Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Robb202

    tag

    Sziasztok!

    Elég kezdő vagyok ezen a téren. Olyan kérdésem lenne, hogy DSLR géphez van olyan zoom objektív ami szinte mindig használható egy átlagos fotózásnál, vagy nem igazán van ilyen?
    Mivel idáig kompakt gépem volt ahol ugye megvolt adva hányszoros a zoom itt zavaró egy kicsit hogy másképp vannak az értékek. A fotósulit olvastam de még így is vannak zavaros dolgok.

    Tehát nekem egy 18-300mm-es objektív kellene? Nem akarok baromságot sem írni. Az objektívek hogyan működnek? Például ha felcsatolom a gépre és minden digitális hókuszpókusszal megvan áldva akkor automatikusan lehet vele zoomolni vagy nekem kell állítgatni kézzel és a gép csak az élességet állítja? Nem árt, hogyha az obival el lehet érni hgy egyes dolgokat közel lehessen hozni, túl közeli dolgokat amiket nem lehet messzebbről fotózni pedig távolítsa. Létezik majdnem mindenre jó zoom objektív?

    Egy 300mm hányszoros zoomnak felel meg? Egy jó zoom objektív amit lehet használni kirándulásokon, utcai használatkor, esküvőkön, szóval mindennapos környezetben némi makró fotózással + esti képek mennyibe kerül? A pénz egyelőre ne játszon, de az objektív profi minőségű legyen, és nagy tudású ha lehet ezt mondani, mit tudnátok javasolni?
    Egy D90-es Nikon vázhoz kellene.

    A lámaságomért külön elnézést.

Új hozzászólás Aktív témák