Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50498 üzenetére
Nem amatorseg, mert a kollega azza ervelt, hogy az RT/DLSS/MFG miatt tobb a vram igeny es nem eleg a 12GB, mintha csak az szamitana.
A valosag meg az, hogy pont a tobb VRAM-os Radeonok nem jovotalloak es hasalnak jobban. Egy 4070 12GB ugyanugy jobban teljesit atlagban RT/DLSS alatt.Erre behaluzta masodjara, hogy az RDNA3-ban nincsenek AI gyorsitok, azert ilyen az RT teljesitmeny...
Erted mirol van szo? En mar irtam neki, hogy vannak AI gyorsitok, arra sem volt kepes, hogy ennek utananezzen, ignorlalta es ma irja ugyanazt, csak masnak.
Es akkor ez nem fanboysag? -
válasz
hahakocka #50495 üzenetére
Szerintem még várj egy gent, 2 év múlva az UDNA még gyorsabb lesz és több AI és ott az Nvidia a kanyarban sem lesz már. Jah és 600 dollár alatt lesz és sokkal sokkal gyorsabb a 9070-nél.
"XTX továbbra se a vram miatt fogy el ott hanem az RT magok hiánya miatt"Ühü, szal nincs RT mag?
Shading Units 6144
TMUs 384
ROPs 192
Compute Units 96
RT Cores 96
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #50492 üzenetére
Amatőrség és szakmaiatlan az összehasonlítas met az XT/XTX a gyenge RT miatt hasal el az 5070 meg a 12 GB VRAM miatt. Pusztán ennyi.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50490 üzenetére
Fizikai fajdalom az, hogy objektiv ervek es cafolatok utan megy a vallvonas es megy a hitterites ugyanazokkal a lozungokkal tovabb. Ez a fanboysag.
(figyeld meg, most majd erre irni fogja, hogy nincs vorosszemuveg, mert neki volt 2-2-2 Nvidia AMD Intel cucca, hogy megegy mantrat emlitsek)Esetleg ha te is ervekkel, szamokkal vitatkoznal, akkor jobb hely lenne a forum.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #50488 üzenetére
Inkabb hagyatkozom komolyabb tesztekre, ahol tudjuk a teszt scenariot es a setupot, es nem cherrypickelnek 1-1 jatekot.
"Indy vagy a Ratchet, Alan Wake 2, Cyberpunk RTvel vagy Avatar, Homeworld 3, de a Hogwarts Legacy is majdnem pl ugye pl. "
Ezeket a Techspot vram tesztbol hoztad, ami egy rtx 4090 vram teszt volt, ezt is elmondtam mar es szepen ignoraltad, most meg mintha mi sem tortent volna, mantrazod tovabb ugyanazt.A linkelt HUB teszt szinten egy 4090 teszt!
-
hahakocka
őstag
válasz
Igen a másik alfórumon most megint szokásos lefanboyozás ment. Egy videómban ahol 5070-9070 ekről beszéltem.
Ebben a mostani helyzetben mondom te akkor mit ajánlanál? Intel B580 at régi procikkal?Amúgy jó kártya lenne ha működne rendesen azokkal is.
Vagy ROP hiányos, égő, előző gennél alig gyorsabb, 2 szer drágább, fekete képernyőt mostanság produkáló, kevesebb vramos (5070) kártyát? Mindenki AMD fanboy lesz ma ha + teszteket adnak ki?S rám mondja hogy fanboy akinek fele-fele CPU elosztása volt és 40-60% os vga....
Az XTX továbbra se a vram miatt fogy el ott hanem az RT magok hiánya miatt, míg az 5070 s sok más RT re amúgy jól képes NV kártya a kevés 12gb ramja miatt, RT 1440p high játékoknál (Avatar. Alan Wake 2, Ratchet, Cyberpunk RT, Homeworld 3, Indiana Jones, Hogwarts is szinte 12gb stb még más gameknél is is necces amúgy).
Ritka volt amúgy hogy előző genről érdeme váltani. Talán 1-2szer mostanság az elmúlt 10-15 évben. Éni s 5700 ról egy 5.5 éves kártyáról váltok. -
válasz
Quadgame94 #50489 üzenetére
Ez pontosan arra való, hogy az elfogultaknak is megmutassam: a szent AMD XTX 24 gigás kártyája ugyanúgy elhal a 12 gigás kártyával együtt abban a tesztben. Mire való a +12 giga ram akkor?
Mit implikálsz azzal, hogy ne hasonlítsunk össze kártyagenerációkat? A 7900XTX kártya tulaja szaladjon, adja el 200k-ért a kártyáját, és vegyen azonnal egy 9070XT-t, mert új gen és Indianában több lesz az FPS a 9070XT-vel? Vagy hogy a 4080 tulaj adja el a kártyáját, és vegyen 9070XT-t, mert az új gen, és az 5080 amúgy is rohadt drága?
Egy kártyaváltásnál fontos szempont, hogy honnan upgradel az ember, és ezért fontos az összehasonlítás a generációk közt.
A 9070XT esetén úgy saccolom 7800XT alatt simán megléphető a váltás, míg az Nvidia tulaj esetén ez inkább a 3070 vagy azalatti szint, ahonnan érdemes lehet a 9070XT-t fontolóra venni. Az egyik két éves, egy generációval előtti AMD, a másik meg már 4 éves Nvidia generáció.
És akkor nem is említettem, hogy a DLSS sokkal jobban támogatott, mint az FSR. Az is szempont.
Nekem pont nem fáj, hogy "szar" az 50 sorozat. A legnagyobb baj, hogy nincs értelmes kártya MSRP áron az esetek 95%-ban és ami jön, az is csak csurran-cseppen.
Ha 400k alatti büdzsével kellene nekem egy gpu csak gaming célra, szintén a 9070XT lenne a választás a kövi 1-2 hónapban, mert úgy néz ki perpillanat, hogy semmi más alternatíva sincs.
(De nem nézek, mert már megvettem, amit kellett)
-
Jacek
veterán
válasz
Ilyenek ezek a Balaton tagadok, fizikai fájdalmat okoz neki ha nincs igaza, elgondolásom nincs milyenek lehetnek a való életben?
-
Quadgame94
őstag
válasz
hahakocka #50488 üzenetére
Nem érted hogy mindenáron védeni kell ezt a céget még ha ennyire nyomorult is az új széria termékei és launch-ja? Fizikai fájdalmat okoz egyeseknek ha bántja valaki a kedvenc cége termékeit. Fanboyságnak is van határa. Védeni egy olyan kártyát aminek 450 dolláros áron kéne jönnie, 16 GB rammal és 5060 néven az az elvakultságnak egy újabb foka.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #50459 üzenetére
És ez miért releváns hogy azok is? Miért hasonlítod egy kifutó, sokkal gyengébb RT-s kártyákhoz? Elhiszem hogy fáj neked, hogy ennyire sz.r lett az 50 sorozat, de azért ne legyél ennyire elfogult pls.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #50486 üzenetére
Ajánlom youtube videók nézését ahol élőben láthatod a szépséges 1% lowokat high very high 1440p n is akár hogy esik be 1-1 gameben 10-12 fps re az adott 12gb os kártya lehet akár AMD is. Továbbra se értem miért jó 12 gb os kártyát venni amikor már pár gameben 1440p-ben se elég DLSS RT kombóval highon..... Indy vagy a Ratchet, Alan Wake 2, Cyberpunk RTvel vagy Avatar, Homeworld 3, de a Hogwarts Legacy is majdnem pl ugye pl. De amúgy amikor meg 7600XT-4060 ti re raknak 16gb-ot, ott meg a 128 bit sávszél fogja vissza az egészet kb felesleges. Ha lenne egy 192 bit 12gb az már más tészta lenne pl.
[link]
S megint csak a HWU csinált erről pl tesztet külön4K ra meg alkalmatlan de olcsóbb áron most fogsz kapni 4K képes 16gb ost amit 1440p-4K highon is szépen használhatsz és most már úgy néz ki RT ben is. 9070-9070xt.
Továbbra se nem hiába nem ajánlják újonnan a 12gb os kártyákat már aki nem fél 1 évre tervez. Ez továbbra se lett megcáfolva vagy a Techspotos vram teszt ahol szintén nem ajánlják a 12 gb osokat. Amúgy Gamer Nexust , Techtesterst Techspotot Daniel Owent és még sok mást- De legjobban átláthatóbb főleg egy átlag user számára grafikon s egyéb ügyileg és talán a legváltozatosabb és legrészletesebb szerintem még mindig a HWU. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #50435 üzenetére
Ezt a multkor is felhoztad, aztan meg lettel cafolva, mert semmi gond nem volt a low1%-al, alsd a CB teszjet linkeltem. Nem tudtad egyszeruen megmondani hol a gond es tereltel.
Ertelmetlen veled vitazni, mert hiaba cafolnak meg az objektiv tenyek, hajtogatod ugyanazt, minta mi sem tortent volna.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #50484 üzenetére
-
-
Jacek
veterán
Ezert titkoljak a keszletet is! Bazi nagy lutri ugy scalperkedni hogy nemntudod a keszletet. NV-nel lonnyu nincs darabszam, nulla, zero... amit megszerzel eladod tuti.
Nade bevasarolsz AMD-bol es van a boltban keszlet
-
hahakocka
őstag
válasz
Shkiz0 #50478 üzenetére
Igen én is ezt hallottam, korábban említettem is (persze kiröhögte egy valaki), hogy 3 szoros a készlet a 9070 XT ből mint az eddigi összes 5000 es Nvidia kártyából együtt. Azt majd kiderül hamarosan.
Remélhetőleg emiatt olcsóbb is lesz nem scalper szintű árakkal indul. -
válasz
deathcrow42 #50459 üzenetére
Csak van egy apró különbség, a 7900XTX egy Dec 13, 2022 megjelent kártya ami eleve akkor 1 generációnyi hátrányban volt az akkori NV kártyákkal, azóta meg eltelt egy kis idő, és most az új 5070 kb nulla előrelépést hozott, egyedül a MFG amivel többet tud nyújtani ha kivesszük az egyenletből az 5090-et.
-
válasz
gainwardgs #50410 üzenetére
Lesz készlet nyugi, súgtak nekem ma, de ennél többet most nem lehet még mondanom
Pontos számokat nem tudok, de nem 1-2 darab lesz mint NV-ből a startkor.
-
4264adam
veterán
válasz
deathcrow42 #50475 üzenetére
Ha valóban javítottak 10%-ot RT-n akkor lehet megy vissza a Prime 5070Ti és jön az AMD.
Igaz nehéz megmondani nekem mert 2 cím fut : Cyberpunk 2077 és Fallout 4 utóbbi jelen állásban 500mod-al -
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42 #50475 üzenetére
Ha azzal is gond lesz, akkor eladom a gépem maradékát és veszek egy konzolt
-
válasz
Sontir Fel #50474 üzenetére
Nem csodálom, sokan elcsábulhatnak erre. De mondjuk a Márc 11-12 az pont jó, van egy heted meglátni, ha esetleg van valami gikszer a 9070XT-vel is
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42 #50468 üzenetére
Elvileg március 11-12 magasságában érkezik az 5080asom. Ha gond lesz és valamiért nem érkezik... És 9079xt van készleten, akkor mondom is vissza és rendelek egy piros kártyát
-
huskydog17
addikt
válasz
Így van, itt az AMD most nem hibázhat, ha ezt a katasztrofális gen váltást nem használják ki, akkor már soha nem fognak piacot szerezni, ugyanis rendkívül valószínűtlen, hogy az NV a jövőben újra ilyen nagy baklövést kövessen el és ismét ekkora helyzetbe hozza a pirosakat. Könnyen lehet, hogy ez az AMD utolsó nagy esélye.
#50470 omfgk: Eddig mindegyik Blackwell SKU-t érintette, szerintem az 5070 sem lesz kivétel.
-
-
-
omfgk
veterán
válasz
huskydog17 #50466 üzenetére
Az lesz a hab a tortán, ha ebből is lesz ROP problémás darab...
-
canadaa
tag
válasz
AMD majd nem 5 perc alatt, hanem 15 perc alatt fogy ki.
-
válasz
huskydog17 #50466 üzenetére
AMD-nek ez most nagy win = nincs stock, azaz nincs ellenfél sem kb az árszintjén. Még potenciális 5080 tulajokat is bevonzhat.
-
canadaa
tag
válasz
deathcrow42 #50465 üzenetére
Ezért írtam, hogy nem szép torzítani. IJ nem hiába nincs legtöbb tesztben benne.
-
huskydog17
addikt
RTX 5070 Founders Edition nem lesz kapható holnap, majd később érkezik
"GeForce RTX 5070 Founders Edition erst „später im März" - CB
"The RTX 5070 Founders Edition will be available later in March." - Andreas Schilling
Úgy tűnik egyik Blackwell launch sem akar összejönni.
-
válasz
canadaa #50463 üzenetére
Igen, és ennek a statnak annyi értelme is van. Folyamatosan ezt veszik elő. A kőkemény 3-4%-nak, amely 4K felbontásban játszik (Steam survey szerint)… vajon abból hánynak 4070 szintű gpu-ja van, vagy neadjisten esetleg inkább egy 3090-4070 Ti Super/4080/4090 szint és afelett (akár 7900XT/XTX is)
Amúgy példának jó, hogy itt kifut a 12 giga ramból, de mint ilyent szent grálként körbemutogatni, vicces.
De megértem, ha valakinek 7900XTX-el élmény a 28 fps játékélmény mert csakazértis RT
-
huskydog17
addikt
válasz
deathcrow42 #50461 üzenetére
Ha csak azzal lenne gond, de sajnos sok más szempontból is problémás ez a generáció.
#50462 4264adam: Igen, sajnos a driver is most nagyon el lettek kapkodva, nagyon sok a probléma, szokatlan rossz ebből a szempontból is a generáció, viszont én nagyon erősen kétlem, hogy később bármit javulni fog a sebesség.
-
canadaa
tag
válasz
deathcrow42 #50450 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
huskydog17 #50460 üzenetére
Tele van az 572 driver banch bugokkal, idővel majd az 5070-et felhozzák a 4070 Super szint felé.
-
válasz
huskydog17 #50460 üzenetére
A rakrárkészlet az tényleg a valaha legrosszabb.
-
huskydog17
addikt
"Ami poén hogy sugárkövetésben kikap 1-2 % kal a 4070 supertől. Komolyan mi ez?
"
Sajnos több játékban is van regression a 4070 Super-hez képest, azaz azoknál az Ada gyorsabb, a DF az F1 24-ben és Avatar-ban mért ilyeneket. (Utóbbit Igor mérése is megerősíti.)
Valószínűleg a 4070S a több számolóegység (CUDA mag) miatt lehet gyorsabb, ezeknél a játékoknak valszeg nem kell nagy sávszélesség, ezért az 5070-es magasabb sávszélessége itt semmit nem ér, viszont a kevesebb számolóegység megbosszulta magát.
Ez az 5070-es a 4070S újrakiadása 30 Wattal magasabb fogyasztással és MFG támogatással és kész, ennyi, sebesség átlagban ugyanaz. 50 dolcsi csökkentés az MSRP-nél önmagában édeskevés.
Sajnos ez az 5070, ahogy a teljes Blackwell széria is, nagyon pocsék generációváltás lett, az NV egyik legrosszabb generációváltása. -
válasz
Heroes fan #50458 üzenetére
Ahogy a 7900XTX és az XT is
(Csak ismétlem magam)
-
Heroes fan
őstag
5070 is befürdött a pc guru cikke alapján. Árúlják 450-ért itthon XDXD
Jó videósunk letesztelte, és az indiana jones-nál elvérzett mint a huzat.
-
Jacek
veterán
Nemnosmlesz Founders launchkor, nulla darab.
Csak a tesztelok kaptak.
[link] -
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #50455 üzenetére
Teljes nyugalommal megveheted. 5090-et is.
Nekem aztan tok 8
Volt nekem is par jo volt. -
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #50452 üzenetére
Mint a multkor amikor linkelgettel ott ezerrel aztan linkeltem parat, azota nem lattunk
Attol ez meg gatya nagyon, mi a fac ez a beallitas?
-
Komplikato
veterán
Láttam olyan tesztet linkelve, ahol az Indy játékban 1440p quality DLSS-el kemény 7-13 fps volt az RTX5070, mert NEM volt elég a 12GB Vram a DLSS-hez. Csak forrás nem volt rajta, nem tudja valaki melyik populáris tesztsorban volt benne?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
vram köll a vörösnépnek xD amd topik állandóan ettől izzik vram az milyen jó futurisztikus az jövő álló
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Kifut a VRAM-ból, tudod 12 giga..
-
válasz
BerserkGuts #50449 üzenetére
Vicces itt azért az XTX teljesítménye is, 24GB ram huhh
És a 7900XT ár-érték bajnokról se feledkezzünk meg a 20GB ramjával
-
BerserkGuts
addikt
válasz
gejala #50448 üzenetére
mfg-t nem vetted bele jensen szerint 4090-en nem kapcsolod be az fg-t se és úgy a 4x-es lesz a jobb csak mennyire realisztikus szituáció
de másik probléma hogy itt az se segítene:
még jó hogy egyből egy 4090-et realizáltam vásárlásra/ (cserére 4070ti-helyett) amint megláttam ezt a maszlagot mi fog jönni 4k-ra csoda fake framekkel
meg kimatekoltam nem sok jót hoz most az új gen 5070ti-től nem várhatok olyan csodát mint amit leművelt a 3000-es szériával az előző 4070ti=3090 -
b.
félisten
-
b.
félisten
válasz
Quadgame94 #50407 üzenetére
Ez inkább 4070 Ti..
A 4070 Ti superre gondolsz szerintem. attól bőven elmarad sajnos... A 13 % Oc azért bíztató, ,de ez úgy nem túl erős kártya.
Nem vagyok lenyűgözve 600+ Euroért, esetleg a Turingról elmegy kategória,de nem értem ez mire volt jó.
A 9070 is ilyesmit nyújt állítólag, igaz ott lesz + 4 GB vram de az sem lesz jó deal szerintem.Ami poén hogy sugárkövetésben kikap 1-2 % kal a 4070 supertől. Komolyan mi ez?
-
BerserkGuts
addikt
ez a trükk amint lesz elérhető amd kártya majd meglátod hirtelen lesz mindenhol az nv kártya is most b+ még 4070 sincsen hirtelen a zöldmanóba elparologtak biztos mi 3hónapja a zöld manő dugig volt tömve ezek tuti össze játszanak csak beszopták mert túl nagy volt a készlet máshol maradt bőven
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42 #50436 üzenetére
Igazabol az egy 5060-as csak valamit osszekevertek a gyarban mikozben pakoltak el a dobozokba, $499-ert neg sok az 5060-ert
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #50439 üzenetére
Igen neztem is, reg volt ilyen hogy 13%.
Az XT-nelntuti de a 9070 meglephet minket OC-ban mert az eleg ergya alapbol. -
-
Jacek
veterán
válasz
gainwardgs #50432 üzenetére
Nem tudom mit lehet vele kezdeni hogy mar a boltok scalperkednek.
Bazi nagy keszlettel azt meg nem vallaljak hogy elore lefoglaljak, ezutan meg kuzdenek mint malac a jegen.
Most talan tenyleg probalkozik nagxobb indulo keszlettel a RedTeam de szkeptikus vagyok en is -
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #50436 üzenetére
Nagy joindulattal
-
5070 így 499 körül kéne kerüljön, szerintem. Egy rehashed 4070 super, ahogy látom.
-
hahakocka
őstag
válasz
Hegyikecske #50433 üzenetére
Azért egy 4080 al is tudsz 4K zni vagy egy 9070xt vel majd az előtesztek alapján. De ezzel nem fogsz.
Emellett most láthattad állítólag (AMD szerint persze) utolérte RT ben is 2% ra a 5070 Ti t a vele azonos kateg. 9070xt elvileg , szóval fejlődtek azért. Holnap kiderül pontosan mennyire. -
Hegyikecske
csendes tag
Beszéltek itt 4k rt-ről hogy az nvidián mit tud, kb az 5090 , 4090 és talán 5080-on kívül mind mind karcsú oda. Aki 4k-ban akar játszani az nem nagyon fogja bekapcsolni ha sok fps-t szeretne. Innen fogva az amd kártyájának az rt nélküli teljesítménye számít, és az szerintem nem olyan rossz. Várni kell kb még 2 generációt hogy értelmezhető sebesség legyen 4k rt-ben megfizethető árú kártyán is.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #50424 üzenetére
Pont hogy 1440p t írtam példaként utána Indyvel, de nem én mondtam mások írták hogy megdöglik a kártya mert elfogy a vramja 4K ba MFG-vel. Mert MFG meg a RT is eszi a +ba vramot ha be van kapcsolva. FPS eket ott nem láttam csak százalékokat amit kiraktál mondjuk. 1440p n is tehát necces néha Indy és társai.
De amúgy az MFG nagyon rossz átlag ezt írják a felhasználói sajnos.
Továbbra is egy RT magos dolgoz írsz vs egy RT mag OFF al almát almával.Ez nem vram ügy. 4K natívot látod majd 9070 és 9070 XT n míg ezen nem fogod és láthatod hogy 1440p-n Indybe se elég már pl a 12gb ram very high RT vel . Rakd ki még százszor attól még nem lesz igaz.
Azért egy 4080 al is tudsz 4K zni vagy egy 9070xt vel majd az előtesztek alapján. De ezzel nem fogsz.
Lehet túl lesz árazva kérdés annyival e mint a 5000 esek, nem hinném.
Scalper ár meg más kateg.
De mondom ott írták a Gamer Nexus és HWU és társai hogy belső forrásból azt hallották hogy 3 szoros a 9070 XT készlet csak mint a teljes 5000 széria 5070 simát beleértve. Csak nem fognak akkor 550e ért adni így eleinte legalábbisAzt ha elfogy közbe akkor más a helyzet ott is gondolom,....
-
Terek
tag
Na.Az 5070 ottvan a szeren
Nagyon jóindulattal 4070 super.Mindezt jóval drágábban.Le a kalappal az nv előtt,gratula nekik.Mehet is rá az "évtized vétele" plecsni
-
Jacek
veterán
válasz
Jelen pillanatban nehez alulmulni az NV-et elore hirdeti a sved nagy bolt hogy 1 darab 5070-et semnl kaptak
Na ennyi minimum lesz.
De az is biztos hogy most nem ok adtak ki egyik kartyajukat ujraja csak 40%-al dragabb lesz
-
Jacek
veterán
Erdekes nekem 630w sem volt problemam a csatlakozoval, biztos tudok dugni
Nem hogy 350w-nal. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #50423 üzenetére
"7900XTX a nem létező RT magok miatt fogy el RT alatt"
A 7900XTX-ben vannak AI gyorsitok, mirol beszelsz? Mikozben a 7900XTX 4080 szintu kartya, tehat hol a 24GB vram elonye?Sorra jonnek a logikai bukfencek es nem jon ki a matek.
Nezzuk a 4K RT HUB tesztet, nehogy azt mondd mast nem nezunk:
Hol latod, hogy nem eleg, illetve hol a Radeonok jovotallosaga a tobb vram miatt? -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50421 üzenetére
Nem tudom milyen amatorsegrol beszelsz, azt allitotta, hogy DLSS/RT/MFG-nel keves lesz a 12GB, mikozben pont ott a bizonyitek, hogy a vram nem minden.
Csupan kerdeztem tole, hogy ezt pontosan hol latja, mire alapozza?
Aztan attert a 4K RT-re, ahol szinten nem jon ki a matek. -
hahakocka
őstag
válasz
gainwardgs #50422 üzenetére
Hát igen az meg a Asrock Taichi nem is veszem meg azokat
ennyire nem vagyok elvakult de sajnos elég sokan mondták már jaj ugrok a NITRO+ ra szerintem nem tudják hogy 12 es. Már kinéztem az az 5 öt ami nem oly nagy és 2*8 PIN es.
Buster:
[link]
Itt láthatod pl Indiana Jones 1440p nem is ultra hanem high-very high Full RT máris sehol az 5070 mert elfogy a vram. 7900XTX a nem létező RT magok miatt fogy el RT alatt jól tudod nem a vram miatt..... S így lesz egál 5070 e téren ott. Amúgy az is NV RT tech demo. De mindkét játék amúgy jó game érdemes legalább egyszer kitolni! -
Quadgame94
őstag
válasz
Busterftw #50412 üzenetére
Hogyan hasonlíthatsz össze két teljesen más architektúrájú kártyát, ami köztudottan sokkal lassabb RT-ben? Ez milyen amatőrség már?
TPU: Alan Wake II - 1440p Raszter
4070 Ti 110% 79 FPS
5070 100% 72 FPSTPU: Alan Wake II - 1440p - RT+PT DLSS + FRAME GEN
4070 Ti 126% 71 FPS
5070 100% 56 FPSHm... miért nő meg a teljesítmény differencia RT+PT DLSS + FRAME GEN alatt, miközben Raszter esetén sokkal kisebb a diferencia? Csak nem VRAM hiány?
Almát almával hasonlíts össze.
-
hahakocka
őstag
válasz
Komplikato #50414 üzenetére
Majd holnap úgyis látod a 9000 es teszteken.
Bár most egymás utáni napon kétszer tesztelnek jó kis + munkát alkotott a két gyártó nekikBár gondolom már előre letesztelik 1 héttel talán? Csak hát ugye nem szabad idő előtt kiadni.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #50416 üzenetére
RT vel írták és abban jobb lesz a 9070 most lehet
vicces mód. Mert ott már kifogy a 12gb vram. 1% low ban főleg. De amúgy elég siralmas a natívja is itt is 5070 nek. Ez egy drágásított 4070 super ahogy mondtuk előre rég! De miért mindig csak ezt a tesztelő oldalt rakod be fétised? Én beraktam 4 et. De Techtesters t is ha lesz.
Menj át a másik alfórumra ott linkelték és rakta be képeket -
hahakocka
őstag
válasz
gainwardgs #50415 üzenetére
[link]
Hardware Unboxed: retailers got more stock of just the 9070 XT than the entire RTX 50 series combined (including the 5070)
1 napos -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #50413 üzenetére
Van a tesztben mas jatek is, tessek, potoltam a Hogwartsot az elozo hozzaszolasban,
azt szereted emliteni.
De nezzuk a 4K RT-t, mutatsd meg az "ellenkezojet", hol latod?
Megint arrol van szo, hogy elolvastad a tesztek cimjeit es hitteritesz, meg se nezted a teszteket, mielott irnal egy objektiv velemenyt. -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #50412 üzenetére
Pont nemrég linkelték ennek ellenkezőjét máshol igaz 4K ra míg 9070 esekkel vígan ment a 4K a gamekben mindegyikkel az előzetes teszteken. Ezzel hol fogsz átlag 4K zni?
Alan Wake 2 meg full NV RT demo nem releváns.
30 fps azért nem sok natívba itt se. 60 hz es monitorra se. Framegent meg írták mondták most a videókban nem a 5070 re találták kiA kép hát hogy is mondjam nem lesz teljes
ha érted a célzást.
Natívba 7900xt jobb is. -
hahakocka
őstag
válasz
De nem 12 400e ért kb
meg nem 550e ért lesz a másik se az tuti. Főleg, hogy tegnapi hír hogy elvileg 3-4 szeres készlete van AMD nek most vs 5000 es kártyák. Szerintem ezért csúsztattak. Csak ha nagyon venni fogják lehet mire én venném júniusra meg készlethiány lesz
. Gépigény.hu-n pcforumon, itt is és sok külföldi oldalon írják most hogy első AMD kártyájukat fogják venni. Kollegáim már 2 éve majdnem megtették ezt. S akkor is jól döntöttek a 200e ft os akkori 6800 al vs 3070.
20gb amúgy lehetett volna bőven 9070 en is vagy 24 akár 16 helyett ha már 7900XT-XTX -en annyi volt. -
Jacek
veterán
Na de neked orom es bodogsag, neked mar van olyanod
csak a v1 verzio
-
Devid_81
félisten
Nah az 5070 hozza az elvartat, sztem teljesen korrekt VGA annak aki soha tobbet nem akar Nvidiat venni
-
Quadgame94
őstag
Szóval teljes mértékben igazam volt, amikor azt írtam hetekkel korábban, hogy a 5070 egy 4070 Super. Persze voltak akik álmodoztak és 4070 Ti-t vártak stb.
Ki fogja először a védelmébe venni ezt a kupac... kártyát?
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #50405 üzenetére
Durva címek továbbra is. Oh folytatódik a hater vonat? Gondolom kapja majd megint a kommentelős youtube-os s egyéb haterkedéseket mint a legutóbbi videója kapcsán. Persze oktalanul.
Sokan mondják, hogy ezt a negatív cunamit már direkt csinálja NV mert így olcsóbban veszi vissza a részvényeit -
TESCO-Zsömle
titán
-
hahakocka
őstag
válasz
4264adam #50403 üzenetére
Miről beszélsz nincs is ilyen MFG alatt nem lehet!
Nem tudtad? Hisz 12GB mindenre elég hányszor írták már meg. Indítod itt el a flame-et!
Komolyra fordítva a szót, ami előre látszódott kb az MFG is max a drágább kártyák ficsőrje lesz igazából, de ott is lesz azért LAG s egyebek néha. -
hahakocka
őstag
[link]
Worst 70 Series Ever, GeForce RTX 5070 Review
HWU[link]
Nvidia asked for this... RTX 5070 vs RTX 4090- The Ultimate Comparison!!!
Daniel Owen RT-ben DLSS el is nyüstölte[link]
RTX 5070 Review: Is Nvidia Even Trying?Kicsit később tudom végignézni őket de na nem izgalomgerjesztőek a címek az első infók
De valahogy nem csodálkoztam
az 5070Ti is jobb választás talán ennél szóval.
A 9070 - 9070XT meg a VALÓS áraiktól függ hogy mennyire jó választás.Hát igen mondtam is annó hogy 4070 super lesz itt ott talán és RT ben akkor az is lett. Gázos lesz ha RT ben akár picit jobb lesz a 9070 sima. Amire most van esély ha majdnem hozza a 5070Ti-t a 9070XT. S hát a 12gb ram is elég rossz ötlet volt. Bezzeg a 5060Ti re elvileg lesz 16gb -os is.
A sima 5060 és 9060 viszont elvileg 8gb os lesz ami hát elég DOA ma már. Még FHD re is.
Kérdés milyen áruk lesz. 5060 8gb al 200-250e ért maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W