Hirdetés
- Projektor topic
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autóhifi
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
qukesz
senior tag
válasz
Találtgyerek #299 üzenetére
Szia!
Meglesem akkor. Köszönöm.
-
qukesz
senior tag
válasz
Találtgyerek #297 üzenetére
És MSI AB-vel csináltad?
-
qukesz
senior tag
válasz
ScomComputer #295 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
"ne erőlködjek"
Az MSI AB nem igazán jól kezeli,van úgy hogy belövöd,megy aztán azt veszed észre,hogy 80 fok a gpu,mert nem megy mégse..
Azért egy pár tesztet betehetnél pl. TimeSpy..és alatta fusson a hwinfo vagy a gpu-z sensors maxra lőve,hogy lássuk a gpu órajelet,hőfokokat,stb -
qukesz
senior tag
Sziasztok!
Most tettem szert egy ilyen kártyára. [link]
Azt tudom hogy 50 fok alatt nem kapcsol be a hűtés.
MSI AB-el viszont nem tudom azt beállítani hogy legalább x %-on pörögjön amikor nem játszok.
Van erre megoldás vagy ne erőlködjek? -
ScomComputer
veterán
Új javított DLSS fájlok, megéri lecserélni őket mindig hoz valami pluszt ! [link]
-
ScomComputer
veterán
Download: NVIDIA GeForce 512.15 Game Ready Drivers
Én évek óta az Nvslimmer-el telepítem drivert(v.radeonslimmer),hogy sok szutyok,telemetria,biometria és egyéb ne fusson a gépen feleslegesen..
Nvslimmer download: [link] -
ScomComputer
veterán
Ha valakit érdekel a régi nvidia sharpening visszaállítása,akkor megoldható,csináltam hozzá egy reg_filet,csak kétszer rákatt és kész is.. Letöltés : [link]
-
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Az nvidia dsr használatánál melyik felbontást érdemes használni játékon belül?
Kicsit össze vagyok ezzel zavarodva.
A monitorom natív felbontása 2560x1440.
Mennyivel menjek fölé játékon belül?
Köszi előre is. -
JoolsNOS
veterán
válasz
WNorbert85 #285 üzenetére
Amúgy a legjobb 3060.
-
nrg_52
addikt
válasz
WNorbert85 #285 üzenetére
Direkt akarsz lefele valtani?
-
WNorbert85
tag
Sziasztok, RX 6600xt-ről váltanék Rtx 3060-ra. Ezt néztem ki, véleményt kérhetek a kártyáról ?
Gigabyte AORUS GeForce RTX 3060 ELITE 252.000 bontatlanul, 3 év garival. -
hi,
nekem ez a manli kártyám van, ha kicsit visszaolvasol írtam róla
alap ventivel kb 70 fokon áll meg a gpu, 80-on a hotspot, közben alig hangosodik
~+200mhz körül tudtam oc-zni az kb azt jelenti hogy 2100 körül megy játékok alatt
TDP-t nem tudod állítani, csak 100% alá
vrm,memória is be van hűtve szépen
én meg vagyok elégedve a karival -
pilipi
aktív tag
válasz
Találtgyerek #279 üzenetére
Inkább a 3 ventis hűtés az ajánlott?
250-nél húztam meg a határt, nem szeretnék többet adni érte.
Hátha mérséklődnek az árak kicsit hamarosan. -
pilipi
aktív tag
válasz
Találtgyerek #276 üzenetére
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a
Manli GeForce Twin RTX 3060 12GB GDDR6 (N63030600M25004)
vagy a
ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 192bit LHR (DUAL-RTX3060-O12G-V2)
ajánlott-e?
Egy Gainward 1060 6gb GS-t váltana. -
Találtgyerek
veterán
válasz
KicsiBGery #275 üzenetére
Játék és felbontás függő is a dolog.
Én egy i5 10600k-t tennék mellé. Az később egy kicsit nagyobb kártyához is jó lesz.
Amd oldalról egy 5600x. -
KicsiBGery
csendes tag
válasz
Találtgyerek #274 üzenetére
Egyenlőre nyitott vagyok mind a kettőre. ár/érték arány számít...
-
Találtgyerek
veterán
válasz
KicsiBGery #271 üzenetére
Intel vagy AMD a terv?
-
-
lenoma
aktív tag
válasz
KicsiBGery #271 üzenetére
R5 3600 nálam elég hozzá, de jobban jársz ha a boost órajele a CPU-nak közelebb van az 5Ghz-hez.
-
KicsiBGery
csendes tag
Sziasztok! Gépet rakok össze kb. egy ilyen videókártyára gondoltam. Milyen processzor hajtja ki rendesen?
-
d3tox1c
senior tag
Van hatása annak, hogy full screenre allitom a játékot, vagy ablakos keret nelkulibe?
Csak mert pl a fifa 22 keret nelkul ablakosan sokkal szebb, de mintha kevesebb lenne az fps, full screenen meg tok siman fut, de mintha a grafika kicsit homalyosabb lenne.
Mindkétszer nativ 3840*2160ra volt allitva, ez a tv-m felbontása is.
Ebben a beallitgatas dologban kicsit még elveszett vagyok. -
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #268 üzenetére
Én az új F1-et játszottam rajta.
Utána megvettem pc-re.
Kb mintha egy régi dobozos tv után egy 4k tv-re térnél át :)
Durva hasonlat, de ilyesmi.
Viszont most a gran turismo-ra kíváncsi leszek.
Ps az exclusiveok miatt éri meg.
Azok tényleg össze vannak rakva. -
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #266 üzenetére
Nem tudom. Én október óta vagyok pc tulaj(is),azóta összesen ha ment 2 órát a ps, akkor sokat mondok.
Tv-n használom a gépet is,(lg bx) ugyan ezen van a ps5.
De hatalmas a különbség, a pc javára.
Eddig én is csak röhögtem , mikor mondták hogy a konzol egy lebutitott valami a pc-hez képest.
Hát, igazuk volt.
Nem azt mondom, hogy soha nem veszem majd elő a ps-t, főleg exclusive játékok miatt nem adtam csak el, de nálam már a fő eszköz, a pc.
Csak ugye itt meg az a baj, hogy a ps5-höz képest jóval jobb grafika+teljesítmény sem elég, mert nehogymár valamit ne tudj ultrára rakni :D
De hidd el, konzolon nagyon le van korlátozva az ember.
Nincs moddolás, magyarítás utólagos bele pakolása, stb.
És sose gondoltam volna, de az xbox elite 2 után a ps kontroller érzésre iszonyatosan gagyinak tűnik.
Nagyon el szoktam tőle. -
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #263 üzenetére
Nekem ez a 3060-as is egy előre lépés a ps5-öm mellett, jobban meg is kedveltem a pc-t már, pedig az utóbbi "pár" évben (mondhatni a ps1 óta) only konzol volt. Előtte volt pc-m,de a konzol át csábított.
Most ugyan ez visszafelé.
Jó ez a kártya, viszont bekapcsolt RT mellett már elég döcögős.
Szerintem jövőre cserélem is le(még nem tudom mire, abban majd kell segítség, akár innen is) ,feltéve ha a vga piac normalizálódik,thx cryptovaluta 🤬🤮
-
-
akarnokd
csendes tag
válasz
Találtgyerek #257 üzenetére
Én a Gigabyte-osat [link] néztem ki (300-350k), de nehezen szánom rá magam.
Új gépet építenék, a többi komponens már most 500k, de ezek időtállóak (12700(K)F, 64 GB RAM, stb.). 200-250k-nál többet nem szivesen adnék ki rá.
Nem sürgős, esetleg reménykedjek, hogy az Intel Arc jobban megéri?
-
lenoma
aktív tag
válasz
Találtgyerek #259 üzenetére
-
lenoma
aktív tag
Élménybeszámoló:
MSI RTX 3060 GAMING Z TRIO kártyát rendeltem a granddigital.hu oldalról 279e ingyenes szállítással. A Ramiris nagykeren keresztül közvetlenül a Bestbyte-tól küldték.
A kártya brutális 1,5 kilós a hozzá adott merevítóvel 5 foglalat magas!
400W-os Beguiet gold táppal is simán megy.
+200Mhz GPU + 1200Mhz GRAM tuning esetén is marad 60C, 179W, és 1100rpm.
Ez a Gaming Z egy friss kártya, fém hátlappal. -
Sage83
aktív tag
Sziasztok!
a 3 vga közül melyik lenne a jobb vétel?
1. EVGA GEFORCE RTX 3060 XC GAMING
2.GIGABYTE RTX 3060 12GD6 GAMING OC 12G
3. ZOTAC GeForce RTX 3060 Twin Edge OC 12GB GDDR6Válaszokat előre is köszönöm!
-
d3tox1c
senior tag
Kiprobaltam. Nem rossz, de igy meg nincs hdr :D
Szóval inkább mindent vissza.
Viszont már úgy el allitgattam az nvidia beállításokat, hogy pl játékon belül nem tudok felbontást változtatni....
Meg az auto hdr sem kapcsol be, hiába van beallitva a hdr beállításoknál.
Hogy lehet teljesen alapra állítani az nvidia beallitasokat?
És magyarról angolra?
Nekem valamiért magyar, szerintem telepitesnel nem figyeltem a nyelv beállításokat, én az angolt szeretném használni. -
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #250 üzenetére
Köszi. Nem tudom mi az, de utána nézek
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Találtgyerek #247 üzenetére
Köszi.
És valami trükk esetleg nvidia beállításoknál hogy a full hd élesebb legyen rajta?
Mert az teljesen jó ultra graffal, quality módban. Csak olyan... mosottas :/ -
JoolsNOS
veterán
Igen a Tuf nagyon halk. Terhelés alatt is alig van hangja. Sokszor játék 10. perce körül indul el egyáltalán a venti.
És most vagy 60al olcsóbban meg lehet venni mint én egy hónapja vettem
De ezt lesd meg. -
Találtgyerek
veterán
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
rtx3060 kártyám van, és egy 4K LG bx tv-m.
Milyen felbontást ajánlotok játékokon belül, mert teljesen el vagyok veszve ezen a téren?
Azt már észre vettem, hogy a 2560x1440en még quality nvidia beállításoknál is szépen fut szinte minden, max grafikával,csak ugye nem szép éles a kép.
Ha feljebb viszem a felbontást, ott már át kell tennem performance, vagy ultra performance-ra.Köszi előre is, és bocs a hülye kérdésekért, konzolrol tértem meg, és még kell idő míg bele jövök :)
-
lenoma
aktív tag
válasz
Találtgyerek #243 üzenetére
Igen azt láttam, de számomra elsődleges, hogy ha nem játszom akkor ne menjen a venit ha játszom akkor pedig ultrahalk legyen!
Nagyon éles a hallásom és zavar a monoton zaj nagyon.
Xeonból is sikerült ultrahalk PC-t építenem.
MSI-ASUS az első kettő márkaválasztásom, de nem pont az asusnál gond a 3000rpm terhelésnél? Szemben az MSI 1300-1700 rpm-mel?
Engem a noctua hűtők alacsony fordulatos sipolása is zavar.
Küldtem már vissza SSD-t is házon belüli ciripelésért...
Szóval az MSI-k közötti különbség érdekelne a Gaming X bevált. -
lenoma
aktív tag
válasz
Találtgyerek #241 üzenetére
Szerintem 3x a Ventus, annyit mondtak, hogy Ventus van a nagykerben és 270-ért tudja adni a bolt, várok hétfőig hátha lesz mozgás az árban lefelé, úgyse kaptam volna meg kedd előtt futárral.
Találhatók máshol olcsóbban?
A Trió nem gaming Z? A ventus 2x nem kifutott termék? -
Vagy a Palit 240ezerert mennyire ergya?
-
Criton
veterán
MSI 3060 Gaming x Trio 12GB-al van valami tapasztalat? Milyen értékekkel érdemes nekikezdeni?
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Tudnátok nekem segíteni?
Sziasztok.
Az miért van, hogy nálam a dsr paramétereknél 4487x2366-tól kissebb felbontás nincs?
Ettől csak nagyobbak vannak a régi méretezésben, a két legelső pedig 5461x2880
6144x3240
Hol a 2560x1440?
Eddig minden képen amik erről a beallitasrol szólnak, ott van a 2560x1440, nekem meg ezek....
Elő tudom valahogy csalogatni, vagy az lehet a gond hogy tv-n játszok(lg bx), és nem monitoron? -
Thom7
csendes tag
válasz
JoolsNOS #220 üzenetére
Grat! ez komoly lett
Kipróbáltam ezt én is, +200/+1200, feszekkel szintén semmi.
Annyi hogy szellőztettem egyet, plusz maxon minden venti (az én kártyám csak egy 2ventis ASUS dualOC) és igy maradt a kártya 50fok alatt a szoba meg 0körül.
De pontszámban csak 5500at adott...
Na mondom 0fokban teszteljünk még párat:
+320 / +1400nál már fagyott, szóval ilyen fagyos életképtelen szobában ennyit bÍrtde közel sincs a pontodhoz...
Nem vágom mi a bibi, de szvsz ez a különbség egy TUF v STRIX-hez képest.
Játékra maradt a 925mV 2Ghz és +1k mem -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #226 üzenetére
950nél már kidobott. 975nél +130pont +1 fps átlag -1 fok
KÖszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #224 üzenetére
Hogy feszeljem alul? A csúszka csak +ba engedi. Régebben jobban ment a dolog, akkor még csináltattam is alulfeszelt bioszt talán még a 670hez.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Találtgyerek #223 üzenetére
[link] Itt láthatod, hogy van különbség.
Alapon semmiképp nem hagynám, akkor vagy ez a tuningolt maradjon vagy egy 2000 MHz környéki alulfeszelt beállítás. -
Találtgyerek
veterán
válasz
JoolsNOS #222 üzenetére
Eddig nekem a TUF csak 3080-ban volt csalódás, de lehet csak egy gyengébb GPU-t fogtam ki.
Mondjuk ott már a hűtés sem volt annyira acélos, pedig a tesztekben nagyon jó eredményei voltak.
Egyik ismerősömnek is van 3080 TUF-ja és neki is eléggé melegszik. Nem 6X fokos, mint a tesztekben.
3070-ből volt 2 TUF-om is. Mindkettő nagyon jó volt.
Alapon semmiképp sem hagyd játékra! Inkább feszeld alul és akkor alacsonyabb fogyasztással kicsit erősebb is lesz, mint a gyári. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #221 üzenetére
Ez volt a másodil legolcsóbb kártya. És a youtubeon találtam egy tesztet amiben szinte az összes 3060 benne volt. Ott a 40 kártya közül a 8.nak hozták ki, de elég holtversenyes volt az eleje. (a Stix 4. volt)És ennek volt a legjobb tuningpotenciál, bár ez engem nem nagyon érdekel. Tesztekben szoktam megnézni mit tud aztán játékban alapon használom. Ott nem fog számítani a +3-4 fps. Jelen pillanatban ez volt a legjobb ár-érték arány. Bár így is böszme drága volt.
-
d3tox1c
senior tag
Ezt az új nvidias dldsr-t próbálta közületek valaki?
Lehet azért nem működik nálam, mivel én a 2560x1440-et preferálom, vagy valamit nem jól állítok be az nvidia settingsben.
Nekem az nvidia atmeretezes sem ér semmit, sőt, csak rosszabbak tőle a játékok 🤷🏻♂️
Remélem nem kérdeztem túl nagy hülyeséget, nemrég tértem át konzolrol pc-re, és még eléggé kezdő vagyok ilyen téren :)
Előre is köszi a segítséget.
(ui:van rá bármilyen mód, hogy az 2560x1440-es játékok élesebbek legyenek?
Nem kell sokkal,mert már így is fényévekkel jobb mint a konzol, csak ugye ha már lehet, miért ne állítgatnék :D) -
válasz
JoolsNOS #216 üzenetére
ez első nekifutásnak is hwbot 3. hely
-
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #214 üzenetére
Maradt 70fokon, ahogy a korábban linkelt képemen, amin még 1920core + alap memóriával volt.
Csak a fogyasztása nőtt kb 6wattal.
Most már megtartom 70+- 1-2 foknál. Annál lejjebb sajna még max ventikkel se nagyon megy -
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #212 üzenetére
Egyelőre annak tűnik, több teszt is lement, játék se dobott ki.
Viszont még próbálgatom, mert 1100fölött tuti azért dobott ki a CoD.
Sztem egy 950mVot még max adok neki, hátha feljebb tud menni a core is, vagy max marad ez ha nem szimpi a hőmérséklet. -
Találtgyerek
veterán
+1000 memória biztos stabil?
Lehet játék alatt nem csinál látható hibát, de hibázhat és kevesebb lehet az fps. Érdemes lépcsőzetesen emelni és figyelni, hogy hol a holtpont.
Meg ugye itt nem tudod monitorozni a memória hőmérsékletét. Azt is meglehet melegíteni rendesen tuningal. -
Thom7
csendes tag
Na jah, igaz.
Esténként elszórakozom ezzel az állítgatással
~150w | 925mV | core 2000Mhz | +1000 mem | ventik kb1700rpm(70%) e fölött kezd nagyon hangosodni, de fülesben nem hallani
Így codozgatok órákat(játék közben valamivel hűsebb)
Kipróbáltam a 900mV-ot is 1900on, hátha, de azt már újraindította a gépet. -
Thom7
csendes tag
Most csak COD vanguardom van, de megnézem ennek a demoját.
Az szép, nekem egy 20assal többet eszik 925mV-nál.
Picit sajnálom, hogy anno nem a 3ventis Asus-t vettem(Rog vagy tuf, már nem emlékszem), de akkor soknak találtam a felárat#207 Találtgyerek Köszi neked is
Keresek valamit játékot ami leterheli.
Max 3k fordulaton a két venti és Így is nyaldossa a 70fokot, tényleg elmegy a hűtése, ha találnék valahol Raijintek Morpheus vagy Alpenföhn Peter szerű kompatibilis monstrumot, el is gondolkodnék rajta -
Találtgyerek
veterán
Na ez már sokkal jobb.
Ha nem stabil, akkor kidobál kidobál a játékból,kifagy. Rosszabb esetben teljesen megfagy a gép.
Ahogy Gab.68 írta mehet neki egy komolyabb játék teszt.
Chernobyilte nagyon jó, de csak a korai verziók. Az új verziók már nem hajtják úgy meg a kártyát. Esetleg még a Metro Exodus Enchanced Edition is jó tesztre ha megvan. -
őstag
őstag
Ha nem stabil lefagy. Chernobylite- al érdemes tesztelni ha van hozzá kedved. Én inkább azzal a játékkal nézem amivel használom.
0.925 V / 1942 MHz / 1500 rpm / 99% load / 115 w így 51 fok a Strix. -
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #202 üzenetére
Ezt ki is próbáltam, elég sokszor lefuttattam hogy beállítsak egy újabb ventiprofilt. A kártya ventiket és a házszellőztetőket is feljebb húztam, itt 70%körül már kezdett egy kis hangjuk lenni de még elviselhető, majd a játék hangja elnyomja
Valóban 150w-nál és 70fok körül stabilan megállt. Plusz egy kevéske extra pontot is begyűjtött(6599vs6772)Ha nem bírná az aláfeszt, vagy ha ezen a feszültségen órajelet emelnék, az hogy mutatkozna meg a gyakorlatban?
#203 Gab.68 Gondoltam hogy annál azért bonyolultabb lesz, mint ahogy én ezt sejtettem -
Csináltam egy friss win telepítést és mértem párat a kártyámmal.
Manli RTX 3060 LHRAlap
+200Mhz core clock
+200Mhz Core clock +1000MHz Mem
Alap fan curve, 70fok alatt marad teszt közben.TDP alap, a kártya nem engedi azt állítani, csak mínuszba.Általában +200mhz core clock-kal szoktam használni, 2560x1080-ban 75hz-n kb mindenhol kiszolgál... Nyáron majd kap low tdp-s beállítást de most hat fűtsön
-
őstag
őstag
Nem az AB vesz vissza. A GPU Boost. Jelenleg az 5.0. 90C limitnél az már thermal throttling, akkor a base clock alá is eshet az órajel.
A GPU Boost nem csak a hőfokot nézi, jóval összetettebb. Van hogy változatlan hőfok mellett egyszer csak felfelé boostol. Nagyon nem érdemes belemerülni. -
Thom7
csendes tag
válasz
Találtgyerek #200 üzenetére
IM-1 pocket (NR200p klón) alul felül 2db 120as BQ ventivel.
A ventiket én állítottam olyanra, hogy 80 fokig kb70%on, halkan pörögjenek és onnantól induljanak el 100%ig, de így ez lesz az első amit átállítok. Ezek szerint rosszul gondoltam hogy 80as maxal még nem veszi vissza a teljesítményt.
Megpróbálom 70-75 alá tornászni, remélhetőleg alulfesszel nem fog sokat hangosodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Projektor topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Canon EOS DSLR topic
- TP-LINK routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest