- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy irodai RICOH Aficio MP C3500 multifunkciós gépünk amit nem használunk jó ideje. Szerintem toner kiürült azért nem tudunk nyomtatni vele, de ami nagyobb gond, hogy fent ha berakjuk a lapadagolóba a papírt, akkor nem húzza be.
Nem vagyok nagy szaki, nem is akartam neki esni, kérdezném hogy valamelyikőtök ismeri e a gépet, tud e ajánlani valakit aki ért hozzá, s megcsinálja X Ft-t?
köszi
-
ocscsaba
tag
válasz
Csavarnyuzo #14952 üzenetére
Garanciális szervizt nyugodtan lehet abajgatni.
-
royalka
őstag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni. Van egy Brother 1112E nyomtatóm. Még teljesen gyári állapotba van, Kb 50 lap ment át rajta és valamiért ferdén nyomtat. Valamit nem jól raktam bele lehet? Vagy mi a lehet a baja?
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
150.000ft ig keresek A3-as sík nyomtatót.
(vagy... árhelyesbítéssel megbízható, kezelhető gépet)
Kezelőgelületeken található, a nyomógombot takaró, műanyag, vízhatlan fóliákat szeretnék nyomtatni. (tintasugaras is jó, max lelaminálom, vagy fóliázom a nyomtatott papírt.)
Plotterre nem vágyom, de ha nincs kiút..A segítséget előre is köszönöm.
-
todyor
tag
válasz
Csavarnyuzo #14947 üzenetére
Nagyon jó vagyok, de nem annyira!
-
todyor
tag
válasz
Csavarnyuzo #14944 üzenetére
Remek! Köszönöm az ötletet!
Néztem a szenzorokat, azok jók voltak. Arra nem is gondoltam, hogy a behúzómágnes tapadhat.
Megnézem. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
todyor #14943 üzenetére
Ezeknek van egy típushibája: A behúzó görgő forgását egy relé "intézi". Ennek a nyelvén van egy szivacs, ami ragacsos lesz és letapad. Ilyenkor a görgő nem egyszer fordul, hanem többször, így egy lap nyomtatása esetén behúzza a másodikat és elakadást jelez. A jobb oldali burkolatot kell levenni és már látni a relét. A szivacsot el kell távolítani és a helyére ragasztani - pl. kétoldalas ragasztóval - valami vékony műanyagot.
Persze lehet más is. -
todyor
tag
Üdv!
Egy HP 1010 nyomtató elkezd behúzni még egy lapot az adagolóból, mielőtt az elsőt kiadná felül. Ilyenkor papírelakadást jelez. Az első papír csak háromnegyedig jön ki felül, a másodikat pedig úgy harmadáig húzza be. Ha egy lapot teszek csak be, azt rendesen kinyomtatja.
Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? -
olloczky
senior tag
Hali
Vettünk egy Canon mg3650-et. Wifi beállításával gondokba ütközök: két ap van a házban. Húgom telepítette a nyomtató a gépére, de csak úgy, hogy beudgta és a windows feltelepítette az alap dolgokat és tudott nyomtatni. Engem megvártak a wifivel. Ez eddig okés.
Elkezdtem a procedúrát. A telepítő, hálózati kapcsolódást beállító része nem ment, mert nem látta a nyomtatót. Valamiért hosszan nyomtam a wifi gombot, erre kinyomtatott egy network configuration page.et, Amiben azt írjam hogy X ap-ra csatlakozott. X ap-n nincs WPS gomb, Y-on van.
1. Én azt akarom, hogy az Y ap-ra csatlakozzon
2. Hogy az istenbe csatlakozott fel arra az ap-ra, amikor az jelszóval van védve és senki nem adott meg jelszót a nyomtatón?
3. Hogy tudom átállítani Y ap-ra?
4. Mi az istenért ilyen bonyolult?!Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy régi Samsung ML 2010 PR lézernyomtatóm és most tonert kellene benne cserélni.
A gyárinak meglehetősen borsos az ára, míg az utángyártottakat nem ismerem és nem szeretnék valami ratyit venni.Tudnátok ajánlani egy aránylag olcsó utángyártott tonert?
Előre is köszi az infókat.
-
DarrenS
csendes tag
Sziasztok!
Otthoni használatra szeretnék nyomtatót vásárolni.
Néztem a HP Deskjet 2620-at, de hálistennek lebeszéltek róla, mert elég drága a nyomtatási költség/lap.
Tudnátok ajánlani jobbat? Az elvárás, hogy minél kisebb legyen és multifunkciós, illetve a HP-ban bízunk legjobban. Nagyon maximum 40e Ft-ot szánok rá.Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello! Canonnál a B203-as hibakód mit jelent?! Köszi!
-
Dzsosy
senior tag
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Eddig a Iconink termékeit nézegettem. Ezek olyan 4000-5000 Ft-ok, de akkor ezek szerint érdemesebb valamelyik másik gyártó termékét választani.
Melyik gyártó lehet megbízható? Viktoria vagy esetleg az abctoner.hu tonerei ? -
lao
tag
válasz
Dzsosy #14931 üzenetére
Hi!
Én úgytudom ,hogy az oki nyomtatóknál nem gond az után gyártott tonerek elfogadása ( ami normális minöségü ) . Amiben más az után gyártott toner a por összetétele. Nem tudták normálisan lemásolni. Ami gond lehet a nyomat minősége , szín eltérés lehet. Othoni átlagos nyomatnál szerintem ez nem gond. Rá égés .. rajta marad egykis por a fuseren ( után gyártott por ) ami egyre gyüllik és egy idő után rá éghet. Nem vészes a dolog , gyakrabban kell tisztitani és nincs gond. Sajnos a toner árak az egekben , amit nem egesszen értek miért. Ne a leg olcsobbat 3-4 e vedd meg . Van 9- 10 e is ami tudom nem olcso de azzal már nem rossz nyomatot let készíteni. -
SirRasor
addikt
Helló mindenkinek!
Keresek nyomtatógurut, mert szüleim nyomtatója elég érdekes dolgot produkált egy nagy fekete festék csere után 1 héttel. Konkrétan így nyomtat:
Ez egy fullos táblázat, amit pont tesztnek csináltam. Látszik, hogy elég sok helyen 1-2cm-es sávban sorok hiányoznak.
Ez egy színes Canon ip7250-es nyomtató, ami kb. 2 hónapos. Színeket szépen nyomtat. gyors tisztítás 3x, alapos tisztítás már vagy 6x lett ráküldve és eleinte javított is rajta, de akkor a fúvókaellenőrzés mintáját néztük, szóval a hiányzó sorok függvényében nem tudom mi a helyzet. Ja azt a tesztoldalt már szépen ki tudja nyomtatni, de ott a nagy feketéből csak a lap tetejére kell nyomtatnia.
Nyomtatófej-igazítás is volt már 2x, de az se segít.
Ez lehet beszáradás? Vagy nagyon olcsó patronra való csere miatt lehet?
Köszi előre is!
-
Dzsosy
senior tag
Sziasztok!
Oki utángyártott tonerekkel mik a tapasztalatok (C531dn)? Milyen lesz a nyomat minősége?
Illetve elég nagy a szórás árban is közöttük. Melyiket érdemes megvenni (gyártó, bolt)?Olvastam itt ilyet: "a fuserre ráéghet a por". Mennyire jellemző? Érdemes egyáltalán kísérletezni utángyártottal?
A gondom az, hogy a 4 eredeti toner áráért már új nyomtatót vehetek, ami egyszerűen abszurd.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Sziasztok! Egy HP Photosmart 5510-es nyomtatóm van, amely az egyik pillanatról a másikra elfelejtett feketét nyomtatni. Nyomtatófejet tisztítottam, ami nem segített, így rendeltem is bele másikat. De ezzel sem hajlandó a feketét használni. Mi lehet az oka? Szoftvert töröltem, újratelepítettem, látja, hogy mennyi tinta van benne, stb. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #14926 üzenetére
Megint én.
Új fejlemények Brother HL-2035 témakörben.
A probléma megmaradt, de nem a nyomtató a ludas.
Felélesztettem a régi gépemet, (azon még XP lakik) és csodák csodájára azon szépen teszi a dolgát az "öreg" szerkezet.Gyönyörűen nyomtat ahogy kell.
Tehát a hibát Windows10-nek hívják....Mod:
Elkezdtem kotorni a témában, és mielőtt nekiálltam volna ríni a win10 topicban adtam még egy esélyt a jelen felállásnak.
Visszadugtam a nyomtatót a helyére, a win10 feltilinkózott megtalálta az "öreg" szerkezetet, és megy mint a kisangyal....
Most öhöm és bódoccság... -
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
2-3 hónapja vettem egy Xerox Workcentre 3025 BI-t. Eddig tökéletesen működött de a mai nap óta minden egyes kikapcsolás után elveszti a Wi-Fi-t. Hiába indítottam újra a modemet is, hiába hangoltam össze újra wifivel (gép + USB segítségével), ekkor minden rendben volt amíg ki nem kapcsoltam. Átnéztem a nyomtató beállításokat egyedül annyit találtam hogy egy Wifi jelerősség menüben is "connection lost" van írva.
A nyomtató közel van a modemhez (újabb UPC gyári modem), és semelyik másik eszköz ami a hálózaton van, nem veszti el a jelet sosem (a nyomtató sem tette ezidáig). Eddig hasonló sem volt, és semmilyen hardver nem lett cserélve/beiktatva. Illetve nem áramtalanítom a nyomtatót, csak kikapcsolom. Eddig is ezt tettem és semmi anomália nem volt, visszakapcsolás után egyből megtalálta a Wifit.
Ha bárkinek bármi ötlete van előre is köszönöm. Nem akarom ilyen 2-3 hónaposan alig valami használat (talán ha 50 oldalt nyomtattam/scaneltem) után máris szervizeltetni
-
Sándor -P20-
senior tag
Már megin én, és a Brother HL-2035.
A mai friss jelenség a következő.
A nyomtatót nem látja a gép.
Nyomtató kábel jó.
Nyomtató jó, a nyomtatási beállításokat simán kinyomtatja. (bekapcs után Go gomb 4X megnyom)
Kézzel hogyan tudnám telepíteni?
A Brother oldalán nincs driver, állítólag a win10-nek automatice fel kellene ismernie...
Van valakinek ötlete mit csináljak?
Nem lehet hogy az utolsó win10 telepítésbe rokkant bele? -
Mikso
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával küszködök reggel óta.
Adott egy hálózat, rajta egy gép, szerver, stb... Adott egy HP M277dw nyomtató ami tegnap este még tökéletesen működött, ma reggelre nem hajlandó nyomtani se wordből, se adobe readerből.Wordben az adott hibaüzenet fogad: "Az aktuális nyomtatóbeállítás problémája miatt a Windows nem tud nyomtatni...."
Újraraktam a drivert, reset stb, semmi továbbra sem, viszont a scannelés tökéletesen működik, és más gép pl a WiFiről tökéletesen tud nyomatni (pl laptop, telefon).
Járt már esetleg valaki hasonló cipőben?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Varshi
aktív tag
válasz
Khaosz55 #14922 üzenetére
Gondolkodjunk együtt:
A Windows Scan alkalmazásnál maga az oprendszer "kéri fel" a szkennert a működésre, és "kapja el" a visszaküldött anyagot (képet).
Amikor a nyomtatóról indítod, akkor fel kell rakni valamit a PC-re, ami figyeli és "elkapja" azt a kérést, hogy itt márpedig szkennelnénk, és legyen szíves fogadni az anyagot. Ez utóbbival van gondod, tehát valahol hibádzik egy szoftver a gépedről, ami ezt intézné. -
Khaosz55
addikt
HP oldalán találtam egy leírás melyik lépéseken kell végi menne. Végig mentem nem is kevés pont minden rendbe volt mégsem scannel gépre.
[link]Végül is az utolsó pont oldottam meg a problémát a Windows scan alkalmazással tudok scannelni.
Akkor ez így is marad örökre ?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
van egy Samsung SCX 3405-ös nyomtatóm.
Rendesen nyomtat és másolja a lapot de win frissítés után most nem indul el a scannelés gépre.A következő hibaüzenetet írja: I/O hiba lépett fel a készülékkel való komunikáció során.
Felraktam újra az összes drivert és a easy printer managgert és a easy documet cratort is.
Van valakinek ötlete mi lehet a hiba ?
-
Varshi
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #14919 üzenetére
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Sándor -P20- #14917 üzenetére
Kihagytad a hibát.
-
Sándor -P20-
senior tag
Az a gond, hogy nem mozdul a görgő.
Olyan mintha nem oldana ki a retesz ami kitámasztja a fogaskereket.
Azt nem tudtam megállapítani hogy szorulás van-e valahol, vagy a tekercs nem kap feszt és azért nem húz meg.
Most mindenesetre működik.Megnéztem a videót, ott az a gond, csúszik a gumi, és azért nem veszi fel a papírt. Illetve letapad az elertomágnes. Nálam inkább nem húz meg, és nem tudja kioldani a fogaskereket.
-
Sándor -P20-
senior tag
Ha valaki tud mondani valami okosságot, kérem ne tartsa magába.
Naszóval lecsontoztam a kicsikét, és nekiugrasztottam a nyomtatásnak.
A jelenség az volt, hogy elindult a főmotor, és ha az első körben elindult a tálcamozgatás és a papír felvétel, akkor rendben lement a nyomtatás.
Ha csak a második nekifutásra vette fel a papírt, akkor elakad a nyomtatás.Ezután levettem a panelt ahonnan a tápok mennek a tonerre és a drumra, ide csatlakoznak a reteszelést oldó elektromágnesek, stb...
Megpucoltam a drum előtti papír érzékelő optokapuját (nem volt rajta egy szemernyi por sem, egyébként az egész szerkezet meglepően tiszta..)
Átmozgattam a reteszeket, és végig próbáltam hogy a kioldásuk kellően könnyedén megy-e.
Összeszerel, próba, mégtöbb próba, minden oké.
Összerakás próba, és a jelenség ugyanaz. Nyomtatás megáll.
Ismét lecsontoz, próba, minden ok.
Egyenként elkezdtem felrakni a burkolatokat és közben teszteltem müxik-e a kicsike.
Naszóval felkerültek a burkolatok, és működik a nyomtató is.
Most már csak arra lennék kíváncsi mit csináltam vele amitől elindult... -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Sándor -P20- #14915 üzenetére
Ha jól látom "félsonka" görgője van. Egy papírnál csak egyet fordul a görgő?
Nem tudom ilyen mechanika-e, de ez egy jellemző hiba: link. -
Varshi
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #14913 üzenetére
Nem valami szennyeződés jutott be és "kötött meg"?
Elég bátornak tűnsz ahhoz, hogy szétszedd (most már úgyis mindegy alapon), esetleg egy takarítás helyrehozhatja. -
Sándor -P20-
senior tag
Némileg változott a helyzet.
Egy lapot félig behúzott, az eleje túljutott a fixáló hengeren is, és ott állt meg a szerkezet.
Szétnyitogattam a burkolatokat (nem szedtem szét, csak azt nyitottam ki amit lehet), mindent végig néztem hogy ránézésre helyén vannak-e a dolgok.
Jelenleg felzúg, és szinte azonnal megáll mielőtt a tálcából felvenné a lapot.
Papír akadás nincs.
Valami ötlet mit nézzek még meg?Mod:
Szerintem tárgytalan a dolog. Azt hiszem lejárt a szerkezet kihordási ideje...
Kivettem a papíradagoló / tároló tálcát és anélkül indítottam el a nyomtatót.
A tálcaemelést mozgató fogaskerék éppenhogy csak vánszorog..
Szerintem ennyi volt ez a történet. -
Sándor -P20-
senior tag
Üdv a csatilakóknak.
Ismét az értőbbek segítségét szeretném kérni.
Van itthon egy Brother HL-2035-ös nyomtatóm.
Ma szerettem volna a szokásos banki dolgaimat kinyomtatni, és bemakacsolta magát a kicsike.
A jelenség a következő:
Indítási teszt rendesen lefut. (bekapcs utá felzúg a szerkezet, kicsit zakatol, majd megnyugszik..)
Nyomtatást elküldöm rá, felzúg, papírt felveszi, majd besatuzik, Error, Drum led villog.
Kb a drum egység alatti papír érzékelőnél áll meg a lap. Gyűrődés nincs.
Ugyanez a jelenség ha a külső nyílásból próbálom meg "etetni".
Papírt behúzza, majd kb ugyanott besatuzik, és villog.
A papír a drum hengert el sem éri.Esetleg valami ötlet?
Rendeljek bele egy Drum egységet?
Még az eredeti drumm van benne, és kb az élettartamának a fele (több mint a fele) még benne kellene hogy legyen. KB 4 tonert fogyasztott ki az első bekapcsolása óta, szóval nem volt agyon használva.Vagy hagyjam a fenébe az egészet?
Ha lehetséges szeretném megmenteni.Előre is köszi a segítséget.
-
törölt tag
Nem vagyok hülye, árukereső volt az első.
Csak azt nem tudom, hogy utángyártott patronnal járnék jobban, ami árban hasonló( + - párszáz Ft), mint az eredeti, cserébe több is van benne(eredeti másfélszerese kb.) vagy eredetivel.
Bár mivel csak magáncélra nyomtatok néha 1-1 vonatjegyet, receptet..stb. így a minőséggel se nagyon kell foglalkoznom.
Múltkor rámírt valaki, hogy vegyek tescóba tintát és töltögessem a patront, de szerintem vagy folyatna, vagy marha könnyen, hamar beszáradna. -
törölt tag
Hali!
Van egy HP Deskjet Ink Advantage 3635 nyomtatóm.
HP 652-es patron kell bele.
Hol tudnék most legolcsóbban venni egy multipackot, ami tartalmazza a fekete és a színes patront is? -
lao
tag
válasz
Csavarnyuzo #14907 üzenetére
Hi !
Azért nem kell meg ijedni ez nem minden nyomtatóra igaz . Kezdő toner chip nélküli . Lényeg , hogy a chip alapján be állít egy régió kódot (utángyártott ) utána az lesz a gond , már többé soha nem fogadja el az eredeti tonert.( xerox -samu ) . Canon az elfogadja de eltárolja a kódot, amit a szervízben lekérnek ( gari ) -- és már ugrott a gari. Okinál ilyen gondok nincsenek de a por összetételét nem tudják lemásolni rendesen . Ezért a fuserre ráéghet a por canon -oki . Ha eredeti a toner akkor jó régiót állít be , pl : nem Ázsiát. ,,-
hanem európát .
Más , ha sokáig áll egy nyomtató akkor előfordulhat , hogy a továbbitó gumi henger deformálódik. Mivel egymásnak feszül a fém és a gumi henger ki kapcsolt állapotban is. Ez a drágább nyomtatókra nem igaz mert ott szét nyit egy alapállásba. -
lao
tag
válasz
abw6291 #14904 üzenetére
Hi !
Szerintem nem érdemes , de ha után töltöd sok pénzt lehet vele sporolni.Ha van kellö türelmed és ügyességed akkor meg oldható.Az után gyártott toner 5-7 e , eredeti 20- 23 e (1600/5% lefedetség). Mindegyik utángyártott tonerekben szinte ugyan az a por van.Van viszont egy szabály, amit senki sem tart be , amit meg értek.Ha ki fogy a start toner mindig elösször eredeti- az ki fogy akkor jöhet az után gyártott. Utángyártott tonerrel az első pár nyomtatás kis lefedettségü oldallal érdememes kezdeni. Pl : ritka szöveg. Sajnos a por minösége miatt pl: egy fekete kép , rá eghet a fixálóra a por, de még a papir is rá rgadhat. -
abw6291
tag
Sziasztok!
Canon i-SENSYS LBP6030B gyári Start tonerét érdemes újratöltetni? Ha igen hol?
Vagy jobb venni bele egy eleve újratöltött utángyártott tonert? Ha igen hol érdemes (lehetőleg Budapesten) és kb mennyiért?
-
válasz
Csavarnyuzo #14902 üzenetére
igazad van,jó nagy hülyeséget írtam.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
MasterDeeJay #14901 üzenetére
Bár már mindegy de az égető nem a finisher.
-
válasz
MasterDeeJay #14900 üzenetére
Szétszedtem az égetőt, azaz finisert. Volt két szenzor ami totál el volt koszolódva. Összeraktam nagy nehezen, és recsegett ropogott elindult majd megállt és kiírta hogy finiser hiba meg kis füstfelhő szállt fel meg ropogott benne valami kiszedés után is.
Valószínű nem hülyeségből írták rá hogy nem javítható.
Szóval most már biztosan rossz, a nyomtató meg megy a raktárba alkatrésznek mivel egy finiser többe került mint amit ér az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest