- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Threadripper X3D-vel?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz KillerKollar #28786 üzenetére
Ezt a presztízs dolgot képesek vagytok úgy túlmisztifikálni, mintha valami UFO kategória lenne... Aki presztízs kártyát vesz az hidd el ki tudja csengetni újra a presztízs árat 1 vagy 2 év múlva is.
(#28789) Alogonomus: Ha hülyeségeket akarsz irogatni érdemes lenne átmenned a logoszférába, itt a szakmai topikokban nem sok vevő van rá.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
MPowerPH
félisten
válasz Alogonomus #28789 üzenetére
Szerintem ez meg talalgatasnak is rossz. Nem voltak errol pletykak sem, egyik tuzhoz kozeli site sem hozott le ilyen hirt. Csak fake, remhirkeltesnek tartom, semmi tobbnek.
Don't Tread On Me
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz MPowerPH #28802 üzenetére
Nyilván ez pletyka, de egyre több nyers adat derül ki az új GeForce-ról és Radeonról, és egyelőre a Radeonról érkező számítási kapacitás lényegesen nagyobb, mint ami a GeForce-ról jön, miközben a fogyasztása számottevően kisebb. Ez szüli meg a pletykát, hogy most hirtelen keresik az okát, hogy mi a fene lehet az a különbség, amiért az NVIDIA 300 watt fölött sem éri el a 20 TFLOPS-ot, míg az AMD 300 watt alatt maradva is meghaladja. Nyilván egy tök átlagos pletykagyárosnak a gyártástechnológia lesz az elsődleges célpont. Ez szüli meg ezeket a pletykákat, hogy akkor a mostani generáció tuti csak egy kényszer, biztos nem így tervezte az NVIDIA, stb. Eleve a pletyka vízjelű papír sok mindent elvisel. Abba azért nem nagyon gondolnak bele ezek a pletykagyárosok, hogy ide-oda vinni a dizájnokat nehéz, és közel sem biztos, hogy egy Samsunghoz tervezett dizájn a TSMC-nél jó lesz, stb.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raymond
félisten
"egyelőre a Radeonról érkező számítási kapacitás lényegesen nagyobb, mint ami a GeForce-ról jön"
Es ez miota ujdonsag? Evek ota ez van es a valos jatekokban latott teljesitmenyt pedig lathatod. Miert szulne idiota pletykakat valami ami sok eves status quo?Egyebkent itt konkretan nem arrol volt szo hogy "plusz/minusz 300W" hanem a kollega alltal folyamatosan irkalt egyertelmu baromsagorkrol.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #28805 üzenetére
Melyik valós játékokban? Mert ezt játék válogatja azért. A legtöbb játékban a Radeon RX 5700 XT és a GeForce 2070 Super órajele 1750-1770 MHz körül van. Ilyenkor a számítási kapacitásuk megegyezik, és a gyakorlati teljesítményük is hasonló.
Ne ezer éves dogmákat vigyél tovább, amik jellemzők voltak mondjuk xy architektúrákra, amiket már rég leváltottak a cégek.
Egyébként ha a gyártókat nem is hasonlítod össze, akkor is feltűnhet a mostani speckók alapján, hogy az AMD a perf/wattban úgy 63%-ot javított, míg az NVIDIA 23%-ot rontott. Ennek az okát is kereshetik, és ugyanúgy a gyártástechnológia lesz egy átlagos pletykagyáros elsődleges célpontja. Persze a gyakorlat más eredményeket hozhat, de egyelőre csak számok vannak, abból főz a pletykagyár, amiből tud.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
MPowerPH
félisten
"Abba azért nem nagyon gondolnak bele ezek a pletykagyárosok, hogy ide-oda vinni a dizájnokat nehéz, és közel sem biztos, hogy egy Samsunghoz tervezett dizájn a TSMC-nél jó lesz, stb."
Ratapintottal a lenyegre, ezt akartam pont irni. Ez nem ugy mukodik, hogy csak ugy dobaljuk az X csikszelre tervezett architekturat.
Engem konkretan nem zavar a fogyasztas, leven a Pascal -om is bekap 360W -ot. Es elnezve a Turing -ot ezen a teren, en azert nem latom annyira borusan a dolgokat az Ampere -vel kapcsolatban. Az NV meg csak nincs is elkesve semmivel sem, mert a most lekoszono kartyakbol meg van sok raktaron, az AMD pedig meg nem most hozza a Big Navit, tehat ez nem az Intel fele kenyszermegoldas. Regota tudjuk, avagy sejteni lehet, hogy nagyot fog szolni ez a gen., AMD fronton pedig kicsit alabb is hagyott a lelkesedes.(pedig mindenki erdeke az lenne, ha vegre a teljes termekskalan lenne konkurenciaja az NV -nek)mod: Annyit meg hozzafuznek az RX5700 -as hsz -edhez, hogy biztos nem lett rossz a kartya. De a lassan 3,5 eves Turing powered by 1080Ti meg mindig elorebb jar teljesitmenyben... Persze, joval tobbet eszik, de ahogy neztem, meghuteni ugyan akkora feladat, mint az AMD -t. Arra akarok utalni, hogy ez oriasi lemaradasnak szamit, mert most ertek be a mar lassan 2 eve lekoszont generaciot.
A nyers szamitasi teljesitmenyre mar en sem adok."feltűnhet a mostani speckók alapján, hogy az AMD a perf/wattban úgy 63%-ot javított, míg az NVIDIA 23%-ot rontott."
Gyartastechnologia?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Raymond
félisten
"A legtöbb játékban a Radeon RX 5700 XT és a GeForce 2070 Super órajele 1750-1770 MHz körül van."
Nincs, mindketto magasabb, de egyebkent kb egyforma."Ilyenkor a számítási kapacitásuk megegyezik, és a gyakorlati teljesítményük is hasonló."
Nem az, meg mindig kb 10% elonye van az 5700XT-nek es megis kb 9%-al el van maradva atlagban a 2070S-hez kepest."Ne ezer éves dogmákat vigyél tovább, amik jellemzők voltak mondjuk xy architektúrákra, amiket már rég leváltottak a cégek. "
n nem dogmakat viszek tovabb hanem az aktualis helyzetet vazoltam. Mondjuk ha szerinted az 5700XT es a 2070S is 1750-1170Mhz-en megy jatekok alatt akkor ajanlanam hogy frissitsd az informacioidat.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
Nyílván sok mindent nem tudunk konkrétan mi legalább is itt a fórumon..
De
Ha igazak a pletykák a Big Navi 300 Watt a 3090 350 Watt.
Ebből a 3090 elméletileg rendelkezik plusz 8 GB rammal ami - 25-30 Watt.
És ha igaz akkor van benne egy másik GPU/processzor is ami x fogyasztású egy speckó összekotetessel ami szintén áramot vesz fel.
Most ha a hasára ütök és erre 40 wattot számolok akkor nem látom azt a nagy különbséget ami miatt kellenének ezek a pletykák..[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Malibutomi #28809 üzenetére
Redditen ez a tag Nv. belsős emberke, elég megbízható de szűkszavú Tegnap este írta ezt, illetve annyit hogy nem biztos, hogy így marad megosztottan a gyártás, és ebből páran kérdésekkel bombázzák amiből sejthető a fenti infó. A neveket is ő írta, hogy nem 30xx lesz, kíváncsi leszek igaz e. Persze nem így, hanem kérdéssel hogy biztos ez lesz a neve? És tett egy smileyt.Majd gépről hazaerek belinkelem a társalgást.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz MPowerPH #28807 üzenetére
Részben gyártástechnológia, de nem úgy, hogy csak a nanométer előtti szám számít.
Az AMD esetében tudni, hogy mi történt. A Navi 21 már a Renoirnál is újabb dizájnkönyvtárral készül, és pont a Renoir volt az, ahol ezt átdolgozták. Nem véletlenül tudnak elérni annyira magas órajeleket vele. A Cézanne APU ugyanazzal a dizájnkönyvtárral jön, mint a Navi 21, és abban a Vega 8 2,1 GHz-et is tud 15 wattal. Holott magát a dizájnt sosem tervezték ilyen magas órajelre. Valamit itt tehát eltaláltak, és ebből hoznak ugyanazon a csíkszélen olyan magas hatékonyságot, meg órajelet. Hogy mit találtak el, az nyilván műhelytitok.
Az NVIDIA esetében is a dizájnkönyvtár lehet a kulcs. A FinFET a végéhez közelít, így egyre nehezebb működtetni. Ha elsőre viszel valamit egy ismeretlen node-ra, akkor egyre nagyobb annak az esélye, hogy abból botlás lesz. Ezért csinálta meg anno a Vega 20-at 7 nm-re az AMD. Valójában szükségtelen termék volt a maga nemében, de iszonyatosan sokat számított abban, hogy miképpen kell majd a fontos 7 nm-es lapkákat letervezni. Az NVIDIA a pipe-cleaner lépcsőt kihagyta, és rögtön fontos termékekkel ugrottak neki az új node-oknak, ami egyébként beválhatott volna, de annyira a határon van a FinFET, hogy egyre nehezebb jól belőni, ergo, ma már nagyobb az esélye annak, hogy az első tervezés egy friss node-on inkább félremegy, mintsem sikerül. És általában a félremegy azt jelenti, hogy az órajel növelése igen rosszul hat a fogyasztásra, tehát pont a hatékonyság csökken.
Ezen úgy lehet segíteni, amit anno a Fermi esetében csináltak, hogy maradnak ugyanazon a node-on, és készítenek egy áttervezést. Ez a legbiztosabb módja a javulásnak. A másik lehetőség egy modernebb node, de az ugyanazokat a kockázatokat hordozza, elsőre nem biztos, hogy sikerül betalálni.
Alternatív tényező lehet az Ampere felépítése. Ez a lapka már igen sok olyan részegységet tartalmaz, amely szabvány szinten sokszor tök hasztalan. A tensor magokkal DirectML-ben nagyon nehezen lehet mit kezdeni, mert valójában maga a programozási modell elképesztően szar. A gyártók felül tudják írni a metaparancsokat, de a program oldaláról ezt befolyásolni nem lehet, tehát a fejlesztőnek fingja sem lesz arról, hogy ha bizonyos kerneleket a hardver nem a tensor magokon küldte le, akkor miért döntött úgy, hogy leküldi a normál feldolgozókon.
A Microsoftnak ez a DirectML koncepciója ötletes, ha nagyon sok hardvert akarsz lefedni tök egyszerűen, de a gyakorlatban rohadtul szarul működik specifikus hardverekkel, pont az egyszerűsége miatt, mert egy rakás tényezőtől függ a kiválasztott hardver, és pont az nem kap ebbe beleszólást, akire a leginkább hagyatkozni kellene: a fejlesztő. A fejlesztő tudja, hogy mi történik a programján belül, így csak neki vannak meg azok az információk, amivel a legjobb döntéseket hozhatja. Értem én persze a Microsoftot, legyen atombiztos a rendszer, de mi van akkor, ha valamiért nem fogja használni a speckó hardvereket a kód? A fejlesztő azt mondja, hogy nincs beleszólásuk, a speckó hardver gyártója azt mondja majd, hogy nem ők írták a programot, a Microsoft pedig széttárja a karját, és azt mondja, hogy lefut, ez a lényeg.
Na most ezek a részegységek ötletesek, de lövöd el rájuk a tranzisztort, nem is keveset, miközben ezeket olyan dolgokra is fel lehetne használni, ami mindig előnyt ad, nem csak szökőévente, a csillagok kedvező együttállásakor, teliholdkor.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz Dyingsoul #28801 üzenetére
Felhívnám a figyelmedet a topik hivatalos leírásában szereplő mondatra. "Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb."
A 400W környékére várt léghűtéses csúcs Ampere kártyához képest nem 10% fogyasztástöbbletet tenne rá az Nvidia, ha november után teljesítményversenyre kényszerülne. Ezért írtam azt a számot, amit írtam. Nagyságrendnek írtam, hogy mennyi lehetne a húzott kártya, ha szükségessé válna. Nem az lenne az első 500+W-os gaming kártya a történelemben...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz MPowerPH #28813 üzenetére
Az Ampere perf/wattja a mostani speckók alapján nem olyan jó, mint a Turing perf/wattja. Ezzel mondjuk meg kellene várni a gyakorlati méréseket, de ugye a pletykagyárak rámennek ám a nyers adatokra is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Annál a Samsung 8 nm-es Ampere dizájn perf/wattban előrébb van. Ebből a szempontból jó választás volt a Samsung, mert végül jobb lett rá az Ampere, de ennek köze van ahhoz is, hogy ez egy másik Ampere dizájn.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
És az szerinted nem lehetséges, hogy miden pletykaval ellentétben fentebb említett redditest is ideértve az A102 mégis 7 nm TSMC a kisebbek Samsung 8?
-
Dyingsoul
veterán
Szerintem a korábbi pletykákban több a valóságtartalom, mint az ebben a hónapban érkezettekben. Szvsz Samu lesz a teljes idei paletta, és ezért tartom valószínűnek azt a pletykát, hogy az idei széria olcsóbb lesz. Samuval szerintem sikerült egy jó megállapodást kötni és ha teljesítményben nem is sikerül akkora ugrás, legalább árban sikerül majd valami normális szintre menni. Teszem azt vedd a 60-70%-át a legutóbbi "price leak"-es áraknak.
Szerintek némileg nagyobbak lesznek a Pascal MSRP-nél de a Turing-nál "jóval" alacsonyabb árakra számítok így. A piacot már most sikerült felhergelniük, bejelentéskor meg majd jön a "kellemes csalódás".[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz proci985 #28821 üzenetére
Pipe cleanerrel már nem tudnak mit kezdeni. Mire kitapasztalják, addigra menni kell 5 nm-re. A pipe cleanernek akkor van értelme, ha egy adott node-on maradsz még plusz két generációt legalább. Ez az NV esetében azt jelenti, hogy leghamarabb 2023-ban csinálnak 5 nm-es GPU-t, ami szerintem megint késő, szóval ők a következő kört nem akarják ugyanígy beáldozni.
A TU102 sem volt pici, az optimális határ továbbra is 550 mm2 körüli.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
proci985
MODERÁTOR
-
paprobert
senior tag
válasz paprobert #28826 üzenetére
Kifutottam az időből.
Valamint az AMD megoldása 30%-kal kisebb footprintű úgy, hogy tartalmaz multimédiás egységeket is, természetesen ~50W előnnyel az A100-hoz képest.
Szkeptikus vagyok, gyakorlatilag nincs olyan paraméter, ami nem olyannak tűnik mintha az AdoredTV rakta volna össze ezt az egyenletet.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
arn
félisten
En meg mindig azt tippelnem, hogy 3090nel a “kartya” fogyasztasa nem lesz eltero a megszokottol, a koprocis kiegeszito kartya pakolja ra azt a kulonbseget, ami miatt furava valik az egesz. Maga a tapcsatik kialakitasa is azt sejteti, hogy az egy levalaszthato vmi lesz.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
sutyi^
senior tag
Én inkább úgy fogalmaznék hogy ha közel egyforma vagy nem sokkal jobb a perf/W mint a Turing-on. Bár ezt hivatalos teljesítmény adatok hiányában egy kanál sóval fogyasztanám egyelőre. De nem hiszem hogy semmi IPC gain ne lenne Turing > Ampere között.
Szóval ha csak RT fejlesztéseken kívül "nyers" nagyobb IPC emelkedés nincs (?) az meg magyarázná miért kapunk 350-400W-os topkártyát, hiszen akkor lehet a top-end annyival gyorsabb mint egy RTX 2080 Ti-nél amennyivel többet fogyaszt (ohne RT).
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
arn
félisten
válasz Yutani #28830 üzenetére
Mert mashogy nekem nem all ossze az egesz, fogyasztas, teljesitmeny, kialakitas, hutes, tapcsati, stb teren. Belepasszolna a hopper tervbe is.
Amugy nem szamitanek par tiz szazaleknal nagyobb elorelepesre, es ez is csak bizonyos szituaciokban fog elonyt jelenteni. Egy fel lepcso lesz egy uj ut fele.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MPowerPH
félisten
Jah, elirtam, sorry. Elotte jol irtam, aztan mar masra koncentraltam.
arn: Minden hir arrol szol, hogy nagyot fdog szolni, es egy uj kaput nyit meg az Ampere a PC gaming vilagaban. Nalam ez nem 10% -ot jelent. En egy Pascal fele bombat varok. Az nagyot szolt anno.
Szerintem foloslegesen temetitek, mert a hirek nagyobbik fele(ami szinten csak pletyka) az ellenkezojet prognosztizalja.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
arn
félisten
válasz MPowerPH #28834 üzenetére
Par tiz szazalekot irtam koproci nelkul (uj ipc + gyartastechnologia), a koproci csak bizonyos helyzetekben lesz hasznos.
nem temettem semmit, csak egy tulbonyolitott fura megoldas lesz az ara az egesznek, es nem lesz minden termeknek resze, valszeg igy egyszerubb lesz elhagyni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Devid_81 #28835 üzenetére
Még nézd meg a végén akik eladták a kártyájukat, fogják a legjobban megszívni.
A) Ha drága lesz az új széria (még ha gyors is) mindenki a régit keresi majd mert az olcsóbb lesz
B) Ha szar lesz, (és még drága is) akkor megint csak a régiek értékelődnek fel.
Egyedül akkor eshet a régi karik ára nagyobbat, ha jó áron hoznak jó teljesítményt az új karik.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Devid_81
félisten
válasz Shkiz0 #28837 üzenetére
Egyedül akkor eshet a régi karik ára nagyobbat, ha jó áron hoznak jó teljesítményt az új karik.
Erre annyira nem latok eselyt
A Turinggal belottek az uj mercet, meg ha csokkenteni is fognak akkor is sztem max $50 es majd mindenki rohan megvenni az uj kartyakat meg mindig 2x aron ahhoz kepest amennyit valoban er.Mindenesetre nem tudom elkepzelni, hogy Jensen iden Mikulast jatszik
Szerk: ha a dlss 3.0-at megkapjak a Turingok akkor boven tokeletesek maradnak kovetkezo generacioig.
Engem a Ray Tracing hidegen hagy, egyedul a dlss az amiben latok fantaziat jelenleg a teljesitmeny novekedes miatt.[ Szerkesztve ]
...
-
GeryFlash
veterán
válasz Shkiz0 #28837 üzenetére
Nem fogják annyira drágán adni. Legalábbis a 3060 maximum annyiért jön mint most egy új 2080 de inkább mint a használtak ára. És még ha ugyanolyan lesz az általános game teljesítménye akkor is RT-re jobb lesz a 3060.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz paprobert #28826 üzenetére
De az A100 tele van egy rakás, játék szempontjából teljesen hasztalan részegységgel. A Navi 21 általánosabban van tervezve.
(#28828) Yutani: Tolómérővel mérve ~510 mm2. Máshol is azt mondták, hogy 500 mm2 fölött van picivel.
(#28829) arn: Azért távolról sem a ~350 wattos TGP-t szoktuk meg.
(#28831) sutyi^: Olyan túl sokat most nem lehet méregetni. Van TFLOPS és TGP adat, ami sokra nem elég. De abból főznek a pletykagyárak, ami van.
(#28832) arn: Az Ampere esetében azért sosem volt panasz a teljesítményre. Tehát lehet hallani, hogy nagyon zabál, és kibaszottul süt (főleg a memóriák, azok 120°C-on mennek), de a tempója az rendben van. Szóval előrelépés úgy néz ki, hogy lesz bőven, csak magas lesz az ára wattok és a celsius-fokok tekintetében. Meg gondolom azért az árcédulára is rendesen odafirkantanak majd.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz Devid_81 #28841 üzenetére
Ha annyi is lenne, mint az új 2080 ára akkro is ingyen kaptál + RT teljesítményt kevesebb fogyasztással. De nem lesz annyi, szerintem simán a 2080 használt árán/alatt lesz kicsivel. Ergo nem lesz olyan forgatókönyv hogy valaki nagyon bebukja azt ha most eladja a Turingját.
-
MPowerPH
félisten
Azert szepen meg is valaszoltad nekunk a sok pletyka valosagtartalmat. Csak annyit fuzok hozza, hogy remelem az EK igyekszik az FC blokkokkal. Avagy gyorsan jonnek a gyarilag vizesblokkal szerelt kartyak.
Arcedulara a csucs mellett most mar folyamat az $1400 -et latom. Az ugye custom megoldasnal biztos up to +$200, ahogy az a 2080Ti -nal is volt.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
paprobert
senior tag
válasz nubreed #28845 üzenetére
Elég már ebből a "Jajj, ugyan mennyit fog emelni az Nvidia, ugye nem sokat?" mentalitásból.
Megfordítanám ezt úgy, hogy "Mennyivel több teljesítményt kell letennie az asztalra az Nvidia-nak az általam megszabott áron ahhoz, hogy nyíljon a pénztárcám?"
És nekem erre a válaszom az, hogy 50%+.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
GeryFlash
veterán
válasz nubreed #28845 üzenetére
Na annál biztos drágább lesz. Az új 2080 árat én sem gondolom reálisnak, azért írtam mert még ha annyirét jönne akkor is kapnál valamennyi plussz a pénzedért.
Szerintem 170-200 között lesz valahol ha a 400 dolláros árból indulunk ki.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #28844 üzenetére
mondjuk 350W az mar FC vizesblokkal se egyszeru 1 GPU eseten. olyan 400-425W korul meg elkezd elfoni a blokk is .
2080tibol par gyari blokkra emlekszem. akkor mar egyszerubb venni egy (akar bontott dobozos) refet, ra egy blokkot es repkedhetnek az egerek.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo Switch
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Subaru topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest