- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- LG LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Rengeteg, csak mondom, nincs ertelme errol veled beszleni mertt szerinted az AA nelkuli pixel crawl es pixel villgas a grafikai kepminoseg csucsa.
"180PPi alatt ne csodálkozz"
Ha esetleg elfelejtetted volna igy par hozzaszolas alatt hogy mirol beszelunk:
A DLSS-nek szintén nem látják értelmét 1080p felbontáson, és ebből kifolyólag elbagatelizálják azt az óriási előnyt, amit képvisel."
Mért, van értelme?
Ha nem talalod a hsz-t akkor belinkelhetem neked

-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Amit linkeltél ott nem olvadt meg a csatlakozó, a többi az általad költött pánikkeltés egyelőre, ha lesz egy vagy több eset biztos hogy címlapon lesz mindenhol.
Ami megolvadt az a régi verzió volt ennyi a tény és ami biztos egyelőre. -
X2N
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Milyen effekt, nincsen semmiféle effekt ami ne működne normálisan ugyanúgy.
KRoy19-Mert nem mindegy a monitor se, 180PPi alatt ne csodálkozz. RDR 2-t én nem próbáltam. De a Control CP2077, TLOU-ban fényévekkel volt jobba kép kikapcsolt TAA-val, semmi szellemképesedés, részletes lett a kép, és ezt ne keverjük össze azzal hogy a DLSS-túltolja az élesítést... -
Alogonomus
őstag
De amit linkeltem az az 5090 Suprim mellé csomagolt új MSI kábel volt, ami alapból is 70 fokosra melegedett, tuning esetén pedig 80 fokosra. A kínai kábelolvadós esetnél használt típus talán régi 12 vhpwr csatlakozó volt, de az új "sárga" 12V-2x6 "csúcsverziós" kábelnek a műanyag burkolata szakszerű beszerelés esetén is égető szintig felmelegszik, csak az remélhetőleg már nem gyullad meg.
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94
üzenetére
A 999USD MSRP az USA-ban netto, az 1169EUR DE-ben pedig brutto.
-
Sundesz
addikt
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Azok a 4080 Superek is is vannak a Hardveraprón.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Amerikában 999 Dollár az MSRP de az nem is nettó. Németországban pl 1169 EUR, asszem svédben pedig 1229. Itthon annál is több. De igazából ez a "többlet" ami el tud párologni a hónapok során. Van az egészben rugalmasság... de most az elején még semmi.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem, ezekhez már 12V-2x6 van amik leolvadtak a táphoz kapott vagy a 4090 ből megmaradt 12 vhpwr csatlakozó. Írják is, hogy bíznak abban hogy az új csatival nem lesz gond.
Szerk , Azóta már ezt le is írták, 4090 ből. : [link]
-
S_x96x_S
addikt
"RTX 5090 cable melting claim debunked — Investigation points at prior RTX 4090 FE cabling usage"
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rtx-5090-cable-melting-claim-debunked-investigation-points-at-prior-rtx-4090-fe-cabling-usage
- A probléma egy korábbi RTX 4090 FE mintánál jelentkezett, ahol a régi, hibás 12VHPWR csatlakozó miatt égési nyomok láthatók voltak.
- A PCIe 5.0 instabilitást még vizsgálják. -
Raymond
titán
Tehat te AA nelul jatszod azokat a jatekokat ahol a motorban minimum TAA kell hogy egyaltalan mukodjon egy csomo effekt es ahol a zome shadernel TAA nelkul csak egy pixelhalmaz a specular highlights es igy tovabb? Gratulalok es elvezd nyugodtan, csak igy sok ertelme nincs annak hogy kepminosegrol szolo diskurakat indits vagy azokban reszt vegyel.
-
KRoy19
őstag
Ezzel az a baj, hogy ma már minden játékot a TAA-ra optimalizálnak, szóval ha kikapcsolod a TAA-t, akkor valóban éles a kép, csak olyan durva aliasing lesz, hogy kifűrészeli a szemed. Továbbá lesz egy csomó anomália, mert minden a TAA köré van építve.
Ez a az egész TAA módszer egy rákos elváltozás a játékipar szervezetében. Undorító foshalmaz az egész technológia úgy, ahogy van. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem is értem miért használnak régi tápcsatit amúgy, mikor ott az új 12V-2x6 az összes 5090 mellé csomagolva.
-
FLATRONW
őstag
A HUB jó teszteket csinál, de VGA fronton látványosan AMD pártiak.
Az RT-nek nem sok értelmét látják már a közép kategóriában sem.
A DLSS-nek szintén nem látják értelmét 1080p felbontáson, és ebből kifolyólag elbagatelizálják azt az óriási előnyt, amit képvisel.
Érdekességképpen az FSR 1 idején az volt a nézőpontjuk, hogy milyen jó az minden régi kartyatulajdonosnak, hogy a gyenge vasukon 720p-re fogják tudni skálázni a játékokat.
Arról nem is beszélve, hogy képesek voltak arról szavazást indítani, hogy minden kártyát FSR-ral teszteljenek, akkor is ha elérhető a DLSS is.
Rendesen látni rajtuk, hogy zavarja őket, ha valami jót kell mondani az NV-ről.
Ettől függetlenül a tesztek nagyjából rendben vannak. -
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Na pedig inkább az alapból is 70 fokra melegedő tápcsatlakozó kapcsán voltak aggodalmaskodó hangok.
-
Devid_81
félisten
Orulok, hogy nincs mar penzem Beta teszterkedni senkinek sem

-
S_x96x_S
addikt
válasz
adr0001
üzenetére
> Ez így majdnem paper launch, de megvan az oka.
Trump Vám-tervei miatt minden összegubancolódott
és sok launch előrébb lett hozva - még ha félkész állapotban is volt.
Sajnos Jensen-nek se sikerült lebeszélni Trump-ot.
Úgyhogy minden GPU ára meg fog emelkedni.
Akinek sikerült megvenni (az USA_ban) - relative olcsóbban - az szerencsés."Az Nvidia vezérével tárgyalt Donald Trump"
"Péntek délután Trump „nagyszerű úriembernek” nevezte az Nvidia vezérét,
és hozzátette, hogy
az USA vámokat vet ki a számítógépes chipekre."
"Az Nvidia közleménye szerint "nagyra értékelték a lehetőséget, hogy találkozhattak Trump elnökkel, és megvitathatták a félvezetőkre, és a mesterséges intelligenciára vonatkozó politikáját".
DeepSeek: " Az amerikai hatóságok most azt vizsgálják, hogyan juthatott hozzá a DeepSeek a szükséges chipekhez. A figyelem részben Szingapúrra irányul, amely az Nvidia bevételeinek több mint ötödét adja."
-----------
Trump Tariffs Have Now Come Into Effect; GPUs & Consumer Tech Prices Might Soar Massively
https://wccftech.com/trump-tariffs-have-now-come-into-effect/ -
Raymond
titán
válasz
Hellwhatever
üzenetére
A 4060Ti 16GB tavaly osszel lement 409EUR-ig akcioban, ugy voltam vele majd ha komolyabban 400 ala megy lehet veszek egyet a masik LLM gepbe de a vege az lett hogy mostanra 507EUR-nal kezdodnek
-
adr0001
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ez így majdnem paper launch, de megvan az oka. Egy azonos die méretű AI gyorsító 20000$+.
1.5k$/Unit < 20k$/Unit
Egyszerű a matek. Bizonyos igények prioritást élveznek. -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Az MSRP itthon is $999. Simán csak túl vannak árazva.
Belépő AIB RTX 4080 Superek Alzánál pl. elég sokáig voltak 450 000 majd ahogy erősödött a dollár 465 000 magasságában aki nagyon akart hónapokon keresztül tudott venni. Ez nagyjából $1150 - $1200 átváltva. Érdekes módon az RTX 5080 startjával eltűnt mind.
$1300 fölött az 5080 nem hogy nem bődületesen magas hanem egyenesen lehúzás kategória. Az újdonságon kívül semmi nem indokol $250 - $300 felárat a 4080 árszintjéhez képest.
-
4264adam
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Amazonon most volt 1450€-ért RTX5080. A "volt" kicsit optimista szó.
30-40mp alatt elfogyott 11db, tehát futnak a vásárló botok most is
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Elso korben voltak olcso kartyak ezek nem nagyon lesznek mar.
Februar kozepen lesz uj keszlet. -
Quadgame94
őstag
Kijelenthető hogy az 5080-as kártyákat 90+ százalékban mind scalperekhez kerültek? Látok fent jó sokat és ez csak a magyar piac
580-tól indul. Nevetséges. 420 környékén van fent 4080 is sok és garanciával.A bökkenő, hogy nincs boltban, és nem is lesz készlet egy jó pár hétig. 1400-1500 EUR ár itthon forintban annyira nem is bödületesen magas, tekintve, hogy az MSRP itthon kb 1250 EUR.
Ezek alapján az 5070 Ti 950 EUR lesz kb. ami 400 ezer lesz. Na ezen a scalperek sem tudnak majd nagyon mit keresni már.
Az 5070 pedig 320-330K lesz, miközben van fent 4070 Ti kevesebbért...
Tényleg ilyen generáció váltásra gondoltunk?
-
adr0001
aktív tag
A példáim csak annak szóltak hogy a technológiák amikre hivatkoztál azok távolról sem az nV innovációi.
RTX kártyám van, próbáld megérteni hogy semmi bajom nincs vele. Ugyanolyan örömmel használom mint Te a Tiédet.
Megalapozott fenntartásaim a gyártó céggel kapcsolatosan? Igen, és averzió. Annak nevezném. Radikális.
-
Alogonomus
őstag
HUB kapcsán inkább azt lehet kijelenteni, hogy a két tesztelő határozottan máshogy áll hozzá az Nvidia kártyáihoz, illetve az Nvidia egész személyiségéhez.
Steve az olyan játékokat szereti, amikben magas képminőség mellett magas a képkockaszám is, és komoly RT mellett a fluidnak érezhető 144+ fps nem igazán érhető el. Ezért Steve az RT nélküli játékokat szereti, amikhez pedig az AMD határozottan jobb opció. Ezért az AMD-t preferálja, és csak a "kötelező" mértékig foglalkozik az RT eredményekkel.
Ezen felül pedig nyilván örökre befolyásolni fogja az értékeléseit az, hogy az Nvidia megpróbálta gazdaságilag tönkretenni.Tim viszont a lassabb ritmusú "sztoris" játékokat szereti, amik között eleve jelentős mértékben vannak RT-s címek, mert az átlagosan 60 fps mellett már nem annyira elképzelhetetlen a komolyabb RT/PT alkalmazása, ha az olyan játékok lassabb képernyőmozgására építve egy közepesen agresszív felskálázás és framegen is bevethető a képminőség és játékélmény elfogadható mértéken belül maradó csorbulásár bevállalva. Tim szereti az RT-t, ezért a HUB csatornán belül is az RT képesség aktív támogatója, így pedig az Nvidia is közelebb áll a szívéhez.
A közös szerepléseik alkalmával is megfigyelhető, hogy Tim általában próbálja tompítani Steve Nvidia-val kapcsolatos kritikáinak az élét.
Steve és Tim eltérő szempontok alapján mondanak véleményt, és pont ezért érnek többet az értékeléseik, mint egy Linus Tech Tips, Digital Foundry, JayzTwoCents, Gamers Nexus, vagy akár Daniel Owen véleménye. -
válasz
adr0001
üzenetére
Én figyelmesen elolvasom amit írsz ,csak össze vissza förcsögve, és dühöngve hordasz mindent és pont ezért a lényege veszik el annak amit mondani akarsz, az igazságtartalma ,a lényege.
Támadólag kommunikálsz mert azt gondolod ezzel félreérthetetlenül igazad lesz
Nem én beszélek buborékból kettönk közül hanem pont te ,egyoldalúan, csak a szart látod és amúgy van igazság abban amit írsz, nem is kevés..
Én objektívan közelítem meg dolgokat és megértem hogy csalódott vagy.A felsorolt példáid és játékmotorok érintőlegesen kapcsolódnak egy hardver gyártóhoz úgy mellesleg te magad sem tudod mit akarsz ezzel valójában közölni vagy hogy ebből azt gondolod bármi is újdoság a számomra?

Segítek, nem.Mi köze ennek ahhoz hogy kiadtak egy 5000 szériát ami 13 -20 % előrelpést hozott? mi ebben az inkorrekt?
Lehet így is gondolkodni. Én meg el tudom dönteni hogy nekem kell valami vagy nem kell.Ez a tesztkártyára hajtok,de te megveszed magadnak, különösen vicces megjegyzés volt. Mi a francról beszélsz? Ezt a baromságot te komolyan gondoltad és leírtad? Ember nem egy 5 éves 3080 lenne a gépembe ha nem becsülném meg azt amiért megdolgozok és megveszem.
Tehát eddig hogy adott megfelelő előrelépést az Nvidia addig azért elnézted a szarságaikat most meg nem, innentől egy szar szemét cég.
Na ez a vicces.
Tudod ennél többre becsülöm azt a véleményt, aki legalább egy AMD kártyával a gépében papol erről nekem, és az elveiről, lásd Quadgame94. -
adr0001
aktív tag
A Remedy az északi istenek lakhelye.
Btw. Temporal upscalert talán pont ők raktak be játékba elsőként, a Quantum Break és az azt hajtó Nortlight Engine már két évvel a DLSS megjelenése előtt szállította ugyanazt. Funkciójában, minőségében megegyezőt. Sőt, az FSR mind a mai napig csak kullog utána minőségben (!)
Path tracing érdekel 2017-ből?
Vagy Ray Tracing 2011-ből?Ó, a Crytek, akik 500000 tesszelált poligonból csinálnak járdaszegélyt? Vagy akik lefeküdtek a Microsoftnak, és tiltották a very high beállítást bekapcsolását abban az esetben ha nem Vistán fut a játékuk? Inkorrektségből ők is már letettek pár emlékezetes dolgot az asztalra.
Ha figyelmesen elolvasod a kritikus hangvételű fröcsögéseimet, akkor a hasonlóan inkorrekt húzásai miatt ekéztem az nV-t, még csak nem is érzelmi alapon. Engem nem zavar ha a buborékodból kitekintve szerinted Ők az innováció királyai, de a valóságot szabadjon már leírni. Én nem ingyen tesztkártyára hajtok. Fizetek érte....
-
válasz
Devid_81
üzenetére
HUB egy jó oldal én is kedvelem őket.Mindíg megnézem a videóikat és bírom a stílusukat
Még támogattam is őket anyagilag,de nem tartom őket érzelmileg elfogulatlannak.
Amit nem szeretek hogy nem világosan közlik a beállításaikat a játékoknál, szemben mondjuk Computerbase tesztjeivel. RT nél például sokszor kerülik a max beállítást még erős kártyáknál is, szerintem nem véletlenül.
Számomra CB és Wolfgang marad a csúcs és etalon.Az tény, hogy volt köztük ellentét, főleg az RT tesztek kihagyása volt az Nvidia részére nehezményes, amikor nem akartak nekik kártyát adni.
Ez részemről is so-so mindkét cég részéről, a Hu is ha annyira fejlődik egy külön táblázatba betehette volna az RT méréseket ahogy teszi sok oldal ,lásd CB is, meg Nvidia lépése is kérdéses volt, ez egyértelmű,de biztos, hogy nem felhőtlen a viszonyuk.
Anno azért az kiütötte nálam a biztosítékot mikor a COD eredményeket duplán vették, már nem emlékszem melyik tesztnél, mert az Nvidia RT szponzorált cím elferdítette szerintük a végeredményeket (Megkeresem majd már nem tudom mikor volt Vs be beszéltünk is róla anno.)Az 5080 olyan amilyen, mindenkinek magának kell megítélni. Nekem a 3080 ról érdemi előrelépés lenne az biztos, örülök hogy ugyan azon pénzért miért a 4080 jött volna most egy kicsit gyorsabb és modernebb kártyára válthatnék. Az 5070 Ti super szerintem jó döntés lehet nekem, de Ada esetén 4070 Ti superről sem váltanék rá, így megértem a csalódottságot.
Én is azt gondolom ezt felesleges volt kiadniuk,de bizakodó vagyok hogy ez nem 2 éves generáció lesz és hogy AMD kapott egy lehetőséget amit ki fog hazsnálni.
Ha RT ben előrelépnek én szívesen kipróbálnék tőlük újra kártyát, az 5700XT csalódás volt pár éve. -
KRoy19
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Tudod vannak akik csak feketében és fehérben látják a világot. Mindenféle jelző volt már aggatva a HUB-ra és más tisztességesebb csatornára is, attól függően, hogy éppen mit mondtak legutóbb .
Voltak már Nvidia bérencek, most ugye Nvidia haterek. Voltak AMD/Intel bérencek és haterek is.
Valahogy nem tudom komolyan venni az efféle kommenteket. -
Devid_81
félisten
AMD-t is ekezik rendesen.
Zen5-rol talalj toluk a 9800X3D-t kiveve pozitivat.
Vagy hallgasd meg a legutobbi podcast videoban az RDNA4-rol mint mondanak stb.Nem hinnem, hogy barmilyen utalat lenne naluk, mar megmondtak egy parszor, hogy vannak hardware releasek amirol egyszeruen nem lehet jot mondani mert nem jo es kesz.
Az RTX 5080 pont beleesik ebbe a kategoriaba.
Biztosan vannak hibak a tesztelesben es ha kell tobbszor tesztelnek mindent is, mig masok meg pont leszarjak, hogy mit kernek toluk az emberek. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nv pontosan annyi okot ad rá mint az AMD és az Intel.
A realitások talaján nem az van elveszve, aki látja azt mit tesznek le az asztalra feljesztés és technológia terén( csak NV fannak van bélyegezve) hanem az aki képes utálni és érzelmeket táplálni egy céggel szemben és azt egy Nvidás topikban kifejteni. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
A HUB jól tesztel , csak elfelejtik közölni a részletes beállításokat néha,csak Nv haterek. Divat lett ma annak lenni.
HUB-nál volt mikor egy tesztben 2x vették a COD eredményét hogy ellensúlyozzák valami játék RT eredményét, meg hogy ők nem tesztelnek RT-t mert egy olyan ficsőr ami értelmetlen, az Nvidának meg fontos volt.
Lehet Nv fanozni,ez az igazság. Ettől függetlenül jó oldal. -
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nyílván én most is sok játékkal úgy játszok hogy komromisszumot kötök. és nyílván mindíg voltak olyan játékok ahol kompromisszumnot kellett kötni még a csúcs kártyákkal is csak régen ezen nem volt hiszti itt mikor a Crysys diavetítés volt a megjelenésekor egy csúcs kártyán.
Az Alan wake egy technológiai kísérlet a játék mivolta mellett, mint a CP2077 , előre mutat. Elsőként alkalmazzák a Mega geometry-t pl. a Path Tracinget stb...
Nem ez az általános sebessége az 5080 kártyának a legtöbb játékban, ez nyílvánvaló.Értem én hogy most adr0001 és te folyamatosan ki vagytok akadva , és minden szar de nem értem akkor ha valakinek poztitív véleménye van egy eljárásról vagy a kártyáról akkor érezze magát szarul vagy egyből leoltjátok. Nem értek egyet veletek, meggyőznöd meg nem kell az ellenkezőjéről.
-
-
gV
őstag
válasz
adr0001
üzenetére
muhaha
ha a CB megkapta az AW2 Ultra buildet, akkor a HUB is Nvidia GeForce RTX 5090 review: DLSS 4 MFG meets 575 watts: Benchmarks with Max ray tracing and path tracing - ComputerBase
vagy ha nem, na azt egy kis rész sikernek veszem, hogy a gyökereket kihagynak valami jóból -
adr0001
aktív tag
Az rtx 5090 teszt embargó feloldásáda után 1 héttel jött az update. Valamint 1 azaz egy nappal az 5080 előtt.
Tehát egyiket tesztelje high-on, a másikat meg ultrán? Sőt, visszamenőleg minden mást is, ultrán.Csúnyát mondtak djágaszágra és most abcúg HUB?
Kezedem úgy érezni, itt néha az ad kikezdhetetlen szakmai kompetenciát az egyéni hozzászólónak ha a 360p-t nem FSR-rel van módja upscale-elni, hanem a mighty, one-and-only DLSS-sel.
LOL
-
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nem csak az Alan wake létezik és így is a 3. leggyorsabb kártyáról beszélünk a piacon : ha ezen nem fut el egy játék akkor talán az Alan wake készítőinél kell reklamálni, A legtöbb embernek ez akártya bőven évekig elég lenne., mint nekem most a 3080 12 GB már a sokadik évét tipossa nálam és nincs szívem se kedvem eladni pedig az is 1200 dolláros áron került hozzám használtan.
-
gV
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
HUB még teszteléshez is hülye, nem véletlenül vonta meg tőle a kártyákat az nV. ott hibáztak, hogy meghátráltak mikor balhé lett ebből. AW2-ben is az újdonság az Ultra RT erre használják továbbra is a highot. pff. én a 2080-al ultrán játszom 1080p p RR TM, a látvány fantasztikus és ha nem az erdőben vagyok az fps is a játszható 30-40 fps tartományban.
-
low grafikával nyilván lehet majd profitálni ott: "ajándéklónak ne nézd a fogát" helyzet van
De itt 4k 120Hz full grafika ray tracingel milliókért még nem működik hibátlanul és ez a pofátlanság de árakat elkérik legalább: 1500$-ért
Legtöbben még tesztoldalak* se merik bekapcsolni a ray tracing-et
Az átlag felhasználó 5080-al is csak módjával állítja be

Csak minek kiadni legalább 1500$-t ha ray tracing off-ban játszol visszabutított grafikával. Mert azt egy 360.000-ft-os 4070ti is megcsinálja vagy mint te is 4060 medium/low
*van 4 tesztjük rt-vel a többi 17-nél be se kapcsolták
-
D55
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
"Érkezett egy új Blackwell-exkluzív feature SmoothMotion néven"
Nem, jön majd Ada-ra is:
https://www.dsogaming.com/news/smooth-motion-is-nvidias-answer-to-amds-fluid-motion-frames/Ezen kívül az FG is jöhet majd régebbi kártyákra mostmár, azt beszélik...
#48836: "Nem 10-20 fps ről csinál majd 300 fps t"
Persze, annak úgy semmi értelme. Tapasztalataim szerint (sima 2x-eshez) olyan 50-60 igazi képkocka kell legalább másodpercenként, hogy emészthető eredményt adjon. Az alatt egyszerűen érződik már a magas frametime. -
adr0001
aktív tag
válasz
üzenetére
Én még mindig az nV marketingesein flexelek.
Az MFG-hez a hardverkulcsként funkcionáló flip metert ők találták ki, nem pedig a mérnökök. Hogy KELL. Egészen addig van rá kifejezetten szükség, amíg nincs a base framerate fixálva. Mert abban az esetben ismert a képkockák érkezésének gyakorisága.
Ha valamilyen minimum és fix base rate meglétéhez lenne kötve a (M)FG, akkor nem fordulhatna elő az ami előfordul majd tömegesen a gyengébb kártyákon, miszerint bekapcsolja a juzer a FG-t, majd rögtön ki, mert valami nem stimmel (latency).
Nem fluktuáló fps-es végeredmény csak akkor lesz ha a base rate-hez tartozó frametime graph nem hasonlít hullámvasútra.
De ezt meg is lehetne fordítani. Fix target framerate, o'szt vagy megy vagy nem. Csak mint eddig volt. -
hahakocka
őstag
-
törölt tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
És adr:
4090-em van én a saját szememnek hiszek. Pont ezért volt nálam egy 7900xtx is. -
adr0001
aktív tag
válasz
üzenetére
A frame generation egy faék egyszerűségű eljárás.
Az artifactok kimaszkolása a nem mindegy, hogy hogyan történik.
Az FSR FG-nek pl sokkal könnyebb dolga van ha DLSS-sel felskálázott képeket kel sokszorosítania, nyilvánvaló okokból.
Ha azt akartad hallani hogy az nV megoldása jobb, akkor tessék: az nV megoldása jobb. Az hogy artifact mentes lenne, az meg egy vicc. Ne keverjük össze az ügyesen átvert szemekkel. Még az új tensor alapú (haha, ugyanúgy OFA alapú a - per pixel - mozgásvektor keresés, és HW gyorsítása, a post process az AI halu...) verzió is elkezdi f*sni a szemetet a képre ha olyan grafika objektumokkal, ne adj isten alacsony base framerate-tel találkozik, ahol már csak egy offline renderer tudna segíteni, és pont azért mert a valós idejű artifact maszkolásnál el lehet menni egy bizonyos pontosságig, meg reszelgetve a DL algo-t a tensor budgetbe beleférő legjobb minőségig, de vannak olyan helyzetek amikor nem jön, jöhet más szembe, csak a fal.
-
válasz
üzenetére
Mindenki tudja hogy xarok ezek a technikák még kár szépíteni dlss se szép mozgás közben elmossa a képet de még a dlaa is sajnos. A kamu képet FG meg fel se hozom amit oda beraknak copy/paste módon nesze neked így lehet 1000fps is.
Ez az egész a motion blur óta butuláshoz vezetett a fejlesztők fejében mert szerintük ez a jó normális.
Az meg nem érdekli őket hogy átlag pc user kikapcsolta mindig is csak a konzolos dilettánsok miatt van azt egész elfogadottsága akik többségben vannak és jó számadatok. Mert nem értenek semmihez csak benyomják a játékot úgy ahogy az van nekik mindegy milyen technika hozzászoknak a xarhoz is
.
De az meg külön szégyen hogy ez áterjedt a pc-sekre is akiknek ugyan olyan jó már a homályos szellemképes lebutított textúra is bravó
. -
Yutani
nagyúr
válasz
üzenetére
FSR felskálázás =/= FSR FG
Ez az egyetlen játék, amiben láttam/látom működni, mással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Ebből csak annyira tudok következtetni, hogy működik az FG az Ampere kártyákon is, pedig más gyártó technológiája. Ráadásul DLSS Quality mellett megy az FSR FG.
Az nyilvánvaló, hogy ha van support egy játékhoz, akkor a hibákat előbb-utóbb javítják, ha van rá mód.
-
Yutani
nagyúr
válasz
adr0001
üzenetére
Nyilván, hiszen hasonlóan működik a két FG, azaz két valós frame közé számol egy interpoláltat. Az az input lagon nem segít.
Azt mindenképpen meg akarom erősíteni, hogy az FSR FG nem okoz általam érzékelhető képhibákat, tehát egy Ampere kártya is tud ilyet, még ha az NV nem is akarja elérhetővé tenni az FG-t Turingig, vagy akár Pascalig visszamenőleg.
-
adr0001
aktív tag
válasz
Yutani
üzenetére
Vígasztaljon a tudat hogy Stalker 2-nél a DLSS frame gen-t is csak olyan framerate-nél érdemes bekapcsolni az input lag miatt, amilyen framerate-nél a frame gen gyakorlatilag tárgytalanná válik az átlag gamer számára.
Indy dettó. 75 fps natív, és rosszabb(!) a latency mint más játéknál bekapcsolt frame gen-nel. -
adr0001
aktív tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Amikor azt mondod hogy két képkocka közötti mozgásinterpoláció technikailag nem ugyanaz, csak mert az egyik esetben a két képkockát egy játék engine-je f*ssa ki magából, a másik esedben meg egy video decoder, akkor arra gondolok hogy a közösségi hozzászólásaid számát szaporítod, nem pedig a szakmait.
Ha fogalmad sincs arról hogy a DR milyen hardvert támogat és milyet nem, akkor minek nyilatkozol róla? (Ada- n is megy, változtatás nélkül, na vajon miért?)
Látszólag arról sincs fogalmad hogy akár csak Ampere és Ada viszonylatában milyen hardverelemek állnak rendelkezésre az eljárás gyorsításához.
Ha edukálni szeretnéd magadat, akkor saját kezűleg is csinálhatsz avisynth scriptet valós idejű framerate konverzióra, talán akkor lesz egy kis fogalmad arról hogy a zárt forráskódú nvgnx_dlssg.dll mit is csinál a motorháztető alatt. Az nV OFA SDK doksiját olvasgatva esetleg következtethetsz arra is hogy arcon köpi-e az nV korábbi vásárlóit, akik pénzéből a várát építette.
Simán mehetne, sőt, a minimális quality tradeoff pont hogy VALID ok lenne upgrade-re, a nem lehet kamuja helyett. (Spoiler alert: a végeredmény képminőségben valahol a DLSS3 FG és az FSR FG között lenne félúton. HW gyorsítva.)Betűzve írom, hogy megértsd, ha már a fentieket lehet hogy nem fogod:
P
A
Y
W
A
L
LAnnyira paywall, hogy a konkurens cég opensource megoldása hw gyorsítás nélkül - async compute - határozottan plusz fps-t produkálva, lazán működik.....
BTW. A driveres smooth motion hamarosan érkezik Ada-ra is. Ámen. Egy szöget most kihúztam az nV voodoobabából.
-
rumkola
nagyúr
-
adr0001
aktív tag
Istenem, már Edward Snowden is!
Hogy nekünk semmi sem jó...
-
[GeForce NOW celebrates its 5th anniversary]
Na hát emlékszem én mikor a Stadiara volt ez állítva itt, hogy sok évet meg fog élni és hogy eltűnik a GF now a habokban .
-
hahakocka
őstag
válasz
üzenetére
Mindenhez mindig jönnek javítások képzeld általában (Jó esetben). Ha teljesen megoldják ezt a dolgot csodás lesz, de most még elvileg nem ez a helyzet és sok függ attól hogy egy adott vga mit tud alap raszterben és ahhoz képest kell nézni sajnos mekkora a difi FPS ugrásban mert úgy minél nagyobb a negatív impakt is. pl Egy 30 fps vs 100 nál nem akkora a baj, de egy 30 vs 250 él. már igen.
-
válasz
Heroes fan
üzenetére
Ár függő lesz. 250 dollárért ok lehet ,5060 Ti max 350 a 16 gigás 5060Ti max 399$ akkor azt mondom ok, belépőnek FHD-ra elmegy a 16 gigás 1440 re is.
Én sem támogatom anúgy ,hogy adjanak ki 8 gigás kártyákat, főleg hogy ha ezeken - GDDR6 lesz,szerintem -
Heroes fan
őstag
Akkor ez is rakat szar lesz ahogy a 4060 fújjj
-
yarsley
aktív tag
-
Terek
tag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Legalább,ha nem több
-
hahakocka
őstag
Hát igen
Növekedett fogyasztás, és ár mellett hoznak valósban 10-15% ot ez nem egy nagy generációváltás sajnos. A multi frame gen meg tele van hibákkal tele a net és a youtube róla. Eddig egyedül az 5090 a so-so ami megéri, bár megkérik az árát, de az legalább 30-35% +-t tud s ott sok vram is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 26
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De fotelből ezen változtatni nem lehet, ez igaz.