Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
warcat
veterán
Inno3D GeForce RTX 4090 iChill X3 24G 311 790 Ft bátrak bepróbálkozhatnak, alza használt
Szerk.: bocsi, látom volt már, csak épp arra jártam (alza mentett kezdőoldal)
-
-
tomas51
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Nekem idény ilyen lett karácsonyfám -
Darth11
aktív tag
Sziasztok,
Inno3d ichill 4090-el van valakinek tapasztalata, esetleg tudtok típushibáról?
Alzan van most újszerű ilyen kártya 311 ezerért. Az ár elég csábító, de túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
21 hónap garancia van még rá.
Nem értem, hogy lehet ilyen olcsó. Esetleg alzás újszerű termékekkel tapasztalat?Köszi előre is.
-
Chalez
őstag
Másik topicból hoztam... Aki úgy érzi, hogy bármiféle micro stutter, és nem megfelelő 1 és 0,1% FPS-e van, és használ Afterburnert, az vegyen ki két pipát a monitoring fül alatt, mentse, indítsa újra a gépet. Hihetetlenül kisimult minden, atya ég... Aki eddig is tudta, az lépjen túl rajtam
-
Exodion
senior tag
566.36-s driverrel masnak is egy-egy pillanatra a beallitott power limit fole szalad a kartya?
80%-ra van belove a power limit, 86.3%-ig megy el, de eppen csak egy kis spike az egesz, aztan vissza is normalizalodik. -
traktorgumi
aktív tag
válasz
gainwardgs #19374 üzenetére
az uj bios lefojtott felkraktam
gondoltam egy ev utan frissitek
gyakorlatilag nem tudok semmit allítani
elvileg tudok vissza rakni régi biost csak most idöm nincs
itt egy video ha valakit erdekel:
[link] -
gainwardgs
veterán
válasz
traktorgumi #19363 üzenetére
Miért olyan alacsony a Cpu pontszám
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
traktorgumi #19367 üzenetére
Azért több difi van ott ha 115 re tekered meg adsz neki kis boost kraftot...az msi meg tuningbarát is...a memóriára is rányúlhatsz rendesen.
-
ACE-
addikt
Nem tudom mit variáltok ennyit, én megvettem az MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM -et, beraktam, és használom. Nem figyelgetem a hőmérsékletet, a hangot, nem stresszelek hogy most UV vagy PL-t kell állítani, megy, faxa, ennyi.
-
traktorgumi
aktív tag
pedig ugy orultem hogy vegre rendes házam van
igaz elotte 2070super volt
most jó a hömérséklet és minden ok, egy ház cserével nem kell vissza vennem a pl 90%ra?
egyébként a tesztet nézve kb 0.5% a külömbségazért nem cserélnék házat
Meg fontos hogy ne legyen olyan nagy mert a gyerek miatt itt van az asztalonazért választottam a corsair 4000d.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
traktorgumi #19363 üzenetére
Cseréld le a házat olyanra ahol felülre tudod rakni a 360 as aio-t. nálam tuningolva tök csendes a slim, 60 fokos... itt a ház a gyenge láncszem.
-
traktorgumi
aktív tag
itt egy gyors teszt
[link]
csoda történt
a gép szép csöndben volt végig
és szinte ugyan az a eredmény
valami más javaslat vagy így jó?
Nyilán a z eredmény nem a top 10ben van benne, a asus z690 gaming uj biosa nagyon vissza huzta a proci teljesitményt
nem tudom a core számokat modositani..minden le van szabályozva
vissza kell tennem egy régi biost -
RazoR
veterán
válasz
traktorgumi #19358 üzenetére
Berakhatsz alulra 2 ventit, de nem vagyok benne biztos, hogy sokat fog javulni a vga hőfok, mert ha jól látom akkor a vga alatt van a táp és emiatt nem nagyon tud majd az a 2 venti honnan friss levegőt szívni, de egy próbát mindenképpen megér. De szerintem pont emiatt rögzítési pontok sincsenek ott a ventiknek.
Próbáld meg a PL-t lejjebb venni mondjuk 90%-ra és nézd meg, hogy segít e a vga hőfokon.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19358 üzenetére
Nagyjából. Az eredményekből meglátod. Én is 90% pl mellett használom, a 60 fokot nem lépi át, 70-72 hotspottal.
-
traktorgumi
aktív tag
akkor hogy összegezem
-alulra berakok 2 ventit
fentre sajnos nem fér be a 360 hütö...akkor azt meg kéne forditanom hogy szívja a levegöt?
Valamint undervoltolni kell a 4080-at..elég ha vissza veszem 90% a power limitet? -
RazoR
veterán
válasz
traktorgumi #19354 üzenetére
Elölről a meleg levegőt kapja a radiról a vga és alulról nem kap friss levegőt, szerintem....
-
Chalez
őstag
válasz
Nem lenne rossz, ha a procihűtő lenne fent (ha elfér) és elöl lenne 3 venti ami tolja befelé a levegőt. Valamint undervoltolni kell a 4080-at.
Update: sajnos nem fér el fent a 360 AIO... Én cserélném egy 280-asra, előre pedig 3 db 120-as venti mehetne.
-
válasz
Dobjál be alulra 2db 120mm-es ventit (nyilván intake), az drámaian csökkenti majd a vga hőmérsékletét.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19351 üzenetére
65 fokon sosem láttam az enyémet játék közben, és a ventilátort sem 1400 fölött, úgyhogy vagy rosszul szellőzik a házad, vagy rossz helyre van betéve és nem kap levegőt. Nem hallom sose hogy megy, mert még a noctua procihűtő is hangosabb.
-
adr0001
aktív tag
válasz
traktorgumi #19351 üzenetére
A power és hőfok limit csúszkája között bal oldalt van egy pici láncszemet ábrázoló kis gombocska. A két csúszka egymástól független állíthatóságához katt rá 1x.
-
traktorgumi
aktív tag
vegre en csatlakoztam a klubhoz egy msi 4080 super slim karival
teljesitménye brutal, de hangja nekem kicsit sokolyan 65 korul van, de ventik 1800-2000 prognek.
Mit csináljak hogy halkabb legyen? azt olvastam hogy a power limitet éerdemes levenni 90-85% , de ahogy huzom megy vele a höfok is...akkor azt guzzam be 65re? vgay 60ra? -
tomas51
senior tag
válasz
gubabela #19339 üzenetére
igen lehet ennyit tudott a paszta, egy ilyen rövid bench alatt nem szabadna neki eddig emelkedni, vagy nem kap elég levegőt nem tudom
sajnos több embernél van ilyen de nem nagyon szoktak feltenni képet a gépről, hogy hogyan kellene elképzelni a dolgot, mert van hogy nem azért melegszik mert elfáradt a paszta -
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Van egy gainward panther 4080s-em, kb fél éves. Amikor megvettem minden rendben volt vele hűtés szempontjából, most viszont azt vettem észre, hogy a hotspot elég magas lett (95fok gpu 75) steel nomad teszt alatt. Jól gondolom, hogy a paszta kezd kiszáradni? Adtam neki 80% power limitet, így 83 fok volt csak a hotspot 1-2 fps vesztés mellett. Mivel még garis így nem szívesen szedném szét, ha nem muszáj. -
-
Raymond
titán
válasz
tom81042 #19332 üzenetére
Perszehogy jobb lehet ha eljatszol vele es leteszteled az osszes jatekkal amivel jatszol hogy birjak vagy nem, de a kerdes inkabb az hogy megeri a melo vagy nem. Mert a PL allitasaval ez van a GPU-igenyes jatekoknal:
PL Perf
---------
100 100%
95 100%
90 99%
85 97%
80 95%
75 93%
70 91%
65 88%
60 82%A kerdes tehat az hogy mennyi idot es energiat akarsz raaldozni arra hogy ezeket az ertekeket elerd UV-val. Vagy hogy maradjon a teljesitmeny 100% es levidd a fogyasztast 85-90%-ra. En siman bevallalom azt az 5% veszteseget ha egy parancsal beallitom a PL80at (nvidia-smi -pl 360).
-
tom81042
tag
Ez amugy siman lehet IGAZ!!! Én se értettem a 3070 -nél hogy miért megy 100% -on a ventillator amikor 70 fokos a videokartya, es miert throttling-ol.
Hát azért mert elszáratdt a paszta és a Hotspot temperature vegig 105 C volt!
Szoval a hotspot-ot kell mindenképp megnézni hogy az mennyi!
-
-
Chalez
őstag
válasz
KRoy19 #19322 üzenetére
Bakker, jövőre 50 éves leszek, szerinted van időm ilyesmire? Játszani akarok a maxon, mielőtt a sok teszt miatt elvisz a szívem
Viccet félretéve, nem akarom kicentizni, készítek pár alulfesz görbét, megnézem az PL csökkentést, aztán kompromisszumot kötök valahol félúton. -
Chalez
őstag
Na majd megpróbálom mindenhogy, aztán meglátjuk. Lényeg, hogy ilyen 400-420W-os fogyasztásra azért nincs szükségem. Sőt, egyelőre azzal küzdök, hogy 1440p olyan grafikai terhelést állítsak be, ami felviszi a GPU usage-t 100% körülire. Egyelőre a DSR - ON-t találtam meg, 4K-n renderel az engine, és visszaskáláz 1440-re... Ez a 4090 egy monster a 4080S-hez képest is
-
Garsza
veterán
-
Hauptmann
veterán
A powerlimitst mivel lehet csökkenteni? Afterburner? Illetve, hová érdemes állítani? 90%
-
Chalez
őstag
válasz
xtremist #19308 üzenetére
És az nem gáz, hogy ha 1.05-öt ad neki feszkót, valamint a perfcap reason is kékül GPU-Z-ben?
Mi oc-t bírhat egy Suprim X kb?
4080S-nél az alulfesz tett csodát, de akkor itt nincs rá szükség, csak a PL-t visszavenni?
Fentebb már olvasgattam erről, van aki erre, más arra esküszik...#19309koxx És akkor még tegyük hozzá, hogy a magas radis Arctic LF III volt útban felül a cpu 4x4-nek
-
Chalez
őstag
Be is építettem, nem bírtam várni a hétvégéig, pedig ma egyik kollégám felvitte a vérnyomásom, és inkább pihenni kellett volna... Fú, a ház szétbontása nélkül milyen egy kisinas munka a tápcsere, atyaúristen
Az ujjaimon alig van bőr már, csak forogtam a ház körül, mint a szélkakas, hogy jobb rálátásom legyen dolgokra, valamint a csatik a helyükre is menjenek a lapon, stb... Na a 70% power limit helyett visszaállítottam Afterburnerben mindent alapra, le is futott 3DMark Time Spy rendesen, de azért lesz még itt dolog szépen.
Egyébként alulfeszeljem és power limit csökkentés, vagy elég csak a PL-t csökkenteni? -
Chalez
őstag
Na megjött az FSP Hydro Ti 1000 a very big Suprimhoz, de olyan fáradt vagyok, hogy majd kb hétvégén lesz tápcsere. Addig amúgy a Corsair AX760-am is eldekázgat vele, levettem 70%-ra a power limitet. Szegény kis átmeneti 7600X-nek így is kiugrik a szeme majdnem
-
traktorgumi
aktív tag
köszi
megrendeltem
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- BestBuy topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Baldur's Gate 3
- Túra és kirándulás topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- KERESEK!! RTX 4090 24GB FELVASARLAS AZONNAL! FAIR KIFIZETÉS!
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- Garanciális ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB GDDR6X 192bit
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- RTX4070ti SUPER DOBOZOS TÖBB TIPUS GARANCIÁS!!!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest