- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
luxlash #3599 üzenetére
Ezért az értelmes és sokatmondó hsz-ért kár volt regisztrálnod.
Melyik jóképességű alregje vagy?Nyugodj meg, ha az NV is kitolná ennyire a fogyasztást ,és adna kakaót a VGA-nak, akkor másképp lenne. De kell a francnak helikazán.
Borítékolhatod, hogy a 780Ti mindkettőt elpicsázza. -
keIdor
titán
Na megvan a második kártya is, eszméletlen mit leművelnek ketten 2560x1440-ben.
Viszont a 800D is éppen hogy ura a helyzetnek, nem igazán léghűtéses ház és hát a két ref. kártya már minden csak nem halk...
Igaz a 7970 CF-hez képest így is nagyon halkak, és a GTX-680 SLi-vel vannak kb. egy hangszinten (WindForce). Az alaplap nem melegebb (bordák) érintésre, sem egyéb eszközök, a hő 90%-a hátul távozik.
A VGA-k meg ugye legalább szabályoznak 80°C foknál szerencsére, el se merem képzelni mi lenne 290X CF esetén a 94-95°C foknál... meg mi hang.Néhány kép gyors telefonnal, fényképezőgépet már nem keresem elő éjfél múlt: (piros G.Skill matricáért Tirexit szidni, nem én raktam oda, tudom, hogy nem illik oda, de hagytam, a kék harisnyák meg majd cserélve lesznek, Asus P8Z77-V Pro laphoz illettek.)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Hogy marad-e hosszú távon még nem tudom, elökörködni télre jó lesz, de szerintem a PS4 miatt hosszú távon nem hiszem, annyira nem hiszek már a PC gamingben. Grafikában a legjobb, legelőremutatóbb, de borzasztó drága és sok a bug, nagyon sok. A BF4 katasztrófa, hogy ezt így kiadták. Ha jön a tavasz valszeg egy kártya marad és csere lesz egy 1920x1080-as szigorúan továbbra is IPS monitorra a cucc, mert konzol mellett felesleges jobb, sőt...
Tuning kizárt a hőmérséklet miatt.
-
KAMELOT
titán
válasz
westlake #3588 üzenetére
Itt a szomszédban....
GIGABYTE N780OC-3GD
GAINWARD GTX780 3GB DDR5 Phantom -
-
Szerintem (és nagyon remélem) 450-500 GBP körül lesz az ára a 780Ti-nak.
-
BlackSoft
addikt
válasz
tom 007 #3583 üzenetére
Alacsonyabb proci clock nem hiszem, hogy annyira visszavenne, Firestrike alatt a GPU kapja a főszerepet
Tegyél rá kezdésnek +200mhz-et a GPU-ra, és +400-at a vramra. Ha megy gond nélkül, akkor próbáld feljebb mondjuk +250/+550 és akkor szerintem már meg is vertél
Én feszt nem emeltem, és nekem +220mhz-nél a GPU-n már crashel, másnak volt akinek bírta, és azzal szebb eredményt kapni
-
tom 007
tag
Na megjött az MSI GTX 780 még csak tesztelgetem-nagyon tetszik asztalon halk hütés terhelve jócskán gyártja a meleget de a zaj abszolút vállalható/saját ventillátor profil/
Crysis 3 full hd minden very high + MSAA 8X nagyon szép képi világ reccenés nélkül fut-
Fire Strike:[link] -
Vistaboy
veterán
válasz
SzlobiG #3572 üzenetére
Igen, tudom, hogy valahol lehet kapni annyiért, de nekem nem játszik a bankos részletfizetés, nem akarok kétszer annyit fizetni érte, mint amennyit ér. Ahonnan én szoktam hozni, ott +10% kamattal megoldjuk egy éves futamidőre, csak épp ott 150K volt eddig a legbarátibb ár. Nem tudom, melyik nagykerből hozzák, de ha lenne 130K-ért, akkor már itt duruzsolna a gépemben.
(#3571) Keldor papa: Ja, az tényleg nem az én műfajom, de majd a Mass Effect és a Dragon Age az lesz. Ki tudja, mit hoz a jövő, lehet, hogy megbánom, de most nem érdekel, mert egy csomó teszttel el vagyok maradva - elég csak a Batman: Arkham Originst említenem, ugyebár...
-
Vistaboy
veterán
Vártam már, lassan egy hónapja, de már nem bírok tovább szenvedni nap nap után VGA nélkül. Itt van egy halom játék a gépemen (Batman, Enslaved, Demonicon, stb...), és már rég írnom kellene róluk a tesztet. Ez van, jövőre majd nagyobb szerencsém lesz, de most kénytelen vagyok ez mellett dönteni, mert ezt el tudják hozni nekem már hétvégére. A GTX 780 pedig még ki tudja, mikorra lenne meg és mennyiért, nekem eddig 150K volt a legolcsóbb, amit ajánlottak. Az meg sok.
MOD: Legalább kiderül, mennyit ér majd ez a Mantle a játékok alatt...
-
Vistaboy
veterán
Na, eldőlt... Nem tudok olcsón GTX 780-at szerezni, nekem nem ér meg 150K-t a kártya.
Így inkább maradok az AMD-nél, 80K-ért hozok egy Sapphire R9 280X Vapor-X OC-t.
Ez van, kénytelen vagyok lépni, mert így nem tudok játékokat tesztelni.
Majd jövőre váltok az új generációs nVidia-ra, addig meg kihúzom ezzel valahogy. Úgyhogy elnézést az nVidia fanoktól, majd jövőre csatlakozom a klubba.
-
keIdor
titán
Egyébként van már GHz Edition, Lightning meg Classified néven.
-
norb55
őstag
Nah ennek vajon lehet hinni?
Ez is érdekes grafikon.Erdei88 Az egy tuningolt 780 semmi több, azért kiakarsz fizetni +10K-val többet, hogy gyárilag tuningolt 780-ad legyen? Az se fog szerintem 1300MHZ tuning fölé menni, a 780-ak vége 1200-1280MHz között van, feszültségemelés nélkül .
A 780 GHz meg sima 780, csak gyárilag húzott. neked kell eldönteni mi éri meg neked. Melelsleg a GHz biost bármelyik sima 780-ra rálehetrakni. ha GHZ feliratot akarsz látni, GPU-z-ba
-
Erdei88
veterán
Néztem a 780 Ghz Editionokat. Azon kívül, hogy az alap órajel valamivel 1Ghz felett lesz jobb lesz valamivel mint a sima 780? Érdemes erre várnom?
-
Malibutomi
nagyúr
Főleg a metro-nál meg a far cry-nál kilóg a lóláb a 290X eredményeknél, ahol a legtöbb review 40-50fps-t hozott ki ebben a felbontásban...
Mondjuk ne is várjuk, hogy majd úgy tesztelnek, hogy a konkurensnek legyen a jóDe kiváncsi vagyok erre a kártyára, biztos hogy erősebb lesz amint a 290X, csak kérdés mennyi lesz a valós.
-
BeLucZ
addikt
azt a mindenit, igaz hogy quietben volt tesztelve a 290x de uberben sem sokkal gyorsabb és hát tényleg derék eredmények....
igazából a gk110 most mutatja csak meg igazán a foga fehérjétennek kellett volna lennie a sima 780nak
bár akkor most nem lett volna mit előhúzni a tarsolyból
nem kell ide más csak fullos lapka meg magas órajel és kész
elemi erő by Nvidia
szerk: ja és akkor ez még csak a sima 780 Ti volt, nem a black
-
norb55
őstag
Ha ez igaz akkor szépen fogunk kinézni .
-
-
norb55
őstag
válasz
westlake #3542 üzenetére
Legygyözték. Csak szerintem a 2880Cuda magos teljes értékü GPU-t szándékossan tartalékolta az Nvida, hogy mikor az AMD lépni fog akkor az Nvidia könnyedén tudjon reagálni.
Okossan, csinálja, megkell hagyni, csak az átlag emberek szívják meg mindet, főleg ezzel az árcsökkentéssel . -
westlake
félisten
válasz
SzlobiG #3540 üzenetére
Félreérted, nem a hűtési megoldást minősítem. Egy alap kétslot-os megoldást nem lehet annyir rosszul, vagy annyira jól megtervezni. A háromslot-os megoldásokról most ne beszéljünk. A 290X-nek olyan magag a fogyasztása, hogy a ventilátor kénytelen visítani. Legyőzték az NVIDIA-t, de ez lett az ára.
Keldor: Én most szigorúan a Hawaii/Tahiti - GK110 családra gondoltam.
-
keIdor
titán
válasz
westlake #3539 üzenetére
Ez is változó, HD5870 és HD7970-nél úgy tűnt az nVidia nem tudott mit kezdeni, rendre 4-6 hónap után jött csak válasz, ráadásul a GTX-680 egy elég kakukktojás kártya lett, a kódnévből és a GPU felépítéséből tudni lehetett, hogy ez igazából egy GTX-660-nak lett tervezve (GK104, 256bit stb.) sosem volt felsőkategória, voltak kompromisszumai.
A GTX-580 igazi utódja a GK110, a teljesértékű Enthusiast Kepler GPU, abból is inkább a GTX-780Ti.
Persze lehet kiadhatták volna a GK110-et jól megcsupaszítva 350W-os TDP-vel 2012 tavaszán, csak nem akartak egy újabb GTX-480-at elsütni, ki tudja. -
SzlobiG
félisten
Úgy néz ki 1228MHz-en stabil a cucc BF4-et gond nélkül viszi 1.187-es fesszel.
Ramok viszont csak +250-et bírnak.
(#3539) westlake Az nem elhamarkodott tervezés szándékosan tervezik ilyenre a hűtést nézd meg 7000-es 6000-es 5000-es széria mind ezzel a barom megoldással jött ki.
-
westlake
félisten
válasz
Firestormhun #3537 üzenetére
Egyébként nem mondanám, hogy az AMD elrontott volna bármit is. A 290X-et nem tudták másképpen "meglépni" csak ilyen magas TDP-vel. Nagyjából egy szinten vannak az NVIDIA-val (otthoni felhasználás), de nekem úgy túnik, hogy az AMD-nek általában erőlködni kell, míg az NVIDIA zsigerből teszi a dolgát. Jön a 780Ti és minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. Sajnos, nem sajnos, de pont ennyi a különbség a két gyártó között.
Se piros, se zöld nem vagyok, de inkább várok 1-2 hetet és fizetek ki 150$-ral többet, mint hogy egy olyan kártyát használjak, aminek elhamarkodott a tervezése (zajszennyezés). -
Firestormhun
senior tag
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
ZOTAC GTX 780 3GB AMP! Edition - £351.34.
Várható, hogy esik még az ára, vagy ez már a vége?
-
westlake
félisten
A GTX 780Ti tudása teljesen borítékolható. Semmilyen random faktor nincs benne, mint az R9 290X-nél volt. Én biztos vagyok benne, hogy ez a kártya semmivel sem "újabb", mint az AMD flagship (single GPU) terméke. Egy terméket nem olyan egyszerű az útjára indítani, mint azt godolnánk. Ha csak az NVIDIA árulná a kártyáit, nem lenne nehéz akár egy hét alatt kihozni valamit, de más "gyártókkal" már más a helyzet. A NVIDIA már a 290X előtt is tudta, hogy mire számíthat, ezért lépte meg a 780Ti-t.
-
Tirexi
addikt
GeForce GTX 780 Ti Photo and Benchmarks Surface In Asia
Tudja a dolgát a kicsike.
-
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #3523 üzenetére
Nekem a teljesen jó az 60-nál kezdődik.
De nem csak az első pálya ilyen.
Annyiban igazad van, hogy a Cryengine az low FPS-el is úgy néz ki mintha szépen menne de azért van ott is némi különbség.
Amúgy ha lesz majd 120Hz+ -os 1440p-s moncsi hazánkban akkor az is lesz a kártyákhoz véve.
Ja, meg én szoktam játszani 3D-ben is ott meg feleződik az FPS. -
norb55
őstag
Hogy mondod angolul, hogy: "Gyere Bodri kutyám, szedd a sátofádat!"?
"Kámon máj dog, Bodri, lec go kempingszerkó!"Kb így tudok én is
-
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #3515 üzenetére
Azt megnézem, hogyan tolsz te Cry 3-at 4XAA-val 60FPS+ -al 1db 780-al...
Már az első pályán 45 körül vagyok.
De ha gondolod csinálok pár FPS kiíratásos képet úgy, hogy Titan fölé van húzva a kari. -
norb55
őstag
Ja ez érdekel engemet, hogy vajon dolgozik-e az Nvidia rajta, vagy még hozzá se kezdett .Meg valami olyat kellene kitalálnia, amit a Kepler is támogat, nem csak a maxwell . Nah mindegy, majd meglátjuk mivel állnak elő.
Keldor papa Magyar szöveggel nincs? Angol tudással kicsit nagyon hadilábon állok
-
keIdor
titán
Ha Mantle ezt érdemes végignézni. Elég jól kiveséz egyébként mindent Linus és Slick a Wan Showban mindig, rohadt jó témák szoktak lenni.
-
ForRedGlory
félisten
Skalazzon az felbontast, akinek hat anyukaja van... Nekem nem kell teszt, tudom mit hoz a ket 780, igaz 1440p-ben, nem 1080p-ben. Mondjuk ketlem hogy ugy skalazodna 1080p-ben, mint 1440p-ben. Mind1, te tudod
Az altalad irt harom cimhez tokeletesen eleg elsimitassal is egy darab 780-as kartya is 1080p-ben. Talan egyedul a Crysis 3-hoz keves ha 8xMSAA van beallitva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hogyne persze. Ha nekiülnek most, akkor úgy másfél-két éves távlatban lerakhatnak valamit az asztalra. Azt nem tudom, hogy készülnek-e ilyenre. Nehéz dönteni, mert hasonló nagyságrendű érv szól mellette, mint ellene.
(#3511) Tirexi: Már a PC-n is úgy néz ki az a demó, mint PS4-en, mert az Epic kivette a motorból az SVOCT-t. Az effektek meg bármikor megváltoztathatók. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a PS4-re egy pre-alpha kód futott, amire még az Epic is azt mondta, hogy sok maradt benne teljesítményben.
-
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #3512 üzenetére
Elfelejted az Nvidia downsamplingot.
Na meg nehogy azt hidd, hogy egy tuningolt 780 mindenhová elég. Addig elég amíg nincsen élsimítás. Sőt még úgy sem. Tomb Raider, Crysis 3, BF4 Single, stb... ide kevés a Titan ereje még élsimítás nélkül is.
Na meg ezt nem csak 1 hónapra tervezem... Hamarosan jön pár cím ahová elkél majd a VGA sztem.
Majd jövök pár tesztel aztán meglátjuk mennyire lesz felesleges. -
Tirexi
addikt
Meg ez gondolom attól is függ ki mit vesz észre különbséget. Van több olyan jelenet is ahol a PC képen több az effekt.
Innét nézzed.
A PC oldalon a háttérben több az effekt meg a füst is jobban látszik.Figyelj a részletekre Norbi!!!
-
norb55
őstag
-
norb55
őstag
PC piac soha nem fog kihalni, a konzol az teljessen más mint a PC ipar .
Ahogy néztem konzolon sokkal szebb képet tudnak megjeleníteni, konzol előrébb jár jelenleg .
Kell a PC-nek idő mire beérje grafikailag, de ez mindig így szokott lenni, a konzolt 4-5 évre tervezik, a PC-t meg folyamatossan .
-
Tirexi
addikt
Hát én mindenesetre kíváncsi leszek mi lesz ebből. Már most hallani, hogy Xbox One-on valamelyik játék csak 720p-ben fog menni. Ez nem nagyon tűnik nekem előrelépésnek. Ez amolyan megjelenik akkor nagy szám lesz kb 1 évig aztán ugyan úgy elavul mint eddig bármelyik konzol.
Ahogy a grafikai színvonal fejlődik majd PC-n úgy fog mindig butulni a dolog. Előbb csak kisebb felbontás majd jönnek a low textúrák.
Amúgy meg annó azt mondtad, hogy a PC-n ki fog halni a játék gyártás. Ahhoz képest most csinálunk Mantle-t a PC-re.
Meg még az érdekel amit már egyszer valaki itt említett, hogy ha hoz is 50%-ot a Mantle akkor az mindenhol hozni fogja vagy csak akkor ha az eget nézem a játékban. (hasonlóan az SLI vagy CF-nél)
Vagy csak a max FPS változik meg az átlag, de lehet a minimum nem?
Erre kíváncsi lesz az emberiség szerintem.Mondjuk szvsz a Mantle helyett foglalkozhatott volna az AMD valami normálisabb hűtéssel is a 290X-en. Így sokakat elriasztott a hangja.
-
norb55
őstag
Köszönöm a tömör választ !
Magyarán lehetne rá esély arra hogy az Nvidia is kifejlesszen egy külön eljárást, csak már a leggtöbb fejlesztő elsődleges optimalizálása az AMD kártyáké,.Viszont ha most az AMD ezzel egy nagy előnyre tesz szert 20-50%-os teljesítmény növekedésre , akkor elég érdekes mutatókkal fog kinézni a piac .
Akkor te se tudsz semmit, hogy az Nvidia készül-e valami féle hasonlóval .
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekik igazából egy Mantle alternatíva annyira nem kedvező, mint az AMD-nek. Az AMD ezt csak két dolog miatt lépte meg. Egyrészt ott vannak a GCN a két új generációs konzolban, tehát a fejlesztők minden porcikáját ismerni fogják a rendszernek. Másrészt a hardver már jóval meghaladta azt a szintet, amit a DirectX képes kínálni.
Az NV-nek nincs ott a Kepler/Maxwell a konzolokban, így még ha csinálnak is egy saját grafikus API-t (mondjuk csak a Maxwellre), akkor is meg kell birkózniuk azzal a gonddal, hogy a fejlesztők a hardvert nem ismerik, az elterjedtség pedig nem elég jó ahhoz, hogy egy külön technikai csapattal vizsgáltassák az NV architektúrájának szakszerű low-level programozását. Ezt még az AMD-ért sem fogják megtenni, viszont azzal, hogy a konzolokat vizsgálják egyszerre értik meg a GCN működését is.Szerintem ez az a kérdés, ami az NV-t már hetek óta foglalkoztatja, hogy válaszoljanak-e rá. Nyilván, ha lenne egy egyértelműen előnyös lehetőség számukra, akkor meglépnék, de sakkos példával élve bármit lép az NV a Mantle-re arra az AMD azonnal tud egy mattot adni:
Ha nem lépnek a Mantle-re egy saját API-val, akkor az AMD számos játékban igen komoly technológiai előnyre tesz szert. Ami nem megengedhető egy piaci versenyben.
Ha lépnek a Mantle-re egy saját API-val, akkor viszont ez az irány normává válik a fejlesztők körében, viszont a konzolok miatt a GCN-t mindenki sokkal jobban ismeri majd, és eleve ez lesz az elsődleges optimalizálási célpont, vagyis az AMD számos játékban elég jó technológiai előnyre tesz szert, csak éppen nem a Mantle-lel, hanem az optimalizálással.Véleményem szerint most a legjobb támadás a védekezés. Azokat a fejlesztőket le kell beszélni a Mantle használatáról, akik lojálisak az NV-hez. Persze lesznek olyanok, akik szerint túl nagy hátrány lesz a saját szoftverjükre nézve, ha nem támogatják a Mantle-t, de azokra kell koncentrálni, akik másképp gondolkodnak.
Mindezek mellett ütni kell az MS-t, hogy zárkóztassa fel a DX-et a Mantle mellé. -
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #3500 üzenetére
Az szép akkor. Azt hittem egy 780 SLI-t már nem kell tuningolni. Jó mondjuk nekem 1080p-re lesz csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen notebookot vegyek?
- Honda topik
- További aktív témák...
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon 7900XTX 24GB 3év Garancia
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest