Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cori14

csendes tag

Hali!

Január körülre tervezem az új gépem beszerzését.Erősen gondolkodok egy 780ason, viszont lenne pár kérdésem.
    1. Használt piacon egyre olcsóbban látom a 780ast, 88 körüli árért ajándék ez a kártya, viszont nem tudom meddig fog vajon lemenni az ára? Ti mit gondoltok, mennyi lesz az a minimum érték amire lemegy? És mikor lenne értelme kártyát vennem? Várjak újévig, vagy csapjak le hamarabb a kártyákra? Nem tudom hogy fog viselkedni a piac. (Az új, bontatlan piacon valszeg megtartja a jelenlegi árát és eltűnik.)

2. Már így is elég magas árban vagyok, és eddig ahol tudtam próbáltam faragni az árakon, de lejjebb már nem nagyon tudok menni. A kérdés, hogy milyen proci tudná rendesen elfuttatni a kártyát? i5-4590re gondoltam, de hátha van olcsóbban is ami jó lenne hozzá, amd-re is gondoltam, de azokkal nem vagyok annyira tisztában, és sok jót sem olvastam róluk.

3. Egyre több játéknál írnak ki magas Vramot ajánlott rendszerigénynek, ami lehet kamu, lehet nem FullHDre szól, hanem 4k-ra, vagy egyszerűen szar optimalizáció miatt. A kérdés, hogy a jövőben is jó legyen a kártya 3gb-ost vagy 6gb-ost érdemesebb venni?(6gb-ost ha találok olcsón csak akkor) Ti mit gondoltok erről?

4. Gondolkodtam a 970en is, de mivel új, még annyira drága, h legalább 20-25-30cal többet kellene költenem rá, mint egy 780ra, és OC teljesítményben hasonló szinten vannak, szóval, nem igazán látom értelmét a 970nek ilyen téren. (ha több pénzem lenne akkor talán érdekelne)

5. Szerintetek mennyire biztonságos használt vga-t venni? Ezek a kártyák még garisak is, szval ha rossz is lenne, visszacserélhetném.

Bocsi a sok kérdésért, de ezekre nagyon kíváncsi vagyok.
    A gép játékokra kellene, nem fogok videót szerkeszteni, vagy photoshopolni, semmi ilyesmi, csak játék. A felbontás FullHD lesz, nem érdekel a 4k mert még az új kártyák sem képekesek normálisan futtatni a játékokat ilyen felbontás mellett + monitorom sincs hozzá.

Köszi a válaszokat előre is srácok.

Új hozzászólás Aktív témák