Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BlessedElroy #1799 üzenetére
Ird meg a postcode-ot privatban, sohasem lehet tudni. Sokat utazok anglia teruleten.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BlessedElroy #1797 üzenetére
Nem.... Sopron-ban eltem, maskulonben Szatmarnemetiben szulettem...most Angliaban elek. (mint te)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ForRedGlory #1795 üzenetére
Majd tesztelem kicsit otthol....
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BlessedElroy #1792 üzenetére
Szerintem igen, Kb ennyi a referencias eVGA-m is.
(#1790) players111: Milyen frekin jaratod a 3770K-at?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
BomiBoogie #1781 üzenetére
A PhysX-nek az kellene, hogy ne csak grafikára használják. Ugyanezeket az effekteket meg lehet csinálni DirectCompute-ból jóval gyorsabban is, lásd majd Battlefield 4. Amíg egy szemléletváltás nem jön, addig a Havokért annyit kér a konkurencia, amennyit akar. De majd az is kap panaszokat, mivel az új GPGPU-s rész csak a next-gen konzolokra lesz.
A Bioshock Infinite az egyik legjobb példa a gondokra. Minden PhysX-re volt építve az elején. Aztán szar volt a particle sebesség. Írtak rá egy saját motort. Aztán sok objektum mellett a rigid body is lassú volt, beépítették erre az open source Bullett motort. Aztán végül a folyadékokra is írtak egy saját megoldást. A PhysX végül egyedül a cloth animációért felelt. Persze a legtöbb fejlesztő a szar sebességgel nem foglalkozik, tehát jó az úgy... -
Tirexi
addikt
válasz
MiklosSaS #1780 üzenetére
Ilyen hibával még nem találkoztam pedig toltam a játékkal.
(#1781) BomiBoogie:
Ilyen király effektet érdemes is fenntartani. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Firestormhun #1777 üzenetére
Kell valami, ami életben tartja a Physx-et.
-
Tirexi
addikt
válasz
Ezért mondtam, hogy még nem kell temetni az NV-t. Fogunk itt még tátott szájjal játszani...
-
Rexcor
őstag
válasz
Már várom a játékot. Az Arkham City-t is nagyon szerettem.
-
Firestormhun
senior tag
Batman: Arkham Origins – PC Features Further Explained & Demonstrated
- Percentile Closer Soft Shadows
- NVDOF
- Tessellation
- HBAO+
- TXAAPhysx:
- cloth
- particle
- turbulenceVégre több értelmes effekt is kerül a játékba, ami kihasználja GK110 erejét.
-
-Solt-
veterán
válasz
ForRedGlory #1774 üzenetére
Továbbra is eljátssza, hogy az fps leesik 40-45-re, a gpu kihasználtság meg ilyen 50% körül tengődik...
-
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #1774 üzenetére
Ma meglesem én is.
-
ForRedGlory
félisten
Próbálta valaki mostanában az ARMA 3 Bétát? Úgy vettem észre,. hogy mostanában elég sokat csiszoltak a sebességen, plusz szebb is lett a játék, gondolom emiatt is többek közt. Beleöltem 28 órát eddig, de abból vagy 23 óra csak repülés volt mindenféle cél nélkül. Megunhatatlan.
-
Landon
addikt
Lemaradtam valamiről, én még azoknál a pletykáknál tartok hogy a 9970-es kb. pariban lesz a 780-assal.
-
válasz
Firestormhun #1769 üzenetére
igen, és a magméretet tudjuk, ahogy Abu is írta. a 70-esről láttunk már funkcionális egység specifikációt, amit talán el is lehet hinni, de órajelek nuku, és fogalmunk sincs, az 50-es mennyire lesz megvágva. ezek alapján igen merész dolog az 50-est a 780 fölé pozícionálni - de mint tudjuk, semmi sem lehetetlen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Firestormhun #1769 üzenetére
Azért a ~490 mm2, amit mondanak a keletiek nem kicsi die. Nem sokkal kisebb, mint a GK110.
-
Firestormhun
senior tag
Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy 28nm-es lesz. Azonos gyártástechnológián túl nagy csodákat csinálni nem lehet, pláne úgy hogy az elődje már közepesen nagy maggal rendelkezik ami fogyaszt és melegedik rendesen. Ugyanakkor túl nagy die-t sem építhetnek, mert AMD-nek gyakorlatilag nincsen HPC piaca, ahonnan kompenzálni tudná a költségeket. Ne feledjük, Nvidiának tavaly februárban/márciusban már több tíz ezres rendelése volt GK110-re HPC piacon.
-
válasz
gainwardgs #1763 üzenetére
azért elég bátor dolog ilyesmit tippelni, gyakorlatilag 0 információ alapján
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #1763 üzenetére
Köszönöm, akkor megvárom, nem éri meg most 770-et venni.
-
gainwardgs
veterán
válasz
BomiBoogie #1761 üzenetére
780 és titán közé tippelem
-
BlackSoft
addikt
válasz
BomiBoogie #1761 üzenetére
Elképzelhetőnek tartom, hogy erősebb lesz....de utána jön a maxwell, hogy ne legyen erősebb
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Mit gondoltok, a Radeon 9950 erősebb lesz, mint a mostani GTX 770, vagy inkább 780?
A 9970-ről ezt írják:
Spec-wise the 9970 – which would be the top-of-the-range release – could actually outperform Nvidia’s recently released GTX 780 although will likely fall short of the Titan. -
BlackSoft
addikt
válasz
ForRedGlory #1756 üzenetére
Igen tudom a jó kis vizes rendszered, csak az a 9% terhelés a 2. VGA-n nagyon meleg lehet
XDD
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory #1756 üzenetére
Bekapcsoltam, bár 1 GB VRAM-nál nem tudom, mennyit segít, az FPS nem esett ugyan, de nem is változott.
Számomra érthetetlen, hogy miért nincs szemmel látható különbség Ultimate és High beállítás között.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
ForRedGlory
félisten
Annyira nem vészes, az kiveri a biztosítékot Max AA mellett. Ha nincs az AA maxon, akkor kellemes, de AA-val felejtős.
R2TW-nél nem zavaró az alacsonyabb fps, mert 30-nél is tök folyamatos minden, észre sem lehet venni, azt hogy alacsonyan pörögnek az fps-ek.
#1755) BlackSoft:
Víz van a procin és mindkét kártyán. Úgy könnyűJa, félreértettem, irónia akart lenniNézd meg a hőfokot.
(#1754) BomiBoogie: Bekapcsoltad a beállítások között az "unlimited video memory" opciót? Az elvileg sokat dob a látványon és nálam pl az fps nem csökkent tőle. Igaz csak benchmarkban néztem, játékban még nem.
-
BlackSoft
addikt
válasz
ForRedGlory #1752 üzenetére
Szép, és jó privát teszt
Sli-t tényleg nagyon terheli, nem is tudom hogyan győzöd hűteni
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Én is elindítottam már ma, nem akarom bántani (egyelőre) a játékot, de a Shogun 2 mérföldekkel szebb, jóval optimalizáltabban.
-
keIdor
titán
válasz
Company of Heroes 2 szindróma.
Azt mondják jönnek az AFR "ellenes" grafikus motorok, talán az első hullám.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Firestormhun #1740 üzenetére
Na egy kis aktuális Rome II Total War benchmark általam
Legnagyobb konklúzió: SLI nem megy, de egy darab 780 is tökéletesen elég, ha izmosabb a(z Intel) proci alatta. Van még mit patchelni, érdemes megnézni a max fps-t, sosem megy 66 fölé, bármi a felbontás/beállítás.2560x1440, MAX (ez az extrém feletti részletességet jelent!)
2560x1440, Extreme
1920x1080, MAX
1920x1080, Extreme
SLI-t ennyire hajtja ki
(bal felső sarok)
-
gainwardgs
veterán
válasz
ForRedGlory #1739 üzenetére
Ez aztán a nagy gamma kb hulladék kategória szvsz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézd a játékfejlesztők szemével. Sokszor csak áldozatok. Amikor megjelent a DX11, akkor mindenki fülig érő szájjal éljenzett a compute shadernek. Megjött az NV Fermi. Mindenki elkönyvelte, hogy ez egy marha jó irány, el lehet indítani a kutatásokat. Ebből születtek teljes compute futószalagok a játékokba. Bemutatták az AMD GCN-t. Még több lelkesedés, és még több kutatás a compute irányba, mert már két cég van amellett, hogy a compute shader a legfontosabb DX funkció. Jött a DX11.1, ami ráerősített a compute-ra. Megjött a Kepler és mindenki csak lesett, hogy most akkor mi van. A fejlesztők egy része eljegelte a fejlesztéseket (kidobott pénz), míg a másik részüknek már nem volt visszaút, és meg kellett tartani a compute futószalagot. Na kb. ilyen piacon kell jól optimalizálni.
-
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #1746 üzenetére
A játék Benchmark-ok azért vannak, hogy a User megvegye az új VGA-t a játékhoz.
Annó a Mafia 2 bench is megette a gépet miközben a sima játék meg tökéletesen ment.
Ugyan ez a Metro LL is... A Bench megeszi a gépet míg a játék vígan szaladgál 60FPS+ -al szinte mindenhol.
Én nem adok a bench-ekre már régóta. Elég ha a teljes game úgy megy ahogyan kell.Más az ha beszaggat meg más az, hogy ha folyamat lassan megy a game. Inkább szaggasson néha minthogy folyamat 20 FPS-em legyen mindenhol.
Kompromisszumokat meg sajnos kell kötni mert olyan nyomorult világban élünk, hogy a VGA fejlesztők egymást szívatják a játékba jó pénzért rakatott rejtett teljesítmény csökkentő szutykaikkal csak azért, hogy a másikat lejárassa. Már rég nem te mint Gamer User vagy a középpontban hanem a pénztárcád. Erről szól ez az egész. Nem az igényeidet nézik hanem a pénzedet. Ezért adnak ki minden évben egy új CoD-ot vagy NFS-t szinte nulla játékbeli módosítással. Ha ezek a játékok jók lennének nem kéne belőlük minden fél/évben új rész.
Ha minden le lenne normálisan optimalizálva akkor nem kellene SLI/CF meg 6 magos CPU sehová.
Olyan technológiákat raknak a játékokba amik tök feleslegesek vagy amire nincsenek felkészülve a hardver gyártók. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ForRedGlory #1746 üzenetére
Mert egy rakás context switch van abban a játékban. Ehhez pedig sok regiszter kell a GPU-ban, baromira sok. A Keplerben nagyon kevés regiszter van a manapság általánosa elfogadott szinthez képest, ezért a context switch időbüntetése többszörös még a Fermi architektúrához képest is. Ezzel a fejlesztők nem tudnak mit kezdeni, max. megkérik az NV-t, hogy a következő körben építsen be legalább 2x több regisztert. Ezzel egyébként nem csak a Relic küzd. Egy csomó fejlesztő kutatott olyan technológiákat, ami a következő generációs GPU-knál majd ütni fog. Azt viszont nem gondolta senki, hogy a Fermi után az NV bedob egy teljes hátraarcot. Ez egy kellemetlen helyzet, így az adott játék a körülmények áldozata lett.
-
ForRedGlory
félisten
1440p-ben ha szanaszet eg a haz, fustol es robbantanak is, plusz nincs lesakalzva, es tomve van katonakkal, harckocsikkal, akkor beszaggat neha. FullHD-ban ugyanugy be tud szaggatni ha TENYLEG maxon van. Mondjuk egy ideje nem probaltam, lehet volt patch, majd megnezem. Eleg ranezni a benchmarkokra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jó az. Az Alpha kódhoz képest elég sokat gyorsult. Bár kivették belőle a szabvány OIT-t. A korrekt átlátszóságot csak a Haswell IGP-je tudja megjeleníteni. Dedikált GPU-val el vagy ásva.
-
Tirexi
addikt
válasz
Miért mi bajod van a CoH 2-vel? Nálam elég szépen ment a full és nincsen SLI-m.
Én olyan géppel nem igen félnék a játékoktól. -
BlackSoft
addikt
válasz
Firestormhun #1738 üzenetére
Az azért kemény
-
Tirexi
addikt
válasz
Firestormhun #1740 üzenetére
Simán menni fog no para.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Ez talán még hasznosabb:
Total War: Rome 2 im Test - Kernskalierung und Benchmark mit 13 Grafikkarten -
ForRedGlory
félisten
válasz
Firestormhun #1738 üzenetére
Nem semmi képfájl
Ez hasznosabb lesz. Mellesleg szégyen ez az optimalizálatlanság. Jó hogy nem vettem meg, eléggé befürödtem a CoH2-vel is.
-
Firestormhun
senior tag
Ide se árt egy kis tuning.
TW: Rome 2
-
Landon
addikt
válasz
Firestormhun #1735 üzenetére
Az lehet de nekem átlagba 1124MHz-re boost-ol és 980MHz az alap órajele amin eddig még nem ment a boost miatt.
Ha általánosságban írtad 780ról akkor vedd figyelmen kívül ezt a commentem de én nem a ref 780asokról beszéltem.
-
törölt tag
válasz
Firestormhun #1735 üzenetére
+1
-
Landon
addikt
Ebben a topicban csak engem nem hat meg az OC egyáltalán?
Lassan már kezdem gáznak érezni magam... Én úgy vagyok a dologgal, hogy a kártyám alapon ugyan azt tudja mint a Lightning (alapon) és kész. Ameddig nem kell nem vacaklolok a tuning-al. De ha meg már kell mert van egy játék ami súrolja a 25-30FPS-t akkor ott már úgy sem fog csodákat tenni a tuning.
-
BlackSoft
addikt
És én is válaszoltam rá, hogy aki nem ref kártyát akar venni, hanem tuningolhatót, jó hűtéssel, mondjuk egy Lightning-ot, az nyilván feszt is fog emelni rendesen, és akkor meg csökken az élettartam.
Arra felesleges nem ref. kártyát venni, hogy pár mhz-et rátegyél alapfeszen. Én így értettem az összes mondanivalóm, ha nem volt érthető valami, akkor bocsánat(#1732) players111: Ez igaz. De valójában az egész élettartam dolog hülyeség, mert a csökkenés nem azt jelenti, hogy fél év után beadja a kulcsot, hanem azt, hogy nem fog 5évig jól menni, hanem csak 4 évig...
-
BlackSoft
addikt
Azt én tudom, már a te eredményeiből is, amiket itt közzétettél párszor, de az akkor játszik, ha ref. kártyát vesz az ember.
Ha egy Lightningot vesz valaki, az nehogy már ne emeljen feszt, meg húzza az órajelet, amíg bírja szusszal a kártya
Mai játékokhoz meg szerintem többnyire elég alapon is a kártya.
(#1728) Keldor papa: Hol mondam, hogy nem lehet feszemelés nélkül?
-
-
Rexcor
őstag
válasz
#35434496 #1716 üzenetére
Stabil az biztosan nem volt de pár percre amíg megnéztem működött és a GPU is 100%-on ment és a megadott órajelekkel, nem vett vissza. Meg alacsonyabbnál is ilyen lesz az eredmény. Nálam a mem tuning sokkal több FPS-t hoz mint a core tuning... még 1130/7400-on is jobban megy a game mint 1235/6008-on.
-
Rexcor
őstag
Fraps szerint 7 FPS különbség van 1175/7408 és 1235/6008 között C3-ban a magasabb memória órajelű javára ami már nem kevés. Egész pontosan 57 FPS vs 50 FPS.
-
Rexcor
őstag
válasz
Firestormhun #1710 üzenetére
Én memória tuningal több FPS-t kapok mintha alapra tenném vissza a mem clock-ot és a core-t pedig 1200 fölé vinném.
-
törölt tag
válasz
Firestormhun #1712 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Bár exrém tuningal foglalkozom ezért azt gondolom nincs nagyon szükségem segítségre ilyen téren. Tiszában vagyok az adott vga képességeivel. Lásd a gtx 680 lightning karim ami 1523MHz-n futott mark 11-13 tesztek alatt. De értékelem a segítőkész kollégákat
-
törölt tag
válasz
Firestormhun #1710 üzenetére
FarCry3 van. Felveszem és lövök képet.
-
Firestormhun
senior tag
Memória nem sokat számít, inkább a GPU legyen jobban húzva.
Stabilitásra meg olyan játékokat kell nézni, amiben az nvidia driver csutkára van optimalizálva:
- FarCry 3 - közepes szintű stabilitás tesztnek
- Tomb Raider, TressFX+2xSSAA
- Sniper Elite V2 DX11+SSAAUtóbbi kettő a legérzékenyebb tuningra. Legalábbis az eddig megjelent játékok közül.
-
Firestormhun
senior tag
1.2V-ig referencia PCB-s vagy ahhoz hasonló, de custom cooleres kártyák is teljesen jók. Azokból is ki lehet csiholni legalább 1175MHz-et 24/7-re játék stabilan.
Rengeteg példa van arra, hogy a Matrix/Lightning kártyák erősebb VRM része gyakran nem ér semmit tuning szempontjából(különösen léghűtéssel), mert ugyanolyan válogatottlan GPU-k kerülnek rá, mint bármlyik GTX 780-ra. -
BlackSoft
addikt
válasz
Maj0m007 #1702 üzenetére
MSI GTX 780 Lightning lesz akkor a neked való. Mivel "tuning" kártya, ezért valószínű jobban is bírja idővel a strapát az elektronika. Hát ötbb éven át használni nehéz lesz, mert 1év mulva már kevés lesz a 780, tehát cserélni kell, hacsak nem akarsz veszteni rajta 2 év mulva...
-
Maj0m007
csendes tag
Csak egy kicsit szeretnék rajta húzni, hogy több fps kijöjjön belőle úgy, hogy azért több éven át is lehessen használni.
-válasz BlackSoft-nak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest