Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Legegyszerűbben GPU-Z, amúgy MSI afterburner.
Ha nem ismered ezeket, elég nehéz lesz..
Beállítani mit szeretnél? Ha nem tudod eddig hogy ment a hűtése, már mindegy, nem fogod tudni összehasonlítani. Pl lehet eddig 2000rpm-en tudta tartani a 70 fokot, most meg 1500rpm-en ugyanezt. Akkor igazából javult a helyzet.. -
Grave_444
nagyúr
Szerintem nem felesleges a 3 venti előre, kell egy hátra és felülre is 1-2, hogy a proci elől ne szívjon ki. Nem olyan kicsi ház, így nehezebb átszellőztetni.
A kártya ventilátora sem jár alacsonyabb fordulaton?
Szerintem egy pasztázás vagy UV segítene, de ha nem hangos nyugodtan maradhat. -
PeL
addikt
Max azzal tudnál rajta segíteni, ha növelnéd a házban a légáramlást pl. ahogy PuMbA is írta plusz ventivel. Nálam egy CM300-as ház van, elöl a ház aljában van egy venti ami mögött van a HDD és a SATA SSD-m, ez befelé húzza a levegőt a házba, ami hátul és oldalt van a videokártya mellett azok meg kifelé tolják a házból a meleget. Ezáltal nálam a VGA alapból hűvösebb, ezért sem nagyon látom soha 60 fok felett szinte. Esetleg ott van még az undervolting lehetősége, azzal is lehet akár két számjegyű hőfokot is nyerni meg egyben csökkenteni a fogyasztását is a kártyának, de ez számomra teljesen idegen, sosem OC/UV-zok semmit sem
Ha bele akarsz vágni biztosan lesz hozzáértő aki segít benne, itt is volt ez nem rég téma.
-
törölt tag
Én i7-7700K + Asus Strix 1060-ról váltottam i5-10400 + Zotac Twin Edge 3060-ra. Mindkettőben 2x16 GB RAM és NVMe SSD, nem tuningolok, 1440p-ben próbáltam a Shadow Warrior 2-t. Előbbi gépen abbahagytam inkább, mert közepes grafikán is lassú, gyakran akadozós volt, utóbbi gépen viszont ultrán is szép folyamatos. Érzésre jócskán 100 FPS fölött van és elvétve zuhan meg.
Nagy ritkán ilyesmikkel játszom PC-n, multit nem. Viszonyításként azért felrakhatod a térképre, ha gondolod.
Egy olyan disclaimerrel azért élek, hogy én nem foglalkozom a tesztekkel, hogy miben mennyi marad, megveszem ami tetszik. És a Zotac Magnus One tetszett, a 10400 + 3060 abban voltak.
-
PuMbA
titán
A kérdés elég fura
Egy 9 éves processzor mellé egy 2 éves videókártya természetesen teljesen értelmetlen. Egy PC esetén mindig a kiegyensúlyozottság a legfontosabb, tehát hogy a hardverek között ne legyen 5-7 év különbség, mert ez idő alatt már más irányba fordult a világ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.