- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
norb55
őstag
Ők már felkészültek az AMD ellen.
-
norb55
őstag
players111 az az AMD fejlesztése, ha eléri a 94fokot, akkor lefele boostol, ez olyan mint az Nvidiának, csak az AMD ebbe is különcködni szeretne .
-
norb55
őstag
válasz
Malibutomi #2889 üzenetére
Ja mert 1-2 darabot lehet kapni néhány fanatista, elkapkodja
Ez akkora hülyeség, Titan elen hasonlítani, a 780GTX ellen hasonlítsuk már, mennyivel jobb 16%-al? és az csak egy referencia GTX 780. 16% töblet annyit tesz, hogy semmi. Metroba a GTX 780-on 19FPS, 290X-en 23FPS , ohhh je boldog vagyok, cserébe hallásvédő használata kötelező, mert a munkavédelmis már a házamba is kijárTitan az meg limitált kiadás, hütés terén semmi változtatást nem tehetett eggyik forgalmazó se, ha az AMD-nél ez lett volna, inkább nem mondom tovább .
780Ti az Nvidia azért adja ki hogy jó áron kapjon az emberisiég Titan teljesítményt, és annak engedélyezett lesz a referencia hütő változtatása csak a külömbség hogy a 780Ti-ba nem 70MHz fog lapulni
-
-Solt-
veterán
A sztárolás szerintem a Mantle API-val megtámogatott verzióra lesz érvényes... ha BF4 alatt tényleg olyan sokat dob majd, akkor sokan átállnak, ebben biztos vagyok!
Én nem vártam, hogy szétveri a Titánt... várható volt, hogy nem fognak a 7970GHz-nél 50%-l gyorsabb kártyát kiadni...
Így is 30%-l jobb (7970GHz-hez képest), ami az elmúlt éveket tekintve jelentős!
A 780Ti gyakorlatilag egy 3GB-s tuningolt Titán. Gyorsabb lesz mint a 290X, viszont drágább is 100 euróval... Itt megint az lesz a kérdés, hogy a Mantle mennyit számít, illetve hány játék fogja támogatni. Lehet, hogy semmi nem fog változni, de az is lehet, hogy beindul a lavina, ha a BF4-ben tényleg olyan lesz mint ahogy "hirdetik".
-
Tirexi
addikt
válasz
Csak azt felejted el, hogy a custom drágább lesz...
Amúgy én is nagyon várom már a custom ventis 290X teszteket mert kíváncsi leszek, hogy a 95 fokot mennyire fogja lehűteni és milyen hanggal. 80 fok alá sztem nem igen fog menni. -
Erdei88
veterán
válasz
Ilyet ide nem szabad írni mert meglincselnek
-
Malibutomi
nagyúr
Én spec nem a mantle miatt veszek, hanem mert jó áron jó teljesítményt kapok. Mondjuk nekem eszembe sem jutott ref-et venni, de mivel még azzal is elverte a Titant egy custom hütéssel igazi állat lesz.
Az meg lehet hogy pár ember kedve elment töle, mégis maradtak annyian, hogy csakúgy repülnek ki a boltok polcairól.Izé....semmi...semmi..."fütyörészve elsomfordál..."
-
norb55
őstag
Én többet vártam a 290X-töl, annyira sztárolták, annyira húzták, a megjelenését, mondom ebből lesz valami, Még a végén vissza kell térnem a sötét oldalra
Erre kiadják ezt a turbinát, a Titanra ráver 6%-ot, Nvidia meg könnyedén válaszol a 780Ti-al, és ezzel le is zárult a verseny.De majd a Mantie az AMD-nél megmutatja azt a + 30% gyorsulást, Nvidia meg csak pislog majd
Én ezért is ruháztam be mégegy 780-ra, nehogy álló kép legyen a gépemen. -
-Solt-
veterán
válasz
mcwolf79 #2884 üzenetére
Írtam én, hogy jó? Ennyiért, ilyen. Pont.
(#2885) norb55: Pár embertől lehet, hogy elvette, csak éppen nem a pár ember a cél, hanem a többség, akit kizárólag az ár érdekel. Akinek nem tetszik ez a hűtés, az vesz majd olyat amin jobb a hűtés, és még úgyis jobban jár anyagilag mintha NV-t venne.
Akin meg zöldhályog van, az akkor sem venne AMD-t, ha ugyanazt a tudást fél áron kapná, mert akkor meg kitalálná magának, hogy "júúúúúj, a drájvereeeek, jaaaaj".
-
norb55
őstag
Aki 290X-et vesz az nem az Nvidia fanok között lesz. másrészt aki 290X-et vesz az a mantle vagy mi a f@szom miatt veszi, nem azért mert hú de jó kis kari. 5,6 terraflopos számítása a kis 1,7 terreflopos titánéhoz képest
Mégis a gyakorlatba hol van ?
Ezzel a hütésel elvette a vásárlási ösztönt pár embertől ezt garantállom.
Aki vizzel hüti a gépet annak a tábora nagyon kevés. -
-Solt-
veterán
Szerintem meg neked nincs igazad! A felhasználók döntő többségét a teljesítmény, és az ár érdekli még ebben a kategóriában is. Mennyibe kerül, hány fps-t produkál, ennyi. Ezt nézi a többség, semmi mást.
Az AMD nyeregben van a konzolok miatt, pontosan emiatt akarja árversenyre kényszeríteni az NV-t. Egy céljuk volt, ez pedig a Titán teljesítménye minél olcsóbban. Ha a 7990-re képesek voltak normális hűtést tenni, akkor erre is ment volna, de nyilvánvalóan nem akartak. Azt meg ne feled, hogy az R290X a 7970GHz-t váltotta, ergo ez a felső kategória, nem a prémium!
Azt gondold végig, hogy mi volt a cél, és ehhez képest gondold át az okfejtésed. Nyilván nem hülyék ülnek ott sem, tisztában vannak a piac igényeivel. A referencia ár/érték bajnok, cserébe hangosabb, melegebb. Jön majd kicsit drágábban a jobb hűtés... Aki meg vízhűtést, vagy saját hűtést akar rátenni, annak kifejezetten jó, hogy a referencián szar a hűtés, és emiatt is olcsóbb...
Ez a hű de hangos, meg hű de forró, sztori kötekedésre meg önigazolásra biztos jó, de másra nem igazán. És mindezt úgy mondom, hogy én sem venném meg! Viszont ezeket nem is nekünk szánják...
-
TTomax
félisten
Nem,nincs igazad....Akinek van 160.000 forintja annak lenne 170.000 is.Aki ennyit költ az meg is nézi mit vesz,valószínű nem az első vgaja...Ha igaz lenne amit írsz akkor nem fogyott volna annyi Titan,hogy még az Nvt is meglepte a dolog....
A "tudáshoz" hozzátartozik a kulturált működés is,és aki ennyit szán rá nem biztos hogy szeretne többet költeni egy aftermarket hűtésre,illetve kockáztatni a szerelésnél.Pont ne azt vedd alapul akik ide járnak.Ha a 7990-et le lehet hűteni akkor ezt is le lehetett volna kulturált körülmények között mindenféle powerplay buhera nélkül.Ha a GTX 480at kiröhögtük ezért akkor tegyük meg a ref 290Xel is....
Az hogy az AMD azt mondja,hogy 95Cfok az rendben van,nem feltétlen jelenti azt hogy igaz is.Pár ezer forinttal drágábban meg lehetett volna oldani ezt a hütést normálisan is,ennek bele kell férnie a "premium" kategória árába... -
-
BeLucZ
addikt
én most nézem meg 5-ödszörre, nem bírom abba hagyni a nevetést
továbbra is értetlenül állok azelőtt hogy miért nem lehetett végre egy igényes ref hűtőt rábaxni arra a kártyára, így nem sokat ér a nagy teljesítménye, ez az amiben szerintem sokáig nem fog még felnőni az amd az nvhez, mert lehet gyorsan pár százalékkal a titannál de milyen áron?!
780 Ti nagyon birizgálja a fantáziámat -
WaterWawe
őstag
válasz
ForRedGlory #2866 üzenetére
ÁPP a Fatal1ty-nak. Mondjuk piros csövekkel még szebb lenne.
-
BeLucZ
addikt
válasz
ForRedGlory #2866 üzenetére
ó hogy tikkadj meg, most az összes nyálam elpárolgott
-
norb55
őstag
Szerény rendszerem
EVGA és az Asus
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #2859 üzenetére
Nyilván megy mindegyik egyel lejjebb.
-
Tirexi
addikt
válasz
ForRedGlory #2849 üzenetére
Csak úgy sacc per kb mennyire számítasz árcsökkenésre 780 esetében?
-
BlackSoft
addikt
válasz
ForRedGlory #2854 üzenetére
+1
-
SzlobiG
félisten
válasz
-1
290X.
-
válasz
+3
Én is ezt teszem.
-
TTomax
félisten
válasz
+2
-
BlackSoft
addikt
válasz
+1
-
tom 007
tag
Üdv mindenkinek!
GTX 780 vásárlásán töröm a fejem/nyugdijaznám a GTX 660-at/ a mostani ár kb 170 ezer körül van.
Véleményetek szerint most hogy kijött a R9 290x várható e árcsökkenés a GTX 780- nál vagy
"beragad" ezen az árszinten? -
keIdor
titán
válasz
ForRedGlory #2844 üzenetére
Megvan miért jobb az eredményed. Neked ha nincs bekapcsolva az SLi a PhsyX-et akkor is megkapja a második kártya, első meg grafikázik.
Nekem egy csinálja mindkettőt, ezért kapok kisebb eredményt. -
norb55
őstag
Nah megvan a GTX 780 SLI EVGA Classified és az Asus DCU 2 . Kis Asus órajelét megkelett emelnem +104MHz-et, nehogy már lehúzza az EVGA órajeleit, De idáig fesz emelés nélkül viszik az 1160/6000 MHZ-et.
Mostmár csak nagyobb felbontás kelelne
ForRedGlory Az igen, milyen jól megy ott az SLI
ez olyan mint a jó munkás ember, a másik nemhogy segít hanem még a másikat hátráltatja a munkába
amúgy a 6magos procinak játékokra nem sok értelme van , 4magos CPU bőven elég játékokra mert nidáig assze csak a battlefield 4 profitál a 6 magból , de az is minimális. a felbontást kell növelni, és akkor a proci nem lesz tényező .
Full HD már gyekek felbontás a két GTX 780-nak .
-
keIdor
titán
válasz
ForRedGlory #2841 üzenetére
Win8.1-em van, 6 mag talán esélyes...
VGA alapon ment? Mert nekem igen.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #2841 üzenetére
Ugyanez SLI ON:
Min: 58
Max: 114
Avr: 80 (lol)Ez a jatek utalja az SLI-t, ami erdekes mert legujabb driver elvileg tamogatja es sehol nem lattam meg hogy sirnak az SLI miatt. Nem ertem...
-
ForRedGlory
félisten
-
keIdor
titán
Akkor a SzlobiG által kért beállítások most már normal PhsyX mellett.
1920x1080, 4xMSAA, PhysX normal, minden max, Vsync off...és akkor ahogy én játszom:
2560x1440, 2xMSAA, PhysX high, minden max, Vsync off -
Rexcor
őstag
válasz
Firestormhun #2834 üzenetére
Egy valley-t tudnál futtatni nekem? Kíváncsi vagyok hogy abban is kijön-e az a nagy különbség. Extreme HD beállítással nekem 70,4 FPS körül szokott lenni.
-
Firestormhun
senior tag
Itt is van tuning, 1228/6700. A CPU-m viszont csak egy i5 2500k és ebben az őskövület UE3-ban már biztos van valamennyi cpu limit 1080p-ben is.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #2828 üzenetére
1920x1080, 4xMSAA, PhsyX High, minden max, Vsync off
Szerk.: Link fixed. Tuning nincs, csak CPU 4,6GHz.
-
Rexcor
őstag
válasz
Firestormhun #2821 üzenetére
Hitman-be és grid 2-ben is volt, de ott nem volt ekkora különbség azért meg benchmark programokban megfelelő eredményeket kapok. Nem értem mitől lehet ez. Ha csak ennél lenne differencia akkor rá lehetne fogni hogy azért mert ez még nem "az" a verzó, de a többinél már nem. Kíváncsi vagyok hogy a BF4 mennyivel fog lassabban futni.
-
Rexcor
őstag
válasz
ForRedGlory #2819 üzenetére
OC-vel biztosan nincs semmi probléma, amióta beállítottam sose dobott le semmi és driver sem állt le soha, ez beton stabil.
Lapot majd csak akkor szeretnék ha platformot váltok, eddig még teljesen jó a 3770k. Win 8-at már terveztem, remélhetőleg a bf4 megjelenéséig sikerül beszereznem azt is. Mint mondtam meg fogom venni a játékot mert nagyon bejön a hangulata mint a többi résznek is csak attól tartok hogy ott is ugyan ilyen szarul fog futni.
Ja és csináltam egy bench-et ugyan azzal a beállítással mint Firestormhun kollégáé és itt is hatalmas a különbség a 2 eredmény között. (Annyi különbség hogy itt 4xTXAA-val van)SzlobiG: Fiziksz high-on van, de abból nem engedek.
Az összes többi batman részt AMD-vel toltam sajnos.
-
ForRedGlory
félisten
Nem tudom, add el a gepet
Amugy ha az OC-t meg huzod pluszban, akkor vedd vissza. Ha tul van huzva, en azt vettem eszre hogy hiaba magasabb az Mhz, lassabb lesz. Amugy vennek egy ertelmesebb alaplapot, nem ilyen belepo szintut. Egy win ujrainstall sem arthat meg lehetoleg win8-ra.
Amugy meg mit varsz egy warez verziotol?
-
Rexcor
őstag
válasz
ForRedGlory #2816 üzenetére
De akkor mivel magyarázható az előbb leírt dolog? Nem változtattam semmit a beállításon és akkor 8XMSAA-val is 100 feletti FPS-em volt majd hirtelen csak 50, és mindez egy zárt folyosón volt ahol nem volt semmi. A menübe is beesik az FPS 40-re... én nem 1440p-be játszok, 1080p-ben meg szerintem bírnia kellene, mások is azt mondták hogy szépen megy vele. Amikor meg levettem 4x-re vagy TXAA-re tettem akkor csak 2-3 fps-t nyertem vele de ugyan úgy beesett 40 körölire.
-
Rexcor
őstag
válasz
ForRedGlory #2814 üzenetére
(Előző hsz-ben írtam)
Meg az a furcsa hogy amikor monitoroztam akkor végig 99%-on ment a GPU, volt hogy 1 percig ment szépen 90-110 fps között és utána hirtelen lefeleződött és úgy is maradt. -
Rexcor
őstag
válasz
ForRedGlory #2808 üzenetére
-
törölt tag
válasz
ForRedGlory #2810 üzenetére
Jobb vagy mint az autómban a gps!
-
törölt tag
válasz
ForRedGlory #2808 üzenetére
Ez már majdnem karikatúra.
-
Rexcor
őstag
válasz
ForRedGlory #2797 üzenetére
Igen láttam amit írtál, csak így nem tudom hogy mi az hogy command-ból indítani. Nem informatikus vagyok, nekem ez csak egy hobbi szóval bocs az e téren lévő tudatlanságomért.
-
zsoleszkai
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen notebookot vegyek?
- Honda topik
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest