- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
sziasztok
Elővettem a 10 éve nem használt Lexmark Z640 nyomtatómat.. Megtaláltam az usb kábelét is,szerencsére működik a gép,legalábbis bekapcsol,meg hangot is ad. A laptophoz csatlakoztatva ki is irta,hogy usb telepitve,de emlékeim szerint egy szoftver is volt hozzá cd-n.. ha ezt nem találom le tudom tölteni valahonnan? Mert igy a nyomtatni való dokumentumnál nem észleli a nyomtatót.. Régebben emlékeim szerint kiirta,hogy lexmark nyomtatás..
a gépházban azt irja,hogy lexmark z640 illesztőprogram nem érhető el..
win 10-et használok x64pár lapot kellene nyomtatnom,azért nem akarok újat venni.
köszönöm a segitséget. -
Earl_Muttley
őstag
válasz
Earl_Muttley #14398 üzenetére
Megjavult, köszi!
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
Csavarnyuzo #14397 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Earl_Muttley #14396 üzenetére
Ha segítesz a görgőnek és kézzel tolod neki a papírt átmegy rajta? Mert ha igen akkor csak görgő koszos/kopott/elöregedett.
-
Earl_Muttley
őstag
Sziasztok!
Samsung ML-2240 nyomtató
A probléma, behúzza a lapot, de kb. csak az első ötödét, onnantól elakad.
Mit takarítsak, nézzek át?
Esetleg azt a gumi "rollert" ami forgatja a papírt?
Köszönöm! -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Apum részére keresek színes lézernyomtatót.
Amire szüksége lenne:
- beépített szkennerAmi jó ha van:
- Wifi
- Nyomtatás telefonról (iPhone)Esetleg azok a készülékek nagyon drágák, amik A3asba is tudnak nyomtatni? (Ezt csak érdeklődés szinten)
Irodai felhasználásra kéne neki, leginkább szöveg/terv nyomtatásra. (saját felhasználásra)
Első nekifutásra EZT találtam, ez ajánlható?
Köszi
Üdv.:
Zoli -
atala
addikt
válasz
spanyoll #14387 üzenetére
Nem olcsó az A4-es sem, de ha megnézed, hogy adnak hozzá 7x6 patronnyi mennyiségű tintát, (más nyomtatóban patrononként 10 ml szokott lenni) akkor már nem is drága. Az olcsóbb nyomtatóba ha megveszed a 42 db patron kb 2500 Ft-ért, akkor máris ott vagy 105000 Ft-nál. Magyarul ingyen volt a nyomtató.
-
atala
addikt
válasz
kaposznyak #14389 üzenetére
A fúvóka dugulást sajnos nem érzékelik a nyomtató. Ezért hiába mosod át, attól még nem fog a hibakód eltűnni. Ha esetleg a fej érintkezése a ludas, akkor megjavulhat a ki, és beszereléstől. Én még kicserélném a patronokat is, hátha.
-
tylerddd
veterán
válasz
kaposznyak #14389 üzenetére
Nekem a mosás után egy éjszakát pihent, reggel már jó volt. Fentebb ott a sztori, ha gondolod olvass vissza, állítólag kivételes eset az enyém, h sikerült.
-
spanyoll
addikt
válasz
spanyoll #14387 üzenetére
Mondjuk most ahogy gondolkozom rájöttem, hogy TALÁN fölösleges az a3 (legalábbis nekem most). Éves szinten nem nyomnék többet 10-20dbnál, akkor azt meg megéri esetleg mással megcsináltatni, mint ezért kiadni +50-100K-t. Köszi a tippet viszont akkor, ránézek az ajánlott gépekre
-
spanyoll
addikt
-
atala
addikt
válasz
spanyoll #14385 üzenetére
Epson L805, vagy L850. Kicsit magas az ára, de kapsz hozzá 6x70ml eredeti epson tintát, amivel ki tudsz nyomtatni a gyári adatok szerint 1500 db fotót.
Nekem L805 van. Nagyon megbízható nyomtató. Ezt még a régi P50 vázra építették amiben még van anyag.
Több mint egy éve van meg, eddig nem volt vele gond. Néha kell egy fúvóka tisztítás, de ennyi.
A gyári tinta miatt jó a fotók élettartama. -
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Nagyon távlati tervként, de szerepel egy nyomtató beszerzése.
Fotósként fotónyomtatói célokra szeretném használni elsősorban, sokadik sorban sima FF nyomtatásra. Scannelni nem árt ha tud, de nem létszükséglet.
Ami nagyon fontos lenne: a tartósság. Gondolom, hogy a highend nyomtatók valami spéci módon megoldják, hogy a nyomatok ne csak szépek legyenek, hanem a technika miatt tartósak is, de most hirtelen nem akarok 150-et elkölteni erre. Mondjuk mivel távlati terv, ezért inkább egyszer veszek egy jót, mint egy olcsóbbat amit megbánok.
Tehát a lényeg, hogy szépen nyomtasson és tartósan. A tartós alatt pedig azt értem, hogy 20 év múlva se legyen felismerhetetlen, amit nyomtattam vele (már ha ez egyáltalán garantálható).
-
Üdv mindenki!
Egy kis érdekesség, amit persze már sokan tudunk is...
Brother HL-1112E nyomtatóm panaszkodott, hogy fogyóban van a toner, majd már nyomtatni sem volt hajlandó, mindig jóvá kellett hagyni a készüléken, aztán pár oldal múlva megint, és megint...
Persze a minőség nem lett rosszabb, de hát ez van, lejárt a számláló, venni kell másik tonert, hadd álljon hegyekben a szemét! Vettem is 2 utángyártott, de prémium minőségűt, kipróbálásképp beleraktam az egyiket a készülékbe. Nyomtattam vele pár oldalt, majd visszaraktam a gyárit. Azóta ismét tele van.Tudom, csak játék a számokkal ez a toner-becslés, mindenesetre érdemes megpróbálni visszarakni a régit, ha ilyen helyzetbe kerültök. Gondolom nullázhatta a számlálót, vagy a fene tudja, de legalább megint tudom használni.
-
azure84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Epson L1300-as tintasugaras nyomtatóm és bekellene állítanom Adobe Illustratorban, hogy a nyomatató kezelje a színeket. Ez az opció jelenleg szürke, csak az illustrator tudja kezelni a színeket.
Hogyan oldjam ezt meg?
Köszi -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy Pixma MG5250 nyomtató!
Már jó ideje utángyártott patronokkal használom(tonerportból lettek véve) de most találtam az Ali-n egy csomó fajta utángyártott patront, van esetleg bevált eladó vagy típus kínai patronokból!?Nincsenek nagy igényeim, nem fotónyomtatásara kellenek.
-
procontra
csendes tag
Sziasztok!
Iskolai használatra keresek mono lézernyomtatót, heti 200 oldal, wifi nem kell. Természetesen a legjobb az lenne, ha alacsony lenne a bekerár és alacsony lenne az üzemeltetési költség is. Négy éves használatban gondolkodunk.
Ti mit ajánlanátok?
Köszönettel:
Derkobals
-
Mit lehet csinálni, ha a nyomtató minden papírt begyűr és elszakít? Azt hittem, hogy csak véletlenül csinálja, vagy én tettem be a papírtartót rosszul, azt még sikerült kiszednem, meg a következőt is, de a harmadik papír úgy beleragadt, hogy se elölről, se hátulról nem tudom kiszedni felnyitva.
Valószínűleg elromlott a papírbegördítő. Javítható ez?
És még attól is félek, hogy a nyomtatófejben is eshetett kár, amikor a félig elszakadt papírra elkezdte nyomni a tintát.
Canon Pixma MG6850. 30k lenne venni egy másikat. Mennyibe kerülne kb a javítása, ha egyáltalán javítható még?
-
tylerddd
veterán
válasz
kaposznyak #14377 üzenetére
A fejegység (már ha ezekről/hasonlókról beszélünk) nekem is teljesen tiszta volt, de mégis kimostam és most jó. Gondolom attól, h kívül nincs semmi, a belsejét ugyanúgy át kell mosni.
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
6 éves Canon Pixma 5250 B200-as hibát produkál.
Netes videók mind a tisztításra vannak kihegyezve, viszont az érintkezők, patrontartó, fejegység teljesen tiszta.
Így gondolom egyértelmű kuka.
Maradnék a Canon-nál, ezt néztem kide kéne egy jó utángyártott patron forrás, mert a gyári belevaló PG-545XL elég drága.
Valaki tudna ajánlani valamit?Vagy esetleg másik olcsó nyomtatót, amihez van olcsó, jó minőségű tinta?
Előre is kösz!
-
válasz
trippla #14375 üzenetére
Szia, pont ilyen nyomtatónk van, telepítéshez az Universal Drivert használtuk, előbb a wifit választottuk ki, hogy azon találja meg, de aztán usb-re kötve észlelte csak, amin keresztül engedte a wifi/router beállításokat is állítani (mondjuk feleslegesen, mert akkor már csatlakozott a routerünkre), utána már usb-ről lehúzva is csatlakozott hozzá vezeték nélkül az adott gép. Amúgy az Easy Wireless Setup program segíthet még.
-
trippla
tag
Sziasztok
Vásároltam egy Samsung M2070W Wifis lézernyomtatót, amit wifin keresztül szereték használni, de nem sikerül összehangolnom. A gyári telepítőt használva, ahol arra kér, hogy usb-vel kössem össze, mindent megtettem, de az üzenet " a nyomtató nem található". Ha küldök rá nyomtatást usb-n, akkor megy. Akkor miért nem ismerheti fela gyári telepítő? Van más megoldás wifire direkt felcsatlakozni?
Már órák óta ezzel bajlódok, de nem sikerül. Tud rá valaki megoldást? -
3800+
őstag
Sziasztok!
A Canon PIXMA MG3051-es típusú nyomtatóhoz, ha jár valamilyen szoftver gyárilag, abban be lehet állítani, hogy csak a fekete tintát használja? Így ritkábban kellene kidobni az egész színes patront mert kifogyott a sárga, de a kék még félig van. xD
Köszi előre is!
-
tylerddd
veterán
válasz
Csavarnyuzo #14370 üzenetére
Új fejet se akarok venni
Most pont rohadtul nem jönne jól ez a szükségkiadás. Illetve így most keresgélhetem az utódot, amihez meg kedvem nincs. De az is lehet, h ennek lesz a jelenleg futó utódja. Totál elégedett voltam vele ettől függetlenül.
-
tylerddd
veterán
válasz
Csavarnyuzo #14345 üzenetére
Ma hazaérve látom, h villog a nyomtató, B200 fogadott. Ki-bekapcs és megint tudtam nyomtatni 5 oldalt. Nem tudom, h mi legyen, mert ha pont akkor hal be, amikor valami fontos kellene, akkor az gáz. Ugyanakkor új gépet sincs kedvem venni
-
baanis99
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #14364 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, a ragadós szivacs volt a probléma!
-
apaszka
veterán
válasz
Csavarnyuzo #14362 üzenetére
Köszönöm, azzal jó
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van a melóban egy epson epl-6100L tip. lézernyomtató. Panaszkodtak, hogy nagy fekete csíkot nyomtat, szétszedtem, és a fényérzékeny (aza zöld)henger széle már nem zöld, hanem sima fémszín, tehát mintha lekopott volna a réteg róla. Azt szeretném kérdezni, hogy ez kuka így? Esetleg cserélhető, javítható? Kb milyen árban mozognak ezek? Suliról van szó tehát sok remény nincs, de hátha...
Előre is köszönöm és bocsánat, h nem olvastam vissza.
Üdv!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
baanis99 #14363 üzenetére
Tipikus hiba szokott lenni, hogy a görgő tengelyét "elengedő" relé hangtompító szivacsa elragacsosodik Ilyenkor behúz a relé, úgy marad és a görgő nem egyet fordul, hanem folyamatosan forog. Lehet nálad is ez van. Mindenképpen ott érdemes először szétnézni.
Mondjuk egy görgő tisztítás is alap, mert ha nem húzza be elsőre a lapot, akkor szerintem többször próbálkozik. -
baanis99
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung SCX-3200-as fekete-fehér lézernyomtató.
Nemrég elkezdte produkálni azt a hibát, hogy nyomtatás közben is folyamatosan szedi fel a papírt, majd papírelakadás hibaüzenettel leáll. (paper jam 1) Ugye normál esetben felvesz egy lapot, a következőt pedig csak akkor, ha az előző már kiért.
Először arra gondoltam valamelyik érzékelő meghibásodhatott, emiatt nem észleli a papír felvételét, így újból próbálkozik. A szervizdokumentáció alapján összesen három szenzor található benne, az egyik azt figyeli van-e a bemeneti tálcában papír, a másik a papírfelvételt, a harmadik meg hogy megtelt-e a kimeneti tálca.
A második hibájára gyanakodtam, de az hibátlanul működik. (egy panelon van a bemeneti tálca szenzorával, kiforrasztottam és megcseréltem a kettőt, papír nélkül nem míg papírral nyomtat, ahogy eddig) A szenzorok kábelei és az alaplap között nem mérek szakadást vagy nagy ellenállást, szóval azok is rendben vannak.
Nem tudom merre induljak el...
Van esetleg tippetek? Valaki találkozott már ilyen vagy hasonló problémával? -
apaszka
veterán
válasz
Csavarnyuzo #14360 üzenetére
Szia! Az én gondomra nem tudsz valami okosat?
Kicsit lejjebb van linkelve -
teo77
őstag
Sziasztok!
Valamiért nem tudok kinyomtatni egy 9 mb-os pdf-et. Mikor elküldöm a nyomtatónak, nem jön ki, megakad a nyomtatási sorban 2 megánál. És amúgy fel is hízik e folyamat alatt majdnem 20 MB - ra. Miért nem jön ki? Azt is szeretném tudni, hogy mi a fenéért hízik fel annyira. Köszönöm szépen! -
apaszka
veterán
-
qwertly
addikt
válasz
Csavarnyuzo #14355 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot,legalább eltudok indulni valami elképzeléssel.
-
mikk2000
őstag
válasz
Csavarnyuzo #14351 üzenetére
Kösz az infót, hát sok értelme nem lenne ha elmászna véletlenszerűen. Egyelőre az IP maradt, ki be kapcsolás, illetve újbóli reset (go+cancel) után is. Ha még egyszer elmászik, akkor muszáj lesz jelszót keríteni, hacsak nem lehet a jelszót is kiresetelni valahogy.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Net szolgálató csere volt a shapr multifunkciós készülékeknek volt fix ip címe.Most sajnos szolgálató váltás miatt mást.kell beállítani,hogyan tudnék weben belépni a készülék menüjébe,mert ha most beírom a régi fix ip címet akkor nem tudom elérni. -
elistvan
őstag
Sziasztok!
Melóban van egy multis HP 2575 tintás nyomtató. Hiába töltök bele papírt a nyomtató zörög de nem veszi fel. Írja a kijelző, hogy "Töltsön papírt a papírtálcába majd nyomja az OK gombot. "Menyiért lehet nagyjából egy ilyet megcsináltatni? Érdemes megcsináltatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Le Mans Ultimate
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest