Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
Ma megjött alzától az RTX 4080-am. Újszerű terméket vásároltam a dobozban nincs PCIe 12 pines kábel. Nem tudom használni a kártyát. Jeleztem nekik, remélem küldenek. Ezért egy új tápot venni nem szeretnék. Egész héten erre vártam most meg cseszhetem.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Találtgyerek #8091 üzenetére
igaz visszaolvastam akkor én olvastam figyelmetlenül. BOcsi.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Találtgyerek #8091 üzenetére
En sem ertem a hsz-t, teljesen mas modellrol van szo.
-
KraX
őstag
válasz
ScomComputer #8082 üzenetére
-
Elmör
őstag
válasz
flashpointer #8086 üzenetére
Nem követtem a tápok fejlődési szakaszait, úgyhogy simán benéztem.
-
Jacek
veterán
válasz
-
Találtgyerek
veterán
válasz
1-2 nőre is ráférne az RTX.
-
Elmör
őstag
Sziasztok!
Beköszönök egy Gainward Phoenix 4080RTX friss tulajaként. Sajnos vagy nem sajnos direkt ezt a verziót kerestem, mert ez az egyik legrövidebb 4080as, befér a házba. Kedden este kezdtem szerelni, de kiderült, hogy a táp (Corsair Rm850x Shift) viszont már az új fajta elrendezésű(nem szemben van a konnektoros kábellel a köteg hanem oldalt) , ami nem jó a gépházba, tehát kellett azt is rendelnem. Ezek alapján hiába néztem jól utána, mégsem mindenre figyeltem. Hétvégén végre meg lesz minden és lehet összerakni.
-
ScomComputer
veterán
Ez nagyon jó....KÉP !
-
pidzse4
aktív tag
válasz
gulka81 #8079 üzenetére
szerintem mindegyik jó de a palit szebb . A külső is számit szerintem. De a helyedbe gyüjtenék még hozzá és 4090 vennék . Nem sokkal drágább de sokkal jobb a 4090. Először én is 4080 akartam msi 650 ért aztán rájöttem hogy 740 ért 4090 inno 3d kapok igy aztán ugy voltam vele inkább dobok rá kicsit és a 4090 vettem meg de nem bántam meg.
-
DarkByte
addikt
válasz
kevike576 #8078 üzenetére
Ja, én nem is húztam most már tovább. Az Aqua-s leárazáson berendeltem egy Zotac 4090 AMP Extreme Airo-t. Jövő hónapban meg majd mellé pattan a konfig másik fele, meglátjuk a 7800X3D mennyire árazódik jól. Addig elketyeg a 3700X meleltt. (Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán befér-e a Silent Base 600-ba.
)
-
gulka81
újonc
Sziasztok.Kártya vásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot kérni melyiket vegyem.Az egyik wgy kfa2 rtx4080 sg a másik pedig egy palit gamerock rtx 4080 kártya.A kérdésem az lenne van valakinek tapasztalata a kfa2 kártyával mert arról nehéz infot találni.Amúgy egy árban lennének sőt a kfa2 kicsit olcsobb is.Előre is köszi ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat és véleményeket róluk.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! RTX 3080-asom van és pénteken jön meg az új RTX 4080-am, Gainward Phantom GS, azért esett erre a választásom, mert befér a gépházamba, Fractal Desing Meshify 2 Compact. Valaki használja ezt a verziót? Mi a tapasztalatotok róla? Előre is köszi.
-
KraX
őstag
hat akkor ez a resze igy jaros. nem egy oriasi ervagas, de jo lett volna ha le lehet tekerni nullara vagy 10-20% koze a ventiket.
bar ahogy neztem nalad epitett vizzel mas kategoria a hutese a 4090-nek. brutalis mit meg bir huteni. Ha lesz kovetkezo pc-em akkor lehet en is vizeskedni fogok.
#8071 Istyu74
igen, ezt en sem tudtam, nem volt adat errol, legalabbis en nem talaltam.
ki lehet hebrakolni a kartyabol a ventiket, de ahoz meg kell bontani a kartya boritasat amit garancia alatt nem szeretnek. -
KraX
őstag
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X PCI Express 4.0 ATX Video Card GV-N4080AORUSX W-16GD
#8068 hadogabi1
nalam 4k 120Hz-et tud az oled es igy van beallitva, de ahogy megszunik a terheles rogton leskalazza a memoria es gpu orajelet is a kartya, szoval ahogy fentebb irtak, vsz bios-bol van berakva ez a korlatozas. -
hadogabi1
senior tag
En is igy jartam anno inno3d 4090 el. Volt par het mire nalam meglett a megoldas. 4k 240hz en ment a windows ami a memoriat alapbol nem engedte 10000mhz ala igy folyton ment a venti. Atraktam 4k 60hz re es egybol lealltak a ventik. Nem mondom hogy nalad is ez van de nalam ez volt.
-
KraX
őstag
válasz
flashpointer #8065 üzenetére
Koszi mindenkinek a tippeket. Akkor ha jol ertem egy bios csere workaround lehet a fenti problemara is, pl egy strix bios ha felmegy a giga kartyara?
Illetve itt van egy vizpumpa is amit mukodtet a kartya, szoval nem tudom mi lenne ha raeresztenek egy masik 4080-as bios-t. Bricket nem akarok csinalni a kartyabol ertelemszeruen.
-
KraX
őstag
Nem lehet 30 ala vinni azzal sem, probaltam.
#8061Busterftw
azzal is probaltam, ott is fixalta 30%-ra a ventiket.
Ket ut marad, bios csere (hatha) vagy fizikailag leoperalom vhogy a harom ventillatort es cserelem oket es ledugom az alaplapra a harom uj ventit, de ezt csak vegso esetben szeretnem megbuheralni, a kabelek befutnak a kartya burkolat ala, szoval szet kene szednim hogy hozzaferjek a csatlakozohoz, de mivel garis igy ezt nem szeretnem ha van szoftveres megoldas. -
KraX
őstag
válasz
VoltanIgor #8056 üzenetére
mint a huzat. +200-tol kezd el bizonytalankodni foleg ha meg van rantva a memoria is rendesen, akkor viszont ordenare modon kell emelni a feszt is.
Ezeket mind gyari bios-szal mertem, nem csereltem meg szoval lehet lapul meg benne tartalek de nincs ra idom ami kis szabadidom van csalad es melo mellett azt meg inkabb jatekkal toltom -
KraX
őstag
válasz
Találtgyerek #8054 üzenetére
Igazan nincs mit, en is csak tanulom a kartyat es hogy mit hogy lehet.
Es hogy beszeljek kicsit a kartya negativumairol is, mert hogy van neki, ez sem kivetel.
Sehogy nem engedi 30% ala a venti fordulatszamot. Ez nappal azt jelenti, hogy hangtalan a masina, foleg nyitott ablakoknal, de keso este, ejszaka amikor minden elcsendesedik, akkor kicsit lehet hallani a kartyat (a gep tetejebe van epitve a radiator). Ami pozitivum, hogy szinte soha nem is megy feljebb a venti fordulat szam mint 30%.
Ha ezt vhogy meg meg tudnam moddolni, akkor szinte tokeletes lenne. -
KraX
őstag
válasz
Találtgyerek #8052 üzenetére
-
KraX
őstag
válasz
ScomComputer #8050 üzenetére
4k, minden maxon, ray tracing on, dlss quality on, egyedul a motion blur volt kikapcsolva mert azt az effectet nem szeretem jatek kozben. Mivel igy jatszottam vegig a game-et a fenti beallitassal, ott atom stabil a gep. dlss-t azert nem kapcsoltam ki, mert en igy jatszok, nekem igy kell hogy stabil legyen. A huzott beallitassal is megnezem majd, jelenleg erre volt capacity.
-
KraX
őstag
Most volt idom egy keveset szorakozni az aourus kartyaval. Ez az eredmeny. Biztos, hogy feljebb lehet meg vele menni mind mukodesi frekvenciaban, a ram is birja magasabb orajelen, de egyutt mar bizonytalankodik legalabbis a gyari bios-al. En visszabb vettem, hogy ne zabaljon annyit, majd arrol is csinalok egy shotot ugyanitt a game elejen.
-
krepp
tag
Én azért az ellenkezőjét is meg tudom erősíteni, nem a munka minőségével volt baj, (meg amúgy korekt és gyors is), hanem a csatlakozóval amit használt (6+2).
Nálam jobban melegedtek a kézműves kábelek, mint az EVGA saját PCIE kábelei.
(Dokumentáltam is a tapasztalataimat, és elküldtem neki.) -
pidzse4
aktív tag
válasz
MukkeRr #8031 üzenetére
12000 stabilan a memoria miért nem elég neked? A fölött már úgy se számit semmit 1 fps-sel sem lesz gyorsabb a képkocka akkor meg minek? Nem jobban néz ki 12000 a memoria és 3000 ren a gpu? A fölé már teljesen felesleges emelni szerintem, úgy sem érsz el vele semmit. Bár ami nem fut el 60 fpssel csak mondjuk 45 azt ha huzod 3000/12000 akkor felmegy kb 50 re de ha netán még huzod mondjuk 3060/12500 és nem fagy ki az fps nem lesz 51 sem, ha netán még is akkor sincs semmi értelme. Egyszerübb ha visszaveszed az ultra beállitást HIGH ra és már is megoldva sok különbséget nem fogsz a két beállitás között látni. Persze tudom vannak maximalisták akiknek 1 fps is a világot jelenti
-
válasz
horvathpeter #8038 üzenetére
Hangosak a ventik.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy egyik kártyával sem lehet mellélőni, azt viszont nem tudom, hogy itt valakinek van-e Zotac Trinity 4080. Esetleg valakinek valami tapasztalat róla cw téren, hőfokok terén? Vállalható kártya?
-
MukkeRr
tag
válasz
ScomComputer #8035 üzenetére
Nincs meg az a játék és ezért nem kívánom megvenni, de majd másik játékkal kipróbálom. Simán lehet hogy nem fog menni ez az OC, csak ahogyan írtam abban a kettő stresstestben működött.
-
MukkeRr
tag
Hello hello, szerintetek milyen stressztesztet kellene futtassak amivel tudnám a memória OC-t tesztelni, ugyanis Fire Strike Ultrát és FurMark-ot próbáltam eddig, minden hiba nélkül futott mindegyik, de kicsit sokallom az OC-mat 🤯
Kezdtem azzal hogy rakosgattam egyre feljebb a memória Mhz-eket MSI Afterburner-ben, 1600-1700-1800-1900-2000, és viszont itt nincs tovább, mindegyiknél ment ez a 2 stresszteszt. Letöltöttem az EVGA Precision X1-et mert azt olvastam ott tovább is lehet vinni mint +2000Mhz.
+2150MHz-el futottak a fent említett stressztesztek 30-30 percen át, semmi hiba nem volt, úgy tűnik ezeknél a teszteknél ez a max, van esetleg valami másik ami kifejezetten a memóriára van hatással? Kicsit hihetetlennek tűnik nekem mert ahogy olvasom az átlag +1200Mhz körül lehet.Eddig nem nagyon OC-zgattam semmit sem korábban, tehát zöldfülű vagyok.
Köszi
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ScomComputer #8024 üzenetére
Stabilitás tesztre is jó vagy inkább maradjon a Metro?
-
válasz
ScomComputer #8024 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
Lehet tesztelni/próbálgatni...#1106
-
Beast007
aktív tag
válasz
Laraxior #7998 üzenetére
New World:
Népesebb városokban 50 -80 fps de itt 40-55% között malmozik a vga vagy a proci kevés vagy szar az engine mert 3080al is zuhant az fps.
Kisebb városokban 90- 130 Fps
Castrumot néztem ott 80 - 150 között mozgott de kb 30-an ha lehettünk.
Kint a-ból b-be 170 - 200 fps , chest run előtt több mobot összehúzva 120 - 150 fps
Ez 4k minden maxon. -
Beast007
aktív tag
Az se biztos, hogy egészséges ha rendesen be van dugva a csati de valamelyik irányba feszül mert annyira nincs már hely a gép oldala és a csatlakozó között. Ami simán kivitelezhető mert pl. ennél vannak szélesebb példányok, úgyhogy nálam is lehetne baj. (én is szinte az utolsó pillanatban kezdtem méricskélni a szélességét, végig csak a hosszával voltam elfoglalva)Update: közben nekem is elkészült a 90 fokos gyártott kábel , csak a város másik végén pihen a csomagautomatában.
-
keIdor
titán
Most nem, CPU limites vagyok eleve 1440p-n, méghozzá eléggé, az 5.5GHz sem segít igazán.
24/7-re megy 70% PW limitre, mert -5% teljesítmény, de -15% fogyasztás, bőven elég úgy is.
Nálam a CPU is (részben) ezért megy E-Core off-al. 150W max a fogyasztás így.Ha majd egyszer kell a 3000MHz GPU órajel, akkor beállítom, most egyelőre dolgozom, holnap is, most voltam egy hét szabin.
-
keIdor
titán
válasz
Joachim21 #8011 üzenetére
Benne van a monitor is.
Rá van kötve a PC, monitor, TV, PS5, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen egyszerre bekapcsolva minden, mert úgy már sok lenne egy áramszünet esetén.Igen 693W, viszont az is pillanatnyi, monitorral együtt. Meg benne van egy OLED TV is stand by modeban.
-
keIdor
titán
válasz
Beast007 #8003 üzenetére
CW minimális van, de nekem már egy ideje csak Asus kártyáim vannak: 780Ti Matrix, 980Ti Matrix, 1080Ti Strix, 3080 Strix és most 4090 Strix, eddig vagy egyáltalán nem volt CW, vagy csak halk. Ezt is most Time Spy 200+ fps-nél hallom csak inkább.
Nézve az UPS loadot, majdnem 700W monitorral együtt, inkább egyelőre nem növelem a CPU fogyasztását, nekem azt is kell néznem, hogy beleférjek a UPS specifikációjába.
-
Jacek
veterán
Nvidia topicban linkelt egy cikkez b. Kartars.
Erdekesseg annyi benne hogy az uj ADA 102-301 chip a 4090-en, max volt 1.07! ADA 102-300 ugye 1.1 . -
keIdor
titán
Két 3DMark alap booston.
Asus ROG RTX-4090 24GB Strix manual fan curve, egyelőre
Asus ROG Z690 Apex
Intel Core i7-13700K elfelejtettem átrakni a CPU-t 5.5GHz-re, 24/7 5.3GHz, mert így max 150W, meg nagyon delidelni is kéne... P-Core only, E-Core off.
G.Skill TridentZ5 RGB DDR5-6800MHz CL34 32GB pici subtiming tune azért van -
Beast007
aktív tag
Egyenlőre nem tervezem eladni.
Azt tudja valaki , hogy a witcher 3 felújított változata mennyire kéne jól fusson?
4k max + RT DLSS minőség blood & wine kieg város és körülötte 40- 55 fps kártya 70% környékén van kihasználva. Az 5800x fogná ennyire vissza? Az se megy csak 35 -40% körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi haladó szinten
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- RAM topik
- További aktív témák...
- Videokártya pasztázás és padolás bányászoknak, és gamereknek egyaránt kiváló minőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest