- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pixervideo
csendes tag
És egy leginkább videózásra kellő objektvnél mit kell nézni? Tehát, mi az a specifikáció, ami legfőképp befolyásolja a minőséget-videónál?
Porci.
-
zgospel
őstag
válasz pixervideo #14760 üzenetére
dslr-ekkel nem igazán szoktak zoomolni, mert nehéz szépen megoldani, ezért a fix objektívek az általában véve jobb képminőségük miatt jók videóra. a fényerő ami még nagyon fontos de ez nyilvánvaló.
a stabilizátor ha videóhoz kell az obi akkor szerintem elhanyagolható, hisz a mikroremegéseken kívül sokkal többet nem tud kistabilizálni, más eszközökre pl steadycam-re lesz szükséged meg állványra.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
_Balee_
aktív tag
Ehhez: [link] a kombóhoz mit szóltok? Mire használható egy ilyen páros?
[ Szerkesztve ]
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
pixervideo
csendes tag
Az,hogy milyen a látószöge egy objektívnek az mit jelent? Leginkább azt nem értem,h mit takar a 'TELE' , és a 'MACRO' látószög? köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Porci.
-
imyourfriend
őstag
válasz pixervideo #14765 üzenetére
CTRL+F gombot megnyomva beírod a látószög szót a keresőbe és elvisz a fogalomhoz, de igazából az egészet érdemes átolvasnod szerintem.
-
pixervideo
csendes tag
Köszönöm!
Ha annyi lenne a kritérium, hogy 40-110e FT közé essen az objektív ára, akkor ti melyiket/ket ajánlanátok?
Szoval, 600Dről van szó, és leginkább videózás a fő szemszőgPorci.
-
BiriBum
őstag
válasz pixervideo #14765 üzenetére
Macro látószög nincs, ez az objektív nagyítási képességeit jelöli, azaz milyen arányú leképezést tud.
-
BiriBum
őstag
válasz pixervideo #14767 üzenetére
Ha leginkább a videózás a szempont, érdemes inkább fix objektívekkel dolgozni, persze azon is múlik, hogy mit szeretnél videózni.
-
bck.ek
tag
Ha a macrot már kitárgyaltuk valakinek uwa előtétlencsével kapcsolatos vélemény ajánlás?
-
Crob
tag
sziasztok!
Nagyon gondolkozom egy makró objektíven, Nikon D3100-am van, mit ajánlanátok hozzá, ami árban nem annyira húzós, de azért értelmes minőségű? Ahogy körbenéztem, úgy látom 100 alatt nem fogom megúszni, de azért ehhez szeretnék minél közelebb maradni...elrőe is köszi -
gab.m
senior tag
Ha nem bogarászni akarsz, akkor a Nikon 40mm 2.8 macro is jó lehet. Bogarászni azért nem jó, mert nagyon közel kell menni az objektívvel a témához 1:1 leképzéshez közeledve. Én egy 60as makrót próbáltam FX vázon, hát az is eléggé "arcbatolós" műfaj volt.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mennyire szokás DCR250-et teleobira tenni? Konkrétan 55-300-as Nikonra?
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek melyik jobb választás: 18-105 vagy 18-55+55-200. A 18-55 megvan már, de lehet eladnám és akkor 18-105-öt venném
Tudom hogy nagyobb átfogás az 55-200 de kérdés, hogy mennyire fogom használni a 200-as végét.
Képminőséget illetően és összeszerelésileg melyik jobb? -
Játékos
addikt
válasz Zozzant #14779 üzenetére
Köszi!
Nem tudom, jól értem-e:
mondjuk az 55-300-as esetében:
- legkisebb fókusztáv: 1,4 méter
- 0.28x nagyítás.Ha ráteszem a DCR250-et, akkor úgy módosul, hogy
- fúkusztáv: 0,56 méter,
- 0,7x-es nagyítás?Vagy ez nem így működik?
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Zozzant
addikt
válasz Játékos #14781 üzenetére
Konkrét számokat nem tudok neked mondani, zoom állástól is függ. Anno 50-200-ra raktam dcr150-et és már 100 körül is nagyon szépen lehetett makrózni 200 körül meg már szinte el is tűnt a dof, közelpont drasztikus csökkenésével, 300-ra nem is nagyon érdemes tekerni pláne dcr250-el.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz Játékos #14784 üzenetére
a raynox vegetol kb...
hat igen, nem egyszeru..raadasul ha felrakod ugye csak kozelre tudsz fokuszalni. ehhez kepest a sigma 105 akkora feludules volt, hogy elmondani nem tudom. ha akarom vegtelen, ha akarom 1:1, normalis munkatav. raadasul en 50 fixel hasznaltam a raynoxot, ugy meg vegkepp be vagy hatarolva...
szoval hasznalhato a raynox, de azert makroobival sokkal egyszerubb az elet..
ezeket lottem amugy raynoxal. szinte mind 50mm, 1-2 kiveteltol eltekintve (18-55, fuji 5600)https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tudtok 67mm-es obira nagyon jó, de tűrhető árú UV szűrőt mondani? (Esetleg polár is jöhet.)
Eladó cuccaim: -
-
Ferenc1989
tag
Üdv. Van valakinek tapasztalata ezzel az objektívvel: Sigma 50-150 APO DC HSM f2,8 (nikon)
Af gyorsaság érdekelne és az, hogy milyen a rajzolata 2.8-on. Esetleg más alternatíva hasonló kategóriában?
KösziSosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
imyourfriend
őstag
válasz akela91 #14777 üzenetére
Én lehet hogy rászánnám azt a 160k-t ha érdekel. Hidd el ha az kell akkor nem fogod megbánni amennyit fizettél érte. Saját példámból kiindulva 120-400 at láttam elkelni 155ért, de most 180ért hirdetnek és mivel most kell lehet hogy meg is veszem mivel nyár van, 1-2 hét már sokat jelent a szezonból amíg gond nélkül tud fotózni az ember(megfelelő fény és még nincs kényszer az egyetemi tanulásra).
-
Zozzer888
addikt
válasz Kvazár #14789 üzenetére
A sima Professional
(edigitalban picit drágább volt )
A telémen pedig egy Hoya van igazából szerintem ez is okés, de a Tamronnál biztosra akartam menni és a B+Wről mindenhol jókat írtak.
[ Szerkesztve ]
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
luxandras
csendes tag
Sziasztok!
Canon 550D-re keresek alapobjektívet, eredetileg csak egy makrót vettünk hozzá. Némi keresgélés és utánaolvasás után eljutottam a topikban is ajánlott Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF objektívhez.
A kérdéseim a következők:
Ezekben a reviewkban azt írják, hogy a nem VC-s változatnak lényegesen jobb a képminősége, mint a VC-snek.
[non-VC review] [VC review] Melyiket érdemesebb megvenni, amatőr szinten inkább a képstabilizátort válasszam, vagy a jobb minőséget? Inkább kézből szoktunk fotózni.Van-e jobb választás esetleg kicsit olcsóbban? Mivel már így is bőven a keret felső határát feszegetem, így adott esetben használt is érdekel, viszont két héten belül meg kell vennem, nem tudok sokáig várni egy jó ajánlatra.
-
akela91
addikt
válasz imyourfriend #14790 üzenetére
130k a max, ezt értsd úgy, hogy ezt is úgy kapartam össze, 1FT-al sincs több.
-
-
m3ss
veterán
válasz forceberg #14796 üzenetére
ja en is ezert nem veszek 150-est...tul nagy, alig ferne bele a tatyoba, mindig azt a plusz tomeget cipelni...
etelfotokhoz szuk lenne a szoba, portrekhoz szinten tul hosszu altalaban. makrozni jo lenne de tobb mindenre tudom hasznalni a 105-ot sztem.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
akela91
addikt
válasz imyourfriend #14798 üzenetére
50 1.8g a legjobb obi a világon(ár/érték), el nem adom, csak már kenyérre kell a pénz.
(#14801) m3ss: Nem, mert a bokehja meg sem közelíti a G-sét.
(#14803) Real_Necro: Szerencsére kicsit sem vonz a tele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest