Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
huskydog17 #50698 üzenetére
Nem mondom hogy nem igaz, csak a hőmérséklet skála ha lineáris, akkor az egész táp és minden mellette is kb 120+ fokos. Ami nem lehetséges. Ugyan így a vga is. Der8auer videójában kb a kábel volt nagyon forró és minden más mellette már rögtön kék. Itt meg pirosan virít az egész kép.
-
KRoy19
őstag
válasz
huskydog17 #50698 üzenetére
Biztos nem dugta be rendesen.
-
huskydog17
addikt
Andreas Schilling ugyanúgy járt, mint der8auer, 600W terhelés mellett a PCI-E tápcsati a PSU oldalán 160 fokig hevült. Nem történt sérülés se a kábelen se a PSU-n, ezúttal egy csúcskategóriás Be Quiet (Dark Power 13) tápnál volt ez.
Ez mind a PCI-SIG, mind az NV részről epic fail. -
conexke
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne majd ha így hogy csúszik az 5060 megjelenése és most ilyen gondok voltak velük így csúszni fognak most a laptop meg jelenések? Kerestem de fixet nem láttam most mikor lenne ez kb előre is köszönöm a válaszokat
-
BerserkGuts
addikt
-
Heroes fan
őstag
Komolyan jönni fog egy 5050 is vagy csak szopatás?
-
b.
félisten
Egyetértek Az egész megoldasa az lett volna,ha eggyel.lejjebb teszik a kartyakat.Ha az 5070 Ti most 549 ert 5070 kent jott volna ki mar elegedetten dolnenk hatra.Ugyan ez lefele a kis kartyaknal.
Így most a 3060 Ti-4060Ti- 5060 Ti összesen kb 20% elorelepest fog adni,de szerintem ugyan ez lesz Amd nel 7700 szintjen.
Megoldottak AMD helyett azt hogy ne legyen monopol eljaras.20% ra fel fognak menni,AMD csereben 2 hónapra visszafogta a kartyak piacra dobasat.Gondolj bele,ha 4-5 honapja mar piacon vannak ezek az AMD kartyak,mikozben Nv nincs sehol.Szerintem AMD ezert fogta vissza januartól hónapra a piacradobast,Nvidia miatt.
Meresz konteó nem? -
Jacek
veterán
Érdekes hogy kijött az új AMD és egyből felbukkantak msrp áron az 5070-ek
Proshop.se 275e 3 fajta.. Prime/Twin/Solid
Jövő héten jön a drop.Kár rajta ez a 12gb, 1440p-ben majdnem pariban van a 9070-el, 4k-n vége sima raszterban is elmarad..
-
Csodát talán senki, de ez a launch minden elképzelhető elvárást alulmúl. Még az AMD történetében is ritka egy ilyen katasztrófális rollout, pedig nekik azért bőven van miből válogatni
Ez az egész széria akár működhetett is volna a mérsékelt perf uplift és a csökkentett MSRP-k mellett meg az iteratív fejlesztésekkel az ökoszisztémában, ehhez képest kapsz alig jobb teljesítményt jelentősen drágábban (persze egyelőre), plusz a hibák. Nézzünk majd rá az árakra pár hónap múlva, nyilván, meg az 50-es és a 60-as kártyák valós speceire, de a jelen info szinten ez a "bottal se" kategória.#50680 OgreImre : midrange perf jóárasítva. Az volt igazából a meglehetősen harmatos GTX 960 utódja árban.
-
OgreImre
senior tag
válasz
BerserkGuts #50684 üzenetére
Szerintem a 1070 óta nem volt olyan erős xx70-es széria, (nem ti vagy S) 8GB volt mint a 80-as, az előző gen 980ti-t hozta. El lettünk kényeztetve.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
OgreImre #50683 üzenetére
100-on felül nem érte meg a 6GB-os az már majdnem dupla költség
én 65-ért vettem a 3GB-ost annál többet nem ért az egészha meg már annyit ráköltött az ember vagy mint idióta munkatársam 120.000ft-ért az asus márka miatt akkor ott volt az 1070 ami sokkal jobban megérte
Amúgy annyi hátrány és különbség volt 6 vs 3 hogy az első mikrolaggolásom a resident evil VII Biohazard-ban volt de annyit kellett csinálni hogy jól meghúzni a memóriát meg OC-t neki és kész nem volt probléma fullon.
Még a hitman volt necces ott is még működött a trükk nem volt kevés a Vram de nyilván itt már elkezdték emelni az igényeket kezdett kifutni a kártya. -
-
X2N
őstag
Tudnának jó kártyákat csinálni csak nem akarnak. 2 éve is azzal a 12GB-os 4080-al próbálkoztak, tényleg nem értem ezt a bandát már. 5070-es is akkora vicc már h ennél lejjebb nincs is, minek ezekre a 60-as 50-es kártyákra pazarolni a gyártósort? Tele vannak a boltok régi sz@r kártyákkal.
-
b.
félisten
Ok, megbeszéltük.
Őszintén most ki az aki csodát várt itt ezektől az SKu-któl ? jelenleg a 9070 800 euro ha van, az 5070 Ti 900+ Euro ha van.. messze van a mainstream kategóriától mindegyik.
Szerintem fogják páran venni ezeket majd ,mert nem telik másra, ez van.
Ha meg nem az is egy jelzés. -
válasz
OgreImre #50671 üzenetére
??? Abból volt 6GB is, nem volt kötelező a 3-ast venni...
#50670 b.: akkor esetleg beszéljünk a 135W-ot fogyasztó xx50-es kártyáról? OK, az sem jelent még meg, de ez a pletyka azért egyfajta konkrétum.
#50672 X2N : a 970-ben az a vicces, hogy az igazából egy remek kártya volt, igencsak jó áron. A hülye hazudozás miatt lett rossz híre, de a 980 tudásának 85-90%-át hozta, 60%-os áron.
-
b.
félisten
-
OgreImre
senior tag
válasz
yarsley #50666 üzenetére
Anno a Pascal szériát is úgy jelentették be, hogy 4-6 hét múlva indult az értékesítés, de akkor tényleg volt készlet abban a pillanatban. Most is megtehették volna, hogy a januári bejelentéskor azt mondják, hogy március második hetében lesz kártya a polcokon. De azt elérték, hogy lett hype, lett marketing érték.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
deathcrow42 #50658 üzenetére
tiéd leégett már?
[link] https://www.youtube.com/watch?v=lAdLOf5of8Y
Dr.VGA-t érdemes megkérdezni mekkora veszélyről van szó érdekes lesz a válasza főleg ha akkora hatalmas probléma lenne már rég találkozott volna sok esettel -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #50658 üzenetére
A Gigabyte-ok hírhedten szeretnek repedni. Ki kell támasztani, vagy vertikálisan használni a kártyát, nálam az utóbbi van.
Láttam most egy leégett 7900XTX-et, azt is valami Cablemod kábel okozta, ez hogy hozták össze egy 360W-os kártyánál a régi csatlakozóval az rejtély...
-
Egy-egy videójukba beleszaladtam már, ott pont nagyon szidták a Gigabyte kártyákat rossz pcb tervezés miatt
4090 kapcsán volt hivatalos visszahívás a Cablemod kapcsán, ott az a kábel életveszélyes volt mert reprodukálhatóan le tudták égetni. 5090-nél egy igazi botrány a leégésről/olvadásról még várat magára, kell több eset hozzá.
-
X2N
őstag
Elég lesz megnézni a northwestrepair, NorthridgeFix videót hogy kiderüljön mennyi kártya érintett, US-ban amúgy is több 4090/5090 fogy. Akár vásárlási tanácsnak se rossz melyik kártyát érdemes venni. Bár amióta 50 centes biztosítékok hiányoznak a kártyák 95%-áról(még a 6000 dolláros kártyáról is) ami a különbség lehet aközött hogy lyukat éget a pcb-be egy zárlatos vrm vagy menthető a kártya egy sima javítással, szerintem tervezve van a kártyákba gyárilag az avultatás.
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #50655 üzenetére
Majd a különböző repair shop-ok tapasztalatai alapján okosabbak leszünk.
4090-ből se volt extrém mennyiségű reddit poszt.
De mégis van olyan shop az amcsiknál, ahova tucatjával esnek be még most is havi szinten. -
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #50651 üzenetére
A kitgurus hírt el se olvastam, komolytalan az egész amit az interneten művelnek, csak .b-nek írtam hogy mivel járna egy ilyen termékvisszahívás, nyilván nem lesz semmi az egész ügyből, elsunyogják a dolgot, mint intelnél a hibás processzorokat. Aztán majd mindenki cserélgeti magának a leégett csatlakozókat ahogy eddig is.
-
KRoy19
őstag
válasz
deathcrow42 #50651 üzenetére
Szerintem az érintett felhasználók jelentős része nem posztolja ki sehová, hogy leégett a kártyája, szóval maradjunk annyiban hogy kettőről tudunk.
-
gV
őstag
hülyén néz ki az biztos ami megy a szoftver oldalról: hibák, majd hot fixek, 32b megvonva, de közben új NV App és külön studio driver.
én sem repestem az örömtől akármikor gariztatnom kellett, de, hogy az most 5000-res szériánál a hiányzó ROP-ok miatt is megeshet nem érzem, hogy extrán bosszús lennék, hiába a sok 100e Ft-os ára.
BW az egyik legmeghökkentőbb gen, az tuti. GB203 kevesebb tranyót használ mint az AD103. a Maxwell is 28nm volt mint a Kepler, de nőt is a GM204 a GK104-hez képest. az 5070 selejt GB205-t használ pedig csak 263mm2. már látom jönni az 5070S-t 6400CC-vel és 18GB VRAM-al. nagy durranás lesz az is, ja nem.
Snapi elitenek lesz ez ellenfél, nem? -
Ha már visszatáncolásról van szó: KITGURU is visszatáncolt az egész recall claimről. A pánik tartott pár óráig.
Csak egy megjegyzés: felnőtt emberek vagytok, ne szlopáljatok be minden hírt és fussatok farkast kiáltva. Tudtommal egyszámjegyű ügy volt olvadt 5090 kapcsán (Rákerestem, pontosabban kettő!!2!!) és... ennyi. Több ezer 5090 pörög szépen, teszi a dolgát. Ha majd lesz ebből 30 ügy, mint az Asrock 9800X3D procileégés kapcsán, akkor már lesz szemöldök vonogatás. De értsétek meg: KETTŐ, KETTŐ failure.
Azt is vegyétek figyelembe, hogy egy ilyen bulvárhír rettentően hozza a klikkeket, és majdhogynem vannak emberek, akik meghamisítanak akár egy képet pár perc hírnévért.
Ha egy terméket hivatalosan hívna vissza az MSI, 1. hivatalos kommunikáció lenne 2. attól zengene a fél internet, és adna egy foszforbányányi ércet az Nvidia Blackwell tűzre
-
X2N
őstag
Linus-ék csináltak egy kártyát XT120-as csatlakozóval, az már elbírja azt amit kellene ennek a csatlakozónak. Ha igazán akarnák akkor nem kellene vezeték se, csináljon az nvidia akkor olyan kártyát, alaplapot, komplett gépet, ami túlmutat a jelenlegi ATX szabványon. Apple is megcsinálja a saját gépeit évek óta, ha azt szeretnék hogy sajtreszelő vagy kuka alakú hengeres legyen a gép kinézete, akkor azt megcsinálják, ahogy az 1000+ dolláros tömör alu monitorállványt is. Ott is volt/van egy vízió, mindenki más meg csak biztonsági játékot játszik meg másol, innováció az 0 fele közelít.
-
Maradhatna az egy csati, az szerintem is jó pofa, de senki se mondta nekik, hogy ennyire kellene erőltetni a downsizeingot.
PCB-n lenne hely, és a 3db 8Pin helyére mehetett volna egy méretben egyező de 1db csatlakozó, és akkor mindjárt más lenne a ráhagyás is. E mellé a kábel keresztmetszetét is lehetett volna minimálisan növelni és az is segített volna. -
b.
félisten
szerintem ez esztétika is,dizájn, nem csak spórolás. A lényeg az lenne, hogy egy kábel elég legyen. Nekem nagyon tetszi, hogy egy kábel megy, szeretném ha ez az irány megmaradna,de normális biztonságos működéssel. Nem értek egyet hogy legyen 2-3 csatlakozó 2025 ben,de persze nem azon az áron, hogy leég a házam.
-
X2N
őstag
Képzeld el majd mi lesz a tápgyártókkal is(már készültek tápok az újfajta dupla 12VHPWR csatlakozóval), ha 180 fokos fordulat után visszatáncolnak a régi csatlakozóra. Már az is baj ha az új csatlakozóból 2db-ot kellene feltenni a komolyabb kártyákra, csomó dolgot agyonbonyolítana, a régi csatlakozóval elég volt 1db árammérő ellenállás csatlakozónként, itt meg helyette csatlakozónként 6-ot kellene feltenni a korrekt monitorozáshoz amellett hogy minimum át kell tervezni az összes pcb-t. Agyrém, mindezt azért hogy pár száz Ft-ot megspóroljanak kártyánként az új csatlakozóval.
-
b.
félisten
válasz
Shkiz0 #50644 üzenetére
A szabvány sehogy nem jó ebben a kialakításban továbbra is ezt mondom.1.3x biztonsági tényezőt még az egyszerű csavarok méretezésénél sem fogadnak el ahol emberi élet kerülhet veszélybe.
Ez nem csak fillérbaszás ez egy totál revizitet igényel teljesen kukába való ez így ebben a formában.
A szabványt kell újra alkotni, nem feltételezett , vagy ott lévő vagy nem ott lévő sönt ellenállásokra bízni a fogadó oldalon hogy az biztonságos legyen. ( Arra is szükség van hogy még biztonságosabb legyen.) -
b.
félisten
válasz
Devid_81 #50642 üzenetére
Szerintem sehogy nem jó a csatlakozó . Nagyon alul van biztosítva megadott maximum átvviteli értékhez. Ezeknél 2 fölötti biztonsági érték kellene azon kívül nem múlhatna 1-2 tizeden az, hogy jól csatlakozik vagy nem ami ráadásul szabad szemmel és érzésre meg sem állapítható.
Az plusz hiba az Nvidia részéről, hogy most a kártyán belül hiányzik a terhelés eloszlás de egy szabvány csatlakozónak mindenféle a kártyán feltételezett nem kötelezően jelenlévő balance elem nélkül is tudnia kellene működnie. A 220V AC Tápkábelnek is tulajdonképpen mindegy milyen eszközt kötsz rá, ha a csatlakozó aljzat megfelel a kért követelménynek.
Ez persze nem mentesíti az Nvidiát hogy ezt nem ellenőrizte le, vagy ha leellenőrizte akkor meg anyagi- egyéb okok miat ezt jóváhagyta. -
Devid_81
félisten
válasz
Hellwhatever #50638 üzenetére
Huh b@zz ez azert komoly
Nagyon nem is kell az 5xxx-bol venni, mert amugy tenyleg gaz ahogy van az egesz eddig.
En csak azt banom, hogy hulye fejjel nem vallaltam be az open box 4080S-t amig volt belole...nem mintha annyira kellene 1080p-re, de elferne az extra ero -
válasz
Hellwhatever #50638 üzenetére
Tűkön ülök kérlek, hogy felhív-e az Nvidia
-
Hellwhatever
aktív tag
Az igen:
NVIDIA's GeForce RTX 5090s Are Now Being Recalled In Europe Over a "Fire Hazard" Warning; Issue Likely Related To The 12V-2x6 Connector
Lassan lehet nem hogy 5090-et hanem semmit nem veszek ebből a genből. -
Jacek
veterán
válasz
gainwardgs #50635 üzenetére
Azt lehetett kapni nem?
-
b.
félisten
Hát nem tudom engem frusztrál azért,hogy ilyen minőségi bakik előfordulhatnak az Nvidiánál.
Ez azért eléggé tragikus volt.Én biztos ki lennék akadva ha hiányzo ROP lenne a drága kártyámon.
Simán lehetett volna amúgy ez kíváló, amiért az ember megbocsátaná ezt a sok hibát, pl ha egy lépcsővel lejjebb teszik a kártyáikat .
5070Ti =5070 lett volna és így tovább árban is teljesítményben is.
De az AMD azt szerintem nem élte volna túl.A BW nekem nem tűnik betervezett generációnak ezzel az architektel, amit most nyújt szerintem ilyen öröm bodottá nyerünk egy évet mert az AMD még most is az Ada-val van versenyben lassan 3 év után kicsit tuningolunk engedünk pár dollárt..
Előkészülnek szerintem az ARM 64 bites támogatásra és az MCM érkezésére. Lehet ez van a 32 bites dolgok kivezetése mögött is. Kíváncsian várom mit fognak tudni a kártyák egy Nvidia CPU és alaplap-Nforce chipset mellett.
Állítólag az Intel PowerVia a ideális a csomagolások hatékony kilalakítására és a kisméretű Chiplet dizájnok összekapcsolására lehet ez miatt álltak rá most az Intelre érdeklődés szintjén gyártásban. [link] -
gV
őstag
körítés lehet onnan is nézni, hogy kiadták a DLSS4-et, jön a Reflex 2. van miért dicsérni és van miért haragudni az nV-re.
amúgy ez a ROP hiba is fel van fújva pl minek az ilyen hibás kártyát letesztelni (GN)? gariba vissza oszt jó napot. ha nincs csere az gáz, marad a pénz vissza.
egyébként tipikus nV amit megint látunk, a GT200-at is 65nm-en gyártatta miközben a Radeonok több mint fél éve már 55nm-t használtak. RDNA2-t is a Samunál gyártott Ampere hozta jobb helyzetbe. van amitől nem tud szabadulni Jensen és ez a kiszámolt profit. emlékszem mikor a Tegrát mondták mint fő veszélyt a GeForcera, hát most úgy tűnik az AI tényleg csapás rá nézve.
még arra leszek kíváncsi ha az UDNA jövőre jön piacon marad a BW.
5070 Ti az lenne ha most épp nézem az Alzat, 373790 Ft-ért kosárba lehetne tenni. -
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #50628 üzenetére
Még egyszer megkérlek ne hazugozzál engem le, fejezd be a személyeskedést főleg, bizonyítékok nélkül.
Linkeld be én mit hazudtam?
Linkeld hol magasztaltam az AMD itt..Tehát ha más ember, igen más ember belinkel neked egy grafikont nekem kellene bizonyítanom irányodba bármit is? Értetlenül állok a dolog előtt....
De amit linkelt "más ember" az a TPU grafikonja tehát az szerinted fake news? Kérlek fordulj a kezelő orvosodhoz.Ja ne turáztasd magad tovább ignore...
-
Heroes fan
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #50591 üzenetére
Jaja alzára nem tudom mikor kerül fel.
-
BerserkGuts
addikt
Te jöttél valótlan dolgokkal meg esti mesékkel amikor meg bizonyítani kéne nem megy
akkor ennyi ugye?Még mindig várom nálad hogyan fut az Alan Wake2 mint tapasztalatról beszélj inkább ne fake news meg amd propagndát nyomjál már itt az nvdia topokban teljesen offoltad az egészet az amd felmagasztalásáról.
Eleve ez nem az nvidia vs amd topik tudtommal de ha meg már bizonyítani kéne hogy hogyan fut rajta akkor meg elhazudod az egész dolgot bravó szép körítés volt köszönjük a sok hasznos infótpedig többet vártam tőled.
-
Egon
nagyúr
Helyhiány miatt nem nagyon tudok 27 colosnál nagobb monitort használni egyelőre (amíg le nem cserélem az asztalomat, de az meg össze van kötve a nappali bútrocseréjével, szóval nem egyszerű a helyzet...
).
Viszont nekem eléggé bevált a 27 col 1440p-vel: az adaptív szinkronizációt tudó, 180-240 Hz-es monitorok sincsenek egy ökör árában, nem kell hozzá csúcskategóriás vga stb.
Legközelebb már Oled paneles monitort veszek majd egyszer, ha rászánom a pénzt. -
Jacek
veterán
Slagertermék ez a 5070 polcon van a proshopnál tegnap óta kettő elfogyott még van 8db valamiért nem veszik.
-
X2N
őstag
Ha nem 4K felbontáson játszol bőven jó lesz még az kártya
Munkatársam tudott szerezni bánya előtt 3080-ast, többszörösen visszahozta az árát, nagyon megérte neki. Persze RT-re kevés, mind minden kártya. Nekem a 4K monitor már évek óta adott volt, ezért szerettem volna már egy erősebb de jó árú kártyát, mert az RTX2060/2060Super(volt mindkettő)-kevés volt már natívon is,(legalább raszterelve megy minden, RT-t meg be lehet kapcsolni upscalingel érdekességképpen) de a vram és a magas ár miatt nem lett opció se a 30/40-es széria. Az lenne jó ha több lineáris, csőjáték(Control,Metro Exodus) lenne RT-vel, ebben lehet igazán demózni mi az előnye az RT-nek, nem az open world játékokban.
-
3080 szerintem még simán alkalmas gamingre, és 6000s szériánál már viszont csereérett lesz valszeg
Másik topikban az Nvidiánál 3080 alatt húztam meg a határt, ahonnan érdemes lehet akár a 9070XT megfontolása valakinek.
Két év múlva valszeg már az összes 12 gigás VGA-nál is fontolóra venném a váltást.
-
Egon
nagyúr
Az előző generációból én max. a 4070 Ti Supert-t vettem volna, ha rászántam volna magam egy cserére. De nem szántam rá.
A mostaniből a specifikációk alapján 5070 Ti-t vennék, de szerintem maradok továbbra is a 3080-nál, hacsak el nem kap a gépszíj. Meglátjuk mit dob a gép a 6000-res szériában.
Nekem is van más hobbim, de az ehhez képest filléres tétel... -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #50615 üzenetére
+4070Ti-1.1%
és 4070 Ti SUPER 0.7%
...még az a kártya ezek közül ami legjobban megéri nvidiánál, az AMD XTX mellett(3090-et a bánya miatt, 3090Ti-t a ritkasága miatt nem lehetett már kapni).
Aki ennél drágább kártyát vesz ott már nem számít a pénz. Nekem fix volt a keret, 440-450e-ből kellett kihozni a legtöbbet, ennél többet nem szánok rá, van más hobbim is, mért vettem volna 12-16GB-os kártyát hosszútávra, egyértelműen nekem is a legjobb lett volna egy 4090, de ha mindenki 4090-est vesz akkor magunk alatt vágjuk a fát. Így is bejött az nvidiának a bánya, az AI is... -
-
Busterftw
nagyúr
Igazabol az userek dontik el sajnos, meddig mehet el az Nvidia, ha mar kapitalizmus.
Szerencsere van AMD es Intel, lehet venni toluk, olcsobban. -
Egon
nagyúr
válasz
Busterftw #50610 üzenetére
Ez van, ha eljátszod a piac bizalmát.
Rengeteg bénázás, jelenlegi nV starthoz hasonló paper launch és hibás döntés vezetett idáig, hogy sikerült egy számjegyűre letornászni a részesedést. nV meg nyilván él a lehetőséggel. Én sem vagyok boldog a helyzettől, de sajnos vagy nem: így működik a kapitalizmus.
A vicces meg az, hogy Abu cikkei és a valóság között mekkora szakadék van. Ha valaki csak ezen cikkek alapján tájékozódna, joggal hihetné, hogy a "b*szó fícsörös, csodadriveres" AMD kártyák már régesrég sz*rrá verték az egyébként is minimum négyfelé h*gyozott konkurenciát, és nekik van 90%-os részesedésük... -
Busterftw
nagyúr
Hasonlot akartam arazasrol hozzaadni, csak mar nem tudtam szerkeszteni.
Ha az AMD hozott volna egy 4090 teljesitmenyu kartyat, az arazasi strategia miatt ugyanaz lenne, mint a 4080 eseteben.
-100-150 dollar aztan kesz, pardon my French, szarnak egy pofon.
Nagyon max jott volna egy 4090S, ugyanannyiert es minden megy tovabb, lasd 4080S. -
X2N
őstag
RTX 4080 Super 2024 januárban jelent meg addigra már az XTX olcsóbb volt mint 999USD
De hasonlítsd nyugodtan az 1 évvel később kijött refresh kártyához semmi baj
Nvidia topik színvonal itt tart jelenleg, nekiállsz személyeskedni, lehet várni majd tapsolva a 3000+dolláros RTX6090-est, megérdemlitek. -
Egon
nagyúr
Jah, pont ezért csodálkozom, mert régebben még voltak egész színvonalas, sőt szakmai hozzászólásaid is.
Aztán idén januártól a jelek szerint valami bekattant: azóta volt kb. kétszáz hozzászólásod, aminek kilencvensok százaléka kizárólag az nV ekézéséről szól, semmi másról. Ennek érdekében csúsztatásoktól sem riadsz vissza, mint legutóbb:
7900XTX MSRP: 999 USD.
RTX 4080 MSRP: 1199 USD.
RTX 4080 Super MSRP: 999 USD. Erről ennyit...
Hogy mi történt a szilveszteri bulin, azt neked kell tudnod... -
Busterftw
nagyúr
Mi a kerdes? Az arazas nem egy szaraz szam, hogy na, minden 5FPS az 10 euro.
A 4090 egy csucskategorias halo kartya, a ket kartya kozott atlag RT-ben van 68%, raszterben atlag 25FPS 4K-ban.
Mikozben jobb a DLSS (megkapta a DLSS4-et, mig a 7900XTX-re eddig nincs FSR4) stb.A 7900XTX ellenfele a 4080S, ami nem 800ezer volt.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #50605 üzenetére
*4080-ast akartam írni. Volt játék ahol az XTX elverte a 4090-est igaz ez nem RT-s cím.
Vicces hogy itt 1-2 éve az RT-ről szól minden, amikor meg bejött a 20-as széria az RT támogatással akkor még én magyaráztam az embereknek itt a fórumon hogy mi a különbség az RT és a raszter között(mert már akkor is 3D rendereltem csak GTX670/980Ti kártyákkal), úgy kellett mutogatni a különbséget képeken, mert nem látták mit kellene nézni az emberek, nem értették mi ezen a nagy szám amikor alig néz ki jobban...Ugye Egon?elsők között vettem 2060Supert(mert a 20-as széria túl is volt árazva és mindenki ki volt borulva) pont emiatt mert 3x gyorsabb volt még a gyengébb 2060Super mint a 980Ti.
-
Szerintem érdemes lenne egy generációban maradni, a 7900XTX - 4080/4080 Super - 4090
A 4090-nek nem volt ellenfele, a 7900 XTX az elején még valami párharcot vívott a 4080-nal, de a 4080 superrel ott teljesen háttérbe szorult szerintem és az AMD folyamatosan vitte lejjebb az árát, de a sales akkor se ment igazán, ha jól emlékszem.
-
Busterftw
nagyúr
Ezek consumer VGA-k, amik nyilvan mehetnek akar OEM workstationbe is.
A lenyegen sokat nem valtoztat, mert az overall csokkeno darabszamon nem valtoztat, ugyanazt a lovet egy dragulo kornyezetben es csokkeno piacon kell megtermelni.Ha megnezed a Gaming bevetelt, sokban nem valtozott.
"AMD már az előző szériát is chipletes-ben gyártotta, mégse volt 1000usd-nél drágább a 7900XTX"
Nem is volt tul jo az overall teljesitmeny, piacon se teljesitett jol, le is mondtak rola, lasd RDNA4.
Itt Jensen valszeg tudott valamit arrol, hogy 3nm felett ertelmetlen a chiplet. -
-
Egy konzolnál le vagy kötve jó eséllyel a Sonyhoz, és az a cég nálam egy szemét f@sz a szememben, amit műveltek az utóbbi években. Szal jah, vote with your vallet, én eladtam a PS5-t
(A fő ok amúgy az, hogy a PC játék jobban bejön nálam, és kevesebb időm is van rá. De a Sony húzásai se igazán erősítették meg a brand hűséget)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022