- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz mSchumi87 #6235 üzenetére
Tegnap kezdte nekem is, csak 1-1mp és youtube közben jött elő 3 alkalommal 1 video-nál. Ilyen sakktáblás az egész és az is csak a képernyő felén átlósan.
1 hetes ASUS 4070 Super DUAL a delikvens. +1200Mhz memória van OC-ban, de játékok alatt semmi. Csakis youtube alatt volt tegnap 1 video esetén 3 alkalommal.
Futattam Bechmarkokat, hogy megtudjuk a memória hibázik-e de semmi szóval valamilyen szoftveres malőr lesz a video kodolásánál.
Több buggal is küzd a januári driver, várjuk a februárit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yamaha R1
tag
válasz mSchumi87 #3397 üzenetére
Próbáld meg videóra venni a jelenséget egy képernyő-felvevő programmal. Amennyiben sikerül elkapni, és a felvételen is látszik a hiba, akkor egyből ki lehet zárni pár dolgot (pl. monitor, kábelek). Továbbá ha megosztod itt a videót, akkor mi is látni fogjuk a problémát, és könnyebb lesz azonosítani. Ha viszont nem látszik a felvételen az anomália, akkor majdnem biztos hogy monitorral kapcsolatos probléma lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz mSchumi87 #3397 üzenetére
Még két dolgot tegyél meg (szerintem), vagy a VGA-t vidd el máshoz, ott megnézni, így kizárva az összes többi komponenset (pl.: alaplap pcie vezérlő, bár kétlem, mert nagyon ritka hiba), illetve próbáld meg másik monitoron is megnézni, hátha a monitorod rossz.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
Brekkk
senior tag
válasz mSchumi87 #3387 üzenetére
Így viszont más lesz a gond. Nem memóriahiba. Ha memóriahiba lenne akkor folyton csinálná, és nem csak néha.
A G-sync-et kapocsold ki. Lehet a gond forrása.
Nekem is voltak gondjaim korábban a freesync-es monitoromnál g-sync kompatibilis módban. (kb 2 éve volt ez)
Szétesett a kép 2 fél részre. A bal oldali félkép a helyén volt, a jobb oldali félkép viszont 1 cm-re lefelé elcsúszva kilógott a monitorról. Felül volt 1 cm fekete csík a kép felett.Most pár hete visszakapcsoltam próbaképp, és már működik rendesen. Valószínűleg driver hiba volt.
-
Watto1991
senior tag
válasz mSchumi87 #2939 üzenetére
1440p-ben kisebb a CPU terheltsége, mint 1080p-ben, a VGA dolgozik inkább, 4k-ban meg abszolút "elhanyagolható" a CPU.
1080p-ben könnyen letudja a VGA a rá eső részét (ezért fog mondjuk csak 50%ban dolgozni), ott a CPU jön a képbe.
Ezért csinálják 1080p-ben a CPU teszteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- PlayStation 5
- További aktív témák...