- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norb55
őstag
4600MHz-en megy a kicsi 2600K . Tudom mindenhova elég 1 darab , de én mindig vettem SLI-t a 8800GTX, 8800 Ultrától kezdve . Mindig hajtott a vágy vajon mit hoz 2kártya
aztán a GTX 480-tól kezdve nagyon jó volt az SLI . Top listába én nem akarok bekerülni az maradjon meg az erős tuningosoknak
players111 Tudom a Te 780-ad az már nem szalonképes , De a másik az jöhetne még. Jól mutatna a másik melett .
-
Tirexi
addikt
A kérdésemre akkor sem válaszoltál. Tehát miért kell 2db 780?
Csak azért, hogy pár tesztet megnézz és az első 10-ben legyél a 3DMark listában vagy miért?Mert még ha azt mondanám, hogy egy nem lenne elég 1080p-re akkor oké de nagyon is elég mindenhova főleg tuningolt állapotban.
A 2600k-d mennyire van felhúzva? Ki fogja hajtani egyáltalán azt az SLI-t? -
törölt tag
Kaptam egy figyelmeztetést. A későbbiekben csak virágnyelven vagyok hajlandó nyilatkozni.
-
BeLucZ
addikt
hát igen, a hűtés nagyon nem mind1, nekem anno refi 7970em volt és rohadtul zavart egy idő után a hangja, 670 ref 680 hűtővel síri csendben teszi a dolgát tuningolva is max kihasználtsággal is auto ventivel.
kb itt is ez lesz a helyzet szerintem, nem vágom hogy az amd a csúcskategóriába miért nem tud már egy ütős refhűtőt kitalálni, ahol mind külsőben mind használhatóságban meg van a minőségérzet, mint a titannal vagy 780-nál -
norb55
őstag
válasz
#35434496 #2386 üzenetére
A 290 meg a 290X-et nem merik kiadni, elöbb egy használható drivert kell írniuk, ami viszonylag mindenhol megállja a helyét .
Minél tovább húzza az AMD , annáll jobban közeleg a maxwell GPU az Nvidiától .
Vicc az egészbe hogy a kis Titan 1.7 terreflopos számításra képes az új Radeon 5.6-ra. és még is mekkora az előnye . Meg miaz hogy a tesztek csendes üzemodba voltak futtatva ?Ettől az ember haja égnek áll, magyarán ha a karitol 100% teljesítményt akarunk, akkor be kell szereznünk egy hallásvédőt ?
Én a Radeontol 10%-töbletet várok a Titanhoz képest, ami a 7970-hez képest bő 40-50%, ami valljuk be Nvidia fanok, az AMD-töl nem kis lépés , de a GTX 780 tunungolva a Titantól kb 10% töbletet hoz, ami annyit tesz, hogy nem is leszünk nagyon messze a csoda AMD karitol a 290X-töl
. Ja és hozzáteszem a GTX 780 alapból csendes üzemmodba megy , még húzva is
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2384 üzenetére
Én ezeknek a teszteknek nem hiszek. Ha valaki vesz 290x karit futtasson Fire Strike tesztet alapon. (proci,ram,gpu) és kiderül a valódi ereje a 290x karinak. Az én eredményem adott van mihez viszonyítani.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2384 üzenetére
moderálva Hallottál már a boost 2.0-ról? Ha vennéd a fáradságot és megnéznéd az eredményemet láthatnád nekem boost 1046 viszont a valós órajel (boost 2.0) 1162MHz (sensor ablak!)
[ Módosította: #40993792 ]
-
Pug
veterán
Ha ez igaz, akkor lehet végre lesz egy kis árverseny
-
norb55
őstag
Vajon lesz teljes értékü gk110-es kari? Mire tippeltek?
Ez a GTX 780 ti, szerintem nagy ökörség .
-
BlackSoft
addikt
A játék részével teljes mértékben igazat adok neked, ugyanis majdnem tök mindegy hogy 4K tv-n megy a battlefield vagy sima 1080p-ben. Nincs túl sok különbség, csak annyi, hogy 1millát kell költeni vga-ra.
Viszont én, amit már sokszor mondtam, grafikával foglalkozom. Nekem van értelme a nagy felbontásnak, nem is a pixelek miatt, hanem a felület miatt. Nekem kicsi a full hd néhány programhoz. Még az 1440p is néha kicsinek bizonyulhatna, de arra azt tudom mondani, hogy sokkal kompromisszum mentesebben tudok dolgozni, mert van sokkal több helyem.
De én is, ahogyan te is játszok nem keveset. Ezért nem akarok venni 1440p monitort, mert játékban nem akarok 60hz-et. Ezért inkább maradok egyelőre a FHD-nál, mert úgy a játékokkal nem lesz gondom, programok alatt meg kicsit több macerával, de tudok dolgozni ahogyan eddig is. De ha adott lenne egy olyan 1440p monitor, ami 120hz-es, akkor simán megvenném, mert mindkét helyzetben helytálló lenne az igényeimnek. A 4K túl sok lenne, mert ahhoz kell nagy felület is, és dolgozni meg nem akarok 2méterről egy 50"-os képen, hanem fél méterről 24-27"-on sokkal jobb, tehát 4K alapvetően részemről mindenképp kilőve, mert zavarna munka közben.A gyártók meg mindig azt fogják nézni, hogy olyat tudjanak mutatni, aminek semmi értelme, de jól néz ki, és majd meg akarod venni jó drágán, miközben tized annyiból készítették el
-
Tirexi
addikt
válasz
BlackSoft #2365 üzenetére
Figyelj Blekk... Nem kell neked ilyen hidd el. Annó elég volt az 1280x1024 is minek akkor már 1440p meg 4K meg ilyenek? Nem kell. Érezteti csak veled a gyártó, hogy márpedig kell neked. De nem...
Jobb játékos leszel tőle? Nem. Többet látsz majd mint mások? Nem, vagy nem sokkal.Néztem egy videót erről a 4K UHD dologról és egyszerűen Hardverileg még nem áll készen rá a világ. Oké, hogy vannak amik mennek simán 1 VGA-val is... de vannak olyanok amik 4db Titan-al is LOW FPS-t produkálnak. Van sok videó ezekről meg lehet nézni. BF4-et tolja négy Titan-al aztán szaggat neki 4K UHD-be.
Szal szépen csak ülj vissza a székedre és szépen toljad a mostani monitoroddal és egy VGA-val a játékokat mint minden átlagos ember. Mint én vagy ájvótervév vagy bárki más.
A nagy gépigények azért készülnek, hogy vegyél még egy VGA-t. Sokszor indokolatlanul nagy a gépigénye valaminek. Azért adjak ki 160k-t még egy VGA-ra mert az ostoba pénzéhes fejlesztő lexarta az optimalizációt? Ugyan ugyan... ezt én már nem veszem be.
Ha valami nem megy el max-on 2013-ban 1 db szét tuningolt GTX 780-al akkor tudod inkább nem is játszok vele.Na megyek animézni. XD
-
BlackSoft
addikt
válasz
WaterWawe #2364 üzenetére
Ezt találtam elsőre, ezen a nyomon elindulhatsz
Amúgy lehet, hogy tudja azt, amit állítanak róla, de én nem mernék első kísérleti patkány lenni vele
Ha egyetlen másik gyártó sem állt elő olyan ips-el, ami 120hz-es, sem olyannal ami 1440p-ben 120hz-es, és egy ilyen noname valaki meg előállít ezeknek a kombinációjával az elég gyanus nekem...
Videók vannak róla, tényleg az, amit írnak, csak nem bízom benneTesztet még ha jól tudom nem írt róla senki, pedig már vagy 1 éve létezik, de nem sokan hallottak róla, tehát nem lett felkapva. Egy ilyen tudású Asus-t mondjuk azonnal vennék
-
törölt tag
válasz
SzlobiG #2362 üzenetére
Ez nem gáz, hanem egy nagyon szemét dolog. Főleg annak esik szarul aki hó elején kifizette a bf4 editiont, hogy tuti megkapja a karit megjelenés előtt. Rohadjon meg az amd a marketingjével együtt!!
Ha ezt egy kis cég csinálná bárhol a világon tönkremenne másnapra és tömeges perre számithatna.
-
törölt tag
Csak, hogy jót röhögjünk ma még. 290x 2013.10.31 bf4 meg 28-án megelenik.Grat amd
[link]
-
BlackSoft
addikt
válasz
WaterWawe #2357 üzenetére
A Yamakasi-nak van olyan monitorja, ami többszörösen szembeszáll a fizikával
1440p és IPS és 120hz-es 3D
mindössze egy sima 120-as Asus árán
A 4K monitorok árát kellene faragni, és valami oled technológiát használni, mert az ips-nek is vannak gondjai, nem is kevés. És mindezt 120hz-ben kellene megvalósítani, vagy akár magasabb frekin. Valamint DP-re kellene feljeszteni a hdmi és egyéb cucc helyett...
-
keIdor
titán
Újabb drága TN paneles monitorok jönnek vele, sima 1080p, továbbra is egy helyben toporgunk megint.
Amik persze csak lehet, hogy nV mellett fognak menni, tovább szegmentálva a PC-t. Lassan tényleg ott leszünk, hogy kell egy nV meg kell egy AMD-s konfig is majd.
Nekem ez a véleményem, 1440p, 1600p és 2160p (4K) monitorok árát kéne csökkenteni ezerrel, nyomni az IPS-t, csökkenteni tovább a válaszidőt, ezt kéne csinálni. -
Tirexi
addikt
Ez egy érdekes dolog lesz az NV-től.
Mit szóltok hozzá? -
törölt tag
Még egy kis 780 ti infó (találgatás,pletyka) [link]
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
#35434496 #2344 üzenetére
A Ti órajelei még nem biztosak...
(#2345) players111
Nohh hát igen... a 780Ti válasz lesz a 290Xre, a 290re meg a sima 780 marad illetve mintha jönne egy gyengébb GK110 a 780 alá... a Titan Ultra (hiperüberszuper de méregdrága) meg maga marad...A 4k nem mérvadó,standalone monitor méregdrága nincs is nagyon senkinek, triple monitor szintúgy,mire megfizethető lesz addigra meg lecseng 2-3 generáció,szvsz ezért nem releváns...
1080,1440,max 1600-ig érdemes teszteket nézni,ott a 290x nem lesz jelentősen (érzékelhetően) gyorsabb a 780nál...780ról most csak több gpura lehet érdemes cserélni,vagy arra sem... -
törölt tag
-
TTomax
félisten
válasz
#35434496 #2341 üzenetére
GTX 780 Ti
Stream Processors = 2496
Texture Units = 208
ROPs = 48
Core Clock = 928MHz
Boost Clock = 980MHz
Memory Clock = 6GHz GDDR5
Memory Bus Width = 384-bit
VRAM = 4.5gb
FP64 = 1/24 FP32
TDP = 250W
Transistor Count = 7.1B
Manufacturing Process = TSMC 28nm
Launch Price = $649(#2343) players111
Na pontosan azért nem stimmel... az az ami nem fordulhat elő...Szerk:
Közelről..nagyon közelről...
Az oldal amit linkeltél össze-vissza szokott találgatni,néha bejön nekik.
A topic nevét majd ki lehet egészíteni.. A Titan úgy néz ki EOL lesz,ez még nem biztos.... lesz helyette teljes GK110,megfizethetetlen áron... -
törölt tag
Kis találgatás valahonnan "Ezek alapján úgy tűnik, hogy a GeForce GTX 780 Ti GK110-es GPU-ja 2688 CUDA maggal rendelkezik, magórajele pedig 732 MHz lesz. Boost órajelről nem szól a fáma, arról viszont igen, hogy a 384-bites memória-adatsín végén 6144 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg, amelynek effektív órajele 5208 MHz lesz. Utóbbiból kifolyólag 249 GB/s-os memória-sávszélesség áll majd rendelkezésre, amennyiben a pletykák állításai hitelesek."
[link]
-
beci43
senior tag
Szerintem a Ti azonos órajelen megy majd a sima 780-al,de amit olvastam több shadert tartalmaz majd.Úgyhogy a Titan teljesítményét biztosan hozza majd.
-
BlackSoft
addikt
válasz
#35434496 #2336 üzenetére
Hát ha 130-ra leveszik az árát, akkor az vicces lesz....Csinálok 3-way SLI-t, és egy negyediket is beteszek PhysX-nek
(#2338) freestyée: Az a minimum
Amúgy amikor megjelent a 780-as, akkor én nagyon gondolkodtam, hogy 160-ról 90-100-ra leesett a 680 ára, és simán vehetnék 680 SLI-t egyből, mert nagyon olcsó. Egy ilyen áresésnek nagyon örülnék a 780 esetében
-
törölt tag
válasz
BlackSoft #2334 üzenetére
4k ban veri a 290x amd-t. A giga 780oc gyorsabb a tiannál. Szerintem a 780Ti változatnál nagy pislogás lesz titan feletti teljesítmény pedig garantált. Még azt is el tudom képzelni hogy nyugdijjazzák a titant. Én a ti esetében 170k körüli árat tippelek. A mostani 780-as karikkal meg betesznek a sima r9 290-es karinak. Pl egy 130k körüli árral. AMD meg vakarózhat, hogy hol baszták el.
-
BlackSoft
addikt
Ennek a 780Ti-nek úgy lesz értelme, ha a 780-as jelenlegi árán lesz. És szerintem arról lesz szó
Tehát amikor a boltokba kerül, akkor a 780-nak lemegy az ára picit mondjuk 150ezerre, és a helyébe lép a 780Ti egy olyan 170-180ezres árral.Azt nem hinném, hogy a Titan ára lemenne, ahogy azt sem, hogy egy 780Ti névvel rendelkező kártya erősebb lenne a Titan-nál. De arra látok esélyt, hogy lesz egy Titan Ultra, vagy valami erősebb, még a maxwell előtt
Bár ha jönne egy Titan Ultra, akkor arra léphetne az AMD is egy R9 295X-el
-
törölt tag
Szerintem a 780 ti nem csak egy szimplán megemelt órajelű példány lesz. Még az is előfordulhat, hogy több CUDA magot tartalmaz mint a titan.
-
Rexcor
őstag
Szerintem itt majdnem mindenkinek 780ti-je van már most is csak nem tudtuk eddig.
-
Tirexi
addikt
Freestyée barátommal rájöttünk, hogy mi is ez a GTX 780 Ti:
Valszeg a Titan szint fölé húzott 780 fölé lehet majd húzni.
-
Rexcor
őstag
válasz
gainwardgs #2274 üzenetére
Nekem pont olyan van és az adatlapomon lévő értékeken megy 24/7-ben. Hangját sose hallom és viszonylag hűvös, 73 fok fölé még nem ment sose. Alapból 1100-ra boostol. Röviden és tömören ennyi, nem bántam meg hogy ezt vettem a ref helyett.
-
Landon
addikt
Ha már itt tartunk: arról nem tudni valamit, hogy 780asnál nem lehet letiltott shader unit-okat visszakapcsolni valahogyan? Vagy baromságot kérdezek?
Anno az őskorban emlékszem az X800Pro-knál sokan úgy "XT-sítettek", hogy a tiltott pixel pipeline-okat visszakapcsoltk RT-ben aztán vagy ment vagy nem.
-
Tirexi
addikt
-
[HUN]Ryan623
csendes tag
válasz
gainwardgs #2278 üzenetére
Rev 2.0ás igen, most bontottam ki, sajnos nem volt időm mert dolgoztam, de holnap délben jövök haza és szerelem össze a gépet
-
Landon
addikt
Blacksoft:
Ennek a 780Ti-nek mennyi értelme van ha Titan alatt van picivel?
780-asból is simán ki lehet hozni Titan szintű teljesítményt.
-
BlackSoft
addikt
Arra figyelj, hogy a mozikban kapott Master Image és RealD szemüvegek olyan technológiát használnak, amit csak az adott mozi használ, tehát az nem jó, csak ezek a pár ezer forintos LG Passzív 3D szemcsik.
-
BlackSoft
addikt
Youtube-on vannak 3D videók. Sok olyan, hogy alapból két képből áll. A passzív 3D monitorodon bekapcsolod a 3D-t, és összecseszi neked úgy, hogy a hozzá kapott szemüveggel 3D képet kapsz.
Viszont be lehet állítani azt, hogy ne úgy legyen, hanem "interlaced" módban, és akkor tiszta csíkos lesz szemmel nézve a videó, de ha felveszel egy 1500 forintos 3D szemüveget, akkor az mivel megfelelően polarizált, össze fogja neked rendezni. Nem lesz olyan húúú de iMax, mint ha aktivász egy 3D Visiont-t, de sokkal jobb lesz, mint a kék-piros szemét, nem lesz színtorzulás, esetleg néhol lehet egy kis szellemkép, de egész nézhető.Na most én csak azt szeretném tudni, hogy az NV tudja-e alapból így sugározni magából a képet, vagy ez csak videón érhető-e el?
-
BlackSoft
addikt
Nekem Sapphire 6850 Toxic OC volt sokáig egy i5-750 mellett. Aztán vettem még egy 6850-et, ugyan olyant, mert hogy az majd nagyon faxa lesz, mivel azért az az egy relatív gyenge középkategóriás vga is elvitt mindent FHD-ban, igaz max-olni nem lehetett semmit, de high beállításokon gond nélkül hozott 50-60fps-t még egy Crysis 2-ben is. CF után pedig az fogadott, hogy mikrolaggok vannak, és hozott össz-vissz +10fps-t
8 napos visszavásárlási jogommal éltem még azon a héten...
Továbbá az összes eddigi AMD kártyám egyikét sem tudtam tuningolni. Volt ami +1mhz-nél csíkos kép, volt ami +10mhz-nél már ledobta a CCC-t. Bár a catalyst némelyik vga-mnál rendszeresen windows alatt "leállt majd újraindul" üzenettel omlott össze a semmitől. 6850-el HL2-ben egy bizonyos effektnél, amit a Tripodok okoztak kaptam 1-2sec rózsaszín-feket kockás textúrát a kép közepéreHa kijött egy játék 2 hétig vártam driverre, hogy ne 5fps-em legyen. Na meg 40%-nál a ventijük olyan hangos, mint a 780-nak 100%-on...
Ezek voltak a tapasztalataim az AMD kártyákkal, viszont olcsók voltak...nem is értem
NV-vel soha nem volt bajom, legalábbis ilyen jelentős, amit nem lehetett megoldani, mert olyan volt a kártya és kész. Volt egy 590-em az is jó volt, volt 9800GT-m az is jó volt, Volt GTX260 SLI-m az is jó volt. Egyedül egy GTX295-el voltak anomáliák néhány játékban, de azt gyorsan le is cseréltem.
Ez most kicsit OFF volt, úgyhogy ON: Az nVidia 3D cuccal lehet működtetni az aktív szemüveges 3D Vision dolgot, amihez ugye kell megfelelő monitor is. Viszont lehet a kék-piros vacakot is beaktíválni, ami ugyebár mindenhol működik. Viszont lehet beállítani passzív szemüveges cuccot is, ahova szintén jó bármilyen monitor?
Vízszintes csíkozással polarizált 3D szemüveggel minden megjelenítőn lehet 3D filmet nézni, de tudja a kártya is úgy futtatni a játékokat, vagy ez csak videónál van?
-
Landon
addikt
válasz
BlackSoft #2302 üzenetére
Nekem nagyon sok ATI/AMD VGA-m volt. Igazából amikor én nagyon meguntam a hülyeségeit az a 6950CF-nél volt de az a CF hibája volt és utána a GTX580SLi sem volt sokkal jobb bár kevesebb problémám volt nekem SLi-vel mint CF-el.
Az is igaz viszont, hogy 5870-nél viszont mind kettőnél ami volt nálam (nem CF) előjött a "szürke képernyő" jelenség úgyhogy CF nélkül is tudnak előjönni problmák... Meg látjuk mi lesz most.
Nekem eddig GTX780 nagyon bejön úgyhogy nem bántam meg semmit. Ill. ha csak a BF4 lesz az ami nem fog 120FPS-el hasítani rajta akkor azt meg tudom bocsájtani...
Idén ősszel nem is jelenik meg közel sem annyi AAA cím mint tavaly. Most hírtelen egyedül a AC4-et meg a B: AO-t tudnám mondani mást nem. Ez a kettő pedig mind nV-s game.
-
BlackSoft
addikt
Nekem volt elég sok AMD/ATI kártyám. Nem kell több
Ha lenne használható driver, akkor jó is lehetne, és lehet nem váltottam volna vissza NV-re. Mert hogy NV-vel kezdtem
(mondjuk Trident-el kezdtem, de az régen volt már
Azelőtt meg nem is néztem a géped belülről, mert nem értettem hozzá )
-
Landon
addikt
válasz
BlackSoft #2300 üzenetére
Persze, egyik sem jobb a másiknál.
AMD most egy kicsit bekeményített ezekkel a reklám videokkal de nincs kétségem afelől, hogy az nV meg tudja védeni magát. Engem különösebben egyikhez sem húz a szívem, amelyik épp jobb azt veszem pont.
Most jelenleg kissé aggódok, hogy mit fog virítani az új AMDs API mert ha igaz az amit a sajtóban olvasni és ezt a fejlesztők is így látják akkor van ok az aggodalomra azt hiszem, de majd meg látjuk. Nem sok kedvem van a Phantom-ot árulgatni így örülnék ha nem is kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen notebookot vegyek?
- Honda topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest