- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yézi
aktív tag
5-6 óra használat után ejtenék pár szót a Manli GTX 970 Ultimate-ről.
A doboz meglehetősen jól néz ki, bár az utólag ráragasztott feliratok annyira nem szimpatikusak. Kiegészítők listája a hardver beszerelés/szoftver installálási útmatatóval és a lemezzel ki is merül. A kis zacsiból kivéve elénk is tárul a meglehetősen apró kártya. A mérete nagyon meglepett.
Kis termetéből adódóan hatalmas hűtőbordát sem találunk rajta, arra viszont pont elég a két kisebb légkavaró mellett hogy komolyabb terhelés alatt, tolerálható zajszint mellett (fülessel/fejessel egyáltalán nem lehet hallani), normális hőmérsékleten tartsa a GPU-t.
Nem egy tuning bajnok kártya, ez gondolom leesett mindenkinek.
Úgy gondolom a maga 62-63 ezer forintos árával bőven jó vétel volt, pláne a többi 970 árához mérten. -
4264adam
veterán
válasz
Bjørgersson #39369 üzenetére
Maxwell 65 foktol veszi vissza a boost 2.0 orajeleket .
-
Yézi
aktív tag
válasz
Bjørgersson #39366 üzenetére
70-72 fok kétlem hogy annyira magas lenne.
-
törölt tag
válasz
synthattik #39308 üzenetére
Köszi skacok!
-
Bib
őstag
válasz
mcmike #39354 üzenetére
Nekem asus strix csinált ilyet,hogy hosszabb állás után néha nem kapcsolt be dp-ről a monitor. Bios update megoldotta.
Kicsit it visszaolvasol ,nemrég volt egy kolléga hasonló frissítési gondja. Eszközkezelőben drivert kellett leszedni,vagy kikapcsolni,utánna látta az updater. -
mcmike
őstag
Ez mennyire biztos hogy BIOS bug? Mert nekem elég gyanús, őszintén szólva. Sajnos a Gainward oldala elég puritán, éppen letölthető egy BIOS update file ehhez a konkrét típushoz, de nem derül ki belőle semmi. Magyarul nincs info arról hogy mit javítottak (change list). Telepítéskor azt írja hogy nem megfelelő kártya (ez biztos nem igaz mert cikkszám szerint beazonosítottam a pontos típust), vagy pedig nem igényel frissítést.
Szerintem írok egyet direktben a Gainward-nak.
Gondolom NVflash meg innen onnan beszerzett BIOS-okkal ne kezdjek el babrálni egy garanciális kártyánál. By the way, Ipon garancia, szóval...
-
mcmike
őstag
Volt valakinek gondja mini Display Port-tal? Elég érdekes dolgokat művel a kártya (Gainward GTX 970 4GB Phantom) nálam...
Mini Display port - HDMI kábellel kötöttem be egy DELL U2414H monitorba. A konfigurációban csak a videókártya, és a monitorba csatlakoztatott kábel változott. Az előző konfigurációm problémamentesen üzemelt (az előd egy Gigabyte GTX 770 volt).
Az alábbi jelenséget / jelenségeket tapasztalom:
- kb. minden 7-8-adik gépindítási alkalomnál, nem ad képet a monitornak
- hasonló rendszerességgel, ad ugyan képet, de teljesen szétesik, vörös színben úszik és teljesen "hangyás" a kép.
- a fenti probléma megjelenése után, csak a kábel kihúzása, és újra bekötése után javul meg, esetenként, de akkor sem mindig.
- normál működés során is van, hogy elmegy 1-2 másodpercre a kép, majd visszajön
- elég véletlenszerűen történnek a fenti jelenségek
- két féle átalakítóval, és kétféle HDMI kábellel is tesztelve volt, a tünet sajnos ugyanaz maradtA kártya sosem volt szerelve, teljes mértékben gyári állapotban van, legfrissebb gyári BIOS.
Sajnos garancia szagúnak érzem egy kicsit...
-
scr006
tag
válasz
Bjørgersson #39346 üzenetére
Hali,
Én iponon láttam EVGA 970-re valót (rámegy az összes típusra elvileg), de elég horror áron. kb 6-7e ft.
-
slloyd
senior tag
Nos nagy nehezen lejött a gear of war 4 megint...
Eddig alapon hajtva a g1 et szalad ultrán lagg akadások nélkül.
Viszont azért még szokásos oc-t megkapja a kari -
Bjørgersson
félisten
EVGA GTX 970 ACX 2.0+ra lehet még valahol backplate-et kapni?
-
slloyd
senior tag
Srácok köszönöm a tippeket
Az új win fennt van de hiába tettem a
D meghajtóra a windows appokat a gears al eggyütt mert újra le kell tölteni sajnos mind a 73 Gb ot
(Érdekes de a Steam meg legalább megismeri így is a fáljokat legalább azokat a játékokat nem kell újra letöltenem)
Ha ezek után sem lesz jó akkor megpróbálom állítgatni amiket írtatok. -
Yézi
aktív tag
No én bevállaltam a Manli GTX 970-t.
Jövőhéten kedden/szerdán már elvileg nálam lesz.
Majd valamilyen kis tesztet összedobok róla, aztán még talán a GTX 780-nal is összevetem a teljesítményét. -
slloyd
senior tag
válasz
Bjørgersson #39328 üzenetére
Lapozófájlok szerintem rendben:
Illetve mióta feltetten a win updatét amit a Gears of war megkövetelt azóta már a Cod ghosts is laggolA gear of war telepítése valamint a win feissítése előtt minden rendben volt a géppel...
-
gaben88
őstag
Nagyon komoly!
Mindezt, ha jól látom alapfeszen. Játékokban is tudta ezt tartani?
#39327 - Nekem 970-en 1080p-ben atomstabil 60 fps-t nyom a játék ultra kapcsolós beállítások mellett. Nem tudom mi lehet a gond...
Esetleg tudsz képernyőképet tolni a GPU-Z szenzoros füléről?
-
slloyd
senior tag
Srácok help!
Gears of war 4 szaggat mint az állat kb a pálya betöltése után 2-3 perc múlva.
Az első 2-3 percben semmi lagg szaggatás....
Próáltam low on úgy is laggol vagy szaggat van mikor beakad ilyen 1 mp ekre is...
Először azt hittem azért mert túl meleg a vga/cpu.
Ház oldalait levettem és asztali ventivel fújattam a komplett konfigot de akkor is elkezd szaggatni a játék 1-2 perc után..
cpu/vga kihasználzság max 70%.
cpu hőmérséklet 50-60/vga 65-75.
Mi a retek lehet vele valakinek valami ötlete?
A gépigényen van egy srác szintén 970 el csak neki ref van és semmit nem laggol szaggat az ő gépén.... -
-
sakal83
addikt
1500/2000 -on megpróbáltam alapfeszen és viszi. Érdemes feljebb menni, vagy felejtős?
-
gaben88
őstag
válasz
Bjørgersson #39315 üzenetére
-
gaben88
őstag
válasz
sakal83 #39311 üzenetére
Lehet értelme, lehet vele nyerni pár Mhz-t még és az MSI-k a fórumos tapasztalatok alapján jól is reagálnak rá, de szerintem csak akkor próbálkozz vele, ha pl a 1450/1950-et sem tudja a kártya (ez kb már ref 980 szint).
Igen, szerintem csak a boost órajelet érdemes figyelni és abból is inkább a valóst, tehát GPU-Z-ben a GPU Core Clockot a Sensors fülön.
Viszont ilyen nagy tuningnál, szerintem, ha nincs valami brutál jó házad, akkor érdemes lehet egyéni venti profilt is beállítani, hogy 68-70 fok fölé ne menjen a kártya, bár baja felette se lesz 80-ig tuti.
Ja és ha zavar a világítás, akkor azt a GeForce Experience-be tudod állítani, hogy hol pontosan, azt most nem tudom neked megmondani, mert a céges notiról írok és amúgy is új most a felület a 3.0-val.
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Én is csatalokzom a csapathoz egy Gainward GTX 970 Phantom 4GB kártyával. Nyugdíjaztam a GTX 770-emet.
Egy gyors kérdés egyből:
mini DP - HDMI kábellel tudtam most összekötni a DELL U2414H monitorommal, és amikor kikapcsolom a gépet (vagy alvó állapotba megy) akkor a monitor nem érzékeli rendesen, csak annyi történik hogy nem érzékel jelet, nem megy alvó állapotba, csak a 15mp letelte után. GTX 770-nél DP - DP kábellel volt csatlakoztatva, de sosem volt ilyen gondom. Most rendeltem eBay-ről egy minőségi mini DP - DP kábelt. Elképzelhető hogy meg fogja oldani ezt a problémát? Találkozott már valaki ilyennel?
BIOS elméletileg a legfrisebb gyári a kártyán.
-
sakal83
addikt
válasz
gaben88 #39310 üzenetére
Köszönöm
Feszemelés a 970-eknél játszik? van értelme? ha, igen mennyi, amennyi még normális?
akkor csak a boostot kell nézni ezekszerint, nem a gpu clockot? (bocsánat az egyszerűnek tűnő kérdésekért, de vettem egyet, és hát nagyon meggyőző, nagyon "egybevan", így 1-2 évig biztos marad, szeretném "belakni". Eddig 7950/280 nal toltam, ott egyszerű volt. 1.21 v, poweerlimit max, oszt kész
)
-
gaben88
őstag
válasz
sakal83 #39309 üzenetére
Told ki a power limitet MSI AB-ban maxra és próbáld meg azt, hogy a boost értéked 1400 legyen, a memóriád meg 1900. Szerintem ezzel egy MSI elbánik. Aztán, ha jó akkor mehet feljebb mondjuk 20-assával, ha rossz, szemetel, fagy, képernyőillesztő hibát dob, akkor vissza kell venni. Ha minden okés, akkor 1500/2000 is meglehet! :-)
MÁS: Ez 970, 980 topik, tehát a 980 Ti nem idevaló kérdések szempontjából!
-
sakal83
addikt
köszönöm
-
guftabi96
addikt
válasz
Bjørgersson #39297 üzenetére
Szerintem valami olyasmi
2k-t buknék rajta, ha nagyon gány. (Posta oda-vissza)
Ennyit lehet megér, hogy legyen róla valami érdemi infó, mert az egy dolog, hogy magyar írások nem nagyon vannak, de még youtubeon se nagyon találtam róla semmit.
Bár ahogy olvasgattam a "márka" után, valami ázsiai oldallal lehet előrébb lennék, itt Európában full ismeretlen. -
taknyí
senior tag
válasz
Cs1csó #39300 üzenetére
1. nem azt írtad
2. a tuning gpu (chip) függő, nem márkáé
3. utóbbi 2 állításhoz nem tudok hozzászólnipati2337: "Úgyhogy nyugicukor van taknyí" nem hiszem, hogy a külhoni mivoltod feljogosít a lekezelő dumára, lehet még tanulnod kellett volna belhonban, pont neked fogok hinni az Ausztriai preferenciákról, hhahahahah
-
pati2337
csendes tag
válasz
taknyí #39299 üzenetére
Én csak feltettem egy kérdést. Nem muszáj rá válaszolj. Lehet Magyarországon a két adott gyártó az elterjedtebb, de én ez a kettőt pont nem preferálom, de ha jól emlékszem meg is írtam. Senki sem beszélt itt a kommunizmusról. De ha itt senki sem tud mit mondani az általam leírt gyártókról majd érdeklődöm máshol is. Úgyhogy nyugicukor van taknyí.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest