
Köszönöm az infókat. Amúgy nem zavar, hogy fehér, de a szűrőméret ekkora dilemma lenne?? A 2,8-as számomra túl drága, pedig ennek a szűrőmérete megegyezik a másik obimmal (17-40). Végülis ma érdemes-e ilyen kategóriába befektetni ennyiért? Természet, városfotóra, fottball meccsre elég-e?
-
*Ropi*
félisten
A minősége miatt mindenképpen. Ez a Canon egyik legjobb ubija . Eddig csomót kellett utómunkáznom a képeken, hogy valahogy kinézzenek (kitobi és társai). Most ahogy kijön a kép a gépből, úgy lehet azonnal felhasználni.
Természet,- és városfotóhoz inkább nagylátószögű kéne. Focihoz jó.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
sszever
őstag
Nekem dilemma a szűrőméret, legalábbis az volt, hisz ha nem felel meg a ment átalakító, akkor egy egy jobb szűrő 20-50 ezer Ft. Ha csak egy polárra van szükség még nem is annyira vészes, de ha mellé veszel még 1-2 átmeneti szürkét, és egyéb ketyerét...
De a pénzét az az obi minden esetre megéri. 1,4x Extanderrel kiegészítve tökéletes páros...
-
Dtomi
őstag
200mm es vég természethez nagyon kevés. Városra 100% hogy tökéletes, focihoz meg talán a saját térfelet be lehet vele fogni.
70-200 F2.8 IS USM + 1,4-es extenderrel fotóztam madarakat, tettem is fel ide képet, hogy milyen lett. A végeredmény botrányos lett. Ha kíváncsi vagy rá majd megkeresem."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
sszever
őstag
Olvastam, de nem értem mi benne akkora hülyeség!
Foci fotózás 70-200-al? teljesen jó
Épület fotózás --> A TS obik is széleslátók, de messzebbről bármelyik obi jó. Ha nincs TS obi, van PS progi
Természetfotó --> tájkép nem természet?
-
freund
csendes tag
Természeten érdekelne a kép amit csináltál. Azt mondod, nem elég focihoz? Az gáz. Sajnos még nem fényképeztem hasonló obival, ezért próbálok utána érdelődni, hogy mi felel meg az igényeimnek meg a pénztárcámnak. Azért nem hiszem, hogy ez a "félmilliós üveg" csak ennyit tudna..
-
*Ropi*
félisten
-
sszever
őstag
Teremfocihoz, kispályásra teljesen jó.
Bár teremfocinál lehet kevés az F4 néha.
Nagypályásnál néha a 600-as is kevés lenne.Ha pont apálya mellett állsz, akkor igen jó képeket fogsz vele lőni, persze nem az ellenfél kapusáról.
-
Dtomi
őstag
#839 freund: EOS 30D 70-200 F2.8 IS USM 1
2
3# 840 Nagyon mutatós kép, kicsibe egész jó de 100% ba azért szerintem a hihetetlentől nagyon messze van.
#841 Nagypályára kapu mellől szerintem jó kis akciókat lehetne megörökíteni oda szerintem elég a 200mm. De a nézőtérről már kevés.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Hacker75
aktív tag
http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
Dtomi
őstag
Extender nélkül nem próbáltam, bevallom őszintén nem érdekelt nélküle, hiszen tökéletes fényviszonyok mellett nagyfényerejű képstabis obinak semmi értelmét nem látom. Este pedig nem volt alkalmam sajnos.
-
freund
csendes tag
# 840 *Ropi*
Nekem tetszik a képed, ha nem is hihetetlen, de tényleg nagyon jó, ügyes vagy.
# 841 sszever
Azért megnéznék egy olyan képet amit evvel az obival lőttek futballmeccsen. Valakinek van esetleg ilyen?
# 842 Dtomi
Nem rossz képek bár ezeken a képeken nem jön ki az f/4, f/2,8, illetve az IS közötti különbség.Az f/4 L mellett raktam le a voksot, az üzletek száma is lecsökkent 3-ra ahol megvásárolhatom;
1. [ERVA]
Itt vettem az első obimat hivatalos Canon kereskedés, megbízható. Ki tudom használni a pénzvisszafizetési akciót. Jár hozzá napellenző, első hátsó védősapka, de itt a legdrágább.
2. [GAIA]
Itt a legolcsóbb, jár hozzá minden, az eladó szerint lehet, hogy nem tudom visszaigényelni a pénzvisszafizetést, mivel ez egy régebbi rendelés! (??)
3. [EDIGITAL]
A mindenki által ismert edigital, a kettő közt helyezkedik el. Pénzvisszafizetés ok. Garancia magyarországi? Tartozékok nemtom mi jár hozzá, telefonon nem tudták megmondani.
Szóval akinek volt ezekkel tapaszatalata, kérem ossza meg velem.
K[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest