-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
peter_hoan #29011 üzenetére
Hello!
Nekem ilyen obim van. Meg vagyok elégedve vele. Sajnos csak f/3.5 a legtágabb rekesz, ezért mondjuk asztrofotózásra nem igazán a legjobb. A stabilizátor viszont nagyon jó. Éles, penge képeket lehet lőni vele. Könnyű, alig van súlya. A fókusz gyors, nekem még nem hibázott.
-
válasz
peter_hoan #28838 üzenetére
Hello.
Én egyiknek sem látom különösebb értelmét számodra. Mivel D7500-ról van szó, feltételezem, hogy nem holnap fogsz váltani, de még talán nem is jövőre. Akkor meg FX miatt előre betárazni olyan obit, ami DX-en messze nem hoz annyi pluszt, ami indokolná a kiadást... sokan csinálják, de ettől még nem a legjobb ötlet.
Én inkább néznék egy Tokina 11-16 f2.8-at - az már rögtön rendes ultranagylátó lesz DXen. Amikor meg majd tényleg váltasz, 16mm-en még FXen is tudod használni átmenetileg, aztán meg lecseréled és kész. (Ezeknek a használt ára már viszonylag konstans - jó esélyjel két év múlva simán eladod annyiért, mint amennyiért vetted.)
-
randras_83
addikt
válasz
peter_hoan #28838 üzenetére
Én a Tokinát venném kérdés nélkül, már csak a f/2.8 miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Automata kávégépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Hobby rádiós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest