Új hozzászólás Aktív témák
-
zagloba
aktív tag
Canon G2400 tartályos nyomtatóm van! Lehet ebbe patront cserélni? Mármint gyárt ilyen csere patront valaki? Már egy fél tintát elpazaroltam de a színes még mindig csíkos!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
berenyi5 #15797 üzenetére
Csak saját felelősségre: nyomtass egy olyan oldalt elsőre, amin függőlegesen középen egy 2-3 cm széles teli fekete csík van végig -pl. excelből-. Amikor kb. a lap első harmada a fényérzékeny henger alatt van nyisd rá az ajtót, ekkor elakad a papír. Vedd ki a tonert és nézd meg, hogy a fényérzékeny hengeren rajta van-e a toner a középső sávban "erősen".
Aztán írd meg az eredményt. -
cuebler
senior tag
srácok, hp laserjet 3020 nyomtatóhoz keresnék full solution software pack-ot, ami sajnos a support oldalon már nincs fenn. nincs valakinek egy linkje vagy kedve feltölteni egy csokiért?
előre is köszönöm!
-
berenyi5
csendes tag
Sziasztok,
talán valaki találkozott már az alábbi hibával.
HP LaserJet 4 Plus (ősrégi, de masszív, és nagyon szerethető nyomtató, és nem sok oldalt nyomtatott eddigi élete során!).
Nyomtatáskor az első 5-6-10 oldalt üresen / halványan nyomtatja, és csak utána - mintha bemelegedne - kezd el lassan elfogadható minőségben nyomtatni. Toner volt cserélve, illetve a prizmákat is próbáltam tisztítani, de a hibajelenség megmaradt.
Interneten keresve láttam, hogy már más is panaszkodott ilyen hibára (pl. az egyik 2012-ben, pontosan erre a típusra), de elhajtották a fórumról a HP üzleti fórumára - ahol aztán nincs semmi találat.
Az a baj, hogy ha nem sikerül megjavítanom, akkor a feleségem kidobatja, ne foglalja a helyet. Úgyhogy ha valakinek van ötlete, ez mi lehet, hálás lennék.
Köszönök szépen előre is bármilyen segítséget.
Üdvözlettel, -
Tutti-amigo
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a tisztelt kollégáktól. No szóval van (bár lehet csak volt) egy Canon MG5150 multifunkcionális nyomtatóm. A minap szerettem volna nyomtatni amikor is akkor még számomra B200-as hibát dobott. Igaz nem mai a masina, de azért nagyon nem volt hajtva. Legutóbb csodálkoztam is hogy még nem száradt be a fej. No gyorsan meg is néztem mi lehet ezzel csinálni, de túl sok időm nem volt rá ugyanis egy repjegyet kellett nyomtatnom vele a másnap hajnali úthoz. Így az első szembejövő megoldási javaslattal éltem, ami annyi volt, hogy nyissam fel és amikor a fej megpróbál behúzódni középre akkor zárjam le és annyi. Megcsináltam. El is tünt a hiba. Aztán próbáltam nyomtatni de mikor elkezdte köszörülni magát a végrehajtáshoz megint bedobta a hibát. Megcsináltam újra az előbb leírta műveletet ami ismét megszüntette a B200-at majd újbóli nekifutásra mostmár kinyomtatta a repjegyet. A nyomtatás rendbe is volt, de ahogy kitolta a papírt fogta magát és kikapcsolt. Kihúztam a tápkábelt és hagytam pihenni. A nyomtatás múlt hét csütörtökön este volt és a tápot tegnap eset bedugtam újra és megpróbáltam bekapcsolni a masinát, ami sehogy se sikerült. Nem mondom hogy végigpróbálta minden neten fellelhető voodoo metódust neki de azért ez már eléggé figyelmeztető
Az életpályájáról annyit, hogy miután az eredeti patronok kifogytak, magát az eredeti patront töltögettem és a chipeket az erre vett reseter-rel tettem a gép számára ismét ehetővé.
Nem sokkal ezen ominózus eset előtt amikor feltöltöttem a vékonyabb sárga patront valamiért az istennek sem akarta megenni. Ekkor vettem egy készlet nem eredeti chippes patront és a többi eredeti mellé a sárgát bedobtam. Nem emlékszem már tisztán, hogy hogy volt pontosan de talán először valamit problémázott vele, de végül megette. De ez nem biztos lehet simán vitte, erre már nem emlékszem jól. Ezután történt a csütörtöki ominózus nyomtatásom.
Olvasgattam a B200-as hibáról időközben és látom hogy ezt több dolog is okozhatja de gyakran fejet kell cserélni benne, ami nyilván nem fogja megérni. Azért a fej- és érintkezők tisztogatását elvégezném hátha szerencsém van, de előbb be kéne valahogy kapcsolnom. Biztos van erre valami szervizes gombkombinációs megoldás, illetve ha a B200-as gondokkal kapcsolatban kaphatnék egy utinert, hogy mit hogyan nézzek meg, vagy ellenőrizzek a tápegységén, nyomtatófejen amiből következtetni lehet arra, hogy még lehet-e rajta gazdaságosan segíteni vagy annyi.
Előre is nagyon köszönöm.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Tomi_78 #15792 üzenetére
Meglepődnék, ha le kéne nullázni bármit is, főleg annak fényében hogy valószínűleg szerződésetek van a készülékre és lejelentitek a számlálóállást a szerviznek.
Arról már nem is beszélve, ha esetleg bérgép és nem a cég tulajdona...
Felhasználó nem tudja nullázni, de a szerviznek sem annyi hogy megnyomok 4 gombot. -
Tomi_78
aktív tag
Elnézést, hogy megint itt vagyok
, de még az a sürgősen megoldandó kérdés merült fel, hogy a már említett
Canon ir2520
és
Konica Minolta 190f
nyomtatók adatállásait, tehát hogy mennyit nyomtatott, szkennelt, stb. eddig, azt hogyan lehet kinullázni? -
baraatt
csendes újonc
Hali mindenkinek
Egy Hp Laserjet M15w röl lenne szo.
megvaltoztattam a router nevet es azota nemtudok ujracsatlakozni semmilyen eszközzel. Valószínű a nyomtató nem találja a hálózatot mert új neve van. kinyomtattam az infó oldalt is és ott is úgy jelenik meg , még a régi nevén a router.
Próbàltam már kihúzni 5 mp-ig nyomva tartani a wifi gombot stb. De eddig semmi
Előre is köszi -
PociAti
őstag
válasz
adamssss #15779 üzenetére
A Brothernek egész használható a GYIK és Hibaelhárítás oldala.
Szöveges magyarázatok vannak képekkel, néhol videó is van. Ez talán segíteni fog:
Setup a Brother machine on a wireless (Wi-Fi) network.(Az ne zavarjon, hogy némileg eltér a típus megnevezése, régiónként eltérő, illetve egyes lépések a korábbi modelleknél is azonos volt.)
-
atala
addikt
válasz
Soma01 #15778 üzenetére
Nem tudom, van-e benne automatikus tisztítás. Álítólag az új workforce nyomtatókban már van. Lényeg, hogy ne legyen kikapcsolva a nyomtató, és ha mondjuk hétvégén látod, hogy magától elkezd szöszmötölni, akkor valószínűleg éppen fejet tisztít.
Nekem van egy Brother T910-es, annál látom, hogy magától tisztít időnként. azért én 1-2 hetente lefuttatok egy fúvóka ellenőrzést, az a biztos. -
Sziasztok!
Vettem egy Brother 1222-es nyomtatót ami ugye tud wifit. Na már most kábellel összekötöttem az asztali géppel. Ez működik is. A laptoppal viszont wifivel szeretnék nyomtatni. Amikor az eszközkezelőben hozzá akarom adni akkor egy wps pin-t kér. Én viszont ilyent nem látok a nyomtatón. Ilyenkor mi van, mert ugye így a párosítás sikertelen...?
Köszi
-
qqzs
őstag
Canon PIXMA TS8151 nyomtato mikor azt mondja hogy a tinta kifogyhatott egy piros x-el megjelolve a patront de okera nyomtat tovabb akkor ez valami beugratos figyelmezetets es fog szolni akkor is amikor tenyleg kifogyott?
-
atala
addikt
válasz
Soma01 #15775 üzenetére
Az 5620-ban még nincs automata fej tisztítás.
Én így szúrtam el az 5620-as nyomtatómat. 99%-ban fekete dokumentumokat nyomtattam, és ritkán ellenőriztem a színes fúvókákat. Mire észre vettem, már sok el volt dugulva, és nem tudtam teljesen kitisztítani. Azóta minden olyan nyomtatóval amivel keveset nyomtatok, hetente készítek egy fúvóka ellenörzést, és ha valami nem jó, megy rá a fejtisztítás. Mondjuk ez most könnyen megy, mert mind három nyomtatóm tartályos, így olcsó a tinta bele. -
Soma01
veterán
válasz
ArthurShelby #15772 üzenetére
Szerintem megoldja saját maga. Nem fogy a színes tinta így is, ha csak feketét nyomtatsz? Nekem más nyomtatóm volt, de abból fogyott a színes akkor is ha nem használtam, mert a nyomtató használta a fejet néha, csak hogy legyen egy kis tinta áramlás a fejen keresztül.
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15771 üzenetére
Köszönöm szépen, Csavarnyuzo!
A Konicanál igencsak megbonyolították a dolgot, de a Canonnál így könnyű megnézni.
Még egyszer, köszönet! -
atala
addikt
válasz
ArthurShelby #15772 üzenetére
Kell a színeset is.
-
ArthurShelby
addikt
Hali. Van egy epson workforce 5620-am.
Az a kérdésem, hogy ezeknél a tintasugaras nyomtatóknál elég csak fekete-fehéret nyomtatnom, vagy kell néha színeset is, hogy ne száradjon be a nyomtatófej? -
Csavarnyuzo
őstag
Canon:
Hangerőgombtól balra, téglalapban 123 feliratú gomb. A megjelenő számlálókat szervizmódban lehet beállítani. 102-es számlálót kell nézni, az az A4-re vetített -már ha ki van rakva-.
Konica:
Press [Menu], [2], [1], [1], [1], [Enter].
- Press [,] or [+] to toggle the total printed pages and the total
scanned pages.
- Press [Enter] and then [,] or [+] to confirm the details.
- Press [Reset] to exit and return to standby mode. -
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok ismét!
Csak annyi kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy:
Canon ir2520
és
Konica Minolta 190f
típusú nyomtatóknál hol-hogyan lehet lekérdezni, hogy eddig összesen mennyi nyomtatás, szkennelés, stb. tehát használat történt?
Sima használati utasítást néztem, de az nem ír ezekről. -
Játékos
addikt
válasz
PociAti #15768 üzenetére
Köszönöm a váalszt, ma is tanultam valami újat...
A kérdés, hogy ki lehet-e kapcsolni ezt ebből a gépből? Illetve alapból sem értem, mert ebben eleve kettő külön fekete tinta van, amiből azt gondoltam, hogy a vagyobb kiszerelésű kifejezetten azért van, hogy a fekete dokumentumra azt használja.
Így viszont bevágom a kukába ezt a szert, hogy néhány tucat fekete oldal nyomtatása után az összes tintát cseélni kell benne... -
PociAti
őstag
válasz
Játékos #15767 üzenetére
- Teljesen normális az, hogy fekete nyomtatása közben fogynak a színes patronok is. Talán a keresőbe beírt "rich black" kifejezés segít a megértésében. De lehetnek ennek karbantartási okai is.
- Nem, nagy valószínűséggel ezzel a géppel sem lehet nyomtatni üres patron esetén. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Canon TS 6250 nyomtatóval kapcsolatban lenne 2 kérdésem, hátha tudja valaki a választ rá.
- soha egy pixelnyi színeset nem nyomtattam vele, mégis fogy a színes tinta a gép szerint, ez miért lehetséges?
- a másik ebből adódik, hogy fogok-e tudni tovább nyomtatni feketét, ha már szerinte üres lesz a színes?
Előre is köszönöm a segítséget! -
oliba
őstag
Sziasztok. Lenne egy problémám. Nem biztos, hogy aktuális topik, de nem tudom melyik a neki megfelelő. Van egy Canon MG3560 nyomtatóm, amivel szeretnék nyomtatni, de ha bármit beteszek a nyomtatási listába, akkor mindig várólistára kerül. Azt gondolom, hogy valami a háttérbe beragadt a nyomtatási várólistára, de nem tudom törölni.
Ha hosszabban nyomom a nyomtató resetelő gombját, akkor mindig az ellenőrző nyomtatást csinálja meg. Azt gondoltam, hogy az maradt benne a nem látható nyomtatási listán, mert korábban ezt csináltam vele. Segítségért előre is köszi
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #15760 üzenetére
Kipróbáltam. Megy. Tök jó!
Sima A4-esre szerkesztett oldallal is működik. A Wordben a nyomtatási oldalon csak beállítom, hogy pl. az első oldalt szeretném 2x ("1,1") aztán az Epson nyomtatási ablakban ("Nyomtatóbeállítások") beállítom, hogy "2 oldal/lap" meg persze azt, hogy A4-es a papír, stb. -
PociAti
őstag
válasz
Soma01 #15756 üzenetére
Felesleges bohóckodás egy dokumentumból kétoldalast csinálni. Azzal leginkább csak elrontani lehet (legalábbis sok rossz példát láttam rá).
Általános megoldás, hogy PDF megjelenítőben megnyitod a dokumentumot és megadod a nyomtatni kívánt oldalakat. Cettlee esetében ez úgy néz ki, hogy nyomtatandó oldalakhoz beírod: 1,1,1,1, ekkor az első oldalt fogja 4-szer kinyomtatni.
A többi az meg szoftver és/vagy driver kérdése. Szerintem lényeges, hogy ne kicsinyítsen, hanem 100%-ban rakja egymás mellé a oldalt, majd folytassa azt a következő lapon.Haladó szint, amikor parancssorból küldöd rá a nyomtatóra, vagy úgynevezett hot folder-t használsz.
-
Soma01
veterán
válasz
cettlee #15755 üzenetére
Nekem is Epson tintasugaras nyomtatóm van. Nekem ez úgy sikerült, ha az A5 méretű dokumentum két oldalas (még ha ugyan az is a tartalma a két oldalnak) és ez után az Epson nyomtatási ablakban beállítom 2 oldal/lapra. Ha csak egy A5-ös oldalnyi a dokumentum és a példányszámot növelem meg, akkor A4-esre beállítva és 2 oldal/lapra, csak a lap felére nyomtat és annyi lapot használ, ahány darab példányt beállítasz.
-
cettlee
őstag
Üdv!
Tanácsotokra megvettem a mátrixnyomtato helyett az epson m1120 tintasugaras nyomtatót.A nyomtatási kép beállitásában kellene segitség.
A nyomtatandó dokumentum A5 méretű, ezt szeretném 4 példányban megkaparintani. 2db A4 lapon szerepeljen laponként 2 példány.
Sikerült szereznem középen perforált A4 lapokat amiket könnyü felezni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Soma01 #15753 üzenetére
szkuzi. úgy fest, nem ez a gond.
teljesen anomáliává vált számomra a rendszer. leszedtem a teljes szoftvercsomagot és eltávolítottam a nyomtatót az eszközök közül. reset-eltem a nyomtató hálózati beállításait. ezek után pároztam wps megoldással, meg is találták egymást. az egyik hálón lévő (kábel) PC-ről ezek után, bármilyen szoftver nélkül azonnal ment a nyomtatás, úgy, hogy a nyomtató wifin volt. az eredeti, konfigurálásra használt laptopról, szintén wifin, nem nyomtatott ekkor sem. újraindtás után ott is sikerült nyomtatni... a routerben megnéztem, megkapta ugyanazt az IP címet.
eddig jó is lenne, de egyéb, akár kábelen, akár wifin a hálózatra lógatott számítógép viszont nem látja a nyomtatót a listában, így azok továbbra sem tudnak nyomtatni róla.
fel nem foghatom
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mert nyomtató dolgokban láma vagyok. Haveromnak az anyukája szokott nyomtatni otthon ezzel a nyomtatóval. És igen már harmadjára töltette a fekete patront és a színesbe nincs semmi de így is tudott csak a feketével. Ám ezúttal ezt írja ki:
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv Zola -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy kis segítséget szeretnk kérni, meg vagyok lőve, két napja szenvedek egy nyomtatóval. egy HP Laserjet MFP M28w gépről van szó. wifin szeretné használni a tulaj. vásárlás után kapott egy teljes szoftver és driver telepítőcsomagot a telepítésre használt PC. bármiféle router-beállítás nélkül ment a dolog vezeték nélkül ezek után. routert kellett cserélni két hete, azóta nem képes működni. ha csak "plug&play" módon a nyomtatón kiadom a wifi csatlakozás parancsot és a routeren wps-el próbálom őket párosítani, nem megy. ha a HP wifi csatlakozáshoz való szoftveren megyek végig, akkor is kiáll, a végén azt írja, hogy nem tud kommunikálni a nyomtatóval, pedig az elején látja a nyomtatót a hálózaton, még IP címet is kap. a HP Smart szoftver is látja, IP címmel együtt. mégsem megy.
gondoltam rá, hogy a hálózat túl karcsú, mert messze van a router-ről, de nem ez a gond, a csere előtt tökéletesen ment.
valakinek ötlete, hogyan lehetne működésre bírni?
töröljek minden eddigi szoftvert és drivert, kezdjem újra, hátha?
köszi előre is, ha akad ötlet...
-
PociAti
őstag
válasz
gzbotii #15745 üzenetére
Tényleg a legnagyobb komolysággal mondom, annyiért inkább ne vegyél semmit! (Új autót se ajánlunk 1 millió Ft alatt.)
Feltéve ha nem egyszeri használatra, max. 250 oldal nyomtatására kell valami.
Ha megoldást keresel a nyomtatási igényekre, akkor megéri hosszú távon gondolkozni és a piac által nyújtott lehetőségekkel megbékélni, nem pedig előre meghúzni a költségvetési plafont. -
PociAti
őstag
válasz
gzbotii #15743 üzenetére
A hozzá való tintapatron csomag az árukereső alapján 12-15.000 Ft körüli áron van.
Külön a fekete, ami 400 oldalra elegendő az 6000-7000 Ft körüli áron van,
a színes pedig, amely legfeljebb 300 oldalra elegendő, az 5500-7500 Ft körül mozog.Az utángyártott tinta se mondható olcsónak, mert minden alkalommal, tehát pár száz oldalanként új nyomtatófejet kell venni a patronban lévő pár milliliter tinta mellé.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Otthoni használatra keresünk nyomtatót. Eddig a Canon PIXMA TS3150 néztük ki, igazából mindent tud, ami nekünk kell. Barátnőm pedagógus, így heti 5-15 oldalt nyomtat legalább. Néha kell pár oldal színes.
Vélemény? -
Ptakacs74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP 2515-ös nyomtatóm, ami egyik napról a másikra nem nyomtat és nem szkennel. Már telepítettem egy másik gépen (win8, win10 alatt) is eredeti szoftverrel, valamint új internetről letöltött driverrel, de semmiképp nem akar nyomtatni. Természetesen HP support programok vagy nem találnak semmit, vagy nem lehet kivárni, hogy végezzenek.
Van valamilyen lehetőség kimozdítani ebből az állapotból, vagy kénytelen leszek újat vásárolni? -
TommyGun
őstag
Sziasztok
Van egy IP3600-as CANON tintasugaras printerünk. Jó pár éves már de most fél éve leporoltuk, kapott új fekete patront, a színes régi patronokat benne hagytuk, és ugyan nyafogott hogy azok üresek de nem akarunk szineset nyomtatni és ha 6mp-ig nyomva tartod a funkció gombot akkor ezt ignorálja és akkor nyomtat csak a nagyobbik fekete patronnal, csak szöveget szoktunk printelni. Namost ez fél évig működött is, havi 30-50 lapot nyomtattunk nagyjából, tegnap gondolta magát és kinyomtatott pár lapot a kövinél már azt írta hogy B200as hibakód és felváltva villog a power gomb és a funkció gomb...és nem akar nyomtatni. mozgatja a fejet ide oda satb, de amikor elkezdene lapot felhúzni kiakad....Kivettem a patronokat, meg a fejetet, (azt írták mindehol a neten hogy ez vmi fej pozicionálási koszolódási probléma) vízzel kimostram a patron behelyezési kis kör alakú vackokat a fejen ahová a patronok csatlakoznak, alaposan kiszárítottam, alkohollal lemostam a fejet meg a csatlakozós tűs részt, ezután ismét pihent 1 napot alaposan kiszáradt, de sajnos nem segít....mi a franc baja van ennek? Elromlott a fej? Érdemes ezt szervízbe vinni? Van benne egy KB alig használt eredeti nagyobb fajta fekete patron meg van itthon egy bontatlan is, meg a színes résznél van egy fekete vékonyabb patron az is új, feleségem azt hitte oda kell venni tintapatit ezért elsőre azt kicserélte
Van vmi tippetek? Javíttatás esetleg megéri? 18-ért van samsung lézer alzában már, erősen gondolkodok, csakhát van kvázi 3 teli patronunk ami KB többet ér mint a printer -
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta a hajamat tépem egy Xerox Phaser 3330 nyomtató miatt. Van benn egy kézitálca amivel GLS címkéket szeretnénk nyomtatni, a másik sima tálcában pedig sima A4-es papír van betöltve minden másra. Nyomtatón a tálcákban lévő papírméretek be vannak állítva (GLS egyedi 97*151), PC-n is úgy néz ki minden rendben. Mégis minden alkalommal amikor nyomtatni szeretnék a GLS Connect programból a nyomtató megszakítja a folyamatot mondván eltérő papír van a kézitálcában. Tud valaki segíteni? -
belinho
senior tag
Hello!
Aki nagyon otthon van a tintás témában, vagy esetleg csinált már ilyet, az segítsen már.
Hozzám került egy HP PSC 1210-es tintasugaras nyomtató, üres patronokkal.
Nem akarok rá tintát pazarolni, lehet beszáradt már, egy próbát megér alapon próbálnám ki.
Van itthon régebbről néhány Brother patron, amiből ki tudnám szívni a színes és fekete tintát.
A kérdésem az lenne, hogy beletölthetem a Brother tintát a HP patronba???
Univerzálisak ezek, vagy van valami inkompatibilitás???
Előre is köszönöm! -
Soma01
veterán
válasz
PociAti #15734 üzenetére
Persze. Nem kínlódok vele. Többek között ezért választottam az L4160-t, mert ilyen tinta való bele és persze lapfordító is van benne, plusz gazdaságos üzemeltetni az EcoTank miatt. :-)
Amúgy kipróbáltam, nem kenődik el a víztől a fekete nyomat. Nekem meg ez fontos, mert uszodában dolgozok és ott azért előfordul, hogy jut pár csepp víz a papírra. -
PociAti
őstag
válasz
Soma01 #15733 üzenetére
Azzal nem szabad foglalkozni, hogy az utángyártott tintákat forgalmazók mit írnak a csomagolásra vagy a honlapra. A csomagolást és a címkézést már lehet idehaza készítik, vagy a címketervet küldik ki a "gyártónak". A forrás az egyik évben mondjuk vietnami, a másik évben meg román. És a magyarok valószínűleg nem is közvetlenül a tinta előállítóitól veszik a cuccot, hanem egy nagyobb forgalmazótól. A minőség bármelyik szállítmánykor eltérhet.
Örülj annak, hogy a 101-es sorozat kell, szerintem a legjobb felállás pont az, amikor a fekete pigmentes, a többi vízbázisú. Még így is 1 Ft alatt van a fekete lapköltsége, és olyan tartós, mint a 4 - 40 Ft közötti lézernyomtatás esetén. Ha egy lapnál (a 2 Ft papírköltség mellett) soknak érzed a 60 fillér nyomtatási költséget, akkor az a lap nem is lehet olyan fontos hogy kinyomtasd.
-
Soma01
veterán
válasz
PociAti #15732 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Így már tényleg nem érdemes vele foglalkozni. Csak elgondolkodtam...
A színeseket nézve a te elemzésed szerint, az én nyomtatómhoz szükséges 101-es tinta a leg hígabb. Vagy inkább úgy írom, hogy úgy van beállítva a fej, hogy többet nyomjon a papírra, mint egy gyárilag 664-es vagy 103-as tintát használó fej. Ebből gondolom csak, hogy hígabb, mert több kell belőle.
De pl. a nem OEM (nem eredeti) tinták gyártói nem foglalkoznak ezzel. Epson kompatibilis tinta, EcoTank-hoz és kész. Ennyi van írva. Meg persze, hogy pigment, dye vagy szublimációs tinta. Legtöbbször meg az EcoTank sincs megkülönböztetve. Ehhez képest a gyári tinták eléggé sokfélék.Mondjuk van csomagban a 4 szín és arra az van írva, hogy 101 kompatibilis. De nem akarok utángyártottat venni. Nem nyomtatok annyit és a gyári sem olyan drága.
Marad a gyári 101-es színes tinta. Na de a fekete...!Ennél a 101-es családnál, a fekete tinta pigmentes és itthon ebből fogy a legtöbb.
-
PociAti
őstag
válasz
Soma01 #15731 üzenetére
Ez egy olyan infó, amire szerintem nem fogsz hivatalos választ kapni.
A publikus adatok alapján arra lehet következtetni (bár lehet tévesen), hogy az egyes típusok eltérő "sűrűséggel" rendelkeznek. Pl. 101-es színes tinta 6000 oldalra elegendő és 70 ml (86 o/ml), míg a 103-as 7500 oldal és 65 ml (115 o/ml). Ez jókora különbség.Fél éve, amikor a 103-as tintákat vettem, akkor több helyen is árulták 1300+Áfa áron.
Ha ingyen lenne 664-es tinta, valószínűleg akkor se használnám. Nagyon kevés érv szól mellette, és nagyon sok új kérdést vetne fel. Pl. színhűség, vagy ha folyékonyabb, akkor milyen megfolyást okozhat a fejnél? Mitől olcsó? Talán mert régi, és ezért előbb kifakul?
Ezeknél a nyomtatóknál a papírköltség többe kerül, mint a nyomtatási költség. Ha valaki keveset nyomtat, akkor nem lehet sok pénz megfogni. Talán raklapnyi jegyzeteknél lenne jelentősége, ahol nem annyira számít a minőség.
-
Soma01
veterán
Az Epson dye típusú, gyári tinták, az "új" L szériás EcoTank nyomtatókhoz teljesen egyformák és csak a kiszerelésük miatt van különböző számozás rajtuk?
Most a kiszerelés mérete, flakonja és a csatlakozója nem érdekel, csak maga a testék.
664-es gyári tintát tudnék szerezni olcsón. Kérdés, hogy a 101-es flakonba beletehetem-e? Tudom, hogy a fekete nem dye, tehát a többi színre vonatkozik a kérdés, a feketére nem. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Tomi_78 #15729 üzenetére
Tedd át a nyomtatót a menüjében DHCP-re és indítsd újra. Ha abból a tartományból kap (10.204.188....) DHCP-n, akkor utána állíts be neki fix IP-t (ne azt amit DHCP-n kapott, mert azt a router ki fogja osztani másnak is). Mint írtam a router webes felületén tudnád megnézni, hogy mi az amit nem oszt DHCP-n.
Az a hálózati kártya érdekes, ami a routerrel van "összekötve". Ennek a hálózati beállításai számítanak IP, SM, GW. -
Tomi_78
aktív tag
válasz
Tomi_78 #15728 üzenetére
Érdekes, a Vezérlőpult/hálózati kapcsolatok szerint kettő ethernet kártya is van a gépben, csak a másodikba nincs bedugva a hálózati kábel. Az egyik Realtek, a másik egy AnchorFree TAP Windows adapter - ez utóbbi a hibás, pontosabban amire azt írja ki, hogy nincs rádugva a kábel.
Lehet, hogy ez is okozhat valami gubancot? -
Tomi_78
aktív tag
Ezen dokumentum alapján próbálok elindulni a nyomtató hálózati telepítésének:
https://oip.manual.canon/USRMA-1602-zz-CS-huHU/contents/CS2545_set_0608_connectingthemachinetoatcpipnetwork.html
Le is van írva bele sok minden, csak ez a fránya IP-cím kérdéses még. Ugyanis fizikailag vezetékkel csatlakoztatva van a nyomtató a routerhez, eddig jó. Be van állítva egy 192.168. ... kezdetű IP-cím a nyomtatóban, de a helyi hálózat csupa 10.204.188. ... kezdetű IP-címet tartalmaz.
Tehát át kéne állítanom a nyomtató IP-címét ilyenre. Most akkor elég, ha megadok egy 10.204.188.akármi-t neki, ami nem szerepel sehol a hálózatban, és akkor meg fog jelenni a hálózatban a nyomtató? Vagy hogy tudom meg azt, hogy milyen cím adható meg neki? A routert már ki-bekapcsoltam egy kis időre. -
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15726 üzenetére
Igen, én is azon gondolkodom, hogy routerből áramot ki-vár fél percig-áramot be, közben meg figyelni, hogy mely IP-című gépek esnek ki.
Csak azt furcsállom, hogy a hálózatba dugott nyomtató miért nem küld magáról egy "Canon", vagy valami hasonló nevet, amit az IP-scanner megtalál.
No, de majd holnap meglátjuk. -
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15724 üzenetére
Azt írja ki, hogy: "A webhely nem érhető el. ... túl hosszú ideje nem válaszol."
Pedig gyártónak az IP-scanner "TP-LINK TECHNOLOGIES CO.,LTD"-t ír ki hozzá, tehát elvileg ez lenne a router.
A 192-t nem tudom, ki állította be. Lehet, hogy már az első telepítés óta így van. -
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15722 üzenetére
A driver az jó; pont azzal próbáltam telepíteni. Viszont most megpróbálom megint hálózati nyomtatóvá tenni: egy Advanced IP Scanner nevű programmal felderítem hozzá a hálózatot, de a nyomtatót valamiért nem akarja mutatni.
Igaz, annál már be van állítva egy IP-cím és a helyi hálózaton teljesen máshogy kezdődnek az IP-címek, tehát ez lesz a baj.
Namost a TP-LINK router adminisztrációs felületét nem tudom elérni sehogy sem. Ipconfig-gel a SM-ja 255.255.255.192. meg kiírja, hogy mi az IPv4 címe, de azt beírva a böngészőbe nem tudok belemenni. -
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15718 üzenetére
Azt azért talán mégsem; annyira nem akarlak zavarni.
Annyit elértem a nyomtatóval, hogy ha pl. Word-ből nyomtatnék, akkor a Nyomtatás-ra kattintva valami elindul benne, fölbúg a nyomtató, de nem veszi be a papírt.
De csak nyomtatásnál van ilyen papírbefűzési probléma, pl. fénymásolásnál nem.
Talán hardveresen romlott el benne valami? Meg lehet ezt így látatlanban állapítani? -
Chris.G
tag
Sziasztok! Hp 1020-as nyomtatóba, hogy lehet megnézni, hogy eddig mennyi példányszámot nyomtattak vele?
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15716 üzenetére
Az USB-kábel kb. 3 méter hosszú lehet; talán ez még ha cipőkanállal is, de elmegy.
Ez most úgy jött ide, hogy telepítettem egy teljesen új Windows 10-es (Enterprise) számítógépet, és arra kötöttem rá próbaképpen csak az USB-vezetékével, hogy helyi nyomtatóként lehet-e vajon használni. De úgy látszik, ennél is van valami hiba.
Megpróbálnám a korábbi javaslatodat is, de nem tudok belépni a router (TP-LINK TL-WR340GD) kezelőfelületére. -
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15702 üzenetére
"Megpróbáltál bármit is abból amit írtam? Meddig jutottál?"
Már önálló nyomtatóként sem ismeri fel a gép USB-n keresztül, pedig most telepítettem rá Windows 10-et...
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #15711 üzenetére
Pontosítanék,
nem a 120 ml-es tinta kerül 3500 Ft-ba, hanem a 2000 oldalra elégséges 40 ml-es.A 6000 oldalra elegendő 120 ml-es tinta kódszáma: C13T03P14A, az Alzában most 4200 Ft, átlagosan 4500 Ft-tal lehet számolni. Ezek szerint az A4-es lapköltség 60 fillérről 75 fillérre módosul, ami még így is nevetségesen alacsony ár.
Éves szinten 7200 Ft-ot jelent. (Közben azt bele se számoltam, hogy a géphez is adnak kb. 5000 oldalra elegendő tintát.)
És ami kimaradt, hogy ezek pigmentes tinták!
Hiányos ismeretekkel rendelkező döntéshozók félni szoktak a tintás nyomtatóktól, mert "mi lesz ha víz éri a papírt?" Pigmentes tinta esetén a papír előbb fog a víztől teljesen szétfoszlani, minthogy a tinta elmosódjon. -
PociAti
őstag
válasz
cettlee #15710 üzenetére
Itt van mondjuk ez a nyomtató: Epson EcoTank M1120.
Árukereső szerint, kb. 50.000 Ft-ba kerül.
A 120 ml-es, kb. 6000 A4-es oldalra elegendő tinta pedig 3500 Ft körül árulják. (58,3 fillér / A4)
Garancia: 12 hónap, Bevitel, 100.000 oldal.
Folyamatos használat mellett bőven túl szokták teljesíteni a ígért értéket, kb. 150.000 oldal élettartam egy óvatosan reális érték (az kb. 3 év).A napi mennyiség kb. 200 db A4-es lap, (200 × 20 nap × 12 hónap ), 48.000 A4/év.
A nyomtató költsége: 50.000 Ft.
Éves papírköltség: 48.000 × 2 Ft = 96.000 Ft.
Éves nyomtatási költség: 48.000 × 0,6 Ft = 29.000 Ft.
Első év után a teljes költség: 175.000 Ft.Az eredeti felállás szerint a napi 100 db 10 Ft-os perforált papír éves költsége (10 × 20 nap × 12 hónap) = 240.000 Ft.
A tintás ha életben marad (és ez elvárható tőle), akkor a 2. és 3. évben a kiadás 96+29 = 125.000 Ft/év.
3 év költségét nézve: 720.000 Ft vs. 425.000 Ft.
(Nagyjából 300.000 Ft-ot lehet megspórolni 3 év alatt. És a legnagyobb kiadás valójában az A4-es lap ára: 288.000 Ft.) -
PociAti
őstag
válasz
cettlee #15705 üzenetére
1 db A4-es papírlap nem 50 fillér, hanem 2 Ft.
A 4 példányhoz a papír ára 8 Ft, ha nem akarsz vágni. (Dokumentum kezelés, archiválás szempontjából általában előnyös az A4 méret megtartása.)
De ha tényleg elég az A5-ös lap, akkor 4 Ft a papírköltség.Tintatartályos nyomtatóknál kb. 0,5-1 Ft körül van egy A4-es lap költsége, esetedben a 4 példányára 1-2 Ft között lehet.
A teljes költség ezek szerint 5 és 10 Ft között van.
Középen perforált lapot felejtsd el, brutálisan megdrágítaná az árat.
Vagy állítsatok be egy guillotine-os papírvágót fix méretűre és utólag felezitek a lapot, vagy előre vágassátok fel a papírcsomagokat A5-ösre. (Ez utóbbinál előnytelen lesz a papír száliránya, amitől nem jó irányba kunkorodik majd a papír. Ez nyomtatásnál gyakoribb elakadást okozhat.) -
vlevi
nagyúr
-
cettlee
őstag
Üdv!
Egy kis segitségre lenne szükségem önköltségszámitásban, mert nem vagyok tisztában a technologiákkal és az árakkal.
Naponta kb 100szor kell nyomtatnom, 4 példányt.
Jelenleg egy mátrixnyomtatóval van megoldva a dolog, a használt papir 240x12" os 6"-onként perforált leporello, 450 garniturás, 4 példányos(tehát ezzel csak 1szer kell nyomtatnom).
A 450 garniturás csomag 9000 ft körül van, amivel 900szor tudok nyomtatni(900x4 példány)
Tehát 4 példány kinyomtatása 10ft kb. A mátrixnyomtatot szervizelni nem kell, a szalag hozzá elhanyagolhato áru.Megfordult a fejemben a tintasugaras nyomtató. Itt az árakkal nem vagyok tisztában.
A4 papir 1000ft 500db, amiböl kettőt kellene kinyomtatnom a 4 példányhoz és elfelezni a lapokat(jo lenne valami perforácio középen). Igy 4 példányra vetitve 1ft-ba kerül a papir.
A tinta nyilván drágább de olvastam külső tartályos tintasugaras nyomtatókrol, amiknél kedvező a ktg.A mátrix eddig bevált de lassu, hangos és drága a papir hozzá.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
kelna91
senior tag
A Windows 1903-ra frissítése óta nem működik hálózaton a Brother DCP-L2532DW nyomtatóm. Addig mindig működött wifin, most nem látja a windows. Mit lehet tenni szerintetek?
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #15699 üzenetére
S ha a nyomtató és egy gép között két router is van, akkor a routerek által adott IP-címek miatt a nyomtató IP-címe elérhetetlen a számítógép számára a helyi hálózaton?
De az a baj, hogy még azok az alhálózati gépek sem érzékelik, amelyekkel egy routeren van.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest