Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seirus
tag
Nem hagyjuk már...neked az nem számít, másnak meg más.
Ezzel az erővel mondhatja valaki "+1GB VRAM hagyjuk már"
(hiszen jogosan merül fel kit érdekel mennyi a vram, a gyakorlati eredmények fényében.
Ahogy néztem a shadow of mordor volt az egyetlen ahol nagyobb felbontáson fordult a sorrend)
Megint más meg azt mondja 8000 Ft hagyjuk már...vagy bármi más...
Mindenki beárazza a neki fontos tulajdonságokat és eszerint kinek-kinek más jön ki győztesnek.
Nekem most például holtverseny van, ezért nem veszekFreesyncről jó lenne még valami value tesztecske itt PH-n, hogy mégis mennyivel gyorsabb kártyát "kompenzál" (vsyncel összevetve)
-
fgordon
senior tag
válasz
DarthRevan #91 üzenetére
Van akinek elég a 3GB, és gyors lesz
Aki konkrét (régebbi / online) játékhoz veszi, annak nagyon optimális lehet.
-
BReal
addikt
Én írtam a saját véleményemet: RX 470 4GB-ból szinte az összes típus már 62000-65000 között elérhető (MSI is). 72000 és 75000 között az összes RX480 4GB. Kivétel az MSI Gaming X, az 76000. 2 ventis RX480 8GB 82000 Ft-tól, 2 ventis 1060 6GB 86000 Ft-tól kapható.
(#93) Gpety: Ja, van olyan játék, ami az NV kártyákat szereti...
Azon kívül mindenben veri a 480 4GB.
Ezt a kártyát szerintem csak olyan vásárlónak lehet ajánlani, akinek 67000-70000 Ft-nál nincs több pénze VGA-ra és ha csak NV-t venne. Aki nyitott mindkét gyártóra, annak az RX470 4GB kicsit olcsóbban, az RX480 4GB kicsit drágábban is teljesen reális alternatíva. Ha meg van egy kicsit több pénze VGA-ra, akkor ott az RX480 8GB és a 1060 6GB.
-
Gpety
tag
Jó teszt lett és hiányzott is a 3Gb-osról egy ilyen. Mostanában a youtube-on nézegettem a 3Gb-osról teszteket, árához képest tényleg nagyon jó, a 3Gb pedig fullHD-re teljesen elég, volt olyan videoteszt, ahol itt-ott még az Rx480 felé is tudott kerekedni. 65-ért a Manli-t kapni, ami látszatra jól néz ki, nincs is vele gond, de hangos, már akit ez zavar. Ami viszont nagyon jó benne, az a fogyasztása és az OC potenciálja az Rx470-hez képest.
-
válasz
DarthRevan #91 üzenetére
Nem a nevében, az árában utalnak rá
-
DarthRevan
tag
Azért az nem túl korrekt az Nvidia részéről, hogy a kártya nevében semmivel nem utalnak a butított GPU-ra...
-
goro1000
aktív tag
válasz
noPublicFG #87 üzenetére
Konkrétan akkor te melyiket ajánlanád?Ha ez drága, és lassú.
-
Hiába van nekem is nvidia kártyám, ezt konkrétan ajánlott plecsnivel ellátni? Hát na! Erősen szemellenzősnek kell lenni. Drága, és lassú. Van nála kicsit olcsóbb, kvázi ugyanezen sebességgel, és van nála alig drágábban érezhetően gyorsabb sebességgel. És ezek a cikkben is le vannak írva.
-
Dreimus
senior tag
Van rá vbios update asus oldalán, nem is értem miért nem járt utánna a tesztelő egy picit.
vBios release note:
DUAL GTX 1060 series now support 0dB function -
MZsoltee
veterán
AMD Radeon RX 470 8 GB – Sapphire Nitro+ OC (Radeon Software - Crimson Edition 16.8.2)
Sok helyen olvasni olyant, hogy az újabb driverekkel sokat közeledett a 1060-ho.
-
Ezek szerint jó áron vettem 2 hónapja 55-ért a Gigabyte 1060-asom
-
gtamate2
veterán
Amúgy tényleg jóval gyakoribb a 2,4,8 giga szóval tényleg kevésbé jellemző a 3,6,1.5, gb.
Viszont visszagondolva ugye volt gtx 460-ból 768-as, 9600 gso-ból 384 megás.
Mostanában a Titannak volt 6 gb-os memóriája, a titan z/x-nek 12. Ezektől függetlenül tényleg nem annyira jellemző. -
BReal
addikt
A GTX 1060 3 GB-nak 2 problémája van: Kicsit olcsóbban van RX470 4GB, 72000-től pedig kapható RX480 4GB. Előbbi ugyan lassabb összességében, de egyrészt van +1 GB VRAM-ja, másrészt nem egy játék van, amiben gyorsabb (kiegészítve ugye a DX12 teljesítménnyel), utóbbi pedig egyértelműen gyorsabb.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
zorrokalap #70 üzenetére
Még a végén nem rx470 et veszek,hanem 1060 ilyet. Persze a 4GB kicsit lehet jobban jön majd kicsit később,vagy már most nem elég. Habár nekem max FULL HD van.
-
zorrokalap
tag
Bug report(minor):
Uccso oldalon az elso abran tobb a minimum FPS mint az atlag(copy-paste hiba gyanus).
Ha mar volt sorry nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast. -
carl18
addikt
Szerintem jelenleg a GTX 1060 3gb a legjobb ár-érték arányú kártya itt magyarba! 1050Ti átlag ára 50-60E forint a 1060 3gb átlag ára 65-75E forint. Annyival nem drágább de azért sokkal erősebb, techpowerup teszteket néztem. Akár 50%-ot is ráver az 1050Ti-re, az meg nem elhanyagolható különbség. Az a plusz 10-15E forint megér +50% sebbeséget
-
Goldberg03
tag
Köszi a tesztet!
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Razenhell #50 üzenetére
Nem nagyon releváns, mert bármelyik gépet meg tudja akasztani Dalaran vagy egy 25 fős raid.
Egyébként én is a 3 GB miatt nem vettem meg ezt az 1060-at. A 6 gigásnak sokallottam az árát, így lett RX 470 4 GB, amivel elégedett is vagyok, pedig csak DX11-es játékokkal játszom.
-
Razenhell
tag
válasz
Bjørgersson #58 üzenetére
Lehet többen játszák mint a felsorolt játékokat
-
gtamate2
veterán
~2-3%-ot átlagban, nem rossz de azért emiatt nem lesz az egész cikk értelmetlen.
Nekem egyedül az okozott hiányérzetet hogy a hűtőről külön egyetlen kép sem volt, pedig szerintem az a legfontosabb egy kártyánál. Nem azt mondom hogy occlub szintű részletességre lenne szükség, de legalább valami hasonlóra lenne igény.
Plusz vagy érdemes lenne egy összefoglaló szerű cikket a tudástárba létrehozni ahol le lenne írva hogy pontosan milyen beállításokon tesztelitek a játékokat, vagy minden cikkben feltüntetni a pontos beállításokat.Ill. az összegzésnél a szintetikus tesztek nem tudom hogy szerepelnek-e, de ha igen abban az esetben jó lenne két külön összesítő grafikon készítése mert szvsz ha szerepel benne úgy nem reprezetnatív.
Amúgy nagyon hiánypótló volt a cikk, köszönet érte
-
Csupingo
veterán
Eddig úgy gondoltam, hogy az asus-nál a dual a legfapadosabb hűtés, de itt az 1060-nál a teszt szerint elég szépen teljesít. Ami pár embert zavarhat, az a félpasszív mód hiánya. Bár az is talán csak tudat alatt, mert ha alig forognak a ventik, akkor az valószínűleg ki se hallatszik a házból.
-
most komolyan azt gondoljátok hogy ott állnak hegyekben a vga-k a szerkesztőségben és egy ilyen tesztnél lekapják a polcról és újra tesztelik az új driverekkel
LOL
-
fgordon
senior tag
Annak mi az oka, hogy a videokártyáknál nem a 2-4-8 GB memória méretek terjedtek el, hanem 1-2-3-4-6, stb?
Itt nincs olyan, hogy párban gyorsabban működik? Vagy 3 esetén 1,5 + 1,5 a pár?
-
Ez esetben el lehet dönteni, hogy mi a jobb: ha csak 1-2 konkurens kártya szerepel a cikkben bemutatott típus mellett (és még azok újramérése is extra munkát generál), vagy ha fel van vonultatva az összes régebbi mérés eredménye egy szépen összehasonlítható grafikonon, de cserébe elveszítjük azt az esetleges és minimális javulást, amit az újabb driverek hoznának egyes modellek esetében. Véleményem szerint (és úgy látszik, a cikk szerzője szerint is) az utóbbi lehetőség informatívabb és érdekesebb a cikk olvasóközönsége számára.
Egyébként ugyanilyen okból nem lehet utólagosan bővíteni a tesztelt játékok körét, illetve módosítani a beállításait sem.
-
Razenhell
tag
Tesztelhetnétek world of warcraft-al is ... lehet azzal is játszanak egy jópáran ...
-
BReal
addikt
Ettől még tökéletesen igaza van abban, hogy ez nem a mai állapotokat tükrözi. A 1060 vélhetően általánosságban semmit nem gyorsult a driverekkel (még egyszer, általános gyorsulásról beszélek, nem játékspecifikus driverek adott játékának gyorsulásáról), míg az AMD kártyái helyenként több százalékot is.
-
Mit nem lehet azon érteni, hogy azért ezekkel a driverekkel van mérve, hogy a korábbi tesztek eredményeivel össze lehessen hasonlítani? Ha egyik kártya újabb, a másik régebbi driverrel szerepelne a grafikonon, annak sokkal kevesebb értelme lenne. Így pedig az újonnan érkező kártya eredményei szépen beilleszthetők a korábbi tesztek adatbázisába. Nyilván egyetlen kártya tesztjekor nincs újramérve az összes régebbi versenyző.
-
flexxx2
őstag
válasz
Bjørgersson #36 üzenetére
Szerintem is, de akkor meg olyan közel lenne a 6 GB-oshoz hogy mindenki a 4.5est venné
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #21 üzenetére
vegyél gb-ot, ott az egy ventisek és félpasszívak
szerk: flexxx2 akkor árban is sokkal közelebb lenne
ez fhd-ra tökéletes, legtöbb játékhoz elég a 3gb vram, 1050ti-nél nem sokkal drágább, sőt, egyes modellek és 1060 közt akár csak pár ezer ft különbség van, inno és manli van 64k-tól, gb 67-68k
aki fhd feletti felbontáson gondolkodik úgyse az lesz a problémája, hogy 1060 3gb vs 6, hanem 1060 6gb vs 1070 ( : -
hemaka
nagyúr
Kicsit megkésett már a teszt, de aki most akar esetleg ilyen vásárolni, annak érdemes rápillantani.
-
BReal
addikt
Mivel a 1040 a 1050-nél is gyengébb lenne, így a GPU ugyanúgy hamarabb kifogyna az erejéből, mint a VRAM engedné, szóval ott is jogos lenne a felvetésed.
A 1060 3GB elemzős tesztek pedig szépen megmutatják, hogy mi a baj a 3 GB-tal. Bizonyos játékokban alacsonyabb minimum fps-ek, valahol nem engedi beállítani a részletesebb grafikát, valahol magától veszi le a részletességet. Az lehet, hogy valaki 1-2 játékkal játszik, és azokban hibátlanul teszi a dolgát, de ha valaki mindenevő, és sok játékot kipróbál, az bele fog futni ezekbe a dolgokba. Ha valakinek ez nem probléma egy közel 70000 Ft-os VGA-nál, akkor persze, nem gond, de mindenkinek ajánlani...
-
törölt tag
Az a legszörnyűbb, hogy olyanok próbálnak meg véleményt mondani (okoskodni) a 1060 3GB-ról, akiknek soha nem is volt.
Próbáljátok ki, utána beszéljetek. Szánalmas emberek vannak... -
törölt tag
Asus dual az eyik legrosszabb hűtésú kártya azt hiszem egy hőcsővel ???
Szó szerint tragikus megoldás.
A 3 Giga meg már sok esetben 2 éve is kevés volt. -
Tidus
addikt
válasz
Bjørgersson #36 üzenetére
A képek alapján a nyák-ot megcsonkították rendesen.
-
Fred23
nagyúr
Fehérben nem vennék VGA-t. Egyébként nem lenne semmi bajom ezzel a kártyával, egész jónak tűnik.
-
komolyan nem értem ezt a driver dolgot
a Crimson 16.8.2: 2016 augusztus 13-án jelent meg! két hét múlva fél éves lesz...
a GeForce 375.57 2016 október 21-én, 3 hónapos múlt
ez a teszt nem a mai állapotokat tükrözi
-
kondás
tag
Jó kis kártya ez. Bár nem értem miért spórolták le róla a memóriát, még az én 1050Ti- men is 4GB van.
-
spank0309
tag
"a szóban forgó VGA nem világít sehol"
A fenét nem... a táp csatlakozónál van egy durván erős fehér led, ami éjjel nappal világít ha ki nem kapcsolod a tápot. Az elején nagyon idegesített éjszaka mert nagyon erősen világít de már megszoktam, jó kis éjszakai fény.
-
BReal
addikt
-
ribizly
veterán
Jobb később, mint soha.
Mindenesetre jó látni, hogy a játékok nagy része nem igényel többet ettől, hogy játszhatóak legyenek. -
Seirus
tag
Őszintén szólva engem a teszt csak megerősített abban amit eddig is gondoltam.
FHD-ra nagyon jó ár-érték arányú a 1060 3GB.
Az RX470 sajnos még mindig jóval többet eszik, de ha új monitort is vennék akkor tuti azt választanám a freesync miatt (40 körül már van hozzá moncsi, G-sync meg ugye egy vagyon)Ami a konkrét kártyát illeti, bennem még mindig élénken él a strix kártya fülbántó süvítő hűtése terhelés alatt (az msi gaminghez képest) de lehet csak rosszat fogtam ki
Minden esetre én azóta nem kockáztatok -
kekegsm
őstag
válasz
noPublicFG #16 üzenetére
Elhiszem, hogy nektek tetszett ez a kártya, de ajánlanám mindenkinek.
-
Teljesen laikusként, az rx470 konfiguráció fogyasztása miért ennyire sok(k)?
-
Köszi, érdekes teszt! Nem rossz kártya, de a félpasszív üzem nagyon hiányzik róla.
+ A magam részéről inkább vennék RX470-et a 4GB memória, és a jobb DX12 támogatás miatt.
-
kikikirly
senior tag
Szerintem is a Relive drivrrel kellett volna mérni.Mostarna elmondható hogy 480 DX11 alatt is kihívója a 1060-nak. Resident Evil 7--be hozták a konzol kódot, de ott a Titanfall 2 ahol nem használnak semmilyen DX12/konzol Featurt tudomásom szerint.Witcher 3-ba is fej fej mellett vannak pedig Nvidia cím.Fejlett architektrúrának és az utasítás elő betöltésnek azért meg van a maga haszna DX11-nél is.
-
bindike01
aktív tag
Hm. Köszi a tesztet. Úgy látom nem veszek 1050 TI t.
Lesz 1060 -
törölt tag
Érekes lett volna látni melyik program pontosan mennyi VRAM-ot használ és hogyan reagál, amikor elfogy. (Akad vagy csak esik az fps)
-
BReal
addikt
válasz
belaazallat #15 üzenetére
Mert még biztos az előző tesztek eredményeit rakták be, amikor nem volt DX12 mód.
-
Elhiszem, hogy nektek tetszett ez a kártya, de nem ajánlanám senkinek.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Tom Clancy's: The Division játéban kapcsolható a dx12 is, azzal miért nem teszteltetek?
-
törölt tag
Jó teszt, korrekt összehasonlítás, hasonló különbségeket mértem én magam is!
-
BReal
addikt
Az AMD drivert nagy hiba volt nem a Crimson ReLive driverre frissíteni. Átlagolva sehol nem lesz 9% előnye a 1060 6GB-nak a 480 8GB-tal szemben. Divisionben veri a 1060-at, Witcher3-ban behozza, az új játékokkal, pl. Titanfall 2, CoD: IW, Resident Evil, köröket ver a 6GB-os 1060-ra.
-
menpee
aktív tag
Ja, a 10+%, amivel a piros driverek gyorsítottak a Polarisokon, az totál ehanyagolható. Ó, hogy akkor fej fej mellett lenne a Pascal kártyákkal? Elhanyagolható.
Persze kis pénz, kis foci. Tudom, hogy nincs idő és keret mindent újratesztelgetni, viszont internetszerte több tech-oldal megtette a közelmúltban és a kép rengeteget változott a fél évvel ezelőtti állapotokhoz képest.
-
Csapoati
nagyúr
Azt fájlalom csak kicsit, hogy a régebbi kártyák régebbi driverekkel szerepelnek a tesztben. Nem azt mondom, hogy óriási javulás állna be az újabbakkal minden játékban, de érdekes lenne egy ilyen aspektus is.
-
meci77
tag
Köszi a tesztet! Hiánypótló írás!
-
MZperX75
addikt
Akkor az lenne a baj,DX12 AMD,DX11 Nvidia jobb.
jövöre való tekintettel AMD ,jelenben kicsit NVidia.
Egyikkel sem lősz mellé,szerintem .
Kössz a tesztet Doom megint nincs,ja az nem fair.
Jó rossz fogyasztású 470-el van mérve,bár szerintem csak a 1060-lett újra mérve a többit hozzácsapták. -
Tian66
senior tag
Jó kari ez, de 6GBvel jobb.
-
zzola
titán
Ez hiányzott! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest