Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz nonameidea #19668 üzenetére

    namármost...
    Az első kettő egy F mountra való fényerős fix obi, a 10/2.8 egy Nikon 1 mountra való nagylátószögű, a negyedik meg egy sötét tele, és gondolom az olcsóbb verziók, mert nem írtad oda a képstabit, szóval először is azt döntsd el, hogy milyen rendszerre lesz, és utána, hogy mit akarsz az obival.

    Ha dslr, akkor az 50/1.8 portrázáshoz lehet egy olcsó megoldás, de általános témákhoz kicsit szűk sztem.
    A 35/1.8 normál gyutáv lesz croppos vázon, nagyon sok mindenre használható gyutáv, egy igazi alapobi (szerintem). Ez a két obi Nikon 1-en csak adapterrel használható, fix teleobiként.
    A 10/2.8 dslr-en nem használható, Nikon 1-en egy nagylátószögű fix.
    A teleobi meg teleobi, tükrösön használható fenntartásokkal, de de ha újonnan vennéd, inkább keress egy alig használt 55-200VR-t helyettük.

    De ha ennyire nem tudod megfogalmazni, hogy mire kell, meg nem érzed, hogy milyen kéne, akkor még lehet, hogy tanulgatni kéne kicsit a fotózásról, és gyakorolni a meglévő obiddal. Pláne, hogy nagylátoszöget emlegetsz, és zoomot, erre megemlítesz 3 fixet, meg egy telét, szóval még kicsit nagynak tűnik a káosz a kobakban, ami nem baj, csak előbb tanulj/gondolkozz, mielőtt pénzt költesz

    Szerk: vagy a 10/2.8-nál a halszemre gondolsz?

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák