Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
"Ha átrakom a Wint 2560x1440 -re akkor is csak ennyi."
Bebillentene ha arra mást adna. Itt szerencsére nincs piszka lehetőség. Teljesen mindegy mi a monitorod.
Ügyeskedj, Kroy viszi a pálmát, nincs mit szépíteni.MH-t nem rakok be, nincs kiírva, hogy mit, merre, hogyan. Kár érte.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Nekem is futott, különben nem tudnám

110% most a max, hogy vettem nativ tápkábelt. 4-es elosztóval az 500W helyett "csak" 450W/100% volt.
Nem valószínű hogy víz lesz rajta, mivel a 2db 3080 a víz miatt eladhatatlan. Meg se próbáltam mondjuk, de lehetséges hogy azok maradnak.
Bár piszok jó a 4090, de hwinfo-ra elég a 3080 is. Sajnos nincs időm játékra.
Idővonalra a cfx-et értettem, gpu z csak peak-re képes, az egy semmitmondó log. -
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Piszok jót megy a tiéd, gratula.
1.075V-ot adtam neki, 500W-ba kellett belepréselni, de ennyi csak. 11-es vagy hányasnál meg ránt nekem akkorát mint a ház váltáskor...
3015MHz végig, 3045 csak peak, baromság. Ezért jobb egy idővonal, de az meg fékez.
Megj.:
Kifekteti ez is a gpu-t, és valóban így van millió run itt. -
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Az más kérdés, ha kell nagyon. Engem a pletyka fogott meg, miszerint szebb. Nem panaszkodom, ezért váltottam 4090-re.
3080-on kellett a dlss és fg is. Öröm is volt, hiszen játszhatóvá tette. 4090 képes ugyanazt megadni natívba is. Nagyon szép, nagyon jó, szóval panasz nincs.
Aztán olvasom, hogy ez semmi, sokkal szebb ha "720-ba" játszom. Azaz dlss perf.
Hát az ugyan nem szebb, de legalább rondább is
Persze, ha van mód és valóban szebb, nem vagyok ellene.
Majd kipróbálom a rendes verziót is, nehogy az a beta legyen a ludas.
Amiben tesztelem, nincs RT, PT. Totál egyszerű játék. -
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
A béta egy rakat kaki volt ahol próbáltam. Cp nem érdekel, azt nem nézem.
Viszont a 3080-ban pont most tesztelték a nem beta cuccot, elvileg jó.
De a kép itt van lejjebb, performance borzalom volt, quality meg csak szimplán ronda.
Persze túlzok, hiszen a 3080-nal dlss qua+fg-vel toltam végig, de kényszerből. Tetszett, jó volt, de azt nem állítom, hogy a dlss szebb a natívnál. Most sem hiszem mondjuk, de nem vagyok gépnél. Nagyítóval fogom átnézni, és ha rosszabb, az rosszabb
Ha jobb (bár kétlem), azt elismerem akkor.TAA-ra:
Van ahol szebb, pl FH5. Ott a DLSS, DLAA förtelem, TAA jó.
HZD-ben TAA rossz, DLAA jó.
Ízlések és pofonok. Magánvélemény. -
adr0001
aktív tag
válasz
Garsza
üzenetére
Én a DLSS-ben egy dolgot szeretek csak, a DLAA-t

Eddig az volt a helyzet a PT-t használó játékokban, hogy adott volt a renderelt kép, aztán upscale, majd post-process, és frame generation. Plusz denoiser (haha). Szép, szép, de leginkább ocsmány.
A fentebbi hozzászólásomban említett játékok végre már majdnem olyan stabil képet adnak bekapcsolt DLSS-sel, mint egy RT/PT nélküli játék DLSS-sel. A világ nem lett megváltva, csak egy picit
A hype inkább annak szól - legalábbis részemről -, hogy az upscale+frame gen kombó meglehetősen kontraproduktív volt, a denoiser ellen dolgoztak, és bár a később bevezetett ray reconstruction aztán sérvet kapva cipelte az egész moslékot a hátán, ez kicsit sem volt elég.
Szép, és nem csak annak hazudott kép egyedül upscale nélkül vó't, de úgy meg fps bácsi nem gyütt
Szóval mindenki nyelt egyet, és az 1000-1500$-os kártyáján DLSS on mellett egy zajos, szellemképes, elmosott textúrás, instabil valamit nézhetett kicsorduló könnyekkel, de, legalább a bevilágítás korrekt volt
Opció volt még az RT OFF, amely döntéssel nem igazán lehetett vitatkozni, pont ezek miatt.Én még meg sem néztem DXRT nélküli játékban mit produkál, ezt most pótlom majd. A Last of Us-sal fogom kipróbálni, de van egy sejtésem, mégpedig, nem véltelenül a CP2077-tel demózták a DLSS4-et. Ott volt rá a legnagyobb szükség
PS. a Hogwarts Legacy az ultra+ moddal és az új DLSS-sel kb úgy néz ki mintha offline rendert néznék. Bjútiful. <3 Ajánlom kipróbálásra mindenkinek (szigorúan a moddal).
-
adr0001
aktív tag
válasz
Garsza
üzenetére
Natív VS DLSS?
128kbit mp3-at hasonlítgathatunk flac-hoz, csak semmi értelme.
3x fps helyett 8x, a lényeg ott van a képen
DLSS3 VS DLSS4? Na ott a zsuga, bár a 3-assal sem volt különösebb bajom, egészen addig amíg nem Path Tra8cing ment a képernyőn.
A leglátványosabb javulást a CP2077 és az Alan Wake 2 szenvedte el nálam. -
adr0001
aktív tag
válasz
Garsza
üzenetére
Töltsd le a reddit postban mellékelt .xml-t a profile inspector mappájába. Indítsd el a profile inspectort, és a globális beállítás lapon (a kezdő lap) állítsd át a default dlss profilt a cikkben megadott értékre (0x0000000A).
Ha a játék mappájában felülírtad a dlss .dll-eket, akkor már csak a gane elindítása van hátra... -
sheep
addikt
válasz
Garsza
üzenetére
Én úgy csináltam h az inspector mellé bemásoltam a dlss fájlokat és az xml-t, exe-t inditod és az antialiasing résznél valahol van egy legördülő menü ahol ki tudod választani a J profilt. Utána felül apply és nálam a dlss swapperben is lehet állítani. Remélem így érthetőbb, de nem vagyok gépnél h pontosan megnézzem.
-
KAMELOT
titán
-
-
xtremist
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
Ezért mondják hogy szerencse dolga, meg hogy sok tényezőtől függ. MSI Gaming slim lett helyettük, egyik sem cw-zett. Korábban RX6900XT asus tuf szintén kettő volt, ott meg az egyik nagyon hangos volt, a másiknál semmi. Ha megcseréltem a két gépben, a hangos kártya a másik táppal is hangos volt, a halk pedig halk maradt. (Be quiet dark power pro 12 1200w, és Corsair AXi 1600, előtte HXi 1200, ugyanolyan eredménnyel)
-
tomas51
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
Ebből is látszik hogy nem nem jók ezek a hűtők se, pedig mindenki isteniti.
Ott van hogy 61 fok 2350rpm 75%, egyszerűen ha rendesen ki van egy kártya terhelve nem bír vele (tudom hogy te állitottad be) itt azért már komoly a zaj
Nem véletlen rakunk rá blokkot, semmi nem tudja vissza fogni rendesen tartósabb 400watt felett, ha egy game be nyomsz fél órát 400-500 között és hagyod autómatán egy csukott házba, akkor ott lesz zaj keményen, vagy 75 fokos gpu és zaj
Egyik kártya se bírja a nagy terhelést, kell a blokk
-
-
fatal`
titán
válasz
Garsza
üzenetére
Én őszintén azt se értem, hogy miért van belebuzulva mindenki a hőfokba.
Csak a hangerő szempontjából van jelentősége.Az, hogy 10 vagy 20 évig megy a GPU teljesen jelentéktelen, pláne, hogy a többség 3 éven belül eladja.
De pl. pont a 4-es sorozatnál bármelyik hűtő jó volt.
-
omfgk
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Akkor minek a prémium felár bármelyik kártyán, amit megvesz a casual gamer?
Hiszen akkor ha a hőmérsékleteket nem nézzük, akkor a hűtés se számít.
Megfordítva, 80 fokig engedve, az összes kártya full csendes.
Nem szétcincálni akarom a logikát, végső soron mindenkinél lesz valamilyen baromság a költési oldalon, csak nem értem.
Corsair tápnál tudjuk ,hogy mire is megy a felár (egy része, a többi csak szimplán lehúzás).
Strix-nél ez micsoda? -
Busterftw
nagyúr
válasz
Garsza
üzenetére
A fenti video es az Alphacool Strix blokk alapjan 1mm-ek es itt irjak a pontos meretet.
Azt mar nem tudom hogy ehhez kemenyebb padok kellenek (pl Gelid Ultimate) vagy mehet kicsivel vastagabb de puhabb (pl Gelid Extreme).En anno a 3080Ti FE repadnal az Extremet hasznaltam azt javasoltak, mert az enged valamennyit miutan felfekszik. Ultimate-nal ha nem jo pontosan a meret puposodhatott a vga

-
Sontir Fel
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
Ahogy egy szalonból kihozott autót sem akarok a kertben bütykölni garanciális időn belul, úgy egy csúcs hardvert sem szeretnék otthon barkácsolni. Ahogy sokan értenek az autókhoz és esetleg tudnak maguknak olajat cserélni, úgy valóban sokan tudnak VGA kártyát karbantartani. Viszont szerintem nem jó üzletpolitika, ha a gyártó ezt elvárja a vásárlótól, főleg már a használat elején. Nincs ezzel semmi gond, szerencsére van még másik szereplő is a piacon.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Garsza
üzenetére
Nekem szerencsém volt bányászat közepén elcsíptem egy FE 3080Ti-t msrp-n, amikor 3rd party modellek/használtan 2400-2600eurókért mentek. Persze akkor már 1 éve kinn volt a 3000 széria.
FE mostos lehetne opció, de nem tudom milyen lesz a hűtés, főleg most hogy 50W-al nő a TDP.
Megszoktam hogy a mostani PNY 4080 full kussban van 65fokon játék alatt még nyáron is. -
válasz
Garsza
üzenetére
Szerintem nem, de ez csak magánvélemény, kéretik nem készpénznek venni.
Az egy dolog, de senki se tudja hova lövi be a bőrkabátos jövő héten. Konkurencia híján oda áraznak kis túlzással ahova akarnak, mivel jelenleg dől a lé az AI-ból a gamer vonal jelenleg nekik kb morzsa. A forint is megint jól kezdi az évet, és ha ebből sem lesznek készletek ahogy most az AMD procikból sem akkor simán lehet túlárazás ebből is.
Meglepődnék ha nem fogna vastagon a ceruza. Illetve kérdés, hogy alakul jelenleg a kihozatal, mert elég nagy chip és eleinte voltak hírek róla, hogy nagy a selejt arány. Szóval a felső ház benne van hogy drága lesz.
Jövő héten majd látjuk de az még csak az árazás lesz, azon nyílván sok áll vagy bukik, de a teszteket is meg kell várni mert ott is voltak már korábban pofára esések. -
-
válasz
Garsza
üzenetére
Ennyi pénzekért nem érdemes szerintem foglalkozni vele. 150K környéke amiért még be lehetne rizikózni. Az a baj a repedt PCB-vel is, hogy ha valahol zárlat keletkezett az csak a javítás után derül ki, és közel se biztos, hogy mást nem kell cserélni rajta.
Az pedig borítékolható, hogy sem Dr. VGA. sem Dominik, vagy akár KrisFIX nem gombokért dolgozik, és nagyjából annyiba állna meg (ha javítható) mint egy működő, és akkor még ott van az, hogy eladáskor nagyon nehéz lenne rá vevőt találj.
Amúgy 10-12 rétegű. A PCIe körüli repedések meg az alátámasztás hiányából adódnak, és többnyire kuka kategória. Ilyenkor még azt lehet csinálni, hogy egy másik PCB-re átdobni a cuccokat és akkor menthető. -
válasz
Garsza
üzenetére
Index: W24-GF7094| EAN: 4711377134958 | ASIN: B0CH1CPXCN | RRP: 4 976,93 PLN
A termék műszakilag SÉRÜLT, az aukción szereplő képek szerint teljes állapotban eladó.Előzetes szervizbeállítások: Sérült mag - 43-as hiba.RRP - az új termék ajánlott gyártói ára.Másolja be az EAN/ASIN kódot a Google böngészőjébe, és nézze meg az egyes termékeket. -
tothd1989
tag
válasz
Garsza
üzenetére
Persze, nagyon szoktam nevetni, amikor azzal érvelnek az amd mellet, hogy: dEhÁt KéTsZeR aNnYi VrAm!4! Csak, ügye nem mindegy a sávszélesség... Én amd vgat-t maximum akkor vennék ha ingyen dobnák utánam, nokappa. Idén (elnézést mostmár tavaly), vettem egy 6600xt-t, jó áron volt nagyon, garival, de a stock adrenalin driverrel használhatatlan, mert betölt az asztal és crashel a windows - erről ennyit.
-
omfgk
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Mert az egyszerű user a vram menyisége alapján dönti el melyik erőssebb kártya.
Láttad a Market Share-t?

Bizonyítja ,hogy az egyszerű user szarik a vram-ra.
Mert az egyszerű user van többségben és ennek ellenére az AMD földbe állt.
Nagy marketing zsenik ezek.7900XTX a 24GB-al egészen a pincéig esett. A saját taknyán.
-
KAMELOT
titán
válasz
Garsza
üzenetére
Az a gond, hogy a számok nem adják ki.
4090 vs 5080
TMU CUDA ROPS is több a 4090-nél.
Már csak arra kéne rájönni, hogy mi ennek az értelme, hogy 5090 alá ilyen 5080 raknak be 256bitel? Nézzed meg alig van eladó 4090...esetleg 1-2 találni, azok is csak az 5090 végett adják el.
BUÉK mindenkinek!
Chalez: Remélem egy 5090 FC nyáron már a gépemben fog teljesíteni
-
gabor0928
aktív tag
válasz
Garsza
üzenetére
Kizártnak tartom hogy hozná a 4090 szintjét, ezt a tecnikai adatok nem támasztják alá:
Lényegesen kevesebb CUDA mag és minden egyéb paraméter is vastagon alatta. Azt tudom csak elképzelni hogy mondjuk lesz valami újítás mint annó a FG, amivel együtt már elérheti az azonos teljesítményt.https://technical.city/en/video/GeForce-RTX-4090-vs-GeForce-RTX-5080
-
válasz
Garsza
üzenetére
1440P esetén szerintem nem szükséges a 4080 -> 5080 ugrás, 4K high refresh esetén elvileg (remélem...) elég lesz a 16GB vram, ott akkor életképes az 5080 is, meg az 5090 is pénztárcafüggően.
Ha hülye lesz az 5080 árazása, akkor vagy 5080 Refresh (Super, Ti, Ultra, mittomén) lesz nálam a cél egy év múlva, vagy ha beáll az 5090 egy normális árazásba - nem vesszük meg az elején többszáz eurós felárért. De simán maradhat a 4080 is, nem vagyok elégedetlen vele
-
válasz
Garsza
üzenetére
Az az igazság én nem látok nagy ugrást a 4080 -> 5080 kapcsán... a 4080 -> 5090 már szignifikánsabb (úgyis leszabályoznám kb. 400 watt alá, mi a francnak fűtsön 600 wattot, és úgyis kihozza a 97-98% teljesítményt)
És az 5090-t pár év múlva meg el fogom tudni adni 500-ért... vagy még tovább pörög, mert fos lesz a 6090
-
tothd1989
tag
válasz
Garsza
üzenetére
Off: Remélem ez a hsz nem lesz törölve, pedig az előzőben is sztem elég kultúrált voltam, csak kifejtettem a véleményem.
On: Valszeg 2 tényezős a dolog:
1; nem érkezett még meg a kártya
2; a potenciális vevők esélyesen tudják hány a 2, így hiába olcsóbb, nem akarnak profitot termelni neki és nem nagyon jelentkeznek
Persze, benne van, hogy tévedek -
-
-
gaben22
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
Nem tudjuk mennyibe fog fájni az új gen. és hogy az 5080 hol lesz teljesítményben a 4090-hez képest (ha igazak lesznek a hírek, hogy kevesebb memória lesz raja, az pl. lehet ciki). Én személy szerint arra számítok, hogy jóval drágább lesz az 5-ös széria a 4-es kezdésénél. Ha ez a 2 úgy lesz, ahogy tippelem, akkor lehet a 4090 használtan még drágulhat is. Viszont befektetési és egyéb tanácsokat nem tőlem kell kérni, mert nem értek hozzá, szerintem bármi lehet, akár az is, hogy igazam lesz, akár az is, hogy nem, utóbbi az életszerű csak ugye csúcs VGA piac már rég nem az életszerű pályát járja be... Én pl. levettem az eladó 4090-met, igaz főleg azért, mert nincs időm visszaépíteni levegőre vízről... Amúgy már eladtam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez egy 4k teszt

Nekem meg egy hete ingyen küldtek egy TP-Link Archer BE550, BE9300-et. Van ott fejetlenség rendesen. Még számlán is van róla hogy 0Ft
)