- Milyen házat vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsit off de ti mivel nyomjátok mostanság? szerintem másfél hónapja nem lépett 3d módba a kártyám
-
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerősöm egy ilyen 12GB-os példényt nézett ki magának.
Márka számít valamit ennél a típusnál? Vagy csak legyen a 3 év gari. -
qukesz
senior tag
válasz
#72042496 #691 üzenetére
Én 1070-ról váltottam Asus Strix RTX 3060-ra. Akkor még az I7-9700 volt mellette 16 GB Rammal.
Az a proci elboldogult a kártyával Full HD 165 Hz-es monitoron.
Vettem a 11600k-t 16GB Rammal és azért láttam változást a képminőségben is.U.I.: 4790 szerintem visszafogja a 3060 teljesítményét!!!
-
törölt tag
Én i7-7700K + Asus Strix 1060-ról váltottam i5-10400 + Zotac Twin Edge 3060-ra. Mindkettőben 2x16 GB RAM és NVMe SSD, nem tuningolok, 1440p-ben próbáltam a Shadow Warrior 2-t. Előbbi gépen abbahagytam inkább, mert közepes grafikán is lassú, gyakran akadozós volt, utóbbi gépen viszont ultrán is szép folyamatos. Érzésre jócskán 100 FPS fölött van és elvétve zuhan meg.
Nagy ritkán ilyesmikkel játszom PC-n, multit nem. Viszonyításként azért felrakhatod a térképre, ha gondolod.
Egy olyan disclaimerrel azért élek, hogy én nem foglalkozom a tesztekkel, hogy miben mennyi marad, megveszem ami tetszik. És a Zotac Magnus One tetszett, a 10400 + 3060 abban voltak.
-
PuMbA
titán
A kérdés elég fura
Egy 9 éves processzor mellé egy 2 éves videókártya természetesen teljesen értelmetlen. Egy PC esetén mindig a kiegyensúlyozottság a legfontosabb, tehát hogy a hardverek között ne legyen 5-7 év különbség, mert ez idő alatt már más irányba fordult a világ.
-
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
RTX 3060-as videókártya vásárlásán töröm a fejem (a jelenlegi GTX 1060 helyett), i7-4790 3.60GHz processzor és Gigabyte B85M-D3H alaplap, Acer Predator GSync Full-HD monitor mellé.
Érdemes lenne processzort és alaplapot is újítani a 3060-as mellé? Leginkább csak játékra kellene. -
Grave_444
nagyúr
válasz
JoolsNOS #676 üzenetére
Nyilván, de összehasonlítani lehet a korábbi szintén szoftveres mérésekkel.
Nem fogom lakatfogóval megmérni a pci-e tápcsatlakozót és hozzá kitalálni a pci-e slotból mennyit vesz fel Wattra pontosan.
Ha visszaolvasol látod, hogy korábban is tettem fel ilyen gpu-z képeket..
175W helyett 125W-on megy. Ha a pontos fogyasztás is így követi arányaiban nem értem miért számít a "valóság". Ott se csak pár százalék lesz a különbség.Ezzel egyébként a szakmai topikokban méregetők 99%-a így van.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444 #654 üzenetére
Korábban küldtem képeket hogy sikerült beállítani a kártyát.
Nagyon szeretem.Nagyon brutál lehet az MSI Trio, ha ez is ilyet produkál.
Hiába az itx ház, alulról közvetlen a kártya kap 2 befúvó ventit, max 6-700rpm-en.
Procihűtő is max 1100-1200 fordulat.Ez Warzone 2.0 alatt ~120-144FPS magas grafika eredménye.
-
PeL
addikt
válasz
ScomComputer #669 üzenetére
Majd biztos lesz helyette valami más, még talán jobb is. Én 1x próbáltam ki, tudom hogy hasznos kis program volt, de elég sokat olvastam arról hogy hajlamos volt különböző problémákat is okozni. Voltak közöttük random játék összeomlások, ismerősömnek meg pl. random kékhalálok voltak játék közben amíg fent volt a gépén
Mondtam neki törölje le mikor megemlítette hogy fent van neki ez is, valamiért utána megszűntek ezek a problémák. Pedig csak monitorozáshoz tette fel állítása szerint, nem nyúlt hozzá semmi máshoz (elvileg, de aztán ki tudja
).
-
ScomComputer
veterán
Jobb ha hozzá szoktok valószínűleg nem lesz több MSI Afterburner !
Maga a program készítője(Unwinder) írta ezt ...
MSI afterburner project is probably dead -
Dark KillerX
addikt
válasz
Grave_444 #654 üzenetére
Szia!
Sztem is a 2. opció a jó , ott nincs gyakorlatilag teljesítmény vesztés , cserébe kevesebb fogyaszt , így hűvösebb halkabb
Ja hát igen én is muszáj voltam vele szórakozni , mert a Dual Mini minden csak nem halk , mostanra azonban sikerült véglegesen beállítanom. Érdemes használni tényleg az UV-t , csak időt kell szánni rá -
PeL
addikt
válasz
Grave_444 #664 üzenetére
Szerintem nem piszkálom meg
Tényleg nem meleg alapból sem ez a kártya egyáltalán (az előző dual ventis Gigabyte 1660-asom 74-75 fokos is volt sokszor, ezt 60-62 fok felett még nem nagyon láttam), hangját őszintén szólva fejhallgatóban szinte egyáltalán nem hallom így sem
Sztem a CPU hűtőm hangosabb mint a VGA-m.
De grat és sok örömöt az új kártyádhoz am
-
Grave_444
nagyúr
Ha alaposabban megnézted volna a képeimet értenéd.
A -40W fogyasztás tényleg nem fontos, viszont ami vele jár az annál inkább.
Cserébe -500rpm a ventilátor, érezhetően halkabb és 5-10 fokkal hűvösebb.
A proci is kevesebb hőt kap, így arra is igazak kis mértékben ezek a csökkenések.A teljesítménye nem csökken, ugyanolyan órajeleken üzemel a kártya.
Sőt, általában a gyári feszültséget ha leveszed és úgy tuningolsz akár magasabb órajel is elérhető, mert kisebb esélylel fut ki a TDP limitből.Ha ügyesen csinálod kisebb fogyasztással, hőtermeléssel, zajjal lesz egy erősebb kártyád.
Csak pozitív hatása van.A te esetedben persze simán lehet nem érné meg a ráfordított időt. Tuningolni tudsz, ha szeretnél enélkül is, amennyiben neked így megfelel a vga.
(Azért alaposan ki kell tapasztalni, én is 100% terhelés alatt állítom mindig és közben monitorozom az FPS-t és matekozok hogyan éri meg..) -
PeL
addikt
válasz
Grave_444 #657 üzenetére
Ha nem izgat a fogyasztás, akkor amúgy mi értelme az UV-nek?
Az a pár fok olyan sokat számít? Nekem az ASUS TUF kártya (3 ventis monstrum) alapból nem nagyon megy 60 fok fölé még kiengedett FPS mellett sem. Mondjuk nekem egy CM N300-as házban van egy venti az oldallapon pont a kártya mellett, az valszeg elég sokat számít. Meg mondjuk azt sem tudom ez az 5500-as CPU mennyit hagy benne.
UV-t meg sem próbáltam, nem tudom lenne e értelme, fogyasztás nyilván csökkenne, de a kártya teljesítménye is visszább esik nem?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek #661 üzenetére
Persze tudom, sok házam volt már. Igazából mATX lapot is fogadna, de térfogatra kisebb sok ITX háznál, azért írom így. Memória OC valós +300MHz (Afterburnerben +1200) nem hoz sokat, szóval hagytam alapon. Ha a power limit ki van tolva az önmagában nem jelent semmit, jól tudom? Ha nem fogyaszt a határon a kártya igazából mindegy hogy 100 vagy 105.
Ez régebbi kép még másik alaplappal és kártyával, de ide került.
[link]
-
PuMbA
titán
válasz
Grave_444 #657 üzenetére
Ja, értem. Én a fogyasztás és a hang miatt undervoltoltam. A gyári 1897MHz-es képest az 1875 MHz semmi és megspórolok körülbelül 40W-ot. A ventik is halkabbak lettek, mert 200RPM-mel alacsonyabb fordulaton pörögnek. Így már kiegyenlített és nagyon-nagyon halk a gépem hangja még játék közben is, mert 1400RPM-en már túlharsogta a CPU hűtőt az ott fellépő plusz rezonancia frekvencia miatt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek #655 üzenetére
Nézegettem mennyi FPS különbség van 1800-on, ott már 10% feletti igen.
Nem adtam, ez a képen is látszik. Gyárilag is 1875MHz a memória.
Ránézek majd délután az mennyi pluszt hozna, de amire nekem kell arra alap teljesítményen is elegendő. Nem a tuning a célom csak a hőmérséklet, zajszint, ventilátor fordulat csökkentés.PuMbA
Annyira a fogyasztás nem izgat, hagyom a gyári órajeleken szerintem. -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
A másik 3060Ti topikba írtam már, az aktívabb, de ide is szeretnék, végül is ide tartozik.
Nem újdonság az UV, de visszaolvasta kiindulási pontnak kiválóak voltak a korábbi hozzászólásaitok. ughhh, Dark KillerXÚgy néz ki nekem így sikerült beállítani az MSI RTX 3060 Gaming X kártyám egy ITX házban.
800mV, 1800MHz, ~105W, ~1200rpm Ez vicces, 55 fok alatt.
875mV, 1950MHz, ~135W, ~1250rpm valós játék közben (hőmérséklet is inkább ~60)
Gyári 1080mV, 1987MHz, ~175W, ~1650rpm valós játék közbenPróbaképp megnéztem 2100MHz GPU-val, 1V-on tudná, de +5% teljesítmény nem lényeges. 850mV mellett már kifagy 1950MHz-en, kitölt TDP limittel is.
Végül úgy döntöttem inkább legyen a gyári órajel halkabban, hűvösebben, 40W mínusz fogyasztással.
-
JoolsNOS
veterán
-
GEIL
addikt
válasz
JoolsNOS #650 üzenetére
Experience nélkül is simán le lehet tölteni a legújabb drivert is...csak manuálisan kell böngészőben nyitni az nvidia.com -ot.....ott van fent a menüben...drivers...legújabb "game ready"-t keresd...és voálá...(kereshetsz a kártyádnak megfelelően stb stb)
Hetente ránézek, hogy van-e valami újdonság....
-
qukesz
senior tag
válasz
Eztis_Aztis #648 üzenetére
Geforce experience sok ember "életét" keserítette itt már meg. Overlay-el meg hasonló.
Többek között nekem is. Örülök hogy sikerült. -
Eztis_Aztis
tag
Érdekes
Letöröltem a geforce experience-t, illetve az új drivert és láss csodát, tökéletesen ment órákig. Furmark alatt még 8xos élsimítás mellett 3440x1440 felbontáson se ment 70 fok fölé.
-
törölt tag
válasz
Eztis_Aztis #643 üzenetére
Az elfogyott a memória dolog lehet attól is, ha a virtuális memória beállításaiba bele van piszkálva.
-
válasz
Eztis_Aztis #643 üzenetére
hi,
táp milyen? -
Eztis_Aztis
tag
Sziasztok!
Adott egy új Asus 3060 12gb. Két napja egyszerűen összeomlik a játék vagy a böngésző videókártya illesztőre hivatkozva. Újra telepítettem, a legújabb van fenn mégis csinálja.
527.56-os verzió.
Mi lehet a probléma?
u.i.: ma a böngészőben a térképet nem nyitotta meg mondván elfogyott a memória, de az erőforrás figyelő szerint még 7 gb volt szabad. -
Chaser
legenda
válasz
Baggio04 #641 üzenetére
ez nem hagy/nem hagy dolog, jó a 2600, de nem "game cpu"
3600 pl megszüntet microlagokat, megnyomja a minimum fps-t - és hát az a fontos, nem a max, de azt is megnyomja -
most ilyen 20e ft-ért nem kérdés az upgrade szerintem, a vga ára mellett eltörpül - akkor is ha használtan veszed a vga-t -
persze te tudod
ha meg 1440p a cél mint mondtam 3060ti/70 inkább, 3060 alá kár menned, nagy élmény nem lesz benne - már azzal sem sok játéknál - -
Baggio04
aktív tag
Mint írtam is csak vga-t cserélnék, ezért érdeklődöm, Mert ha nem hagy benne sokat, akkor az engem nem zavar. Viszont, ha sok maradna benne akkor lejebb mennék, csak ott már a másik oldal van, ami igazából nem zavar. Mindkét cég termékeit eddig megelégedéssel használtam - nem volt semmilyen problémám velük. Keveset játszom, ezért nem is akarok a többi részével foglalkozni a gépnek jelenleg.
Valószínűleg ez maradna nagyon sokáig a konfigom.
Far Cry, Crysis, Dying Light, God of War, Elden Ring és ilyesmik a tervek.. de mire odajutok ez lesz 1 év minimum vagy kettő mire ezeket végig játszom.. -
Chaser
legenda
ránéztem ák-n, most kb egyárban mennek , értelmesebb helyen mindkettő 45k-tól
persze, nem kell lap, azért mondtam cpu cserét, nem olyan nagy tétel
én 5600-ot pattintanék a lapba, ha eladja a 2600-ost és újan veszi a másikat akkor 35-40e ft pluszban
ram persze lehetne jobb, de világot nem váltana meg - 3200-re meg fel lehet pattintani a hynixos gskilleket is, mondjuk 5xxx-nél az többet számít hogy dr-e a modul ha kettő van, azok meg nem, meg kb semelyik 8gb-os modul nem -
de már egy 3600-os is nagy előrelépés, az meg nem érzékeny annyira az sr/dr dologra sem -
PeL
addikt
Én 5500-al használom, ami hozzávetőlegesen a 3600 szintjén van és olcsóbb annál. Viszont az 5600 is leesett 60.000 környékére amivel már elég jó vétel lett, én ennyiért vettem az 5500-at pár hónapja.
Nem kérdés hogy az 5600 lenne a legjobb, még alaplapot sem kell hozzá cserélni csak frissíteni a BIOS-t ha még régi, viszont lehet nem árt egy gyorsabb memória is.
-
Chaser
legenda
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy valószínűleg gigabyte rtx 3060-on 1440p-re, de a konfigom (lásd adatlapom) lehet hogy nem elég hozzá. SF 450w táp és ryzen 2600 proci miatt. Gépből egyedül csak a grafikust tervezem cserélni. valaki hasonló cipőben járt, vagy tud esetleg tuti mondani, hogy ezekkel felejtős e ez a kártya... ?
Üdv -
Chaser
legenda
nem kaphatod a vágott változatot mert az nem az a kártya
sőt, továbbmegyek, cserére csak pontosan ugyanolyat vagy köteles elfogadni mint a mostani kártyád, ua. a gyártó és modell, mást nem
ha olyat nem tudnak adni teljes vételár vissza
vmelyik hírben volt, úgy vettem ki skippelik majd a 12gb-osat, majd elválik -
PeL
addikt
A 12GB-osokkal mi lesz? Leállnak a gyártásával vajon? Csak azért kérdem, ha esetleg netán bedöglene 1-2 éven belül az ASUS TUF 3060 12GB kártyám, vajon lesz e majd ugyanilyen cseredarab, vagy már csak a vágott változatot kapom helyette?
Am vicc, hogy gyengébb lesz és ugyanannyit fognak érte kérni. Tényleg nem kicsit pofátlan lett az NV...
-
Chaser
legenda
ezt láttátok már?
szerk:
128 bites buszt kapott a vram mérete miatt, többiben talán ugyanaz mint a 12gb -
ScomComputer
veterán
Vigyázzatok!! "Fake MSI Afterburner Sites" !!
Írt róla a PH is : [link] -
ughhh
senior tag
válasz
Dark KillerX #629 üzenetére
Kicsi a házam m-atx, a +50W hőterhelést is csinál elmúlik a halk duruzsolás
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #627 üzenetére
Megvan alul
Köszönöm maradok a 120W fogyasztásnál -
ughhh
senior tag
válasz
Dark KillerX #624 üzenetére
A GPU fogyasztása? szvsz ami ki van fotozva a a CPU, de ha tévedek javíts ki
-
nesh_019
senior tag
Én úgy vagyok vele hogy egy 32" monitor már túl nagy nekem, próbáltam már úgy hogy egy 32" TV kötöttem a gépemre, túl közel volt hozzám mivel gamer asztalon használom a monitort.
Nekem bőven elég a mostani 27", úgy érzem ez a max nálam. kb 80cmre van tőlem a monitor, ennél nagyobb már nem fér el kényelmesen ezen az asztalon. -
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #619 üzenetére
[Ez az] bár a csoda forintunknak hála, ugye drágább lett. Egy 27” AOC-t váltott, eddig kopp-kopp, patika (nextgen konzolok is erre vannak kötve, PS5 is köszöni).
-
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #614 üzenetére
95K-ba vettünk nemrég , 32”-os LG-t.
-
nesh_019
senior tag
Igen tudom.
Én az egyjátékos játékokat mindig 60fpsre limitálom mert az oda bőven elég nekem, egy-két játéknál van kivétel hogy feljebb rakom a max fps limitet.
Többjátékos játékoknál pedig ami kifér a csövön olyan 100-165fps van a max fps limitem között, attól hogy függ melyik játékkal játszom. (Warzone, Overwatch stb)
165HZ FHD monitorom van.
-
nesh_019
senior tag
válasz
Találtgyerek #609 üzenetére
Igen tudom hogy középkategoria, nekem tökéletes megfelel egyenlőre mert FHDt használok és azt még nem tudom hogy mikor váltok 2kra vagy 4kra. Majd ha lesz emberi áron 144hz 1ms es 2k-s G sync-es monitor akkor váltani fogok, de lehet hogy már kevés lesz ahhoz a 3060.
Előtte palit rtx 2060 6gb volt majdnem 3 évig, barátnak eladtam azóta is teszi rendesen a dolgát. -
hi, új "csodadrivert" próbáltátok?
elméletileg dx12-n gyorsít
nekem eddig céges konfigon (bár az egy 3060ti) fixen 5 fps mínusz az elex 2-ben -
milan18
aktív tag
Hali inno3d mennyire megbízható ? Ichill hűtés rol vélemény ?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest