- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
válasz
Throme #28849 üzenetére
Azt én is hallottam, hogy a Sigmáknak fókusz problémái lehetnek, ezek szerint a "C"-s Sigmákat lehet USB-sen kalibrálni ?
Ezeket a 70 vs 50 mm ill. 2,8 vs 4 és is végiggondoltam, meg fontos lenne, hogy nyitott blendével is minél élesebb legyen a lencse, és nem, ART szériára nincsen pénzem (vagy legalábbis másra költöm).
Egyébként Te végülis milyen objektívet vettél / használsz ?
-
Throme
veterán
válasz
Peczek #28848 üzenetére
Gondolkodtam én is ezekben a lencsékben. A 17-50-el a legnagyobb bajom, hogy nem "Contemporary".
Tükrös rendszeren nagy fényerejűnek tekinthető zoom-obinál fontos lenne a nagyobb kalibrálási lehetőség, otthoni körülmények közt....A 17-70 multifunkcionális, mert fényerős az elején, a végén se rossz az az f4, és a 70mm vége kvázi makró tulajdonsággal is bír.
Viszont egy általános "sötét" zoom esetén ok, hogy az elején nincs f2,8, de az az 1 fényértéket valahogy kibírom, és 70mm-en a kb f4,8-5 rekeszértéket is az f4-el szemben.
Egy 17-50 "C" sigma érdekesebb lenne számomra... de hát kanyarban sincs, pedig nem csak 17-70-ből van "C" verzió....Hogy melyik élesebb, és az egyáltalán földi halandónak észrevehető (nem csak dxo számok tanúskodnak róla... ), azt nem tudom
-
Peczek
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak:
SIGMA AF 17-50mm f2.8 EX DC OS HSM vs. SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM | Contemporary ?
Melyik a jobb, értem ez alatt, hogy melyik élesebb 2,8-on (illetve 50mm-nél 4-en, mivel így becsületes az összehasonlítás)
Tudom, hogy, a 70-es 70 mm-ig megy, az 50-es pedig végig 2,8-as fényerejű. Ezeket tudom, a szempont az, melyik az élesebb 17 és 50 között, 2,8 ill. 50-nél 4-es fényerőnél.
Árban egyébként a 17-50-es egy picit olcsóbb, de ez sem szempont.
-
bandhajon@
aktív tag
válasz
randras_83 #28846 üzenetére
Nem stabis, és vacsi uj tamit tudnék venni az árán!
-
randras_83
addikt
válasz
bandhajon@ #28845 üzenetére
Én spec nem biztos hogy cserélném, de én nikon párti vagyok. Van valami ok ami miatt nem elég a nikon?
Mondjuk ha a tiéd nem stabis akkor értem. -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Lehet megvalok a Nikon 24-70 ED obimtól, arra gondoltam lecserélem egy tamron 24-70 g2 re.
Mit gondoltok? tanácsokat szivesen várom!
Köszönöm!! -
LimaBravo69
tag
Sziasztok,
próbáltam visszaolvasni és keresni, de túl sok szó nem esett a Nikon 10-24 obiról itt a fórumban.
A kérdés: megéri-e a felárat a Nikon 10-20-hoz képest? A különbség most kb 160e Ft, van ekkora difi a minőségben is?
Az átfogásban kellemesebb lenne a 10-24.
Most egy Sigma 10-20 van használatban, de nagyon nem vagyok vele megelégedve, sokszor random taknyol és nem csak a képszélen.Esetleg használta valaki mindkettőt?
-
Neck
veterán
válasz
Tin_Shield #28842 üzenetére
Én még azt se mondanám, hogy a 18-55 jobb. Szerintem példány kérdése, hogy jobb-e, mint a 16-50. Technologymafia videóján pl nem tudnám eldönteni, hogy jobb-e, mint a 16-50.
Cserébe az utóbbi szélesebb, kisebb... -
Tin_Shield
őstag
válasz
Snooker147 #28841 üzenetére
A Sony APS-C pont nem erős rendszer natív objektívben....
A 18-55 egy kicsit talán jobb rajzú, cserébe nem lát olyan széleset. Ezen kívül vannak a nagyzoomok 18-105/135/200. Vagy a Zeiss 16-70 ha nagyon sok a pénzed. -
Snooker147
tag
Sziasztok!
Sony A6300-ra tudtok ajánlani valami jó mindenes obit a kit helyett? Adapter nincs, így csak Sony E bajonett!
-
válasz
peter_hoan #28838 üzenetére
Hello.
Én egyiknek sem látom különösebb értelmét számodra. Mivel D7500-ról van szó, feltételezem, hogy nem holnap fogsz váltani, de még talán nem is jövőre. Akkor meg FX miatt előre betárazni olyan obit, ami DX-en messze nem hoz annyi pluszt, ami indokolná a kiadást... sokan csinálják, de ettől még nem a legjobb ötlet.
Én inkább néznék egy Tokina 11-16 f2.8-at - az már rögtön rendes ultranagylátó lesz DXen. Amikor meg majd tényleg váltasz, 16mm-en még FXen is tudod használni átmenetileg, aztán meg lecseréled és kész. (Ezeknek a használt ára már viszonylag konstans - jó esélyjel két év múlva simán eladod annyiért, mint amennyiért vetted.)
-
randras_83
addikt
válasz
peter_hoan #28838 üzenetére
Én a Tokinát venném kérdés nélkül, már csak a f/2.8 miatt is.
-
peter_hoan
újonc
Sziasztok!
Szerintetek melyik obi a jobb választás? Egy AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED vagy egy TOKINA AT-X 16-28 F2.8 PRO FX? Teszteket olvasva a Nikon objektív tűnik jobbnak, de nem tudom jobban megéri-e, mint a Tokina. Egy olyan obit kerestem ami FX-es és időjárás álló, legalábbis részben és úgy tudom a Nikon nem teljesen az. Jelenleg egy D7500-em van, ami ugyan crop-os váz, nem tudnám úgy kihasználni az FX-es obikat, de később, esetleges full frame-re váltáskor már nem kellene obit is cserélnem.
Köszi a választ!
-
topikk
senior tag
-
topikk
senior tag
azt nem lattam, de itt egy rovid proba ami aradozik: http://www.rossharvey.com/reviews/nikon-z7-review
-
-
topikk
senior tag
Ezek az uj Nikon Z obik sokkoloan jonak igerkeznek (jobboldalt az F 50 1.8).
Meg a millio Forintos Zeiss Otusnal (55 1.4), is jobbnak tunik:
-
NandorHUN
addikt
válasz
randras_83 #28829 üzenetére
Kösz.
Nikonon mondjuk ez a 70-200 f/4 elég húzós félmilláért.
Összehasonlítva canon 70-200 f/4-el az fele annyiba kerülne. Canon lencséi miért ennyivel olcsóbbak? Ráadásul másik forumban azt írták jobbak is. -
NandorHUN
addikt
válasz
randras_83 #28827 üzenetére
Értem kösz.
És a következő közül melyiket érdemesebb beszerezni:
Nikkor 55-200
Nikkor 70-200
Nikkor 70-300
vagy egyéb márka pl. Sigma valamilyen hasonló lencséjét ?(már van egy 18-55-s lencsém, e mellé néznék olyat aminek több a zoomja. Gondolkodtam egy 18-105-s cserén is, de azt olvastam a 18-55-s jobb mint a 18-105-s.élességben ).
Ami fontos lenne nekem hogy szép képek készüljenek, tehát hiába van +100mm a lencsén, ha homályos a kép. Illetve ami még fontos lenne nekem az az ár érték arány (tehát pl tudom, hogy Nikkor 70-300 elég húzós árban van sajnos).
Előre is kösz.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
2 obj közül melyik a jobb véleményetek szerint, és mennyivel/ miben?
-Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro
-Nikon DX VR AF-S Nikkor 55-200mm 1:4-5.6 G II EDElőre is kösz
-
duni84
aktív tag
válasz
amulet #28816 üzenetére
képminőségben a 24-105L szintjét simán hozza. nem szoktam képhibákat látni, szembe fényt is jól tolerálja, cserébe 100 gramm és simán zsebre rakom a gépet vele. kb másfél éve használunk/használok kiránduláshoz egy M5-öt és eddig 3(!) alkalommal került le róla a 22mm f2.0 obi. ehhez képest a zoom ef-m obik játszós képminőséget produkálnak. (összehasonlításként 5d mk3 és mk4 gépekhez és canon L + sigma art obikhoz van szokva a szemem, szóval még így is simán nagyon jónak mondanám az obit
)
-
Lex Icon
senior tag
válasz
jokerone #28819 üzenetére
Szerintem érdemes sarasota123 tanácsát megfogadni, mivel ha FX-re váltasz, akkor is tudod használni a DX-es obit, amíg nem lesz más, viszont fordítva - FX-es obival DX vázon - nem lesz nagylátód.
Mivel írtad, az anyagi okokat, így nem is biztos, hogy érdemes a jóval drágább FX-es területre váltani, mivel DX-en is nagyon jó vázak és obik vannak sokkal jobb áron és választékban a használt piacot is figyelembe véve. -
jokerone
tag
válasz
randras_83 #28814 üzenetére
Köszönöm az infót, ezt jó tudni
sarasota123: köszönöm a tippet. Gondolkodtam ezen az opción is, viszont ha összejönne a pénz egy FF-re, akkor egy ideig megint várni kéne, hogy obit is tudjunk venni, ezért gondoltam úgy, hogy először obi és utána váz.
35-70 f2.8 AF-D vs AF-S 28-70mm f/2.8D ED -re van esetleg tapasztalata valakinek? Vagy külön külön?
Üdv:
Laci -
PuMbA
titán
-
amulet
senior tag
Használ itt valaki ef-m 22mm f2-es objektívet? Kíváncsi lennék a véleményekre (m50-hez)
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Párom eddig egy fix 50 1,8as obit használt portré és esküvő fotózásra, de ez sokszor nagyon szűk, így szükségünk lenne valami zoom obira is. Jelenleg D7100at használ, de idővel szeretnénk full frame-re váltani, így már előre gondolkodva nézelődök obi terén is. Anyagi okok miatt használt obik jönnek számításba, jelenleg ezeket néztem:
1
2A kettő között 115e Ft a különbség.. vajon tényleg megéri a drágábbat választani? A 35-70 egy régebbi darab?
Ő jó választás lenne később?
Esetleg egyéb ajánlatok?
Köszönet előre is, üdv: Laci
-
PuMbA
titán
A 250 és a 300 között nagyon kicsi a különbség, illetve a Canonra nincs telekonverter, de ezt már írtam egyszer
Az objektív élessége a zoom tartomány végén sokat számít, ami itt jobb a Canonnál, szóval akármikor kivághatsz a képből 300-at, akkor is rosszabb lesz a Tamron. Például a Canon 100-400 is jóval élesebb 400-on, mint a Tamron 150-600 600-on, ezért, ha a Canon 400-as képéből kivágod a 600-nak megfelelőt, akkor is jobb képminőséged lesz, mint a Tamron-nal 600-on.
-
PuMbA
titán
Már volt róla szó, hogy az 55-250 IS STM-nek nincs vetélytársa az olcsó kategóriában, megfejelve azzal, hogy a gyári Canon objektívekhez nem érhet fel egy Tamron, mert a Canonnak vannak általánosan a legjobb objektívei, szóval ez a kérdés nem kérdés
Illene tisztában lenni a megvásárolt rendszerünk erősségeivel... a Canonnál ez az objektívek, jegyezd meg
-
Roxx
tag
Sziasztok, Eos 40D- re melyik lenne a 2 obi közül a jobb választás.. Canon55-250 IS STM vagy Tamron 70-300 VC?
-
zolnagy
őstag
Pana 12-32 obihoz szeretnék automata lencsevédőt. Van különösen ajánlott? Érdemes lehet Kínából rendelni? [link]
-
PuMbA
titán
válasz
amulet #28803 üzenetére
Mivel az 50-es objektív EF-es és DSLR-hez való, így egyértelmű, hogy ugyanolyan távolságra kerül az adapterrel M50-en, mint ami egy nagyobb DSLR-nél lenne, tehát a szorzó 1,6 (1,5 az minden, ami nem Canon) marad, mint egy DSLR-nél. EF-M objektívekkel is 1,6 van, de az EF-M objektívek kisebbek, hiszen nem tudod feltenni full-frame gépre, mint egy 50-es EF-et.
-
amulet
senior tag
Canon m50 ef 50-es objektívvel használom, ef-m adapterrel. Az adapter miatt kicsit távolabb kerül a gépváztól az objektív, de ilyenkor ugyan akkorának számit az 50 (50mm+1,5szprzó) vagy a váztól való távolság miatt megváltozik és már nagyobbnak érezhető? Bocs ha butaságot kérdezek, de most álltam át milcre 🙂
Ef-m 22 mm-es objektiv az ezen a vázon 22mm +1,5 szorzó?
Vagy a 35mm + ef-m adapterrrel használva az (35mm+1,5szorzó)? -
Byk01
őstag
"Vagy megvárod, míg összegyűlik a pénz nemcsak a vázra, de az obira is
Mindegy, nekem furcsa ez."
Benne van a nevében, hogy cserélhető objektíves gép, szóval általában nem csak egy objektívet vesz hozzá az ember. Ha van lehetőségem vázat váltani, de csak egy telém van hozzá, meg egy DX alap zoomom, vagy dx uwa-m akkor már előrébb vagyok.
-
PuMbA
titán
válasz
Lex Icon #28800 üzenetére
"Ha a megapixeleket akarod hajtani, akkor biztos. Ha a minőséget, akkor meg pont fordítva, ahogy fent írtam."
Hát ezt már párszor letesztelték (például 12MP-es Sony A7S vs 36MP-s Nikon D810 DPReview-on), de FF szenzornál kb. 4000-res ISO és fölötte van jelentősége a pixel méretnek, de ugye még e fölött is részletességet vesztesz a nagyobb pixel mérettel, szóval nem mindig jobb
Szerintem videónál lényegesebb a különbség..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest