- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
Speed® #18797 üzenetére
Pontosan
Mondjuk a 500mb nem nagy szám,de a 1080 8gb al na az már igen.
Annyira nem sietek azt venni,mert konzol portok lesznek,és úgy tudom PS4 Xbox One nem rendelkezik 8GB vrammal.
Lehet kétszer gyorsabb a 780 nál,de általad vett kártya 2 darab be hozza a teljesítményt igaz 3gb al.
Néha kellene neki 4 vagy 5 észre vettem helyenként.
Túl erős kártyak a vramhoz képes SLI ben.
GTX 970 jobban támogatott 780 is jó csak lassan 2 generációval elavult.
Szerintetek 60 ért meg éri eladni vagy mennyi a mostani 780 ára használtan?
Azért kérdem,mert lehet eladom azt veszek 1070 ent.
Egyik még 1 év garis. -
Speed®
titán
válasz
kasa85 #18796 üzenetére
Ami konkrétan +1, eltekinve az utolsó 512 gyengeségétől..de nem is ezért, hanem a támogatottsága/fogyasztása, ill. az OC képességei és az esetleges garanciális háttér okán mondanám jobb vételnek elsősorban. Persze a 780ak sem rosszak (sőt), de el kell fogadni, dolgozik az idő ellenük.
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Érdemes egy GTX780Ti-t venni még vagy inkább egy GTX970-es?
Azonos árban lennének(EVGA mindkettő)
-
Mika1227
őstag
válasz
hszilard666 #18792 üzenetére
Szerintem nem zörög az én gépembe nem hallok ilyet! Az lehet, hogy másnál viszont igen van ilyen hang?
-
Mika1227
őstag
-
core i7
addikt
válasz
ScomComputer #18789 üzenetére
Üdv ha valakinek van egy fölösleges eladó sima Ref GTX 780-ja lehet érdekelne Júni 10-edikén
-
ScomComputer
veterán
Jaj bocsánat hülye vagyok...nem Ti hanem ilyen 780-n...nekem van 980Ti-m..de miért írtam Ti-t nem tudom...
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok,légy szíves adjatok tanácsot....adott egy 780Ti Win10 proval....a nv driver feltelepül(többel is ki lett próbálva),látszólag minden rendben viszont az nv vezérlőp. nem indul és a játék is azt írja nincs grafikus hardver....az eszközkezelőben látszik a 780-n és driver is....mi lehet a gond...köszi szépen előre is...
OS reinstall is volt... -
kasa85
őstag
válasz
hszilard666 #18786 üzenetére
Ha a szám minél nagyobb annál jobb
Haladunk a korral
Persze az ősrégi is tuti -
Mika1227
őstag
Valaki használja már a legújabb drivert? Érdemes felrakni?
-
FLATRONW
őstag
válasz
Mika1227 #18782 üzenetére
Játékonként változik. Valamelyikben nagyon elmossa a texturákat, valamelyikben tűrhető minőséget ad.
Például a Crysis 3-ban érdemes használni, az új Tomb Raiderben nem.
Ott van például AMD oldalról az FXAA ellenfele az SMAA, azzal pont fordított a helyzet, Tomb Raiderben jobb eredményt ad, Crysis 3-ban rosszabbat.
Neked kell eldönteni, hogy melyik játékban melyiket használod (vagy egyiket sem használod, mert bizonyos játékokban mindkettő rossz eredményt ad). -
Mika1227
őstag
Olvasgattam az FXAA-ról. Most akkor érdemes bekapcsolni vagy inkább ne?
-
Mika1227
őstag
Mennyi az a hőfok ami még "jó" ennek a GPU-nak?
-
F e Z o
veterán
válasz
Mika1227 #18767 üzenetére
Elég az a proci egy GTX780-hoz. Nem kell túlspilázni ezt a CPU limit dolgot. Sok olyan ember van, akik ennél jóval gyengébb procival hajtanak 780-at vagy 970-et.
Az i5 3470-es proci 3,2GHz, +4 szorzó adható neki, +2 turbo. Ez ugyebár 3,8GHz, BCLK emeléssel kihozható belőle 100-20MHz, de én 103 felé nem mennék BCLK esetében.
-
Mika1227
őstag
Szerintetek a procim (Intel Core i5-3470) elég a 780-hoz? Azt hiszem 4-4,2-őn szalad túlhajtva.
-
Mika1227
őstag
válasz
hszilard666 #18764 üzenetére
Igen ilyesmikre gondoltam. Azért ezek csak jobban hűtik a GPU-t!?
-
Mika1227
őstag
Milyen hűtést lehet venni a 780-ra ami jó és viszonylag halk? Nem rossz a gyári se csak kicsit hangos olyan 70-80 fok között van a hőmérséklet. Jó ez a hő?
-
válasz
Mika1227 #18758 üzenetére
Ha feltolod 4K-ra, az azt jelenti, hogy 4K-ban renderel a GPU, mintha ekkora felbontásban játszanád a játékot. Mivel a monitorod nem bír ennyit, ezért leskálázza a native-ra, de ez így egyfajta élsimításként is értelmezhető. Ha DSR-ezel, akkor ajánlott sztem az AA-t kikapcsolni.
-
Mika1227
őstag
Az nVidia vezérlőpultban érdemes bekapcsolni a DSR funkciót ha igen hogyan kell beállítani?
-
Dealer95
őstag
válasz
lionskull #18749 üzenetére
Magas FPS esetén általában sípolnak. (pl. a mostani 780-as Asus-om nem, de az előtte lévő 760-asaim sípoltak, főleg az EVGA)
Coil whine a jelenség neve.
Az a legrosszabb, mikor mindig jelen van (velem volt ilyen, az alaplap +vga nem szerette egymást úgymond, külön-külön. csináltcsinánltakák de együtt sípoltak görgetésnél is és játékban is) -
lionskull
tag
válasz
hszilard666 #18748 üzenetére
Ez benne a fura. Singe texturingot biztos gyorsabban viszi, vagy nem feltétlenül? Ott meg csöndben van.
-
lionskull
tag
3D mark 2001 Se alatt multi texturing teszt alatt a kártya sípol, visít, kép szemetes, pixeles. Terheléstől nem függ, ha csak azt az egy tesztet futtatom, akkor is sípol. Szerintetek mi baja lehet, javítható, mennyiért? GTX 780 kártya. A hibát máshol nem produkálta, TV kártya használatakor vízszintes sorugrálás volt, de 60Hz-ra véve a képfrissítést ez megszűnt.
-
törölt tag
válasz
F e Z o #18738 üzenetére
Köszönöm, felület minősége alapján, én is erre jutottam.
És amiért fontos volt:
Ideje volt kitakarítani a hűtést, garancia is éppen lejárt, így gondoltam bevetek egy kis CLP-t a GPU-ra, megnézni, hogy mi történik...
Szétszedni egyszerű volt, egyedül a burkolaton belül levő, 4db apró kereszthornyos csavart volt nehéz kihajtani, a menet teljes hosszában be volt kenve menetragasztóval.
CLP-böl a GPU-ra nagyon kis mennyiség elegendő, meglepően jól nedvesíti. Viszont a hűtő alját is be kell dörgölni vele, különben összeszerelésnél kinyomja a gpu szélére a CLP-t, és apró pöttyökben teremt csak kapcsolatot, a hűtővel. Több lépésben szétszedtem és ellenőriztem hogy elegendő-e a "paszta" és mekkora felületen van kontakt, és nincs-e kinyomódott fém-csepp.Eredmény:
Hőmérséklet változás gyakorlatilag nem történt, -1C° és -120RPM, de sokkal lassabban éri el a GPU a csúcs hőmérsékletet, és közben nincs gyors változás, hirtelen terhelés változásra sem.
Így a ventilátor sem változtat fordulatszámot csak nagyon-nagyon lassan.Összességében kevésbé ingadozik a ventilátor fordulatszáma, így kevésbé zavaró a VGA hangja.
Por nem volt benne számottevő, inkább a lapátokon, és a sarkokban volt fellelhető, amit leecseteltem. Pedig a földön van a gép, onnan szívja az összes levegőt és semmiféle porszűrő nincs benne.Remélem senki nem áll neki ilyennek, mert teljesen hasztalan
-
Mika1227
őstag
A 780-hoz mehet fel a legújabb driver?
-
lionskull
tag
válasz
F e Z o #18738 üzenetére
Integrált volt, azzal ment, csak a nigthly használatakor produkált fekete négyzetet a sarokba, de azt ablak ki-be zárásnál eltűnt. Hwinifo szerint CPU alaplapi érzékelő szerint 60, CPU érzékelő szerint 90 C fokos, venti is eléggé teker, kimondottan zavaró hangja van, mindezt szinte üresjáratban. GPU max 30 C fok.
-
F e Z o
veterán
-
törölt tag
Van esetleg róla infó, hogy a ref. cooler GPU-val érintkező talpa milyen anyagból van?
Vizuális inspekció után nem úgy néz ki, hogy alu-ból készült volna: például. -
lionskull
tag
Szerintetek kártyahiba lehet? Máshol is rákérdeztem, de itt vannak a tulajok, szóval tőletek is kérdem érdemes-e parázni? Hozzáteszem előtte az amd driver nem volt tisztességesen letakarítva, ami az APU-é volt.
Videohardver problémája miatt a windows nem működik megfelelően?
Na szóval. Adott a következő szituáció. Vettem egy GTX 780 kártyát használtan. Na most aktív böngészés közben beléptem egy játékba, hogy némileg elüssem az időt miközben a böngészőben történik valami érdekes, letelik a várakozási idő. Erre elkezdett leállni majd helyreállni az eszközillesztő, majd a böngészőben is szétesett/pixelesedett a kép, kicsit furcsállottam, mivel egy elég régi, 1998-as game közben csinálta mindezt, ami nem kéne hogy ennyire leterhelje, még úgy sem hogy ablakban dolgozik firefoxban a flash plusz a facebook is megy. Korábban ilyet Wot-ban fullra húzott grafika mellett sem csinált, csak némi fps dropot produkált 70 körülről 45-re, viszont közben terhelés alatt a 40C-t is alig éri el. Én személy szerint nem gyanakszom vidkártya hibára, inkább úgy vélem, az AMD A10-7700k(ez tervben cserére i5-re) procim nem bírja a tempót, speccy szerint 100 C-s, speedfan szerint 60-65 C között ugrál terheléstől függően. Valamelyik venti idegesítő hangokat ad ki amolyan felpörgés-lassulás félét, evga 2 ventis típus a vga hűtése, vagy pedig a proci fan, ugyanis az is 2500-3300 között ugrál(gyári hűtő). Táp TT berlin sirtec, 2 éves, szerintem nem itt a hiba, mivel nincs erre utaló jel, resetszerű újraindulás, ilyesmi, érzésre picit langyos, de nem kellemetlenül meleg vagy forró a burkolata. Szerintetek? Jobb hűtő a procira és menni fog normálisan? Elvileg ebay garanciával még visszaküldhetem a cuccot.
Hibajelenség leírása a windows szerint:
BCCode: 117 BCP1: FFFFFA8015B634E0 BCP2: FFFFF88011192580 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 -
sebixxx
tag
Igen 250euro az ára..
Dublinban veszem egy ír használt cuccos oldalról már szinte le is beszéltem az eladóval a személyes átvételt... Az eladó is megbízható az értékelései alapján..Szóval akkor ne hagyjam ki szerintetek?
-
geftaR
csendes tag
Ez igaz, de sehol nem talaltam 250 euroert 780ti t. Ebayen is 100 korul mennek.
-
sebixxx
tag
Üdv!
Mi a véleményetek erről a kártyáról?
Palit GTX 780 Ti JetStream
250euro az ára, gari, doboz stb nincs csak a kártya, de jár hozzá a Tom Clancy's The Division című játék letöltő kódja ( a játékra amúgy kíváncsi voltam, hogy milyen)
Full HD-ra elég lesz a kártya mindenre max beállításokkal is olyan 35-40 minimum fps-el vagy ennyit azért ne várjak a kártyától?
Ebbe a konfigba menne :
MSI Z97 GD65 Gaming
I5 4690K ( 4GHZ )
Kingston HyperX Beast 2x4gb ddr3 1600mhz
Seasonic S12-II 620W 80+ BronzeSzerintetek megér 250eu-t az a kártya?
Előre is köszönöm a választ!
-
davidsone
addikt
válasz
hszilard666 #18723 üzenetére
nekem is volt szerencsém dupla GPU-s radeonhoz 4870X2: fúúúúúúúúúúúúújjj!!!! kb ennyi
-
kasa85
őstag
Gigabyte GV-N780OC-3GD (Rev. 2.0)SLI kártyám van kettő.
Vannak játékok melyek röcögnek.
Viszont pont azért,mert szar a motorjuk.
Metro 2033 Redux
State of Decay
Watch_Dogs
Play Batman Arkham Knight
Ezek mind fos.
Ki kapcsoltam az SLI,és rá terheltem a kettes kártyára a fizikát-
Láss csodát minden szaggatás elmúlt úgy,hogy köd,füst minden efekt be van kapcsolva.
Egy kártya aktív,és a másodikkal számoltatom Batman nagyon eszi a Fizikszet.
Ki kapcsoltam a képfrissítést Driverrel rá erőltettem,és semmi szaggatás.
A többit még tesztelem Metro 2033 r nál SSA vagy mi 4x szaggat.2x re le vettem megy mint a vaj.
Lehet VRAM limit vagy nem tudom 2600k 4.2GHz procim van.
Lehet kevés neki a proci.
Sokszor a kártyák 60% terhelődnek.
Persze a felső kártya a jó hűtés ellenére 76 fokot is eléri Metro alatt.
64 max ideális,de sajnos a seggében van a kettő kártya.
Meg nyugodtam reffesek akár 80 al tólják,de nyáron félek lehet kap egy szobai gyors ventit az van.
Le veszem a házat,és ki fújom a meleget. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Dealer95 #18721 üzenetére
5850 (jó volt), GTX580 (jó volt), HD7970 (jó volt), HD7970 CF, (nagyon szar volt), GTX780Ti (jó volt)
GTX780Ti Sli (brutálisan szar volt), GTX 980 (jó volt) GTX980Ti (nagyon jól megy)Így megállapítható, hogy mind a két gyártónál a több kártyás rendszerek jelentik a fekete levest.
#18725) iszilard Nálam sok helyen nem működött az SLi.
-
hszilard666
veterán
válasz
Anno negyed millióért megvettem a csúcs AMD vga-t (HD 7990) és brutálisan szemét driverek jöttek hozzá, a legtöbb játék nem ment rendesen, 60% körül mentek a gpu k
Mondjuk a crysis 3 és a bf3 nagyon jól kezelte a cuccot, de nem volt akkora visszatartó erő hogy ne adjam el a kártyát.
Soha többet nem veszek AMD- videókártyát.
-
F e Z o
veterán
válasz
Minden 10. driver-ből 1 volt ami használható volt. Szívás volt, ha új játék jött ki, s régebbi driver-rel nem működött. Minimum FPS-ben sokkal jobb az nV, illetve itt nincsenek microlaggok, amik megőrjítettek. Utóbbi másfél évben itt is megfordult néhány kari, tehát tudom miről beszélek. (7850 Dual-X, 7870 Tahiti-LE, 7970 Lightning, 280X Gaming, GTX770, GTX780)
-
geftaR
csendes tag
válasz
F e Z o #18714 üzenetére
Jajj, elnézést a lényeget kihagytam!
Star wars battlefront! és játszottam már vele gtx 970 en és R9 390el is de nem volt ilyen jellegu problémám soha, viszont állitolag forumok szerint a 780as szerianal ez szinte garantált jelenség. Full HD és Very high- ultra, de lejjebb állitva is kibasz rndom...
-
geftaR
csendes tag
Haliho!
Valaki nem játszik itt veletlenul gtx 780/780Ti-vel? Jatek kozben random kidob a jatek valami dx hibara alapozva, és hogy hasznaljak olyan VGA-t ami 2GB+ Vrammal rendelkezik, holott a 780 3GB-s. Utana olvastam kulfoldi forumokon es rengeteg ember tapasztalta ezt, neha a Vsync bekapcsolasa megoldotta de nekem már az sem, drivert is ujratettem, jatekot is és fingom nincs mi a fsz lehet már... Hátha van itt valaki okos
-
Domyzilah
tag
A 8 pin csatlakozónál, ha áram alá helyezem,nem világít zölddel a visszajelző led az Asus 780 nál.Megtudja-e mondani valaki, hogy ez hiba?Előre is köszi.
-
regener
veterán
válasz
ricsi8800gt #18705 üzenetére
Ez inkább csak AMD-s kártyákra igaz (mert ott nem hűti a VRM-et), az NV-re kevésbé bár van pár kivétel.
-
Domyzilah
tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy most szállt el az alaplapom, és az Asus 780 vga csatlakozásánál csak az egyik led világit zölddel.Mivel nem tudom megnézni más alaplapban(az enyém elszállt), hogy működik-e mindkettő, megtudja mondani valaki, hogy lehet-e hibás.Ha nincs rajta a csatlakozó, akkor mindkettő pirosan világit. Találkozót-e valaki még ilyennel?Előre is köszönöm!
-
Mika1227
őstag
válasz
ricsi8800gt #18705 üzenetére
Ki is néztem magamnak!
Csak menne el a mostani kártyám!
-
ricsi8800gt
addikt
Asusom nem volt még,De más kártyákban az Asus hűtés igen csak allul marad.Most egy Gainward 780-asom van és annak a coolerja nagyon jó és nagyon halk is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest