Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Laraxior #19793 üzenetére
Szerintem nem kene feleslegesen belerohanni ezekbe a felkesz modellekbe. Majd nyar vegen jon a 6080-as amiben szinten 32GB GDDR7 lesz a $999 kategoriaba, az sokkal jobb ajanlat mint ezek a most bemutatasra keszulok. A forrasaim szerint juniusban mar talan lesz preview vagy valami bemutato az uj feature-okrol es kb. augusztus kozepen kerulnek a kartyak a piacra. Egyszerusitik a vonalat es a $999 aru 6080 utan jon majd $499-ert a 24GB-os 6070 szeptemberben es a 16GB-os 6060 oktober elso heteben $249-ert.
-
tomas51
senior tag
MSI GeForce RTX 5080 Leak
https://www.guru3d.com/story/msi-geforce-rtx-5080-leaks-at-chiphell-16gb-gddr7-and-256bit-confirmed/ -
NY_A
őstag
válasz
Simon Balázs #19787 üzenetére
Nálam is volt néhány bosszantó dolog, de beszív a játék annyira, hogy elnézzem neki. Nvidia Appot én is leszedtem mert végülis csak arra használtam, hogy az illesztőprogramot frissítsem rajta keresztül. -
torma1981
veterán
[link] HDM 2.2
-
Simon Balázs
csendes tag
Jé thug85 a gépigényről
! Én pont azért töröltem a játékot, mert olyan bugos volt, hogy nem tudtam vele normálisan játszani. Volt amikor random kidobott, de a legtöbbször egy bug miatt nem tudtam előre haladni a küldetésekkel. Majd valamikor nyáron megpróbálom újra, addig talán javul a helyzet. Amúgy Nvidia app törlése elég sok problémát orvosolt nálam.
-
NY_A
őstag
Épp írni akartam, hogy nekem eddig mindig elég volt a 16GB vram, erre a Stalker 2 már másodszor fagy ki mert elfogyott. 4K 4080-al. DLSS qualityn. Fura, mert már van benne 25 órám és csak most kezdte el csinálni. Mire befejezem rendbe rakják.
-
Busterftw
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz
gainwardgs #19782 üzenetére
-
Exodion
senior tag
válasz
Raymond #19778 üzenetére
jahogy ez, koszi nem volt tiszta
. En azthittem ez mar nem is letezik dedikalt GPU-knal, utoljara integraltnal meg laptopokon lattam. Oke igy bizonyos szemszogbol nezve "igen" a RAM-ot "hasznalja" a "GPU".
#19779 Ribi: Gyorsan atfutva kb hasonlo elven mukodik mint a pagefile amikor a programod fut ki a neki allokalt ram-bol. Kvazi mappel egy szelet system RAM-ot a VRAM-hoz. Viszont ez sokkal lassabb lesz mert mire eljut a RAM-bol a Core-ba a cucc addig atmegy: RAM -> CPU -> PCIE -> CORE nagyjabol.
32GB RAM-bol is ki tudsz futni fuggoen egy csomo dologtol, mert minden amit a CPU/GPU kezel be kell hogy keruljon eloszor a RAM-ba (jo esetben ez tomoritetten tortenik de akkoris). -
Ribi
nagyúr
válasz
Exodion #19776 üzenetére
Huha, valamelyik oldal csinált ilyen tesztet, talán még 1060 idején, 3v6G és ott nézték mi mennyi ramot eszik. Ott látszódott, hogy 6G esetén kevesebb ramot használt.
Asszem ez is erről szól.
Lehet nincs köze hozzá, de lehet beleszól. Persez nekem akkor is fura hogy 32G mem nem elég a játéknak. -
Busterftw
nagyúr
Hirtelen csak youtube "tesztet" lattam 4K-n egy 9800X3D+4080S kombolval, ott is volt 100 koruli FPS a -8GB VRAM ellenere.
Szoval inkabb arrol van szo amirol beszeltunk, ha van vram akkor megtolti, de nem jelenti azt, hogy annyi kell neki.Persze az lenne a jo, ha Shkiz0 bedobna egy 4080S-t es lemerne hogy alakul azzal a teljesitmeny az o beallitasaival.
-
Exodion
senior tag
Tudható, hogy minél kevesebb a VMEM annál jobban használja a RAMot.
Ebbe avass mar be
. DMA nincs a VGA es a RAM kozott, csakis a CPU-n keresztul tud atmenni az adat. Pontosabban:
1) CPU bekeri az adatot a disk-rol a RAM-ba
2) CPU atemeli az adatot RAM-bol a VRAM-ba
Mit ertesz azon hogy jobban hasznalja a RAM-ot? A GPU nem fog RAM-bol olvasni, foleg hogy a programkod a CPU-ban van, a GPU-nak halvany de lilaja nincs meg arrol sem hogy a RAM-ban hol a futo programnak allokalt resz, nemhogy azon belul hol van konkretan az az adat amit hasznalni kellene. Gondolj bele hat meg ha nincs is a RAM-ban mondjuk a texture ami kene, akkor mar a disk-nek is szolni kene hogy kuldd az adatot a RAM-on belul ide ni. Nem igy mukodik ez
. Ha keves a VRAM akkor kifutsz belole es ha megprobalsz allokalni, akkor SIGSEGV-el oszeomlik.
-
jimpo
senior tag
-
RazoR
veterán
Szerintem a kolléga is megkapta az 5k-s kupont aki hirdette az Inno-t....
-
tothd1989
tag
Fele ennyiért és alkatrésznek, nem megjavítani. De ha jobban belegondolok, én már javítattam alaplapot, fillérekből megvolt (értsd: 500ft alatt), még a felét sem biztos, hogy éri az a 4090.
-
-
válasz
KAMELOT #19765 üzenetére
Ez így azért nem igaz, mert van az a pénz amiért személyes használatra érdemes tenni egy próbát, de tényleg nem ilyen pénzekért. Ez vicc kategória.
Ezeket max a fenti embereknek éri meg megvenni alkatrésznek, aztán 2-3 ilyenből feltámasztható 1-2db kari az alkatrészeknek köszönhetően.
De halandóknak tényleg nem érdemes ezzel foglalkozni ez tény. -
válasz
Garsza #19762 üzenetére
Ennyi pénzekért nem érdemes szerintem foglalkozni vele. 150K környéke amiért még be lehetne rizikózni. Az a baj a repedt PCB-vel is, hogy ha valahol zárlat keletkezett az csak a javítás után derül ki, és közel se biztos, hogy mást nem kell cserélni rajta.
Az pedig borítékolható, hogy sem Dr. VGA. sem Dominik, vagy akár KrisFIX nem gombokért dolgozik, és nagyjából annyiba állna meg (ha javítható) mint egy működő, és akkor még ott van az, hogy eladáskor nagyon nehéz lenne rá vevőt találj.
Amúgy 10-12 rétegű. A PCIe körüli repedések meg az alátámasztás hiányából adódnak, és többnyire kuka kategória. Ilyenkor még azt lehet csinálni, hogy egy másik PCB-re átdobni a cuccokat és akkor menthető. -
válasz
Garsza #19757 üzenetére
Index: W24-GF7094| EAN: 4711377134958 | ASIN: B0CH1CPXCN | RRP: 4 976,93 PLN
A termék műszakilag SÉRÜLT, az aukción szereplő képek szerint teljes állapotban eladó.Előzetes szervizbeállítások: Sérült mag - 43-as hiba.RRP - az új termék ajánlott gyártói ára.Másolja be az EAN/ASIN kódot a Google böngészőjébe, és nézze meg az egyes termékeket. -
Garsza
veterán
[link]
Akinek van bátorsága. -
Exodion
senior tag
válasz
KAMELOT #19747 üzenetére
Meg az sem kell, 10 vagy 11-ik elektrotechnika-elektronika szakkozep iskolai tanangyag
. Ha egy tekercsen aram folyik at, az mit csinal? Rezonal! Azta, milyen meglepo
. Semmi koze a haz elektromos rendszerehez, a taphoz talan lehet de biztosat arra sem lehet mondani... a tekercs az ilyen es kesz.
-
omfgk
veterán
válasz
sixpak #19746 üzenetére
Én speciel a kristályban hiszek.
Azt kell tenni a gép mellé és elmúlik a CW.
Meg a lábgomba.Valakinél van CW ugyanaz a táp/vga kombóval, másnál meg semmi.
Értelmezhetetlen mondat, hiszen pont ez a lényeg.Konkrétan ugyanazt a vga-t kell nézni. Tehát az XYZ123 szériaszámút.
Mert ebből lesznek az ilyen marhaságok, hogy a ház elektromos hálózatától függ az ,hogy nálam cicereg a TUF 4080, de Pistinél meg nem az ő TUF 4080-a. És mivel nála nem, így tuti a ház az ok. Vagy a település. Vagy a kristály hiánya. -
-
válasz
deathcrow42 #19744 üzenetére
Nemtom, nem kerestem rá.
De pl. nálunk az alsó szinten a felújítás előtt volt olyan, hogy az AV receiver-ből és a sw-ből halk, hasonló hang jött, ha ment a konyhába a mosogatógép.
Pedig nem 30-40 éves hálózat volt a házba.
De amúgy a táp nyilván 1000x fontosabb, attól simán lehet CW...de mondjuk az meg a házból kapja az áramot.
Akkor úgy mondom inkább, hogy vezeték-elosztó-táp.
Valakinél van CW ugyanaz a táp/vga kombóval, másnál meg semmi. -
-
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Raymond #19734 üzenetére
azon nem változtat, hogy nem ezek a kártyák amik minden háztartásban lapulnak
meg valahogy nekem mindig többnek tűnik az aki erről beszél mint etalon, de közben más használ, legalább is a statok szerint.Értem ezalatt azt, hogy sok fórumban kint is már nem is ember az a gamer akinek nem 4090 van, talán még 4080, viszont a tényleges használók száma meg elenyésző...kicsit ellentmondásos
-
Csokifalo
senior tag
akkor ezekszerint én vagyok szerencsés, mert annyira vagyok igényes a zajokra, hogy pl a hdd-ket külön tartom egy másik pc-n a pincébe, a hálóba a gépekbe csak nvme-k vannak, és semmi ciripelést nem hallok ( játék közben nem tudom mert füles van rajtam )... hőfokba meg 72C felett egyik se volt még. No mindegy köszi
-
omfgk
veterán
válasz
Csokifalo #19731 üzenetére
2 db ASUS 4070 ti supert vettem magamnak
2 egész darab? Hát akkor az bomba biztos. Nem lehet baja a TUF-oknak.
Mármint a sorozatos paszta gondokon felül...Ő is ebbe futott bele. De itt ebben a topikban is még páran. Pedig ez egy hangyafasznyi ország még hangyafasznyibb kis topikja. Tehát nem sorakoznak még ebben a topikban se százasával az ilyen kártyák.
Hozzá tartozó cikk.
https://www.igorslab.de/en/asus-geforce-rtx-4080-tuf-gaming-with-serial-error-built-in-hotspot-ex-works-material-analysis-and-the-rescue/5/Tanuljuk meg ,hogy az 1-2 darabos személyes tapasztalat az lófasz. Legyen az jó vagy rossz tapasztalat. Mindenből lesz szemét.
Jó meg nyilván még több.De amikor a szemét aránya nem 0,5%, hanem 10-szer ennyi, tehát 5%, az már látványos a különböző fórumokon.
Lásd itt. Legalább 3-4 ilyen TUF-os élmény volt már itt közölve.Sőt...
Két szóra rákeresve (tuf hot) kapásból találtam 3-4-et.
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_4080_4090_ti_ad102/keres.php?stext=tuf+hot&usrid_text=&usrid=&rto_usrid_text=&rto_usrid=&stext_none=20 másodperces keresés eredménye.
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Sontir Fel #19621 üzenetére
"Asust kerülném a 40-es családból."
Ezt miért írod? 2 db ASUS 4070 ti supert vettem magamnak, és a lányomnak is, egyikkel sincs semmi baj a feláron kívül, nem melegszik, jól húzható,halk, én nem látok velük semmi gondot, de lehet hogy tévedek vagy szerencsés voltam?! Mire alapozod ezt? Köszi
-
Csokifalo
senior tag
Egyet nem értek. Mindenki az 5080 meg 5090-ről beszélget, miközben most néztem a mostmár múlt éves steam összesítést, és kb 90% használ xx60-as kártyákat...4080-az néztem valami 0.78% vagy hogy pl, 4090 nincs is a listában. Oké az "csak" a steam, de azért beszédes. A másik, nekem 4070 ti-s van, eddig úgy volt hogy 2019-ig pc-n toltam, de akkor megőrültek az árak gpu téren, és átmentem konzolra, most visszajöttem tavaly év közepén pc-re egy 7800x3D-vel M5 el ( 25 éve újra AMD cpu ). Na szóval pár játék siralomház még ezzel a kártyával is ( 4K 120Hz oled tv ) én nem is értem hogy valaki mit tud játszani xx60-as kártyákkal, ha 4K-n ez sem tudja elérni szinte a 120 fix fps-t ultrán, nem hogy extrémen ( ultrán is olyan 100-110 ). Namost értem én, nem kell a 4K, meg nem kell az ultra, de akkor viszont meg ott tartunk, hogy itt egy 800 ezres gépem, hogy nézzem a konzol minőséget ami meg 250 kb ( tavaly jobb esetekben 180 volt újonnan a seriesx ). Az meg végképp tré, hogy ahhoz hogy egyes játékokon meglegyen 4090-el 4K-n a 60 fps, kell egy 1.5-2M-s pc. Ha most fentebb kúsznak az árak, az megint a kozol felé húzza sokaknál a vonalat, ha egy 5080-al összerakott vas lesz 1M, akkor sokaknak már nem fogja megérni a kozol > pc árkülönbség az extra grafikát. Jó most jön az hogy a pc mennyi másra jó, igen, de arra elég használtan egy 40 ezres gép is játék nélkül. Szóval az megint nem indokolja az extrém kiadást. Szerintem játékos szempontból megint ott tartunk mint 2019, hogy akinek nincs más hobbija csak a game, az persze megveszi ha 1M felett is lesz a játék, de akinek ott a család, vagy más hobbi, az nem feltétlen. Persze ha az vesszük én pl veterán autózok, ha egy vetereán autóba "csak" évente egy millát tennék bele, összeraknám a két kezemet, vagy felújítottam most egy flippergépet és bele locsoltam 3 db 4090 árát oké, viszont ezek időtálló, árat tartó/növelő befektetések, szemben egy gpu-val ami csak értéktelenedik. Viszont az új játékok meg lassan már akkora kompromisszumokkal fognak milliós gépeken is futni, hogy kérdéses érdemes-e pc volnalon maradni konzollal szemben, és nézni a gyengébb grafikát, de másra költeni giga összegeket
-
tothd1989
tag
válasz
Garsza #19724 üzenetére
Persze, nagyon szoktam nevetni, amikor azzal érvelnek az amd mellet, hogy: dEhÁt KéTsZeR aNnYi VrAm!4! Csak, ügye nem mindegy a sávszélesség... Én amd vgat-t maximum akkor vennék ha ingyen dobnák utánam, nokappa. Idén (elnézést mostmár tavaly), vettem egy 6600xt-t, jó áron volt nagyon, garival, de a stock adrenalin driverrel használhatatlan, mert betölt az asztal és crashel a windows - erről ennyit.
-
tothd1989
tag
válasz
xtremist #19718 üzenetére
Valami miatt nem tudtam képeket rögzíteni az nvidia réteggel, de előlegezd meg nekem, hogy nem kamu. Stalker 2 8gb-on is elfér 4k epic-en. Persze, az fps 20-40 körül alakul (ezt sem mérte a réteg, külöböző toolokat nem akartam most felpakolni), dlss természeten be van kapcsolva.
-
omfgk
veterán
válasz
Garsza #19724 üzenetére
Mert az egyszerű user a vram menyisége alapján dönti el melyik erőssebb kártya.
Láttad a Market Share-t?
Bizonyítja ,hogy az egyszerű user szarik a vram-ra.
Mert az egyszerű user van többségben és ennek ellenére az AMD földbe állt.
Nagy marketing zsenik ezek.7900XTX a 24GB-al egészen a pincéig esett. A saját taknyán.
-
Garsza
veterán
válasz
deathcrow42 #19723 üzenetére
Pontosan. De szerintem még a 16GB is nagyon kis % van.
A sok Vram az AMD -nél egyszerű marketing. Mert az egyszerű user a vram menyisége alapján dönti el melyik erőssebb kártya. -
HW Unboxed egész évben a 8GB ram miatt nyekergett, de 16 gigánál még nem volt bottleneck emlegetve sehol, 4K-n sem.
5A-s játékot sem fognak a top 2-3%t jelentő 24-32 gigás kártyákra írni. Emiatt nem aggódom túlságosan
-
KRoy19
őstag
válasz
HantekDSO #19713 üzenetére
Allokált VRAM és a használt VRAM nem egyenlő. Egy csomó játék úgy van megírva, hogy befoglalja majdnem az összes elérhető VRAM-ot, de ettől még nem használ annyit.
Mivel jelenleg nics módja annak, hogy pontosan kimérjük, hogy mennyit is használ valójában az adott játék (nyilván jelenet, felbontás és beállítás függő is), ezért legtöbb esetben csak következtetni lehet arra, hogy tényleg elfogyott a VRAm és már a rendeszermemória van használatban, mégpedig abból, hogy drasztikusan esik a teljesítmény és/vagy lefagy a játék. -
xtremist
őstag
Az Indiana Jones nem UE5. A Stalker 2 4k max grafikán 11Gb körül használ. (UE5)
-
Garsza
veterán
válasz
SzlobiG #19715 üzenetére
Abból nem lehet kiindulni hogy mennyit eszik. Ha van hová tölteni akkor tölt.
Attól még kevesebnél valószínű kevesebbet tölt be.
A kevés VRAM laggokal jelentkezik szerintem.
Egyébként majd a tesztek megmutatják.
De elárulom, hogy jelenleg ideiglenesen egy 1660 Super 6GB van a gépemben 3440-1440 felbontáson Low grafon 80 FPS -t produkál és megy. Pedig az csak 6GB.
Higgyétek el hogy az NV tudja mit csinál. -
HantekDSO
aktív tag
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
gainwardgs #19696 üzenetére
De az új gen mindenben jobb, hiába 16 GB RAM, nem tudtad? 😁
-
KAMELOT
titán
válasz
Garsza #19699 üzenetére
Az a gond, hogy a számok nem adják ki.
4090 vs 5080
TMU CUDA ROPS is több a 4090-nél.
Már csak arra kéne rájönni, hogy mi ennek az értelme, hogy 5090 alá ilyen 5080 raknak be 256bitel? Nézzed meg alig van eladó 4090...esetleg 1-2 találni, azok is csak az 5090 végett adják el.BUÉK mindenkinek!
Chalez: Remélem egy 5090 FC nyáron már a gépemben fog teljesíteni
-
Chalez
őstag
Boldog új évet, 5080, 5090-ben gazdag évet mindenkinek!
-
gabor0928
aktív tag
válasz
Garsza #19699 üzenetére
Kizártnak tartom hogy hozná a 4090 szintjét, ezt a tecnikai adatok nem támasztják alá:
Lényegesen kevesebb CUDA mag és minden egyéb paraméter is vastagon alatta. Azt tudom csak elképzelni hogy mondjuk lesz valami újítás mint annó a FG, amivel együtt már elérheti az azonos teljesítményt.https://technical.city/en/video/GeForce-RTX-4090-vs-GeForce-RTX-5080
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- KERESEK!! RTX 4090 24GB FELVASARLAS AZONNAL! FAIR KIFIZETÉS!
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- RTX40xx Minden ami BGA! VGA/PC/Laptop -- GPU // RAM // VRM javítás -- Már 9. éve
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest