Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
UDPSendToF
üzenetére
Pedig ezt szétszedés nélkül nem fogod megúszni.
GPU újrapasztás, és valószínüleg a memórián a padokat cserélni kell. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
GS score-ba nem kéne beleszóljon, mégis magasabb VGA órajelek mellett is elmarad 1000 pont.
-
válasz
flashpointer
üzenetére
Az akkor egyéni probléma, mert nálam is épített víz van, de nem szoktam bontogatni nem hogy hetente de még havonta se. Nyilván mondod, hogy még nem állt össze a konfig, véleményem szerint addig le se kellett volna vizezni. De önmagában azt sem értem, hogy miért kell SSD-t cserélgetni, illetve bios cseréhez mi köze a víznek, mert riser nekem is van, de nulla problémám van vele.
Opció B használj nyitott bench házat és gyorscsatikat. -
válasz
flashpointer
üzenetére
Mi a macera a víz esetén?
-
válasz
BerserkGuts
üzenetére
VRAM 22GB?
-
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Úgy hogy ha nincs manuálisan Fullscreen vagy Windowed-re rakva akkor nem vált át valójában és hülyeséget ír.
-
Nem állítottam semmit, csak a felbontást, minden úgy van amit beállított magának telepítés után.
2K
4K
-
Elvileg azt mondták, a hatékonysága nem ugyanaz mint az 50xx esetén, de dolgoznak rajta, hogy menjen a korábbi generációkon is.
Amúgy szerintem menne simán (lossless scaling is megy, bár ugye ez nem ugyanaz de hasonló alapokon) de hát akkor mivel adnák el az 50xx szériát?
-
-
Nyertem

-
válasz
Sunnyslow42
üzenetére
4090-rol 5080-ra? Ne hagyd, hogy a marketing BS befolyasoljon.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Az Asus-os levelem 2 éves, Zotacnak a 4090 esetén nem is írtam, mert közvetlen a nagykerben beszéltem a Zotac termékfelelősével és ő mondta kapásból azt amit az Asus is meg amit a levélbe is írtak, hogy nyugodtan bontható de ha fizikailag sérül akkor ugrik a gari. De ez mint mondtam magától értetődik, ha egy gyári kártyán is sérülést csinálsz akkor is ugrik a gar.
Én vettem volna ichill-t de nem volt elérhető. Illetve azért könnyebb eladni egy gyárilag levegős karit mint sem egy gyárilag WB-os karit. -
válasz
Laraxior
üzenetére
[link] Ott egy levél a zotactól bemásolva.
Nekem a 3080-as karimmal is ugyan ez volt, még mai napig megvan a levélváltás velük pedig az matricás volt. Ők is azt mondták rakható rá blokk, de ha a szerelés mitt döglik meg akkor ugrik a gar. De ahhoz nem kell egyetem, hogy felfogja az ember ez bármelyik másik gyártónál is magától értetendő, hogy ha fizikai sérülést okozol akkor ugrik a gar. -
Szerintem az a szokás sem szakad meg, hogy csak a szerencsés csillagjegy alatt születettek fognak tudni venni majd a beharangozott árért FE-t, aztán ha valóban tulaja akar lenni egy új szériás kártyának az ember akkor csak az AIB gyártók lesznek opciók némi felárral.
#19941 abridabri
Szerintem meg pont, hogy nem. Ugyanis most az 5090 az teljesen más liga. Illetve hiába lesz 50%-al is gyorsabb akár mint a 4090 ha 2x annyiba kerül. Akkor ugyanúgy a 2 lábbal a földön járók nem fogják megvenni.
Ezért mondtam, hogy itt az 5080-as számít, annak az árazása és a teljesítménye lesz mérvadó a 4090-el szemben.
Amennyiben ugyanazt tudják kb akkor az ár lesz döntő, mert azonos ár mellett senki sem akar 16gb ramot a 24 helyett.
De lehet én látom rosszul. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nincs már gyártásban sem a 4080 sem a 4090. Raktárürítés megy ameddig megy. 4090-ből már eddig is néha esett be még innen onnan 1-2 darab (itthon Alzán is főleg visszaküldött, és / vagy javított darabok voltak)
4080-ból sincs már túlzott választék. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A 4090 most érdekes szituban van, mert pl most megnézve az árakat visszamenőleg az rajzolódik ki amit mondasz, hogy aki most adja el az ha jókor vásárolt még keres is rajta, de ha nem is bukni se nagyon bukik. Viszont ugye érdekes módon ez csak a 4090-et érinti, a 4080 és 4080 supert nem. Azok is drágultak némileg, de nem annyival.
Épp ezért jó kérdés, hogy az 5080 mit fog hozni, mert az lesz a mérvadó. Attól függ majd a 4090 használt ára is. Ha nagyjából ugyan azt tudja mint a 4090, akkor az árazás sok mindent eldönthet. Márpedig ha nem gurít nagyot, akkor senkinek sem lesz vonzó vétel egy 4090-hez képest kevesebb rammal. De ugye nem tudjuk mennyit ad hozzá pl a GDDR7 vagy egyéb dolgok. Bár kamu framekért meg fizetni én meg személy szerint nem fogok
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Engem is csikar az új gen, hazudnék ha azt mondanám nem, de nem minden áron. Nyilván könnyebb helyzetben vagyok 4090-el a gépben, mint az aki mondjuk csak egy 4060/4070 vagy akár ennél régebbi kártyával rendelkezik.
De mint mondtam én inkább kivárok, megvárom az árat, és a teljesítményt és annak tudatában majd döntök majd, de mivel nálam ugye csak vízzel opció így eleve nem hajt a tatár mert kell 1-1.5 hónap alsó hangon, hogy lehessen hozzájuk kapni blokkot is.
De számomra minden egyelőre arra mutat, hogy majd a termékciklus közepén lesz csere (ha lesz egyáltalán) ha elérhetőek lesznek a 3Gb-os modullal szerelt kártyák.
Aztán most ugye azt megmondani, hogy mi a jó döntés, day1 megvenni vagy később az még talány. Normál esetben később véve olcsóbb, de ugye látjuk hogy az AMD procik esetén is mindenki hülyézte azokat akik 230-235K környékén elsőnek vásároltak, hogy jó nagy balekok, és most látjuk mennyibe megy, és február márciustól én személy szerint nem is látok rá rációt, hogy normál áron kaphatóak legyenek. (főleg ha mondjuk AMD szándékosan alacsonyan tartja a gyártást, ezzel is fenntartva az árakat) -
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen, de pont ezért vagyok úgy, hogy inkább vállalom be a párszáz euró bukást mint sem ha megint nem lesz kerek a story ott vagyok 2 szét közt, hogy eladtam gombokért a kártyát, miközben az új meg baromi drága és/vagy még nem is hozza azt a teljesítményt amit mondtak.
-
válasz
Garsza
üzenetére
Szerintem nem, de ez csak magánvélemény, kéretik nem készpénznek venni.
Az egy dolog, de senki se tudja hova lövi be a bőrkabátos jövő héten. Konkurencia híján oda áraznak kis túlzással ahova akarnak, mivel jelenleg dől a lé az AI-ból a gamer vonal jelenleg nekik kb morzsa. A forint is megint jól kezdi az évet, és ha ebből sem lesznek készletek ahogy most az AMD procikból sem akkor simán lehet túlárazás ebből is.
Meglepődnék ha nem fogna vastagon a ceruza. Illetve kérdés, hogy alakul jelenleg a kihozatal, mert elég nagy chip és eleinte voltak hírek róla, hogy nagy a selejt arány. Szóval a felső ház benne van hogy drága lesz.
Jövő héten majd látjuk de az még csak az árazás lesz, azon nyílván sok áll vagy bukik, de a teszteket is meg kell várni mert ott is voltak már korábban pofára esések. -
Eladta olcsón mindenki a 20-as szériát aztán a 30-as meg nem nagyon volt kapható, ha volt is akkor baromi drágán, és sokan ott maradtak vga nélkül. Igaz akkor még csúcson volt a mining most az nincs, de van helyette AI.
De jövő héten már okosabbak leszünk.Sőt emlékeim szerint ugyanez megvolt a 30-ról 40-es szériára váltásnál is mert itt meg ugye az volt hogy majd a 4070 hozza a 3090-et fele annyiért aztán ez sem annyira jött be.
-
Ahogy látom az aprót már elöntötték a 4090-ek, de valamiért nekem kicsit "deja vu" érzésem van, és nehogy az legyen mint a 20xx --> 30xx sorozat váltásakor, hogy sokan fejvesztve adták el a kártyáikat gombokért, aztán meg jött a pofára esés.
-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ez így azért nem igaz, mert van az a pénz amiért személyes használatra érdemes tenni egy próbát, de tényleg nem ilyen pénzekért. Ez vicc kategória.
Ezeket max a fenti embereknek éri meg megvenni alkatrésznek, aztán 2-3 ilyenből feltámasztható 1-2db kari az alkatrészeknek köszönhetően.
De halandóknak tényleg nem érdemes ezzel foglalkozni ez tény. -
válasz
Garsza
üzenetére
Ennyi pénzekért nem érdemes szerintem foglalkozni vele. 150K környéke amiért még be lehetne rizikózni. Az a baj a repedt PCB-vel is, hogy ha valahol zárlat keletkezett az csak a javítás után derül ki, és közel se biztos, hogy mást nem kell cserélni rajta.
Az pedig borítékolható, hogy sem Dr. VGA. sem Dominik, vagy akár KrisFIX nem gombokért dolgozik, és nagyjából annyiba állna meg (ha javítható) mint egy működő, és akkor még ott van az, hogy eladáskor nagyon nehéz lenne rá vevőt találj.
Amúgy 10-12 rétegű. A PCIe körüli repedések meg az alátámasztás hiányából adódnak, és többnyire kuka kategória. Ilyenkor még azt lehet csinálni, hogy egy másik PCB-re átdobni a cuccokat és akkor menthető. -
válasz
Garsza
üzenetére
Index: W24-GF7094| EAN: 4711377134958 | ASIN: B0CH1CPXCN | RRP: 4 976,93 PLN
A termék műszakilag SÉRÜLT, az aukción szereplő képek szerint teljes állapotban eladó.Előzetes szervizbeállítások: Sérült mag - 43-as hiba.RRP - az új termék ajánlott gyártói ára.Másolja be az EAN/ASIN kódot a Google böngészőjébe, és nézze meg az egyes termékeket. -
válasz
Laraxior
üzenetére
És milyen erősítő? Mert lehet nem tudja.
Nekem az Onkyo 686 pl papíron nem tudja a 120Hz-et (ennek ellenére amúgy megy) mert ez a gyári spec:
HDMI ® 7 in (1 front*1) / Main Out, and Sub Out*2
supporting 4K/60 Hz, HDR10, HLG, Dolby Vision™,
BT.2020, and HDCP 2.2 pass-through -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Corsair, a különbözetből kijön a gyári kábel és nem kell átalakítózni.
-
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Nem ront.
-
válasz
Werkly
üzenetére
1440P-re 7800x3D-t vennék. Mondom ezt úgy, hogy 13700K-m van. Amúgy Intel vonalon meg 13700K/13900K/14700K/14900K-t mondanék.
Én személy szerint 4K-ban tolom, és 13700K-m van. Ha már van meglévő rendszer (LGA1700) akkor max proci upgrade olcsóbb lehet, ha kompletten tervezel váltani akkor én AMD-t mondanám. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Sehol nem is írtam, hogy volt.
Azt írtam a csapágyak döglődnek a giga 40xx sorozaton (legalábbis ismerős körben 4060 / 4070 is érintett volt ebben)
A Zotac AIRO-nál lehetséges morgó motor hang. -
Van Zotac kártyám egyáltalán nem volt hangos. Ha befért volna a házba mai napig a gyári hűtése lenne rajta, nem víz.
Ismerős körben is van pár 4080/4090 Zotac érdekes módon 1 ember említette, hogy van némi morajlás de neki AIRO van, nem pedgi Trinity, és neki sem zavaró, csak említette, hogy van egy pici motorhang.
Gigát nem vennék mert a 30-as szériánál sem sikerültek túl jóra (pedig elsők között voltak akik 4 slotos batár nagy tégla hűtést alkalmaztak) és most sem lett valami fényes a széria. (megannyi repedéses probléma)
Másrészt mivel kereskedek is, ment át a kezemen jó pár kari, és szintén ismerős körbe ment 4060/4070 is, és a Gigából 2 kártyán is 2-3 hónap után ventilátor probléma jelentkezett (csapágy). -
válasz
makszutov.hu
üzenetére
Persze, csak nem idén....
-
Nekem is Zotac van, de relatív ha 2 hetet ment levegővel utána ment rá a blokk (hőmérséklet alapján nem raktam volna, de nem fér be a házba csak vizezve, ha meg vizezve van a cpu akkor már mind1)
Az AIRO volt jellemzően morgó hangú ventiket tekintve, a sima Trinity-k esetén nem volt tömegesen jelentkező gond tudomásom szerint.
Nekem ráadásul HOF bios van rajta emelt TDP-vel, és köszönöm szépen megy már elég rég, annak ellenére is, hogy az AIRO erősebb VRM-be. -
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Szerintem a 40xx genből bármelyik darab vehető még kb a legolcsóbb is (ha a felső házat nézzük azaz a 4080/4090) mert most a batár hűtésnek hála mind hűvös és csendes.
Nálam járt 4090-ből TUF, és Zotac és végül a Zotacot tartottam meg, mert közel 100K-val volt olcsóbb és pár fok volt csak az eltérés hőmérsékletben, hangban meg a Zotac is abszolút okés volt. Igaz nálam azért is billent az ár mellett a mérleg a Zotac felé, mert ezen nem volt matrica, és bontható volt, így mivel a gépem többi része is vizezve van erre is került víz.
Amúgy ahogy gainwardgs is írja van 500-ért is már 4080 újonnan számlásan én nem feltétlen adnék ki pluszban 45K-t érte. De ez csak magánvélemény.szerk:
Illetve Asus esetén korábban sok volt a CW-s. -
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nagyobb boltokban kell legyen, mert van több nagykeremben is belőle készleten.
-
válasz
üzenetére
Ne orrolj meg, de tényleg nem értem mit kötözködsz vele. Leírta és látszik is a hwinfon, hogy valószínüleg ment még pár órát idle a gép, így evidens, hogy az átlag az kevés lesz.
A maximum értékek ott vannak, 1.5 óra alatt szerintem elérte azt az állapotot, ahol már nem fog tovább melegedni sem a kártya sem a gép belső hőmérséklete, és az értékek rendben vannak.
-
Aki esetleg tud / akar Amazonról vásárolni, most akció van Zotac-ra.
ZOTAC lowers the price for GeForce RTX 40 GPUs -
Srácok van már valami működő megoldás, hogy az új 3dmark teszt (Solar Bay) lefusson végre Afterburner mellett is?
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Legyen így, de én azért megvárnám a végét, mert ez nem ugyanaz azért mikor egy 4090-re rakod rá a nagyobb TDP-s másik 4090 biost, hanem majd mikor az juzer ráerőszakolja a 1070-re a 3080 biost. Ott azért dual bios ide vagy oda, nem vagyok biztos benne, hogy nem lehetnek anomáliák, vagy problémák.
-
válasz
gaben22
üzenetére
Azért ez a felelősség dolog itt nem annyira kivitelezhető.
Nem igazán megoldható az, ami az autóbontóknál, hogy összejelölik festékkel a csavarokat és ha megbontod az látszik.
Azt meg te se szeretnéd, hogy plombázva legyen az oldala, aztán egy HDD/SSD cseréért is vinni kell a gépet hozzájuk.
De ennyire nem is kell túlmisztifikálni a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- 27% - ASUS ProArt RTX 4060 Ti OC 16GB GDDR6 Videokártya!
- Zotac Rtx 4070ti amp holo
- 27% - MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X WHITE OC 8GB GDDR6 Videokártya
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12V-2X6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)