-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Egy pillanatra már azt hittem, hogy AMD-s topikban vagyok A guru3D cikkben lévő számok színtiszta spekulációk, semmi tényalapjuk nincs, úgyhogy szerintem felesleges gerjeszteni a hatalmas reményeket - 70% feletti emelkedés az x04-es vagy az x00-s chipek között utoljára a Keplernél volt, és akkor meg is ragadták az alkalmat arra, hogy az addig 250 dolláros x04-es GPU-ra épülő kártyát elkezdjék 500-ért árusítani. A Maxwell és a Pascal esetében látott 60-70% bevált, mint piaci stratégia, és még ezeknél is volt 50-50 USD emelés az x80-as kártya esetében, tehát az ár / teljesítmény előrelépés valahol 50% körül volt. Én ilyesmire számítanék most is, kivéve persze, ha úgy értékeli Jensen & co., hogy annyira nincs konkurencia, hogy kevesebb is elég.
A Voltában nem látom azt az erőt, amitől 60+%-kal a Pascal elé tudna bejönni, viszont azt meg a jó ég tudja, az Ampere-be miket raktak még bele. Úgyhogy nyitott nagyon a dolog.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
carl18
addikt
Hát én úgy vettem észre az Nvidia rá állt hogy 2 évenként add ki egy adott generációt.
Maxwell 2014
Pascal 2016
Ampere 2018
Ezen belül is az adott cúcskártya leváltoja/ teljesítményre egyező az a következő X70.
Példa GTX 780TI = GTX 970
GTX 980Ti - GTX 1070
GTX 1080TI - GTX 2070Remélhetőleg az árak se változnak és akkor nagyon jó kártyákhoz lehet jutni idén, és a bányászok nem kezdik el őket vadászni. Az meg teljesen alaptalannak tartom, mielőtt jött a pascal akkor is engem hurogtak le hogy már pedig a 1060 nem lesz 980 szintű, és ha igen akkor 150E forint lesz.
De hát a hülyék mindig holt biztosak a dolgukbaÁprilisban úgy is jön az új harci erő, aztán 2 évig megint piacon lesz. Csak a Cripto piac beleszólhat a dologba, ez miatt lehet a idén is készlet hiány lesz És giga árak.
Hívatalos árazások amiket immént írok.
GTX 2080 olyan 600-700 dollár lesz max 800
2070 meg 350-450 között.
Bár ha hiány lesz, lehetnek nagyobb árak is a készlet hiány miatt. :S[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Jack@l
veterán
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nagyúr
Hol kerestem én tényalapot? Mindössze rámutattam, hogy nincs.
(#16406) carl18: igen, Hilbert is ezt vette észre, és erre még egy kis túlzást ráhúzott, és írt belőle egy hírt. Szerintem az azonos ár és a 60-70%-os növekedés együtt nem fog teljesülni - ha a Volta jönne, és nem lenne bányászat, akkor arra tippelnék, hogy 35-50%-kal nő adott kategóriában a teljesítmény és helyben marad az ár, de a teljesítmény kapcsán ott az Ampere, amiről nem tudunk semmit, ár kapcsán pedig a kriptobányászat következő időszaka, amiről szintén nem tudunk semmit. Szóval én inkább csak visszafogottan jósolok, mert könnyen lehet belőle "Ha hallgattál volna..." típusú szituáció
(#16407) Jack@l: az a Year-on-Year egy kicsit durva
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
FragMaster
addikt
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
nagyúr
válasz FragMaster #16409 üzenetére
Előbb ampere... most meg turing?
Lol... de legalább a GTC bejelentés jöhet ahogy várható volt... aztán meg a ledöbbenés az árazáson.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
core i7
addikt
Direkt azért változtatják a nevét ,hogy keresztbe tegyenek az AMD "poor Volta" kijelentésnek
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
lofagi
addikt
Sajnos úgy hozta a sors,h elromlott a vgam. S azon agyalok,h mit kellene csinálni. Várni amíg kijönnek az újak vagy megvenni egyet most mert úgy sem lesznek olcsóbbak a kártyák. Tudom,h senki nem jós , de egyszerűen nem tudom ,h megérie várni a csodát. Az új kártyák amúgy se gondolom,h a 1080ti-tól annyival többet tudnának majd. Szerintetek?
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
t72killer
titán
válasz lofagi #16413 üzenetére
De, első körben megkapod majd a 1080ti teljesítményét 200W alatti fogyasztásból pl egy 1170-es kari képében, némileg olcsóbban, majd idővel kijön a 1180 Ti mondjuk 30%-kal gyorsabban. Ha kibírod, sztem várd meg az új generációt. Bónuszképp lehetséges, h HDMI 2.1 is lesz rajta...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
olymind1
senior tag
-
Looserke
őstag
válasz olymind1 #16415 üzenetére
ez csak akkor fog működni, ha az új generációs gamer geforcokban hardveresen limitálják a bányászásra való felhasználás lehetőségét, mert egy casual bányász inkább gamer GPU-val fog továbbra is bányászni, mert azt később ha bedőlne a bánya még el tudja passzolni a használt piacon...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Looserke #16416 üzenetére
Ilyen általános bányászcuccot nem is igazán lehet fejleszteni. SHA256-ra csinálhatsz ASIC-ot, de mondjuk Ethashre vagy Cryptohashre már rohadt nehéz. Főleg úgy, hogy az NV ezerszer elmondta, hogy a bányászat őket nem érdekli, csak a blokkláncra fókuszálnak. Persze a média egy része ehhez a technikai részhez iszonyatosan süsü, tehát lassan bevesznek bármit, amit eléjük rak egy random informátor.
Inkább az lehet, hogy sokan benyalták ezt az Ampere dolgot, mert egy hsz-ben leírta egy random regisztrált tag. Értsd úgy, hogy nem csak egy hírt írtak róla, hogy egy random ismeretlen tag elejtette az Ampere nevet, így ez a pletyka van, ami egyébként még elfogadható, hiszen belefér az alapvető tájékoztatásba, maximum kiderül, hogy nem igaz. Viszont nagyon sokan ütötték tovább ezt a vasat (ennyi légy nem tévedhet ugye ), majd most, hogy jött egy szavahihető forrás, és nem az Ampere nevet hozta, hanem a Turingot, mindenki elkezdte keresni a logikát, persze jelen esetben abszolút kizárva azt, hogy az Ampere csak kamu volt, mert túl sok hírt írtak róla.
Az igazság az, hogy senki nem tud semmit, viszont a hírek egymásnak kegyetlenül ellentmondanak. A legvalószínűbb eshetőség, hogy a Turing az a következő architektúra neve, és ennyi ami biztosnak tűnik. Minden más csak hozzáköltött adat. Másrészt Turingot nagyon sokan csak a kódtörésről ismerik, de a valóságban sokkal több köze volt a mesterséges intelligencia kutatásához.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
őstag
válasz olymind1 #16415 üzenetére
Szerintem itt valami turpisság lesz. Nem lehet egyfajta hardware-el lefedni a kriptobányász piacot. Sokféle algoritmus van forgalomban, ráadásul a meglévőket is cserélgetik. Pont az algoritmus cserélgetés miatt óriási a kockázata egy ilyen terméknek, hisz algoritmus csere után egy ilyen hardware értéke azonnal 0-ra redukálódik, hisz olyan dolgot tud csak számolni, ami senkit nem érdekel már. Esetleg valami hardware plugin rendszert lehetne elképzelni, de még az is iszonyú macera lenne. Egy ilyen terméknek akkor lenne értelme, ha valaki gyártana valami Ethereum bányász célhardware-t, majd nem szólna róla senkinek és ő maga bányászna vele. Persze innentől kezdve ez a valami nem is igazán nevezhető terméknek.
-
őstag
A Hacker News-on volt egy érdekes topic erről: Monero Declares War on ASIC Manufacturers (ccn.com)
Ebből is az egyik hozzászólás tűnt nekem érdekesnek. Ami igazából egy reddites topicra hivatkozik:
In short: a memory-hard PoW algorithm (such as Cryptonight) can be gamed by using exotic low-latency memory like RLDRAM3, QDR-IV, or Hybrid Memory Cube.
Its not as many orders-of-magnitude better than BTC, but it'd probably be on the order of 1x to 10x more power-efficient in the case of RLDRAM3. Although due to the costs of developing an ASIC and buying expensive RAM like RLDRAM3, it would likely cost a bit more than commodity hardware.
You'd make it up eventually in energy savings however.
The recent Hybrid Memory Cube RAM looks incredibly fast and power-efficient however. I wouldn't be surprised if HMC + FPGAs or ASICs completely destroys any "ASIC-resistance". Fortunately for the cryptocoin community, HMC is incredibly exotic, expensive, and rare at the moment.
Szóval egzotikus, alacsony késleltetésű memóriák és ASIC kombinációjával használatával a mostani GPU-s megoldásoknál sokkal hatékonyabb eszközök építhetőek a korábban ASIC ellenálóra tervezett kripto pénzek bányászatára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Németh Péter #16420 üzenetére
A HMC-t elhiszem, csak legyen bányász aki meg tudja fizetni. Technikailag biztos megoldható, mert a mérnökök problémákat kezelnek, és bármire képesek megoldást találni. A kérdés az, hogy market friendly lesz-e a végeredmény.
(#16421) golya87: Nem tudom. Én az Ampere-ről sose halottam semmit az OEM csatornákon. Igaz a Turingról sem, de utóbbit jobban elhiszem, mert a Reuters mondta, nem egy fórumozó.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
őstag
Szerintem nem így kell hozzáállni. Ha egy hardware-es megoldás miatt a hash számlálás 1000x gyorsabb tud lenni, akkor az a kütyü simán lehet 100x drágább, mint a hagyományos GPU megoldás. Minden a teljesítmény, fogyasztás, bekerülési érték, stb értékektől függ. A jó értékeket produkáló dolgokat meg fogják venni, mindegy, ha csak millió dolláros árfekvésben elérhetőek. Vagy akkor már el se adják őket.
-
nagyúr
válasz Németh Péter #16419 üzenetére
Szerintem olyat láttok a "hírben", ami igazából nincs benne. Nem szól a hír ASIC-ról, csak egy bányász-specifikus megoldásról. Ami akár lehet egy olyan chip, amiből minden ki van hajigálva, ami nem kell a CUDA-hoz, és így jóval kisebb lesz. Sőt, ilyet akár lehet csinálni a durvábban selejtes jelenlegi GPU-kból is - a GP104-ből pl. nincs backend-csökkentett SKU, szóval az összes olyan selejt GPU játszhat, ahol hibás egy vagy több ROP partíció. Stb.
-
őstag
-
lofagi
addikt
Tegyük fel,hogy a pletykák igazak. Márciusban bejelentik az új kártyákat? Amire abból custom hűtés lesz az mikorra várható? Május? Június? Vagy azért ettől hamarabb?
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Németh Péter #16423 üzenetére
Csak ennyivel azért tuti nem tud gyorsabb lenni. Ha lehetne, akkor már rég sorra készülnének az ASIC-ok. Régen az is szerencse volt a BitCoin ASIC-oknál, hogy a programom még nem voltak kigyúrva GCN BFI-re és az alignbitre, vagy az újabb NV architektúráknál a lop3-ra. Ma már azért alapvetően célirányos az optimalizálás, tehát nem csak egy szimpla GPU ellen kell küzdeni, hanem pár olyan speciális utasítás ellen, ami kifejezetten jól használható a blokkláncra.
-
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Németh Péter #16429 üzenetére
Olvastam. Nekem is van ötletem: 2 MB/thread+5 GHz. Kész.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj ezzel, hogy pont volt egy erre vonatkozó kérdés nemrég az egyik előadáson. Hogy miért nincs ROP vagy textúraszűrő nélküli Tesla. A válasz az volt, hogy ezek a részegységek igazából egymáshoz igazított blokkok. Konkrétan azt mondták, hogy olyanok, mint a legók, csak bonyolultabb összerakni őket, de a cél ugyanaz. Viszont a tervezésük eléggé sok pénzt és időt emészt fel. Emiatt az egyes blokkokból nem csinálnak sok verziót, mert például a textúraszűrőket ki lehet ugyan venni, de rengeteget kell rákölteni, miközben alig nyernek vele a tranzisztorok oldalán, és növeli a hibalehetőséget. Ugyanez a ROP-oknál. Le lehet butítani őket, de sok pénzbe kerül, és elenyésző, amit nyerni lehet. Végül egy ultimate ellenérv, hogy ajánlott a lehető legkevesebb lapkát tervezni a lehető legkevesebb blokkvariánssal, mert olyan ez, mint programot írni (és ezt is így mondták), csak itt egy "fordítás" 70 millió dollárba kerül. Tehát nincs sok lövés, lehetőleg egy vagy maximum két "fordítósából" kell megcsinálni. Emiatt a legtöbb blokk az egész skálán egységes, mert az első lapkánál kiderül, hogy jó-e. Ha van egy másik blokk, akkor az aránytalanul növeli a hiba kockázatát, ami végül pénzkidobás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezt részben elhiszem, részben meg nem. A TEX egységeknél simán lehet, hogy elférnek kerekítési hibaként, a ROP-oknál ez már kevésbé tűnik reálisnak, ráadásul azok nincsenek is annyira szorosan az SM-ekhez láncolva. Ugye ha valami sokba kerül, akkor az nem azt jelenti, hogy nem csináljuk meg, hanem azt, hogy csak jó ($$$) okkal vágunk bele. Legjobb példa erre a GP100 / GP102, ahol számos dologba belenyúltak, és lett egy 20%-kal kisebb chipjük.
A bányászkártyákra lehet, hogy nem tudnak ilyen modellt találni - ezért írtam a második irányt a súlyosabban sérült chipekkel, amik gyakorlatilag ingyen vannak, és ezért lehet rájuk jó hash / USD aránnyal rendelkező cuccot építeni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
uvlight
csendes tag
-
Ren Hoek
veterán
Akkor most áprilisban még sem lesz semmi újdonság?
-
lofagi
addikt
válasz lofagi #16437 üzenetére
Sajnos találtam egy ilyen cikket is: Sad news...
Csak azt nem tudom,hogy ez mennyire lehet spekuláció. Jelenleg pont videókártya vásárlás előtt állok és nagyon nem tudom,hogy mivel csinálok jót magamnak. Várok még vagy megveszem most, mert úgy se lesz se olcsóbb, se jobb kártya a következő fél évben.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
válasz lofagi #16438 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet. Egyszer már megjártam a másik oldalon, amikor a 7970-et egyszercsak elkezdték új névvel 40 pengővel olcsóbban árulni. (120/80) Itt a nagyobb számok miatt (1080ti-re fenem a fogam) már fájdalmasabb lehet a művelet.
Az eredeti határidő március közepe volt, ami már tolódott áprilisra. Legalább azt jó lenne tudni, meddig várjunk!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
félisten
Azt szerintem tudtuk eddig is, hogy nem lesz launch még,de infók 100% , hogy lesznek valószínűleg bemutatják a GPU tudását. stb.
KB fél évre rá szoktak jönni az első kártyák. Szerintem optimistán Augusztus, pesszimistán Ősz. Szerintem érdemes lenne várnod, mert valószínűleg ezzel az érkező gennel elolvad a Radeonok Vulkan, Dx 12 előnye és ha csak a fele igaz a teljesítményről, akkor remek kis széria lesz. Talán van rá esély, hogy addigra mérséklődik a bányász mizéria és ha jó lesz a teljesítmény az 10xx sorozatnak leveri az árát. Én mindképpen kivárnék valahogy, akár átmeneti kisebb / régebbi kártyával is.
GTC ig 1 hónap, szerintem érdekes kis show lesz . bár aggodalomra ad okot, hogy AI és Deep learning előadók lesznek 20 an, Gamingtól pedig 4 ember plusz ugye Jensen.( bár a show alcíme is az AI és a DL ),de azért erre [link] az előadásra kíváncsi leszek, hogy hozzák össze a DL-t és a gamingot FPS-ben.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Remus389
veterán
nincs okuk a sietségre, szegény AMD nem tud konkurrenciát állítani.
Itt van ez a két gigacég, az Nv és az Intel és mind a kis csóringer AMD-hez méri magát, amely két fronton próbál hősiesen helytállni. Sad but true.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Remus389
veterán
válasz Tomassy00 #16442 üzenetére
Ebben én is hiszek, amilyen brutális veszteségeket összehoztak már rég le kellett volna húzniuk a rolót [link]
Az Intel és Nv-nek azért érdeke hogy megmaradjon, mert ha monopolhelyzetbe kerülnének, szerintem magasabb adóbesorolásba kerülnének, osztva szorozva rosszabbul járnának. Továbbá így van kihez mériük magukat.
De ugyanígy nem érdeke a számítógépgyártóknak sem hogy tönkremenjen nyílván, a Dell az Apple, a HP, Acer stb. Hisz így jobban tudnak alkudni az Intellel ha az AMD mint alternatíva ott van. Néha még raknak is össze AMD-s gépeket.
A fogyasztóknak meg végképp érdekük hogy maradjon az AMD, nyílván.
Tehát mindenkinek az az érdeke hogy ne menjen csődbe, szerintem összedobtak nekik egy kis segílykét amit titokban tartanak.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
nagyúr
Hát ha tényleg semmit nem mutatnak be akkor bekaphatják...
Amúgy jelenleg csak várni lehet... vagy konzolozol addig.
Vicces hogy én ősszel döntöttem a kozol mellett, mostmeg már a legnagyobb jutúberek is elkezdték ezt javasolni...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Remélem itt feltehetem a kérdésemet, mert már nagyon idegesít.
Két monitoron tolom, egyiken játszom, másikon youtube megy.
Iszonyatosan idegesítő, hogy folyton kifagy a youtube. Szerintem a játék miatt is meg sza@r a youtube mostanában, mert korábban nem tolta ennyire durván.
Feltételezem a driverek az erőforrást a játékra koncentrálják és ezért hal meg folyton a youtube.
Be tudom valahol állítani,hogy az adott játék ne élvezzen ekkora prioritást? Mert amúgy nem elketyegne az levesebb figyelemmel is.Esetleg más ötlet?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
lofagi
addikt
Úgy látszik a miner kártya továbbra sem zárható ki, vagy épp nagyon jól hintették el ezt a pletykát is.
Én egy új játékos VGA-ra várok, nyilván, de ennek a kártyának pont annyira örülnék, ha nem jobban, főleg a pénztárcám utána, ha minden miner megpróbálna átállni ezekre. Amúgy is épp arról van szó,hogy 3GB-os kártyák már nem jók a minigra, vagy legalábbis bizonyos esetekbe.
Ezzel csak egy baj van, teória szinten. Ha a bányászok tovább fogják hajtani a felsőkategóriás kártyákat, akkor még kevesebb lesz belőlük vagy még drágábbak lesznek.
-
Lmh
őstag
válasz Tomassy00 #16447 üzenetére
Jogos amit mondasz, bár elolvastam az összefoglalót. Tudom ezek után még idegesítőbb, hogy mégis feltettem a kérdést, (kicsit félre is értettem/elnéztem, sorry, késő volt, fáradt voltam és ideges) de azok mellett, hogy mire mire nem való a topik, esetleg odaírhatták volna, hogy mire igen, mert ez a "találgatós" nekem baromira nem világos Sorry még egyszer, léptem is másik topicba. További jó találgatást!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest