Új hozzászólás Aktív témák
-
Ennél rosszabb kártyát fogtam ki a mostani 34 fokommal.
Az is rendben van a v4.6.5 verzával. Mozdul ha kell. Csak monitorozásra használom, ebben semmi UV állítás. Tuning a gyári progival van közepesen sülve.
Nekem nem kell jó pofizzon a vga 26 fokkal, megmondtam neki nyugi nem adlak el, hozhatsz kedvedre magasabb értékeket is.
-
fatal`
titán
válasz
BerserkGuts #21363 üzenetére
Az új DLSS modellel kell az 57x.xx.
Egyébként 3DMarkon kívül én sehol nem láttam teljesítménycsökkenést (ami meg hidegen hagy), tök egyforma az összes.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek #21358 üzenetére
Nvcpl-ben a "custom" felbontásnál. 60hz-nél ne adj többet. Ha fekete az egész, 15mp múlva visszaáll.
De nem érdemes nagyon kínlódni ilyenekkel a wukong miatt.
Nagyon rossz választás a 4k maxed. Túl alacsony számok.
1440-ben reálisabb, ott is gpu limit lesz. -
Rexcor
őstag
Sziasztok
Használja valaki a legújabb drivert 4090-hez, érdemes feltenni? Vegyes véleményeket olvastam, többek között olyat is hogy 40-es szérián rontja is a teljesítményt, és ahogy néztem főként 50-es szériánál javított issue-kat. 572.42 van fent jelenleg februárról.
-
tomas51
senior tag
válasz
gainwardgs #21359 üzenetére
jogos jogos
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek #21356 üzenetére
A DSR sem ment azzal. Egyéni felbontást kreáltam, úgy tudtam 4k-ban futtatni. Kicsit homályos volt a windows, de olvasható maradt.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
BerserkGuts #21353 üzenetére
Holnap megcsinálom, ha minden terv szerint alakul.
Lehet 4K-n futtatni ha a monitor nem olyan képarányú?
Nekem 21:9 monitorom van és ez a TR tesztnél nem
volt jó. -
tomas51
senior tag
Azért ez a SouthOfMidnight se egy csúnya game és elég jónak tűnik a sztorija is.
gamepass ba bent van, 90 es lock on van maxos settingel 3440x1440
-
Laraxior
titán
válasz
BerserkGuts #21353 üzenetére
Én is lefuttattam, meg egy másik 5090 tulaj is 4K-ban. Intel 14900K-val és 9800X3D-vel.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Találtgyerek #21345 üzenetére
5090 tulajok neki estek aztán semmi max 1440p-vel valaki megszánt
-
zebra_hun
veterán
Nálam tegnapig ez nem volt, pedig pár napja már kijött a driver.
Viszont mióta csak kijeleztettem az nvidia osd-t, azóta van.
Igaz, lejjebb azt írtam ok, valóban, 5 perc tétlenség után nálam extra takarékra kapcsol minden, meg is szűnt a kiolvasás.
Restart után megy... ez remek.
Mindenesetre tegnap délutánig nem volt gond vele.
Nem is lényeges ez, fagyi az rosszabb volt. Pár percet bírt.
Most megint tudtam jó másfél órát terhelni, kopp-kopp, np.
Sallang nem fog kelleni továbbra sem.Ez pedig 40xx, mégis kijut a "jóból" ennek a szériának is ahogy olvasom a fórumokat.
-
ffodi
veterán
válasz
zebra_hun #21349 üzenetére
Az 576.02-es driverben van egy bug, alvó állapot után a hőmérséklet kiolvasás megszűnik működni, és fixen az utolsó ismert érték olvasható ki (ezt az Afterburner fejlesztője is megerősítette). Nálam is előjön, igaz 5000-es szériával, és nincs fent semmi sallang, csak a driver.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek #21348 üzenetére
Nekem telepítve volt kompletten az egész, csak nem piszkáltam azt a részt. Tegnapi feszültség teszt miatt kapcsoltam be az nvidia monitorozást egy perc erejére. Agyon is vágta.
Ami a fórumokba megy, hogy az új driver így meg úgy rossz, az hülyeség. Driver jó, a sallang csinálja ezeket a fagyásokat, hőmérséklet analog input akadást.
Mindegy, szidás helyett inkább jobb kijavítani. Nvapp a büdös életbe nem lesz jó. Nvcpl az átlátható, jó, használható.
Ma a divat, hogy a kinézete legyen jó, működés az lényegtelen. -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #21337 üzenetére
Helyreállt félig meddig. De a vírus maradandót hagyott. Eddig volt hőmérséklet mérés, vírus után ez már nem áll helyre.
A lenti videó is az új driver-rel készült, csak az nvapp (vírus) fesz piszkáló/monitorozó része lett egyszer elindítva. (Hiba volt)
Nem maga a driver rossz, hiszen működött minden jól tegnapig. A 800Mb-ból ki kell venni a driver-t (azt a ~60Mb-ot), és csak azt felrakni. NVApp-ra senkinek sincsen szüksége, elcsesz mindent.
Törlés után legalább nincs crash, de 27C-on áll a senor jele. -
Találtgyerek
veterán
válasz
BerserkGuts #21343 üzenetére
Nem hiszem, hogy összefosták magukat.
Én például nem vagyok otthon az ünnepek alatt. Ha hazaértem szívesen csinálok. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
BerserkGuts #21342 üzenetére
-
BerserkGuts
addikt
válasz
ericdrawen74 #21341 üzenetére
amúgy vicces de 5080 topic 5080tulajok összefosták magukat aztán tesztelni se merik
-
BerserkGuts
addikt
válasz
ericdrawen74 #21341 üzenetére
köszi
(4080-ad van most esett le)
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
BerserkGuts #21336 üzenetére
Ez a valós:
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Nálam ennyi a vége. A STALKER 2 magasabb órajelen crashel. A játék fontosabb, mint egy bench, amivel nem játszom, nem is nagyon hatnak meg az eredményei.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Mióta használtam az nvapp megjelenítőt, azóta 28°C a gpu és 10 percet sem bír...
Eddig egész jól ment az új driverekkel, de most megeszi a fene.
Ott volt az app, csak hozzá sem értem ehhez a részéhez.
Kezdem megérteni akik szidják.
Letöröltem az egészet, de nem lesz időm ma már sztem kipróbálni.
Ez egy jó nagy sz@rEl sem olvastam a hibaüzit, de vmi 47°C a gpu, crashhh
-
BerserkGuts
addikt
válasz
ericdrawen74 #21335 üzenetére
Ilyen hűtéssel nem néznél egy wukong tesztet légy szíves a kíváncsiság kedvéért?
(4k super resolution 100-al) Meg gondolom bírja tartani a 2900-3000MHz-et is. -
mmdms
addikt
válasz
Találtgyerek #21329 üzenetére
Igazabol nem a hofok , sokkal inkabb a kartya fizikai dimenzioi es ebbol adodo suj ami aggaszt. Bar alatamasztottam de nemigazan bizok benne.
Az elozo 7900xt igaz h sokkal nehezebb volt de kisebb is, es egyaltalan nem tudott hajolni a huto kialakitasa miatt, ez erre egyaltalan nem mondhato el.
Megoldas lenne egy uj haz, amibe allitva is tehetem a karit, dehat az tul egyszeru lenne! -
ericdrawen74
senior tag
válasz
Találtgyerek #21331 üzenetére
Igen, sajnos ez így van...
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ericdrawen74 #21330 üzenetére
Hát ha nem használt alkatrészekből rakja össze, akkor azért van ára, de még használtan se olcsó. Emellett a garanciás kártyát meg kell bontani, amit nem minden gyártó enged.
Vagy alapból blokkal szerelt kártyát kell venni, ami meg feláras. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
Találtgyerek #21329 üzenetére
Jogos a víz drága hobbi. 4K ultra PUBG :
S.T.A.L.K.E.R. 2:
-
mmdms
addikt
válasz
Találtgyerek #21323 üzenetére
Igen én is így tudom, ebbe a gpu ba akkor ennyi van.
Többeteknél is olvastam h víz van rajta. Milyen blokk az ami nem horror árú és ajánlott? Ezeknél a 4090-eknél csak referencia nyák van, és mindegyik blokk jó a karikra? Már nézegettem egy épített víz alkatrészeit (radik, pumpa a kiegyenlítőtartállyal meg ilyesmiket), mekkora összegből lehet egy ilyet összehozni ha csak a gpu-ra kellene első körben?
-
Találtgyerek
veterán
Valaki tudna abban segíteni nekem, hogy egy [link] ilyen Corsair kábelre nyugodt szívvel ráköthető egy 4090?
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #21324 üzenetére
Az az 1 fps a valóságban igencsak jó.
De, nvapp továbbra is a szememben egy bugkupac.
Ahogy aktiváltam, elment a hőmérséklet, összeakad. Azon kívül nem ugyanazt a feszkót méri valóban.
Továbbra is MSI AB, NVApp nélkül.
Soha az életben nem lesz jó az nvapp. Kettőt meg nem is szabad egyszerre. Lehet önmagában nem is rossz, de az MSI tökéletes, így felesleges is.(FG ment, mert a diavetítő nem tetszik. Azért 70+)
0.975VÍgy már azért jobb, de amúgy is hasonlítani kell. Ha hűvösebb, kevesebb Watt, akkor minden OK.
-
mmdms
addikt
válasz
Találtgyerek #21320 üzenetére
Én azt figyeltem meg a saját karimon ha a HS 86 fokot eléri onnan nincs tovább, csökkenti az órajelet. Azt meg már +40 Mhz vagy egy lépcsővel nagyobb feszen elérem. A gpu hőfok ilyenkor max 1-2 fokot emelkedik, közbe meg már rég csökken az órajel.
Így biztos ami tuti alapon 985 mV-on 2820 MHz-et állítottam be 24/7-re, az uccsó használható 975 mV 2860-as értékhez képest. -
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #21315 üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy összeakadnak.
Ezek nem jó log-ok, az msi monitorban idővonalon végig tudod tallózni. Azt nézd át, de elhiszem a magasabb feszt. Azt felülírja vmi más, azt keresd meg.Itt egy default vs uv video, 0.96V@2760mhz.
Nincs ennél magasabb, de az nvapp-ot nulláztam, többé rá nem nézek. Az nekem is hasonlót csinált, összeveszett az msi-vel.
Ha így vki maximalizálja a v/f-át, nem szabad másként viselkednie. Elvileg. -
zebra_hun
veterán
válasz
Ez a bench utáni rész, ne ezt figyeld. Nálam is amikor kész, vagy 210MHz, vagy 2610MHz ilyen 0.92V-on.
Terhelés közben figyeld. Akkor biztos vagyok benne, hogy egy adatból dolgoznak, egyet mutat.
De sosem keverném. Nvapp menjen nyugdíjba ideiglenesen. Vmiért én is kukáztam, nem emlékszem már. De két szabályzó nem fér meg egymás mellett. Mindegyik tudja, akarja a feszt szabályozni.
Nvapp--->Restore Default, aztán kilépés.Megy fel egy videó, azon nagyon jól fog látszódni minden.
Nemsokára -
Pug
veterán
válasz
a kérdés ki hazudik
Mindketto, mivel software-es meres... -
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21312 üzenetére
Igen msi-ben minden pipa.
De ez egy anomália aztán most felvetül a kérdés ki hazudik
mert msi-vel 0.975 amit beállítottam de a nvidia szerint 0.995
de mutat 1.010-et is teszt végén a háználmsi szerint
nvidia szerint:+másik érdekesség a tesztből hogy OC ide vagy oda meg fogyasztás de az fps vagyis a teljesítmény meg nem változik
konstans 22fps (legalább is nálam)
-
mmdms
addikt
válasz
Találtgyerek #21299 üzenetére
El se hiszem, utoljara egy zotac 8800gts 320amp! volt amibol ugyahogy jot fogtam ki.
Gpu 62-65 kozott mozog a hs meg 76-80 kozott. Magasabb orajellel vagy fesszel mar eleri a max hofokot pedig a 450wattos limit kozelebe se vagyok.
Szerintem hangos, hangosabb egy referencia 7900xt nel. Bar nem nyultam a ventigorbekhez mert vegulis nem hallom, vr szemcsivel simezek, mas felhasznalasa nalam nincs, igy nem is tokolok vele. Idle nema az egesz pc, csak az aio pumpajat hallani. -
FearFmRadio
tag
válasz
Icewloxy #21308 üzenetére
Windows 11 Ghost Spectre [link]
Erre a célra a legjobb
Ki van gyomlálva belöle minden.
Telepités után te magad állithatod be milyen szolgáltatásokat telepitsen..
2 gombnyomásra le lehet tilteni a fölösleges frissitéseket...
Pik pak fel áll a rendszer
Én ezt használom már 4-5 éve. -
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #21307 üzenetére
Én sem értem, és őszintén, nem is tetszik. Aki látta mondjuk a 2018-as Battlefield-et, érdekes módon egy 3080-on 300+ fps kimaxolt grafikán. Az klasszisokkal szebb a szememben.
Itt van ez a Remastered Zero Dawn, igaz ott nincs 300+ fps, de az is látványban ott van.Az nvapp-ban nem piszkáltál?
Msi-ben pedig engedélyezni kell a főoldalon a fesz állítását.
Nem vagyok gépnél, de két pipát ki szoktam tenni vmi Voltage Control néven. Nem emlékszem pontosan, mert évek óta nem telepítettem msi-t. Mindig a mentést bemásolom, aztán kész is win reinstall esetén.
Kell, hogy működjön. -
Icewloxy
tag
Hi. Egy windows 11 gamer pc-ből szeretném kihozni a maximumot rendszer szinten, hogy a legkevésbé fogja vissza a hardverek teljesitményét. tudtok vmi komoly programról ami kilövi a sok felesleges háttérbe futó dolgot, és tényleg csinál is valamit? YT-on sok video van de komolytalanok.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21303 üzenetére
Lossless Scaling-al elég szépen lefut 120fps-re van állítva és nem szaggat 4k-n eredménybe nem számít bele sajnos de érdekes hogy simán meglehetne oldani hogy ne ilyen fosul szaggasson ez a béna grafikájú játék.
Mert a víz kb úgy néz ki mint a 2009-es directX 10-es lenne. [link] https://www.youtube.com/watch?v=2nywdxgJbHQ
[link] https://www.youtube.com/watch?v=Gi-KOzUOvXI -
zebra_hun
veterán
válasz
Broken heart #21304 üzenetére
Nekem aztán teljesen mindegy, ebben ment a méregetés tegnap.
Magával a játékkal meg egyetlen másodpercet sem fogok eltölteni, annyira nem az ízlésem.
Gondolom, hogy ez nem az optimális
5090 csinál 34 fps-t 2160-ban. -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #21300 üzenetére
Géphez kerültem, megnéztem. Az NVApp szépen felveszi az MSI AB dolgait. De ha ott az Automatic Tuning használva volt/van, az csuda dolgokra képes.
Nálam ilyen az UV, NVApp pedig csak mutatja ugyanazt.
V/F-át nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen routert?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Suzuki topik
- Villanyszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest