- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Raspberry Pi
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
Találtgyerek #777 üzenetére
Igen, a kisebb teljesítmény miatt javult a hőfok.
Alulfeszelést nem, annak még utána kell olvasnom, hogyan kell, sosem csináltam VGA-val ilyesmit. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek #661 üzenetére
Persze tudom, sok házam volt már. Igazából mATX lapot is fogadna, de térfogatra kisebb sok ITX háznál, azért írom így. Memória OC valós +300MHz (Afterburnerben +1200) nem hoz sokat, szóval hagytam alapon. Ha a power limit ki van tolva az önmagában nem jelent semmit, jól tudom? Ha nem fogyaszt a határon a kártya igazából mindegy hogy 100 vagy 105.
Ez régebbi kép még másik alaplappal és kártyával, de ide került.
[link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek #655 üzenetére
Nézegettem mennyi FPS különbség van 1800-on, ott már 10% feletti igen.
Nem adtam, ez a képen is látszik. Gyárilag is 1875MHz a memória.
Ránézek majd délután az mennyi pluszt hozna, de amire nekem kell arra alap teljesítményen is elegendő. Nem a tuning a célom csak a hőmérséklet, zajszint, ventilátor fordulat csökkentés.PuMbA
Annyira a fogyasztás nem izgat, hagyom a gyári órajeleken szerintem. -
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #627 üzenetére
Megvan alul
Köszönöm maradok a 120W fogyasztásnál -
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #619 üzenetére
[Ez az] bár a csoda forintunknak hála, ugye drágább lett. Egy 27” AOC-t váltott, eddig kopp-kopp, patika (nextgen konzolok is erre vannak kötve, PS5 is köszöni).
-
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #614 üzenetére
95K-ba vettünk nemrég , 32”-os LG-t.
-
nesh_019
senior tag
válasz
Találtgyerek #609 üzenetére
Igen tudom hogy középkategoria, nekem tökéletes megfelel egyenlőre mert FHDt használok és azt még nem tudom hogy mikor váltok 2kra vagy 4kra. Majd ha lesz emberi áron 144hz 1ms es 2k-s G sync-es monitor akkor váltani fogok, de lehet hogy már kevés lesz ahhoz a 3060.
Előtte palit rtx 2060 6gb volt majdnem 3 évig, barátnak eladtam azóta is teszi rendesen a dolgát. -
válasz
Találtgyerek #586 üzenetére
sztem átlagos volt a gyári, csak volt itthon random thermal grizzly conductonaut aztán rákentem
60-62°c a sima gpu homerseklet neha bemegy hatvan alá, játéktól függ
fix 70%-os ventivel játszok az olyan 2200 rpm -
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #588 üzenetére
Többet tanul (programoz). Megnézem majd, nem figyeltem de 1.015-ről indultunk
-
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #584 üzenetére
Meg kellett lépni, túl szaladt a villanyszámla itthon, hogy a fiamnak 10-12 órát megy a gép.
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #575 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó. Ágyúval verébre hangzott el.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #570 üzenetére
Nálunk is egy 400W-os Seasonic alatt megy a 3060, egy Ryzen 1600X-el.
-
Jamby18
senior tag
válasz
Találtgyerek #560 üzenetére
Szia!
Eddig a Palit-ot néztem az most 201eft (PCX)
De most nagyon elgondolkodtam a Ti verzión ami 239eft (PCX)
Most veszem meg a többi alkatrészt is.
Asus B550,2*8Gb Fury RAM, AMD 5600X.
Tápból be quiet 500-600W-ot javasoltàk. Ti-hoz kellene inkább a 600-700W? -
F.B.I.
veterán
válasz
Találtgyerek #545 üzenetére
Nincs szüksége nagyobb teljesítményre, gép inkább sulira és melora van, 1080p a monitor is (játék többet megy PS5-ön).
Akkor maradunk itt, a fogyasztás csökkentése volt a cél, mert naponta 6-10 órát megy a gép. -
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #542 üzenetére
ok, rögzült
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #539 üzenetére
Azt azért át kell gondolni, hogy 4-5 óra game mennyibe kerül a friss rezsiárakkal. Nem mindegy, hogy 200W-ot fogyaszt a géped vagy 400-at.
Vissza térve az elejére, jól jött a linked, mert nekem op volt az msi afterburner setup, de a linked helyre tette a dolgokat. -
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #536 üzenetére
FHD tesztben 62C fokos volt csak.
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #536 üzenetére
Ventikhez nem nyúltam, grafikonon 40% ot láttam full terhelés alatt, halk.
3U házban van [A Cooler Master Elite 361-es kompakt háza állítva és fektetve is használható - PROHARDVER! Ház/Táp hír]
Elég kicsi a ház, de kihoztam a szellőzésből amit lehetett.
Noctuna nh9 talán, kis tower cpu hűtő, 90 fokban elfordítva, gpu ról is húzza le a hőt, ház tetején egy 120mm artic valami 0db nevű pwm-es venti az meg szívja tovább ami kijön a noctunából.
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #534 üzenetére
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #532 üzenetére
úgy emlékszem az ingyenes változatban 2db 4k lehetőség van: 4k optimized vagy a 4k?
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #530 üzenetére
este postolok, fhd monitorom van, menni fog a 4k?
-
nrg_52
addikt
válasz
Találtgyerek #526 üzenetére
Nalam pont igy van, 950-el megy 2000-et.
-
válasz
Találtgyerek #526 üzenetére
ramoknak 1000 mhz, par fps-t hoz vegulis
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #520 üzenetére
Ha elérkezik a hideg nem tudok a kertben dilizni, tv-t nem nézek, este pár óra game lesz és számolgattam.
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #520 üzenetére
Augusztus 1 óta szempont
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #517 üzenetére
Villanyszámla csökkentése a cél, jó lesz ez a 0,85V
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #517 üzenetére
-
ughhh
senior tag
válasz
Találtgyerek #458 üzenetére
Köszi a faék beállítást. Régebben nézegettem de túl misztikusnak tűnt
rtx3060 0.85/1800 beállítással nagyon fasza , 60C fokot nem éri el és 60W -al kevesebbet kajál, minden stabil, észrevehetettlen a teljesítmény csökkenés -
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #508 üzenetére
Köszi megnézem
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #504 üzenetére
De néztem Forza Horizon 5-öt , ott így nézett ki
A hűtésre kitérve azért a körülmények sem éppen normálisak 28 fokos szoba , igaz én a házhűtést sem maxoltam ki.
Maga a kártya hűtése viszont szerintem teljesen rendbe van , mert egyfelől 70%-on sem hangos , viszont korábban hasonló tpd-s kártyáim , pl Evga GTX 1060 SC , Gigabyte Gaming Rx 580 , vagy akár a Nitro Rx570 számomra sokkal hangosabbak voltak.
-
fanti
addikt
válasz
Találtgyerek #501 üzenetére
Szerintem is! Majd később, ha a keret engedi...de most ez elégséges lesz!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #499 üzenetére
Eléggé vegyes felvágott, Fifa 22, Warzone , PubG , Rdr2 ,Gta5:, Forza Horizon 5 , F1 22 , Ghost Recon BP mostanában kb ezek.
-
jeni
félisten
válasz
Találtgyerek #485 üzenetére
ha így vesszük akkor a 3 ventis zajosabb de jobban hűt.
-
válasz
Találtgyerek #476 üzenetére
-
válasz
Találtgyerek #472 üzenetére
anno volt gtx 280-am, ott is 90 fok volt az üzemi hő
a hőingadozástól amúgy jobban tartok mint a magas hőmérséklettől. este szétszedem a karit, aztán megkapja a folyékony fémet, kíváncsi leszek mennyit hoz fokban -
válasz
Találtgyerek #468 üzenetére
nekem a lelektani hatarom 80 fok alatt van, tul sokat fizettem erte (relativ)
egyedul a gyors lehules felmelegedes miatti forrasztoanyag gyengulestol tartok.
elex2-vel jatszom es ha vissza kell tolteni egy mentest akkor a toltokepernyon visszaesik kb 15 fokot, aztan megint visszamelegszik 15-ot, nem tudom mi lehetne erre a megoldas... -
válasz
Találtgyerek #466 üzenetére
fix 60% venti, kb 2200 rpm, hallhato kategoria
de jatek kozben nem zavar, plusz az osszes hazventi is felporog terhelesre
a 70 fok nem is zavarna sot, csak a hotspot... -
válasz
Találtgyerek #464 üzenetére
UV temat elengedtem maradt az OC
1025mV-tal megyen 2100-zat, bar legtobbszor leesik szoval kb 2000-2100 kozott mozog homerseklet (es terheles) fuggvenyeben. bar tegnap a 30 fokos szobaban gyotortem ugy peakelt 85-re a hotspot, atlagosan 80 fok volt, a sima "gpu" 70 fokig ment el.ma benyomom a legkondit azt meglatjuk
de lehet pentek este megkenem azzal a conductonaut-tal -
pruzsi
őstag
válasz
Találtgyerek #387 üzenetére
Vagyis kevesebb lesz a fogyasztás ugyanannyi fps mellett . Hogy hogy nem alapból így kalifikaljak be a kártyákat
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #372 üzenetére
Én már böngészés közben is érzékelem ,hogy jobban pörög az egész.
Pl. a samsung ramos ddr5-ös RX 570 vga-val sokkal gyorsabb a gép ,böngészés mint a ddr6-os hynix tuf-al volt.Ez a TUF nem hiába olcsó ,véleményem szerint a legalja alkatrészekből van összerakva (kivétel a fém borítás mindenhol ami szépen meg is téveszti a vásárlót).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #366 üzenetére
Újonnan veszem igen viszont nincs feltüntetve a gyári oldalán sehol sem ,hogy LHR ,de ettől még simán lehet ,hogy az...
Nem szokásom húzni a kártyát ,viszont ettől függetlenül 2x pin jobb minőségű felszereltségre is utalhat (vrm ,kondik ,memóriák ,stb.).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #364 üzenetére
Érzésre nem volt egy stabil működése - ehhez képest egy sima 2060 gyengébb de normálisan beállítva a grafikát sokkal stabilabban működnek.
Sztem ez sem véletlen ,hogy egy 2060 kb. egy 3060-al van egy árban.Szerk.
Na majd kiderül ,személyes tapasztalat az igazi -
qukesz
senior tag
válasz
Találtgyerek #354 üzenetére
Bármilyet szívesen csinálok csak mondd melyik legyen. És megosztom
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #350 üzenetére
Órajel vagy bármi más nem változik?
-
törölt tag
válasz
Találtgyerek #342 üzenetére
Ez függhet a tápodtól is. Nálam eddig egyik se ciripelt (sokféle 3060, 3060 Ti, és 3070-es kártya járt már nálam).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #342 üzenetére
Igen ,
Van rá esély ,hogy rosszabbat kapjak mert valóban csak gyengén ciripel ,nem az a vészes kategória...Régen volt energiám ilyenek miatt fel-le cserélgetni de mostanra már elfogytam ,vlhol ez az egész még a GTX 770 / R9 380 környékén indult meg jobban ,régebben is voltak ciripelő alkatrészek elvétve de nem ennyire mostanság.
Tápegységem tutira nem ciripel mert használom már egy éve legalább és több kártyát is látott + van itthon még 2db RX 570-es is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #340 üzenetére
Várok vele még pár napot ,mert lehet megy cserére vagy vlmi másra...
Van egy halk (nem hangos és nem zavaró) ciripelés terhelés alatt ami tudjuk lottó szerencse melyik csinálja ,vagy melyik nem.
Annyi a szerencséje ennek a tuf példánynak ,hogy ha fent van a gépgáz oldallap akkor semmit sem hallani még ha oda nyomom a fülem a géphez is.
Viszont finnyás vagyok az ilyen dolgokra sajnos ,tápegységet is addig cserélgettem míg sokadjára találtam egy teljesen tücsök menteset (nem volt könnyű sajnos a mostani tömeggyártást figyelembe véve) amit természetesen már több ciripelés mentes vga-val használtam ,így ki tudom zárni a tápegységemet ha új vga kerül mellé tutira.Ez van sajnos ,mindenhez kell egy kis szerencse ,ahogy nincs egyforma chip sem.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #336 üzenetére
Halk és hűvös ,eddig minden rendben vele ,ritka eset ha 50fok fölé kúszik terhelés alatt.
Teljesítménye vlhol a volt 2070 super gs-em alatt helyezkedik ,ddr6 meg nem egy nagy csapás megszokott ddr5-ös vga k után - talán annyi ,hogy hamarabb töltődnek be egy picit a játékok (de lehet placebo).Szerk.
Annyi még ,hogy számomra az Radeon-nak mindig szebb képe van/volt ,ennek az Asus-nak sincs sokkal rosszabb ha beállítom RGB/Full-ra….
Megszokás -
nrg_52
addikt
válasz
Találtgyerek #336 üzenetére
Bar nem engem kerdeztel, en tavaly nyaron vettem meg a tufot, maximalisan elegedett vagyok vele. Hangjat alig hallom, 0.950v-on megy 2000mhz-en, nem melegszik, jol hut. Teljesitmenyevel is elegedett vagyok (FHD 60Hz). Sztem ki fog szolgalni meg jo darabig, foleg, ha ilyen arak maradnak.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #320 üzenetére
Értem ,ezt nem tudtam…
Köszönöm a tanácsot ,Esetleg azt még nem tudni ,hogy a 2 ventis Gaming X-re miért kell 14 pin a 8 helyett ,esetleg jobban bírják az iramot?
Vrm szempontjából mennyire vannak ezek kellően felszerelve? -
ScomComputer
veterán
válasz
Találtgyerek #302 üzenetére
"Ha a határon van, akkor elindul-megáll"... igen ilyen,figyelni kell a beállításokra..volt olyan vga,már nem is tudom msi vagy giga.hogy belőttem és csak nézem game alatt 78 fok a gpu, hol jól szabályozta,hol nem jól...én ezért nem javasoltam...de ki kell próbálni..hátha..
-
qukesz
senior tag
válasz
Találtgyerek #299 üzenetére
Szia!
Meglesem akkor. Köszönöm.
-
qukesz
senior tag
válasz
Találtgyerek #297 üzenetére
És MSI AB-vel csináltad?
-
pilipi
aktív tag
válasz
Találtgyerek #279 üzenetére
Inkább a 3 ventis hűtés az ajánlott?
250-nél húztam meg a határt, nem szeretnék többet adni érte.
Hátha mérséklődnek az árak kicsit hamarosan. -
pilipi
aktív tag
válasz
Találtgyerek #276 üzenetére
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a
Manli GeForce Twin RTX 3060 12GB GDDR6 (N63030600M25004)
vagy a
ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 192bit LHR (DUAL-RTX3060-O12G-V2)
ajánlott-e?
Egy Gainward 1060 6gb GS-t váltana. -
KicsiBGery
csendes tag
válasz
Találtgyerek #274 üzenetére
Egyenlőre nyitott vagyok mind a kettőre. ár/érték arány számít...
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #268 üzenetére
Én az új F1-et játszottam rajta.
Utána megvettem pc-re.
Kb mintha egy régi dobozos tv után egy 4k tv-re térnél át :)
Durva hasonlat, de ilyesmi.
Viszont most a gran turismo-ra kíváncsi leszek.
Ps az exclusiveok miatt éri meg.
Azok tényleg össze vannak rakva. -
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #266 üzenetére
Nem tudom. Én október óta vagyok pc tulaj(is),azóta összesen ha ment 2 órát a ps, akkor sokat mondok.
Tv-n használom a gépet is,(lg bx) ugyan ezen van a ps5.
De hatalmas a különbség, a pc javára.
Eddig én is csak röhögtem , mikor mondták hogy a konzol egy lebutitott valami a pc-hez képest.
Hát, igazuk volt.
Nem azt mondom, hogy soha nem veszem majd elő a ps-t, főleg exclusive játékok miatt nem adtam csak el, de nálam már a fő eszköz, a pc.
Csak ugye itt meg az a baj, hogy a ps5-höz képest jóval jobb grafika+teljesítmény sem elég, mert nehogymár valamit ne tudj ultrára rakni :D
De hidd el, konzolon nagyon le van korlátozva az ember.
Nincs moddolás, magyarítás utólagos bele pakolása, stb.
És sose gondoltam volna, de az xbox elite 2 után a ps kontroller érzésre iszonyatosan gagyinak tűnik.
Nagyon el szoktam tőle. -
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #263 üzenetére
Nekem ez a 3060-as is egy előre lépés a ps5-öm mellett, jobban meg is kedveltem a pc-t már, pedig az utóbbi "pár" évben (mondhatni a ps1 óta) only konzol volt. Előtte volt pc-m,de a konzol át csábított.
Most ugyan ez visszafelé.
Jó ez a kártya, viszont bekapcsolt RT mellett már elég döcögős.
Szerintem jövőre cserélem is le(még nem tudom mire, abban majd kell segítség, akár innen is) ,feltéve ha a vga piac normalizálódik,thx cryptovaluta 🤬🤮
-
akarnokd
csendes tag
válasz
Találtgyerek #257 üzenetére
Én a Gigabyte-osat [link] néztem ki (300-350k), de nehezen szánom rá magam.
Új gépet építenék, a többi komponens már most 500k, de ezek időtállóak (12700(K)F, 64 GB RAM, stb.). 200-250k-nál többet nem szivesen adnék ki rá.
Nem sürgős, esetleg reménykedjek, hogy az Intel Arc jobban megéri?
-
lenoma
aktív tag
válasz
Találtgyerek #259 üzenetére
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #250 üzenetére
Köszi. Nem tudom mi az, de utána nézek
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #247 üzenetére
Köszi.
És valami trükk esetleg nvidia beállításoknál hogy a full hd élesebb legyen rajta?
Mert az teljesen jó ultra graffal, quality módban. Csak olyan... mosottas :/ -
lenoma
aktív tag
válasz
Találtgyerek #243 üzenetére
Igen azt láttam, de számomra elsődleges, hogy ha nem játszom akkor ne menjen a venit ha játszom akkor pedig ultrahalk legyen!
Nagyon éles a hallásom és zavar a monoton zaj nagyon.
Xeonból is sikerült ultrahalk PC-t építenem.
MSI-ASUS az első kettő márkaválasztásom, de nem pont az asusnál gond a 3000rpm terhelésnél? Szemben az MSI 1300-1700 rpm-mel?
Engem a noctua hűtők alacsony fordulatos sipolása is zavar.
Küldtem már vissza SSD-t is házon belüli ciripelésért...
Szóval az MSI-k közötti különbség érdekelne a Gaming X bevált. -
lenoma
aktív tag
válasz
Találtgyerek #241 üzenetére
Szerintem 3x a Ventus, annyit mondtak, hogy Ventus van a nagykerben és 270-ért tudja adni a bolt, várok hétfőig hátha lesz mozgás az árban lefelé, úgyse kaptam volna meg kedd előtt futárral.
Találhatók máshol olcsóbban?
A Trió nem gaming Z? A ventus 2x nem kifutott termék? -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #226 üzenetére
950nél már kidobott. 975nél +130pont +1 fps átlag -1 fok
KÖszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #224 üzenetére
Hogy feszeljem alul? A csúszka csak +ba engedi. Régebben jobban ment a dolog, akkor még csináltattam is alulfeszelt bioszt talán még a 670hez.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Találtgyerek #223 üzenetére
[link] Itt láthatod, hogy van különbség.
Alapon semmiképp nem hagynám, akkor vagy ez a tuningolt maradjon vagy egy 2000 MHz környéki alulfeszelt beállítás. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #221 üzenetére
Ez volt a másodil legolcsóbb kártya. És a youtubeon találtam egy tesztet amiben szinte az összes 3060 benne volt. Ott a 40 kártya közül a 8.nak hozták ki, de elég holtversenyes volt az eleje. (a Stix 4. volt)És ennek volt a legjobb tuningpotenciál, bár ez engem nem nagyon érdekel. Tesztekben szoktam megnézni mit tud aztán játékban alapon használom. Ott nem fog számítani a +3-4 fps. Jelen pillanatban ez volt a legjobb ár-érték arány. Bár így is böszme drága volt.
-
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #214 üzenetére
Maradt 70fokon, ahogy a korábban linkelt képemen, amin még 1920core + alap memóriával volt.
Csak a fogyasztása nőtt kb 6wattal.
Most már megtartom 70+- 1-2 foknál. Annál lejjebb sajna még max ventikkel se nagyon megy -
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #212 üzenetére
Egyelőre annak tűnik, több teszt is lement, játék se dobott ki.
Viszont még próbálgatom, mert 1100fölött tuti azért dobott ki a CoD.
Sztem egy 950mVot még max adok neki, hátha feljebb tud menni a core is, vagy max marad ez ha nem szimpi a hőmérséklet. -
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #202 üzenetére
Ezt ki is próbáltam, elég sokszor lefuttattam hogy beállítsak egy újabb ventiprofilt. A kártya ventiket és a házszellőztetőket is feljebb húztam, itt 70%körül már kezdett egy kis hangjuk lenni de még elviselhető, majd a játék hangja elnyomja
Valóban 150w-nál és 70fok körül stabilan megállt. Plusz egy kevéske extra pontot is begyűjtött(6599vs6772)Ha nem bírná az aláfeszt, vagy ha ezen a feszültségen órajelet emelnék, az hogy mutatkozna meg a gyakorlatban?
#203 Gab.68 Gondoltam hogy annál azért bonyolultabb lesz, mint ahogy én ezt sejtettem -
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #200 üzenetére
IM-1 pocket (NR200p klón) alul felül 2db 120as BQ ventivel.
A ventiket én állítottam olyanra, hogy 80 fokig kb70%on, halkan pörögjenek és onnantól induljanak el 100%ig, de így ez lesz az első amit átállítok. Ezek szerint rosszul gondoltam hogy 80as maxal még nem veszi vissza a teljesítményt.
Megpróbálom 70-75 alá tornászni, remélhetőleg alulfesszel nem fog sokat hangosodni. -
őstag
őstag
válasz
Találtgyerek #194 üzenetére
Kell hozzá. De csak felrakom, beállítom és uninstall. Innentől külön nem lehet állítgatni a külső ventiket, AB nem is látja őket, de működnek rendesen.
A lényeg, hogy nem az alaplap vezérli a proci hőfok alapján, hanem a VGA a GPU hőfok alapján.
A resizable bart nem tudom mennyit hoz, mert mióta az Asus elérhetővé tette Z370 -re is azóta be van kapcsolva. 3070 -el még nem volt, 3060 -al meg csak bekapcsolva használom. -
őstag
őstag
válasz
Találtgyerek #192 üzenetére
Csináltam. Nekem sem tetszett a gyári. Induláskor mordul egyet, azt nem szeretem. Több kártyával is tapasztaltam ezt különböző szériáknál, úgyhogy inkább nem hagyom leállni. A Strix már a 10xx széria óta vezérel két külső ventit is, azokat is arra kötöm.
-
őstag
őstag
válasz
Találtgyerek #190 üzenetére
Tudom. 3070 -ekkel végigcsináltam, ott megérte. Egyik egy Aorus Master 300w tdp-vel. Jó kártya. 0.818V -on 164 wattal beéri, ami -112 watt a gyári OC-hoz képest. Azzal 276 wattot kajál.
-8 FPS, -8°C (még úgy is, hogy auto 1950 rpm -ről 1275 rpm-re levettem a ventiket) Húzva még vagy 10 FPS-t hozott és 307,5 watt volt a legtöbb amit láttam vele SP alatt.
Ez még resizable bar előttről, azóta nincs a gépemben, nem tudom az gyorsított-e valamit Sp alatt.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #180 üzenetére
Msi afterburnerben vegyek vissza feszt? Mennyit? Miért is?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #172 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #172 üzenetére
Lefut akkor is ha csak full hd a monitor?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #170 üzenetére
Köszi!
Milyen tesztek futnak mostanában. Nagyon régen nem teszteltem. -
Chaser
legenda
válasz
Találtgyerek #164 üzenetére
lehet
engem sose zavart, így kisebb a hőingadozás, és az a lényeg - na meg akkor biztos néma, pláne ha nincs cw mellette ami megöli a néma módot is - -
Chaser
legenda
válasz
Találtgyerek #162 üzenetére
úgy már más
-
Chaser
legenda
válasz
Találtgyerek #158 üzenetére
nem sok az a ford.szám?
ha jól rémlik az a hűtés van rajta ami 3060ti/3070-en, de lehet keverem -
Bjørgersson
félisten
válasz
Találtgyerek #158 üzenetére
Majd írd meg, hogy tetszik a DX12.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Találtgyerek #154 üzenetére
Csak egyszer minden pályán, amikor legelőször játszol rajta, utána nincs semmi lag.
-
válasz
Találtgyerek #154 üzenetére
én kipróbáltam, de ritkán nyomom, akkor meg nem akarok szaggatva játszani semmilyen szinten sem... úgyhogy ment vissza a dx11 mód..
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fotók, videók mobillal
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- Spotify
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest